MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Sinterklaas

november 20, 2017

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld......

Met een Tweet, waarin Forza fractievoorzitter Paul Meijer schande spreekt van de aanwezigheid van twee groen gekleurde Pieten bij de optocht in Hoofddorp, heeft hij de zwarte-pieten discussie ook in de polder aangezwengeld. 

Meijer postte een foto van het groen duo. Hij kreeg direct veel bijval van zijn volgers op sociale media.

Volgens organisator Hoofddorp Winkelstad heeft het helemaal niets met die discussie te maken.

Het was volgens woordvoerster Sonja Olthuis alom bekend, dat het om twee tuinpieten ging, die het groene van de polder symboliseren.

november 14, 2017

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Badhoevedorp. Rond 12 uur meert zijn boot af ter hoogte van Akerdijk 287. De Goedheiligman wordt verwelkomd door locoburgemeester Derk Reneman......

Sinterklaas komt zaterdag 18 november aan in Badhoevedorp. Rond 12 uur meert zijn boot af ter hoogte van Akerdijk 287. De Goedheiligman wordt verwelkomd door locoburgemeester Derk Reneman.

Om 4 uur ’s middags bezoekt Sinterklaas dorpshuis de Oase in Zwaanshoek. Daar is ook locoburgmeester John Nederstigt bij.

De volgende dag wacht locoburgemeester Adam Elzakalai de Sint op bij de steiger voor Hotel de Beurs in Hoofddorp. Dat is om 11 uur.

november 3, 2017

Sinterklaasavond en het uitpakken van cadeaus is voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen.....

NIEUW-VENNEP - Sinterklaasavond en het uitpakken van cadeaus is voor veel kinderen een vanzelfsprekendheid. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen.

Gezinnen die verblijven in de maatschappelijke opvang van het RIBW, hebben vaak geen mogelijkheid om voor hun kinderen iets extra's te doen tijdens de feestdagen.
Daarom is besloten om dit jaar een inzamelingsactie van cadeaus te houden, en wel op zaterdag 25 november bij wijkgebouw Linquenda aan Oostmoor 52 in Nieuw-Vennep, ’s middags van 12 tot 3 uur.

november 14, 2016

Sint-Nicolaas is zondag 13 november juichend onthaald toen hij per boot aankwam in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Sint-Nicolaas is zondag 13 november juichend onthaald toen hij per boot aankwam in Hoofddorp.

De intocht van de goedheiligman was compleet met een handvol Zwarte Pieten, Sinterklaasmuziek en zakken vol pepernoten.

Vanaf de Hoofdvaart ging het feest onder luid gezang via het Dik Tromplein naar het Speelkasteel in De Vier Meren.

Agenten stonden klaar om in te grijpen als het mis ging, maar dit was niet nodig.

Bron: HCNieuws.nl
 

november 10, 2016

Dinsdagmiddag 29 november om vijf uur wordt in buurthuis Het Contact in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep Sint Pannekoek gevierd.......

NIEUW-VENNEP - Dinsdagmiddag 29 november om vijf uur wordt in buurthuis Het Contact in de wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep Sint Pannekoek gevierd. Sint Pannekoek is een Rotterdamse traditie van gezamenlijk pannenkoeken eten en wordt ieder jaar gevierd op 29 november. Het buurthuis beschikt over een nieuwe keuken zodat het mogelijk is om maaltijdbijeenkomsten te organiseren voor de buurt, een activiteit waaraan in Getsewoud veel behoefte blijkt te bestaan.

november 2, 2016

Na de intocht komt hij rond 11.30 uur aan op het Dik Tromplein en maakt hij samen met zijn Zwarte Pieten vervolgens een wandeling door het winkelcentrum richting zijn nieuwe onderkomen......

HOOFDDORP – Zondag 13 november komt Sinterklaas weer naar Hoofddorp.

Rond elf morgens legt zijn boot dan weer aan bij de steiger van Hotel-Restaurant De Beurs bij het Beursplein.

Na de intocht komt hij rond 11.30 uur aan op het Dik Tromplein en maakt hij samen met zijn Zwarte Pieten vervolgens een wandeling door het winkelcentrum richting zijn nieuwe onderkomen.

Dit nieuwe onderkomen is tot zijn vertrek op 6 december het Speelkasteel in winkelcentrum Vier Meren.
 

november 26, 2015

Sinterklaas brengt een bezoek aan Beinsdorp........

BEINSDORP - Sinterklaas brengt zondag 29 november met zijn Zwarte Pieten een bezoek aan Beinsdorp. Hij is van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig in dorpshuis Het Eiland. Hier worden liedjes gezongen en pannenkoeken versierd en gegeten.
De ouders kunnen het feest vanuit een hoek meemaken en op de gevoelige plaat vastleggen. Deelname aan het feest kost 3,50 euro, inclusief limonade, pannenkoeken en een kleine verrassing.
Aanmelden voor het feest kan via s.goezinne@quicknet.nl .
 

november 20, 2015

Anders dan in voorgaande jaren komt Sinterklaas zaterdag 21 november om 13.15 uur naar winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep..... 

NIEUW-VENNEP – Anders dan in voorgaande jaren komt Sinterklaas zaterdag 21 november om 13.15 uur naar winkelcentrum Getsewoud in Nieuw-Vennep.

Omdat hij daar maar een uur kan blijven, vertrekt de Sint om 14.15 uur en gaat hij onder begeleiding van muziekpieten via de Verdilaan, de Eugenie Prévinaireweg en de Venneperweg naar de Schoolstraat.

Om 14.45 uur is hij dan in winkelcentrum de Symfonie, waar hij eveneens een uur lang aanwezig zal zijn voor alle kinderen.
 

november 8, 2015

De gemeente, laat staan de burgemeester, gaan volgens burgemeester Theo Weterings niet over de kleur van de Pieten die Sint-Nicolaas naar ons land meeneemt.......

HOOFDDORP - De gemeente, laat staan de burgemeester, gaan volgens burgemeester Theo Weterings niet over de kleur van de Pieten die Sint-Nicolaas naar ons land meeneemt.

Dat zei burgemeester Theo Weterings afgelopen donderdag in de gemeenteraad op vragen van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer.

Meijer was namelijk benieuwd of er bij de intocht in Haarlemmermeer ook stroopwafelpieten, blauwe of witte Pieten optreden.

De fractievoorzitter van Forza zegt daar niet van gediend te zijn, omdat hij een fervent voorstander van Zwarte Piet is.

november 5, 2015

Sint Nicolaas gaat na zijn aankomst slapen in een caravan........

HOOFDDORP - Sint Nicolaas gaat na zijn aankomst in Hoofddorp op 15 november slapen in een caravan in het winkelhart van Hoofddorp. De precieze plek blijft nog even geheim.
Het Polderhuis, zijn oude adresje, is nog altijd niet beschikbaar en Het Cultuurgebouw, de locatie van vorig jaar, ligt net buiten het winkelhart.
Daarom werd er aangestuurd op een leegstaand winkelpand, maar dat bleek net verhuurd.

november 3, 2015

Sinterklaas komt zondag 15 november om 11.00 uur per boot aan bij Hotel De Beurs in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Sinterklaas komt zondag 15 november om 11.00 uur per boot aan bij Hotel De Beurs in Hoofddorp.

Daarna arriveert hij om 11.30 uur op het Dik Tromplein en maakt hij vervolgens vanaf 12.15 uur een wandeling door het centrum van Hoofddorp.

Hierna zal zijn toer door Hoofddorp om 13.15 uur worden afgesloten met een bezoek aan Winterland op het Raadhuisplein.

december 11, 2014

Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag in Nieuw Vennep een boete gekregen.........

NIEUW VENNEP - Sinterklaas heeft afgelopen vrijdag in Nieuw Vennep een boete gekregen van 140 euro. De Sint was druk met het bezoeken van kinderen voor pakjesavond en reed de Venneperstraat in terwijl dat niet mocht.
Volgens omstanders stonden BOA’s met z'n vieren auto's tegen te houden en te bekeuren.
Ook de Sint moest er aan geloven.
Het incident wekte veel ophef bij de Vennepers, die hadden liever gezien dat de goedheiligman een waarschuwing kreeg.

december 5, 2014

Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn vrijdagmorgen op bezoek geweest bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.....

HOOFDDORP – Sinterklaas en zijn zwarte pieten zijn vrijdagmorgen op bezoek geweest bij het Spaarne Ziekenhuis in Hoofddorp.

Ondanks zijn drukke agenda moest de Sint natuurlijk ook langs alle zieke kinderen in het ziekenhuis.

Ook heeft de Sint op verzoek van enkele ouders met de allerkleinsten geposeerd voor een foto.

Bovendien hebben de pieten aan de kinderen in het ziekenhuis veel pepernoten en ander lekkernij uitgedeeld.

december 2, 2014

De winnaars van de Sinthuis kleurwedstrijd zijn bekend. Sint en zijn pieten hebben een moeilijke keuze moeten maken uit honderden ingeleverde kleurplaten, waarbij de ene nog mooier was dan de andere.......

HOOFDDORP - De winnaars van de Sinthuis kleurwedstrijd zijn bekend.

Sint en zijn pieten hebben een moeilijke keuze moeten maken uit honderden ingeleverde kleurplaten, waarbij de ene nog mooier was dan de andere.

Er waren zelfs kinderen die een kijkdoos van de kleurplaat hadden gemaakt. De prijswinnaars zijn persoonlijk op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor de prijsuitreiking.

Sinterklaas zal de prijzen van Hoofddorp Winkelstad op woensdagmiddag 3 december om half twee uitreiken in het Sinthuis in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.
 

november 15, 2014

Morgen komt Sinterklaas rond elf uur in de ochtend met een speciale boot aan bij het Beursplein in Hoofddorp....

HOOFDDORP – Morgen zondag komt Sinterklaas rond elf uur in de ochtend met een speciale boot aan bij het Beursplein in Hoofddorp.
Kinderen en hun begeleiders die de Sint willen verwelkomen kunnen zich tussen tien en elf uur opstellen langs de Hoofdvaart aan de kant van hotel restaurant de Beurs. Sinterklaas zal hierna met een paardenkoets naar het Dik Tromplein worden gebracht, waar hij wordt ontvangen door burgemeester Weterings.
Na het programma begint een rondrit om het winkelcentrum.

november 1, 2014

Sint heeft voor dit jaar een nieuw onderkomen gevonden.
Na de intocht op zondag 16 november neemt de Sint zijn intrek in Klantcontactcentrum Tickets & Treats aan de voorkant van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp....... 

Sint heeft voor dit jaar een nieuw onderkomen gevonden.
Na de intocht op zondag 16 november neemt de Sint zijn intrek in Klantcontactcentrum Tickets & Treats aan de voorkant van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.

Hij heeft daar een heuse slaapkamer, werkkamer en pakjeskamer.

Kinderen en hun ouders kunnen op bezoek komen op 19, 22, 23, 26, 29, 30 november en 3 december tussen 13.00-16.00 uur in de middag.

Na 16.00 uur zal Sint te vinden zijn bij de ijsbaan van Winterland.
 

oktober 21, 2014

Sinterklaas komt dit jaar per boot naar Hoofddorp. Op Zondag 16 november legt hij rond 11 uur aan bij de steiger van Hotel-restaurant De Beurs bij het Beursplein in het centrum van Hoofddorp......

HOOFDDORP – Sinterklaas komt dit jaar per boot naar Hoofddorp. Op Zondag 16 november legt hij rond 11 uur aan bij de steiger van Hotel-restaurant De Beurs bij het Beursplein in het centrum van Hoofddorp.

Want de goedheiligman vindt het de hoogste tijd om Hoofddorp nu ook eens varend binnen te komen.

Verder kunnen kinderen vanaf 19 november op woensdag-, zaterdag-, en zondagmiddag gratis bij de Sint op bezoek in Het Cultuurgebouw dat vanaf dit jaar bij Tickets & Treats is omgetoverd tot Sinthuis.
 

oktober 14, 2014

Na de intocht op zondag 16 november logeert Sint Nicolaas dit jaar in het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Na de intocht op zondag 16 november logeert Sint Nicolaas dit jaar in het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein in Hoofddorp.

Allerlei panden in Hoofddorp centrum zijn de laatste tijd bekeken, maar het Cultuurgebouw bleek de meest geschikte plek voor Sint en zijn pieten.

Kinderen en hun ouders kunnen op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddagen gratis op bezoek komen in dit moderne Sinthuis.

Tot vorig jaar logeerde de Goed Heiligman in het Polderhuis, maar dat is nu niet meer beschikbaar, nu het is opgekocht door een vastgoedondernemer.
 

november 14, 2013

Sinterklaas en zijn Pieten komen dit weekend aan in Hoofddorp.........

HOOFDDORP - Sinterklaas en zijn Pieten komen dit weekend aan in Hoofddorp.
Zondag om 11.30 uur komt burgemeester Weterings in het tot Sinthuis omgedoopte Polderhuis de goedheiligman welkom heten.
Dit jaar heeft Sinterklaas ook nog een speciale verrassing: hij brengt namelijk twee heel verliefde Pietjes mee, die graag in Hoofddorp willen trouwen.
Alle kinderen zijn dan getuigen bij het Pietjes-huwelijk.
Daarna volgt de rit op zijn schimmel door het centrum en vervolgens gaat hij te voet via het overdekte winkelcentrum naar Winterland.
 

november 14, 2013

Sinterklaas is een druk man, evenals burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer..............

HAARLEMMERMEER - Sinterklaas is een druk man, evenals burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer.
Op zaterdag 16 november om 12 uur wordt de Sint in Badhoevedorp ontvangen door wethouder Cees Loggen.
De volgend dag wordt hij welkom geheten in Hoofddorp door de burgemeester op het bordes van het Polderhuis.
Het weekend daarop komt de oude baas zaterdag om half 12 aan in Zwanenburg voor een gesprek met wethouder Adam Elzakalai in eetcafé Het Zwaantje.

oktober 29, 2013

Laat het sinterklaasfeest zoals het tot nu toe is geweest. Een intocht met Zwarte Pieten! Haarlemmermeer wil niets van de huidige discussie over discriminatie weten. Dat blijkt uit een onderzoek van Dichtbij.nl, de website voor regionaal nieuws..... 

HAARLEMMERMEER - Laat het sinterklaasfeest zoals het tot nu toe is geweest. Een intocht met Zwarte Pieten! Haarlemmermeer wil niets van de huidige discussie over discriminatie weten. Dat blijkt uit een onderzoek van Dichtbij.nl, de website voor regionaal nieuws. De goedheiligman moet gewoon met zijn knechten naar Haarlemmermeer komen. Dat vindt 96% van de ondervraagden. Dichtbij.nl werd de afgelopen dagen overstelpt met reacties. Er hebben 908 mensen aan de wekelijkse stelling meegedaan.

december 5, 2012

Afvalverwerkingsbedrijf De Meerlanden en Wecycle willen Haarlemmermeerse gezinnen stimuleren om oud elektrisch speelgoed in te leveren bij de regionale milieustraat.......

HAARLEMMERMEER - Afvalverwerkingsbedrijf De Meerlanden en Wecycle willen Haarlemmermeerse gezinnen stimuleren om oud elektrisch speelgoed in te leveren bij de regionale milieustraat.

Veel kinderen krijgen van de Sint nieuw elektrisch speelgoed.

De kadootjes vervangen meestal oud spullen en die verdwijnen maar al te vaak in de vuilnisbak. Breng het naar de milieustraat in Rijsenhout. De eerste honderd bezoekers krijgen een sleetje. Ook worden er kaarten voor het winnen van prijzen uitgedeeld.
 

november 14, 2012

Fans van de goedheiligman kunnen hun lol op. In activiteitencentrum Zomerpark aan de Sandestein in Nieuw-Vennep wordt zondag 25 november een Sinterklaas-middag gehouden......

NIEUW-VENNEP - Fans van de goedheiligman kunnen hun lol op. In activiteitencentrum Zomerpark aan de Sandestein in Nieuw-Vennep wordt zondag 25 november een Sinterklaas-middag gehouden. Kinderen kunnen dan een film zien.
Het gaat om Sinterklaas en het Raadsel van 5 december.
In de film lopen de Sint en zijn Pieten tegen een reeks moderne problemen op. De Sinterklaasmiddag kost 1 euro per kind en is een initiatief van het activiteitenteam in de wijk Getsewoud.

november 7, 2012

Sinterklaas komt een week eerder aan in Hoofddorp dan in voorgaande jaren. De landelijk intocht van Sinterklaas dit jaar is op zaterdag 17 november. De laatste jaren was het gebruikelijk dat pas een week later de intocht in Hoofddorp plaatsvond.

HOOFDDORP - Sinterklaas komt een week eerder aan dan in voorgaande jaren. De landelijk intocht van Sinterklaas dit jaar is op zaterdag 17 november. De laatste jaren was het gebruikelijk dat pas een week later de intocht in Hoofddorp plaatsvond. Veel ondernemers vinden dat te laat. Daarnaast heeft iedereen het op zaterdag te druk met diverse activiteiten. Daarom is zondag een betere dag voor een intocht. Om aan deze wens te kunnen voldoen heeft de winkeliersvereniging een extra koopzondag aangevraagd en gekregen.

De intocht van Sinterklaas vindt plaats op zondag 18 november.