MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Schiphol-Rijk

mei 15, 2018

Bij een ongeval in een bedrijfspand aan de Douglassingel in Schiphol-Rijk is maandagmiddag een man ernstig gewond geraakt.....

SCHIPHOL-RIJK - Bij een ongeval in een bedrijfspand aan de Douglassingel is maandagmiddag een man ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer was aan het werk in een hoogwerker, totdat deze omviel.

Meerdere ambulances en het mobiel medisch team met de traumahelikopter kwamen hulp bieden.
Na de nodige medische zorg in de loods, is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De Inspectie SZW doet onderzoek naar de toedracht van het bedrijfsongeval.
 

maart 29, 2018

Een 48 jarige man is vanochtend op Schiphol-Rijk klemgereden tussen een lijnbus en een reclamebord.....

SCHIPHOL-RIJK - Een 48 jarige man is vanochtend op een bedrijventerrein aan de Capronilaan klemgereden tussen een lijnbus en een reclamebord.

De man stond aanwijzingen te geven aan een 41-jarige buschauffeur die zich met een spiksplinternieuwe elektrische bus vast had gereden. Onder onduidelijke omstandigheden kwam hij daarbij zelf klem te zitten tussen de bus en een reclamebord.
De man raakte gewond en is, na de nodige eerste zorg ter plekke,
overgebracht naar het ziekenhuis.

januari 5, 2018

Corendon en TUI fly introduceren de komende jaren de zuinige Boeing 737 MAX in hun vloot.....

LIJNDEN/SCHIPHOL-RIJK - Corendon en TUI fly introduceren de komende jaren de zuinige Boeing 737 MAX in hun vloot. Dat type is ook bij Transavia in beeld, maar voor KLM komt vervanging voor het huidige bestand van vijftig Boeing 737’s volgens topman Pieter Elbers nog te vroeg.

TUI fly vliegt vanaf maart als eerste Nederlandse luchtvaartmaatschappij met de Boeing 737 MAX 8. Het type is, door de toepassing van nieuwe motoren en aerodynamische verbeteringen, een stuk zuiniger dan de huidige generatie Boeing 737’s.

september 27, 2017

Een bedrijfsbusje is dinsdagmiddag in Schiphol-Rijk tegen een boom tot stilstand gekomen.....

SCHIPHOL-RIJK - Een bedrijfsbusje is dinsdagmiddag in Schiphol-Rijk tegen een boom tot stilstand gekomen. De bestuurder van het busje kwam met de schrik vrij.

Het ongeval gebeurde op de Fokkerweg ter hoogte van de
Koolhovenlaan, toen de bestuurder van het busje moest remmen voor de
verkeerslichten.
Bij zijn poging om het schuiven van de lading tegen te gaan, belandde de bestuurder met het busje in de berm, om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen.

Het busje is door de bergingsdienst rechtstreeks naar de sloop gebracht.

september 8, 2017

De 28-jarige Libanees die maandenlang in dure hotels logeerde zonder te betalen moet anderhalf jaar de cel in.....

HAARLEM/HAARLEMMERMEER - De 28-jarige Libanees die maandenlang in dure hotels logeerde zonder te betalen moet anderhalf jaar de cel in. Daarnaast moet hij bijna elfduizend euro schadevergoeding betalen.

juni 1, 2017

Marechaussee en politie hebben maandagavond een onderzoek ingesteld bij een bedrijfspand aan de Capronilaan.........

SCHIPHOL-RIJK - Marechaussee en politie hebben maandagavond een onderzoek ingesteld bij een bedrijfspand aan de Capronilaan. In het bedrijfspand was het alarm afgegaan en de marechaussee blokte het gebouw geheel af. De brandweer werd opgeroepen om het pand vanaf het dak binnen te gaan. Dit hoefde uiteindelijk niet, omdat op een andere manier toegang werd verkregen. Meerdere agenten en marechaussees gingen het pand in en hebben dit met de hulp van een speurhond etage voor etage afgezocht. Er werd niemand in het pand aangetroffen.

april 7, 2017

Een 25-jarige automobilist uit Hoofddorp is donderdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de Folkstoneweg in Schiphol-Rijk.....

SCHIPHOL-RIJK - Een 25-jarige automobilist uit Hoofddorp is donderdagochtend om het leven gekomen bij een ongeval op de Folkstoneweg. De man botste rond half acht op een vermoedelijk afslaande vrachtwagen.

Hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden massaal opgeroepen om te assisteren bij het ongeval. Het slachtoffer is nog door de brandweer uit de auto geknipt en vervolgens gereanimeerd. Vergeefs, want het slachtoffer overleed ter plekke.

De verkeersongevallen analyse van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
 

maart 30, 2017

Bij een ongeval op de Fokkerweg in Schiphol-Rijk is woensdagmiddag een automobiliste gewond geraakt.....

SCHIPHOL-RIJK - Bij een ongeval op de Fokkerweg is woensdagmiddag een automobiliste gewond geraakt.

De vrouw botste in de bocht met haar voertuig dusdanig hard tegen de betonnen biggenrug dat deze doormidden brak. De vrouw liep door de klap verwondingen op.

Na controle in de ambulance is het slachtoffer overgebracht naar een
ziekenhuis. Haar voertuig is door de bergingsdienst afgevoerd.
 

november 10, 2016

Een logistiek bedrijf aan de Folkstoneweg op het bedrijventerrein Schiphol-Rijk is donderdagochtend ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje.....

HAARLEMMERMEER - Een logistiek bedrijf aan de Folkstoneweg op het bedrijventerrein Schiphol-Rijk is donderdagochtend ontruimd na de vondst van een verdacht pakketje.

De Koninklijke Marechaussee meldde op Twitter dat een hond die is getraind op het vinden van explosieven, aansloeg tijdens een vrachtcontrole.

Voor zover bekend heeft het vliegverkeer geen hinder ondervonden van het incident.
Over de afloop zijn geen nadere berichten bekend.
 

augustus 20, 2016

Op de Koolhovenlaan is vrijdagmiddag brand ontstaan in een personenwagen.....

SCHIPHOL-RIJK - Op de Koolhovenlaan is vrijdagmiddag brand ontstaan in een personenwagen.
De brand ontstond door kortsluiting of oververhitting van een usb-oplader die op de passagiersstoel lag. Daardoor smolt het interieur van de wagen gedeeltelijk.

Ondanks het snelle ingrijpen van de brandweer van Schiphol liep het voertuig toch aanzienlijke schade op.
Het voertuig is door een bergingsbedrijf afgevoerd.
 

december 28, 2015

Afgelopen nacht heeft er op Schiphol-Rijk een zeer grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw op de Tupolevlaan.....

Afgelopen nacht heeft er op Schiphol-Rijk een zeer grote brand gewoed in een bedrijfsverzamelgebouw op de Tupolevlaan.

De brandweer werd rond 02.00 uur opgeroepen waarbij de brand al snel werd opgeschaald naar "zeer grote brand".

Het vuur sloeg uit het dak van het gebouw, maar volgens een woordvoerder van de brandweer veroorzaakte de zwarte rook geen overlast op de luchthaven Schiphol.

Wel is de N201 en een groot deel van Schiphol-Rijk vanwege de hevige rookontwikkeling afgesloten geweest.

 

oktober 7, 2015

Een automobilist en zijn passagier zijn dinsdagochtend met de schrik vrijgekomen nadat zij met hun auto op de N201 over de kop sloegen en de auto op z’n dak tot stilstand kwam.....

SCHIPHOL-RIJK – Een automobilist en zijn passagier zijn dinsdagochtend met de schrik vrijgekomen nadat zij met hun auto op de N201 over de kop sloegen en de auto op z’n dak tot stilstand kwam.

Het ongeval gebeurde op de Rijkerdreef bij Schiphol-Rijk.

De automobilist kwam vanaf de kant van de Waterwolftunnel en raakte door onbekende reden de vangrail.

september 16, 2015

Bedrijven op het bedrijventerrein Schiphol-Rijk willen meebetalen aan het nieuwe busknooppunt Schiphol-Zuid als dat aan de Boeingavenue komt.......

HOOFDDORP – Bedrijven op het bedrijventerrein Schiphol-Rijk willen meebetalen aan het nieuwe busknooppunt Schiphol-Zuid als dat aan de Boeingavenue komt.

De stadsregio Amsterdam, die over het openbaar vervoer gaat, wil dit knooppunt nu aanleggen op de hoek Kruisweg en de Fokkerweg.

De bedrijven vinden dit te ver weg, omdat het meeste personeel op Schiphol-Rijk werkzaam is.

augustus 20, 2015

In Schiphol-Rijk is dinsdagochtend een tas gestolen.........

SCHIPHOL–RIJK - Bij het Radisson Blu hotel in Schiphol-Rijk is dinsdagochtend even na acht uur een tas gestolen.
De politie is op zoek naar drie daders die er in een lichtblauwe Peugeot 206 met witte kentekenplaten vandoor zijn gegaan. Er is geen signalement bekend.
 

mei 9, 2015

John Nederstigt opent als wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling en Energie aanstaande maandag het grootste laadstation voor elektrische auto’s in Europa.......

SCHIPHOL-RIJK - John Nederstigt opent als wethouder Duurzame Economische Ontwikkeling en Energie aanstaande maandag het grootste laadstation voor elektrische auto’s in Europa.

Dit laadstation is van vervoerder BIOS-groep die op Schiphol-Rijk haar vloot van 71 elektrische Tesla-auto’s oplaadt.

BIOS heeft van de luchthaven Schiphol het alleenrecht gekregen voor de vervoer van haar reizigers op duurzame wijze.

april 8, 2015

Donderdag neemt Haarlemmermeerse wethouder Adam Elzakalai het eerste kistje asperges van het jaar in ontvangst tijdens de Schiphol Asperge Party 2015.......

SCHIPHOL-RIJK - Donderdag neemt Haarlemmermeerse wethouder Adam Elzakalai het eerste kistje asperges van het jaar in ontvangst tijdens de Schiphol Asperge Party 2015.

Traditiegetrouw wordt de nieuwe asperge op de tweede donderdag van april gelanceerd.

Na het succes van vorig jaar hebben ook dit jaar het Radisson Blu Hotel, JAN Accountants en MeerBusiness de handen ineengeslagen om de aspergeprimeur naar Haarlemmermeer te brengen.

oktober 23, 2014

Bij een ongeval op de Douglassingel in Schiphol-Rijk zijn dinsdagmiddag drie wagens zwaar beschadigd geraakt........

Schiphol-Rijk - Bij een ongeval op de Douglassingel in Schiphol-Rijk zijn dinsdagmiddag drie wagens zwaar beschadigd geraakt.
Op de kruising met de Koolhovenlaan verleende een automobilist geen voorrang aan een wagen die op de Douglassingel reed.
Door de klap botste de wagen tegen een stilstaande wagen, die wel voorrang verleende.
De bestuurders zijn in de toegesnelde ambulance uitvoerig onderzocht, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.
Alle drie de wagens moesten weggesleept worden.
 

oktober 7, 2014

Afgelopen zondag zijn bij een aanrijding op de kruising Fokkerweg met de N196 op Schiphol-Rijk twee mensen gewond geraakt...

SCHIPHOL-RIJK – Afgelopen zondag zijn bij een aanrijding op de kruising Fokkerweg met de N196 op Schiphol-Rijk twee mensen gewond geraakt.

Rond kwart over twaalf ‘s middags kwamen twee auto’s in botsing met elkaar.
Drie ambulances en de brandweer kwamen om hulp te verlenen. Drie personen zijn in de ambulances behandeld waarvan twee naar het ziekenhuis zijn gebracht voor verder onderzoek.
 

juli 23, 2014

Op de kruising Fokkerweg en Boeingavenue is de bestuurder van een bestelwagen dinsdagmiddag gewond geraakt en na medische verzorging door een ambulance overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis...............

SCHIPHOL-RIJK – Op de kruising Fokkerweg en Boeingavenue is de bestuurder van een bestelwagen dinsdagmiddag gewond geraakt en na medische verzorging door een ambulance overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis.

De bestelwagen kwam in botsing met een lijnbus van Connection. Hierbij raakten beide voertuigen behoorlijk beschadigd, maar raakte niemand in de lijnbus gewond.

Connection verzorgde zelf voor transport van de flink beschadigde bus, terwijl de bestelbus door een bergingsbedrijf is afgevoerd.

juli 10, 2014

Omdat alle lichten uit waren kreeg een medewerker van een bedrijf aan de Capronilaan in Schiphol-Rijk argwaan toen hij dinsdagochtend vroeg aankwam bij zijn werk.........

SCHIPHOL-RIJK – Omdat alle lichten uit waren kreeg een medewerker van een bedrijf aan de Capronilaan in Schiphol-Rijk argwaan toen hij dinsdagochtend vroeg aankwam bij zijn werk.
Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij twee mannen wegrijden in de richting van de Fokkerweg, vermoedelijk in een zwarte Volkswagen Golf.
In het pand trof de politie later twee medewerkers aan die overvallen waren. Hierbij is mogelijk gedreigd met een vuurwapen. Vooralsnog lijkt het erop dat de daders niets hebben buitgemaakt.

juni 12, 2014

Nu de langdurige werkzaamheden aan uitvalsweg N201 zijn afgerond heeft de populariteit van Schiphol-Rijk als vestigingsplaats voor (internationale) bedrijven een enorme vlucht genomen..........

SCHIPHOL-RIJK - Nu de langdurige werkzaamheden aan uitvalsweg N201 zijn afgerond heeft de populariteit van Schiphol-Rijk als vestigingsplaats voor (internationale) bedrijven een enorme vlucht genomen.
Het groene bedrijventerrein Park Rijk in de achtertuin van luchthaven Schiphol huisvest al jarenlang grote bedrijven als KLM, Hugo Boss en Renault, maar ook steeds meer kleinere bedrijven lijken graag deze internationale allure te willen delen.

maart 4, 2014

Zaterdagochtend 1 maart is een motorrijder gewond geraakt op de N201 in Schiphol-Rijk....

SCHIPHOL-RIJK - Zaterdagochtend 1 maart is een motorrijder gewond geraakt op de N201 in Schiphol-Rijk.
Hij reed op de Rijkerdreef richting de Waterwolftunnel en werd toen aangetikt door een vrachtwagen.
De motorrijder kwam hierdoor ten val en raakte gewond.
Na de eerste medische zorg is de man overgebracht naar het ziekenhuis.
De N201 richting Waterwolftunnel werd afgesloten.
Een motoragent die onderweg was naar dit ongeluk is in Aalsmeer eveneens onderuit gegaan.

januari 28, 2014

Twee personenwagens hebben dinsdagmiddag forse schade opgelopen bij een verkeersongeval op Schiphol-Rijk....

SCHIPHOL-RIJK - Twee personenwagens hebben dinsdagmiddag forse schade opgelopen bij een verkeersongeval op Schiphol-Rijk.
Rond 1 uur raakte de wagens met elkaar in botsting op het kruispunt van de Fokkerweg met de Boeingavenue.
Een van de inzittenden moest zich door ambulancepersoneel laten behandelen, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Door het ongeval was de Fokkerweg ruim een half uur afgesloten.
Twee bergingswagens hebben de kapotte wagens opgehaald, waarna de weg weer kon worden vrijgegeven.

december 17, 2013

Zaterdagavond vond een verkeerscontrole plaats aan de Fokkerweg in Schiphol-Rijk.
Een 41-jarige man uit Rijsenhout werd gecontroleerd en hij overhandigde een Pools rijbewijs.....
 

SCHIPHOL-RIJK - Zaterdagavond vond een verkeerscontrole plaats aan de Fokkerweg in Schiphol-Rijk.
Een 41-jarige man uit Rijsenhout werd gecontroleerd en hij overhandigde een Pools rijbewijs.
Na onderzoek bleek het document vervalst te zijn.
Het rijbewijs werd in beslag genomen en de man is aangehouden.
Op het bureau maakte hij zijn identiteit bekend.
Hij had nog een gevangenisstraf openstaan in Polen.