MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Sinterklaas

november 27, 2018

Op Jeugdland Nieuw-Vennep komen aankomende zaterdag 1 december vanaf 2 uur ’s middags pieten langs......

Op Jeugdland Nieuw-Vennep komen aankomende zaterdag 1 december vanaf 2 uur ’s middags pieten langs.

Deze middag kunnen kinderen hun behendigheid testen op het pietenparcours of een schoen knutselen die thuis neergezet kan worden voor sinterklaasavond.

Ook is er een mogelijkheid samen met de pieten kruidnoten te bakken en de pieten een rondleiding te geven over het terrein van Jeugdland.

Jeugdland is zaterdag van 10 tot 5 uur ’s middags open en bevindt zich aan de Getsewoudweg 2 in de buurt van de bushalte van R-Net.

 

november 7, 2018

Sinterklaas en zijn Pieten komen het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november naar Lisserbroek toe......

Sinterklaas en zijn Pieten komen het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 november naar Lisserbroek toe.

Naast de sinterklaasintocht in het centrum van Hoofddorp op zondag 18 november, komt Sinterklaas met zijn Pietenclub ook naar het dorp van Lisserbroek toe.

Vanaf 2 uur ’s middags kunnen ouders en hun kinderen de goedheiligman komen verwelkomen op de hoek van de Struikheidestraat en de Muntstraat.

Zondag 25 november kan men meedoen aan een Pieten Vossenjacht door het dorp van Lisserbroek.

oktober 31, 2018

Op zondag 18 november, een dag na de landelijke intocht, komt Sinterklaas ook aan in Hoofddorp......

Op zondag 18 november, een dag na de landelijke intocht, komt Sinterklaas ook aan in Hoofddorp.

Hij zal rond 11 uur samen met zijn Pieten bij de steiger van hotel De Beurs bij het Beursplein aankomen. Na de intocht zal hij half 12 aankomen op het Dik Tromplein.

De goedheiligman zal vervolgens door het centrum richting het speelkasteel in Winkelcentrum Vier Meren lopen.

De intocht is georganiseerd door Hoofddorp Winkelstad. Vanaf 12 uur zijn ook vele winkels in het centrum geopend.

december 5, 2017

We geven meer uit aan cadeautjes voor pakjesavond dan voorgaande jaren. Afgelopen zaterdag lag het aantal pinbetalingen zelfs 12 procent hoger dan op een normale zaterdag, meldde Betaalvereniging Nederland maandag.......

We geven meer uit aan cadeautjes voor pakjesavond dan voorgaande jaren. Afgelopen zaterdag lag het aantal pinbetalingen zelfs 12 procent hoger dan op een normale zaterdag, meldde Betaalvereniging Nederland maandag.

De meeste betalingen per pin vonden plaats op zaterdagmiddag tussen half drie en drie uur. Er werd toen 469 keer per seconde afgerekend met pin.

november 25, 2017

Woensdagmiddag 29 november kunnen kinderen terecht in het Historisch Museum in Hoofddorp voor een speciale Sinterklaas knutselmiddag. Tussen 2 en 4 uur kan worden getekend of aan een mobiel worden gewerkt.....

Woensdagmiddag 29 november kunnen kinderen terecht in het Historisch Museum in Hoofddorp voor een speciale Sinterklaas knutselmiddag. Tussen 2 en 4 uur kan worden getekend of aan een mobiel worden gewerkt.

Daarnaast wordt een Sinterklaasverhaal voorgelezen en gaan de kinderen zingen. Ouders en begeleiders hoeven niet te blijven; zij kunnen op eigen gelegenheid het museum bezoeken of aankopen gaan doen voor 5 december.

Meedoen kost 5 euro per kind. Voor limonade en snoepjes wordt gezorgd.

Voor meer nieuws www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

november 23, 2017

Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas 's middags naar Winkelcentrum Skagerhof in Hoofddorp.......

Op zaterdag 25 november komt Sinterklaas naar Winkelcentrum Skagerhof in Hoofddorp!

Tussen 12:00 en 13:30 uur is er een rondgang van Sint, treedt de Pietenband op en is er een zitting in de muziekkapel op het grasveld achter de Jumbo.

Een goede reden om op 25 november naar Skagerhof te komen!
 

november 23, 2017

Kinderen kunnen zaterdag 25 november in wijkcentrum ‘t Kattegat aan Skagerrak genieten van de voorstelling ‘Paniek in de pepernotenkeuken’.........

HOOFDDORP – Kinderen kunnen zaterdag 25 november in wijkcentrum ‘t Kattegat aan Skagerrak genieten van de voorstelling ‘Paniek in de pepernotenkeuken’. De entree bedraagt twee euro en de bezoekertjes krijgen daarvoor ook wat lekkers. De voorstelling wordt gegeven door Jeugdtheatergroep Tikkie en begint om half twaalf. Na afloop kunnen de kinderen met Sinterklaas op de foto.

Meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl

november 21, 2017

Sinterklaas neemt voor de komende weken zijn intrek in de enige echter Sintcaravan. Die wordt geparkeerd op een eigen standplaats direct tegenover de HEMA......

Sinterklaas neemt voor de komende weken zijn intrek in de enige echter Sintcaravan. Die wordt geparkeerd op een eigen standplaats direct tegenover de HEMA.

Het eerdere plan om de woonwagen te parkeren achter de Bagels & Beans – het overdekte deel van winkelcentrum Vier Meren – gaat niet door.

De Sint krijgt bij zijn Sintcaravan een eigen tuintje. De Goedheiligman overnacht ook op deze andere plek in een overdekte omgeving.

november 20, 2017

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld......

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld. 

Meijer postte een foto van het groen duo. Hij kreeg direct veel bijval van zijn volgers op sociale media.

Volgens organisator Hoofddorp Winkelstad heeft het helemaal niets met die discussie te maken.

Het was volgens woordvoerster Sonja Olthuis alom bekend, dat het om twee tuinpieten ging, die het groene van de polder symboliseren.

november 14, 2017

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Badhoevedorp. Rond 12 uur meert zijn boot af ter hoogte van Akerdijk 287. De Goedheiligman wordt verwelkomd door locoburgemeester Derk Reneman......

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Badhoevedorp. Rond 12 uur meert zijn boot af ter hoogte van Akerdijk 287. De Goedheiligman wordt verwelkomd door locoburgemeester Derk Reneman.

Om 4 uur ’s middags bezoekt Sinterklaas dorpshuis de Oase in Zwaanshoek. Daar is ook locoburgmeester John Nederstigt bij.

De volgende dag wacht locoburgemeester Adam Elzakalai de Sint op bij de steiger voor Hotel de Beurs in Hoofddorp. Dat is om 11 uur.

november 3, 2017

Sinterklaasavond en het uitpakken van cadeaus is voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen.....

NIEUW-VENNEP - Sinterklaasavond en het uitpakken van cadeaus is voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen.

Gezinnen die verblijven in de maatschappelijke opvang van het RIBW, hebben vaak geen mogelijkheid om voor hun kinderen iets extra's te doen tijdens de feestdagen.
Daarom is besloten om dit jaar een inzamelingsactie van cadeaus te houden, en wel op zaterdag 25 november bij wijkgebouw Linquenda aan Oostmoor 52 in Nieuw-Vennep, ’s middags van 12 tot 3 uur.

november 14, 2016

Sint-Nicolaas is zondag 13 november juichend onthaald toen hij per boot aankwam in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Sint-Nicolaas is zondag 13 november juichend onthaald toen hij per boot aankwam in Hoofddorp.

De intocht van de goedheiligman was compleet met een handvol Zwarte Pieten, Sinterklaasmuziek en zakken vol pepernoten.

Vanaf de Hoofdvaart ging het feest onder luid gezang via het Dik Tromplein naar het Speelkasteel in De Vier Meren.

Agenten stonden klaar om in te grijpen als het mis ging, maar dit was niet nodig.

Bron: HCNieuws.nl
 

november 10, 2016

Dinsdagmiddag 29 november om vijf uur wordt in buurthuis Het Contact in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep Sint Pannekoek gevierd.......

NIEUW-VENNEP - Dinsdagmiddag 29 november om vijf uur wordt in buurthuis Het Contact in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep Sint Pannekoek gevierd. Sint Pannekoek is een Rotterdamse traditie van gezamenlijk pannenkoeken eten en wordt ieder jaar gevierd op 29 november. Het buurthuis beschikt over een nieuwe keuken zodat het mogelijk is om maaltijdbijeenkomsten te organiseren voor de buurt, een activiteit waaraan in Getsewoud veel behoefte blijkt te bestaan.

november 2, 2016

Na de intocht komt hij rond 11.30 uur aan op het Dik Tromplein en maakt hij samen met zijn Zwarte Pieten vervolgens een wandeling door het winkelcentrum richting zijn nieuwe onderkomen......

HOOFDDORP – Zondag 13 november komt Sinterklaas weer naar Hoofddorp.

Rond elf morgens legt zijn boot dan weer aan bij de steiger van Hotel-Restaurant De Beurs bij het Beursplein.

Na de intocht komt hij rond 11.30 uur aan op het Dik Tromplein en maakt hij samen met zijn Zwarte Pieten vervolgens een wandeling door het winkelcentrum richting zijn nieuwe onderkomen.

Dit nieuwe onderkomen is tot zijn vertrek op 6 december het Speelkasteel in winkelcentrum Vier Meren.
 

november 26, 2015

Sinterklaas brengt een bezoek aan Beinsdorp........

BEINSDORP - Sinterklaas brengt zondag 29 november met zijn Zwarte Pieten een bezoek aan Beinsdorp. Hij is van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig in dorpshuis Het Eiland. Hier worden liedjes gezongen en pannenkoeken versierd en gegeten.
De ouders kunnen het feest vanuit een hoek meemaken en op de gevoelige plaat vastleggen. Deelname aan het feest kost 3,50 euro, inclusief limonade, pannenkoeken en een kleine verrassing.
Aanmelden voor het feest kan via s.goezinne@quicknet.nl .
 

november 20, 2015

Anders dan in voorgaande jaren komt Sinterklaas zaterdag 21 november om 13.15 uur naar winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Anders dan in voorgaande jaren komt Sinterklaas zaterdag 21 november om 13.15 uur naar winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep.

Omdat hij daar maar een uur kan blijven, vertrekt de Sint om 14.15 uur en gaat hij onder begeleiding van muziekpieten via de Verdilaan, de Eugenie Prévinaireweg en de Venneperweg naar de Schoolstraat.

Om 14.45 uur is hij dan in winkelcentrum de Symfonie, waar hij eveneens een uur lang aanwezig zal zijn voor alle kinderen.
 

november 8, 2015

De gemeente, laat staan de burgemeester, gaan volgens burgemeester Theo Weterings niet over de kleur van de Pieten die Sint-Nicolaas naar ons land meeneemt.......

HOOFDDORP - De gemeente, laat staan de burgemeester, gaan volgens burgemeester Theo Weterings niet over de kleur van de Pieten die Sint-Nicolaas naar ons land meeneemt.

Dat zei burgemeester Theo Weterings afgelopen donderdag in de gemeenteraad op vragen van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer.

Meijer was namelijk benieuwd of er bij de intocht in Haarlemmermeer ook stroopwafelpieten, blauwe of witte Pieten optreden.

De fractievoorzitter van Forza zegt daar niet van gediend te zijn, omdat hij een fervent voorstander van Zwarte Piet is.

november 5, 2015

Sint Nicolaas gaat na zijn aankomst slapen in een caravan........

HOOFDDORP - Sint Nicolaas gaat na zijn aankomst in Hoofddorp op 15 november slapen in een caravan in het winkelhart van Hoofddorp. De precieze plek blijft nog even geheim.
Het Polderhuis, zijn oude adresje, is nog altijd niet beschikbaar en Het Cultuurgebouw, de locatie van vorig jaar, ligt net buiten het winkelhart.
Daarom werd er aangestuurd op een leegstaand winkelpand, maar dat bleek net verhuurd.

november 3, 2015

Sinterklaas komt zondag 15 november om 11.00 uur per boot aan bij Hotel De Beurs in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Sinterklaas komt zondag 15 november om 11.00 uur per boot aan bij Hotel De Beurs in Hoofddorp.

Daarna arriveert hij om 11.30 uur op het Dik Tromplein en maakt hij vervolgens vanaf 12.15 uur een wandeling door het centrum van Hoofddorp.

Hierna zal zijn toer door Hoofddorp om 13.15 uur worden afgesloten met een bezoek aan Winterland op het Raadhuisplein.

december 11, 2014

Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag in Nieuw Vennep een boete gekregen.........

NIEUW VENNEP - Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag in Nieuw Vennep een boete gekregen van 140 euro. De Sint was druk met het bezoeken van kinderen voor pakjesavond en reed de Venneperstraat in terwijl dat niet mocht.
Volgens omstanders stonden BOA’s met z'n vieren auto's tegen te houden en te bekeuren.
Ook de Sint moest er aan geloven.
Het incident wekte veel ophef bij de Vennepers, die hadden liever gezien dat de goedheiligman een waarschuwing kreeg.

december 5, 2014

Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn vrijdagmorgen op bezoek geweest bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn vrijdagmorgen op bezoek geweest bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Ondanks zijn drukke agenda moest de Sint natuurlijk ook langs alle zieke kinderen in het ziekenhuis.

Ook heeft de Sint op verzoek van enkele ouders met de allerkleinsten geposeerd voor een foto.

Bovendien hebben de pieten aan de kinderen in het ziekenhuis veel pepernoten en ander lekkernij uitgedeeld.

december 2, 2014

De winnaars van de Sinthuis kleurwedstrijd zijn bekend. Sint en zijn pieten hebben een moeilijke keuze moeten maken uit honderden ingeleverde kleurplaten, waarbij de ene nog mooier was dan de andere.......

HOOFDDORP - De winnaars van de Sinthuis kleurwedstrijd zijn bekend.

Sint en zijn pieten hebben een moeilijke keuze moeten maken uit honderden ingeleverde kleurplaten, waarbij de ene nog mooier was dan de andere.

Er waren zelfs kinderen die een kijkdoos van de kleurplaat hadden gemaakt. De prijswinnaars zijn persoonlijk op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

Sinterklaas zal de prijzen van Hoofddorp Winkelstad op woensdagmiddag 3 december om half twee uitreiken in het Sinthuis in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.
 

november 15, 2014

Morgen komt Sinterklaas rond elf uur in de ochtend met een speciale boot aan bij het Beursplein in Hoofddorp....

HOOFDDORP – Morgen zondag komt Sinterklaas rond elf uur in de ochtend met een speciale boot aan bij het Beursplein in Hoofddorp.
Kinderen en hun begeleiders die de Sint willen verwelkomen kunnen zich tussen tien en elf uur opstellen langs de Hoofdvaart aan de kant van hotel restaurant de Beurs. Sinterklaas zal hierna met een paardenkoets naar het Dik Tromplein worden gebracht, waar hij wordt ontvangen door burgemeester Weterings.
Na het programma begint een rondrit om het winkelcentrum.

november 1, 2014

Sint heeft voor dit jaar een nieuw onderkomen gevonden.
Na de intocht op zondag 16 november neemt de Sint zijn intrek in Klantcontactcentrum Tickets & Treats aan de voorkant van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp....... 

Sint heeft voor dit jaar een nieuw onderkomen gevonden.
Na de intocht op zondag 16 november neemt de Sint zijn intrek in Klantcontactcentrum Tickets & Treats aan de voorkant van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Hij heeft daar een heuse slaapkamer, werkkamer en pakjeskamer.

Kinderen en hun ouders kunnen op bezoek komen op 19, 22, 23, 26, 29, 30 november en 3 december tussen 13.00-16.00 uur in de middag.

Na 16.00 uur zal Sint te vinden zijn bij de ijsbaan van Winterland.