MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Jaarlijst | 19:00 - 20:00
Share |

Content about Sportcomplex Koning Willem-Alexander

maart 12, 2018

Van 14 t/m 18 maart staat de jaarlijkse kermis weer bij Sportcomplex Koning Willem- Alexander in de Hoofddorpse wijk Floriande......

Van 14 t/m 18 maart staat de jaarlijkse kermis weer bij Sportcomplex Koning Willem- Alexander in de Hoofddorpse wijk Floriande.

Ook dit jaar zijn er zo’n twintig attracties. De kermis op woensdagmiddag 14 maart vanaf 1 uur open tot ’s avonds 10 uur.

Op donderdag en vrijdag van 3 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds en op zaterdag van 1 uur ’s middags tot 10 uur ’s avonds.

december 21, 2017

Van donderdag 21 december tot en met zaterdag 23 november worden in Sportcomplex Koning Willem-Alexander de Open Nederlandse Kampioenschappen Kortebaan zwemmen gehouden.....

HOOFDDORP - Van donderdag 21 december tot en met zaterdag 23 november worden in Sportcomplex Koning Willem-Alexander de Open Nederlandse Kampioenschappen Kortebaan zwemmen gehouden.

Tijdens dit evenement zwemmen zo'n 500 zwemmers om de nationale eer. Bijna alle Nederlandse toppers uit de zwemwereld doen mee, onder wie Kyle Stolk, Marit Steenbergen, Ferry Weertman en Jesse Puts.

Wethouder Sport Adam Elzakalai verrichtte de opening van het kampioenschap.

december 11, 2017

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen op 22 december vindt een speciale zwemclinic plaats voor zwemmers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking......

Tijdens het Open Nederlands Kampioenschap zwemmen op 22 december vindt een speciale zwemclinic plaats voor zwemmers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Deze clinic wordt georganiseerd door Zwem- en PoloClub Hoofddorp, de Koninklijke Nederlandse Zwembond en Team Sportservice Haarlemmermeer.

De clinic vindt plaats van 13.30 tot 14.30 uur. Er is maximaal ruimte voor twintig deelnemers. Het hebben van een zwemdiploma is voor deze clinic verplicht.

november 1, 2017

Vrijdag 3 november wordt in het Koning Willem Alexander Sportcomplex een seminar gehouden met als thema: ‘Wat is nodig om de top te bereiken?'......

Vrijdag 3 november wordt in het Koning Willem Alexander Sportcomplex een seminar gehouden met als thema: ‘Wat is nodig om de top te bereiken?’

Talent en hard trainen is niet genoeg, het gaat om passie en de juiste mindset, stellen de organisatoren.

Tijdens het seminar delen vier regionale topsporters met het publiek hun dromen, successen, teleurstellingen en doorzettingsvermogen richting Tokyo 2020.

oktober 14, 2017

Van 23 tot en met 26 oktober 2017 organiseren De Watervrienden Hoofddorp en ZPCH voor de 4e keer de Zwem4daagse in Sportcomplex Koning Willem-Alexander......

Van 23 tot en met 26 oktober 2017 organiseren De Watervrienden Hoofddorp en ZPCH voor de 4e keer de Zwem4daagse in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

De Zwem4daagse is een sportief evenement voor kinderen en volwassenen . Elke avond zwemmen de deelnemers een afstand van 500 of 1.000 meter. Wie jonger is dan 10 jaar of een beperking heeft, mag 250 meter zwemmen.

Iedereen met een A-diploma mag meedoen. Er wordt dagelijks gezwommen van 18.00 – 20.00 uur. Starten kan tot 19.30 uur. Meedoen kost € 7,50 per persoon.

juni 24, 2017

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag bleek de voltallige gemeenteraad van mening is dat buslijn 341 een halte moet krijgen voor Sportcomplex Willem-Alexander in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag bleek de voltallige gemeenteraad van mening is dat buslijn 341 een halte moet krijgen voor Sportcomplex Willem-Alexander in Hoofddorp.

Alle partijen scharen zich hiermee achter een oproep van PvdA’er Willem Klijn dat er een bushalte op deze plek op de Bennebroekerweg moet komen.

Volgens Klijn wordt in december de buslijnen 162 en 268 vervangen door bus 341, maar blijft het zuidelijke deel van Floriande van deze snelle busverbinding verstoken.

juni 16, 2017

Het onderzoek naar wat er mis ging bij de bouw van een kinderdagverblijf bij het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp, kost Haarlemmermeer 275.000 euro.......

HOOFDDORP - Het onderzoek naar wat er mis ging bij de bouw van een kinderdagverblijf bij het Sportcomplex Koning Willem Alexander in Hoofddorp, kost Haarlemmermeer 275.000 euro.

Volgens B en W moet het onderzoek uitsluiten of bij dit project sprake was van onregelmatigheden.

Kinderdagverblijf Borus liet weliswaar een pand naast het sportcomplex bouwen, maar is daar nooit ingetrokken.

De gemeente kocht dit pand hierna voor 1,6 miljoen euro, terwijl ambtenaren de werkelijke waarde veel lager schatte.

augustus 15, 2015

Vanaf september worden alle zwemlessen bij zwemvereniging ZPCH gegeven met het nieuwe zwemprogramma Superspetters. Deze methode is ontwikkeld door de KNZB.....

HOOFDDORP – Vanaf september worden alle zwemlessen bij zwemvereniging ZPCH gegeven met het nieuwe zwemprogramma Superspetters.

Deze methode is ontwikkeld door de KNZB. Met twee keer in de week zwemles kan een kind in tien maanden zwemveilig zijn.

De borst- en rugcrawl worden als eerste aangeleerd, omdat kinderen deze slagen veel makkelijker en sneller beheersen.

ZPCH is de enige in de regio met deze moderne, plezierige zwemlesmethode.

Meer informatie is te vinden op www.zpch.nl/dz
 

juli 22, 2015

De accountant van de gemeente Haarlemmermeer heeft de gemeente het dringende advies gegeven een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de aanbesteding van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.......

HOOFDDORP – De accountant van de gemeente Haarlemmermeer heeft de gemeente het dringende advies gegeven een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de aanbesteding van het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.

Op aandringen van de accountant loopt er al een onderzoek naar het beheer van het complex.

Volgens de accountant moet er nu ook een onderzoek naar de aanbesteding komen dat gericht is op de reconstructie van deze aanbesteding en de betrokkenheid van de vertegenwoordigers van de gemeente.

Bron: Haarlems Dagblad
 

mei 29, 2015

Op zaterdag 6 juni organiseert Swim the Ring tussen 14.00 uur en 18.00 uur het eerste Open Nederlands Kampioenschap Shorttrack Swimming in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander te Hoofddorp…….

HOOFDDORP - Op zaterdag 6 juni organiseert Swim the Ring tussen 14.00 uur en 18.00 uur het eerste Open Nederlands Kampioenschap Shorttrack Swimming.

Dit kampioenschap zal gehouden worden in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander te Hoofddorp.

Shorttrack Swimming is snel, boeiend en spannend, voor de zwemmers en het publiek. Vier zwemmers per team zwemmen een sprint, achtervolging, afvalkoers en een estafette.

mei 25, 2015

Burgemeester Theo Weterings is niet van plan om kickboksgala’s of andere vechtsportevenementen in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander te verbieden.......
 

HOOFDDORP - Burgemeester Theo Weterings is niet van plan om kickboksgala’s of andere vechtsportevenementen in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander te verbieden.

Dat antwoordt de burgemeester op vragen van Forza-fractievoorzitter Paul Meijer.

Volgens Meijer zijn zulke evenementen in Amsterdam verboden en zou Haarlemmermeer dezelfde lijn moeten volgen.

Weterings stelt echter dat deze evenementen niet zijn verboden in de hoofdstad, maar dat er wel een speciale vergunning voor nodig is, net zoals in Haarlemmermeer.

maart 11, 2015

Is het wedstrijdzwembad in het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp drie centimeter te kort of niet? CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee heeft geruchten gehoord en sportwethouder Adam Elzakalai om uitleg gevraagd.........

HOOFDDORP - Is het wedstrijdzwembad in het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp drie centimeter te kort of niet?

CDA-fractievoorzitter Mariëtte Sedee heeft daaromtrent zoveel geruchten gehoord dat ze sportwethouder Adam Elzakalai om uitleg heeft gevraagd.

Wethouder Elzakalai zegt dat hierbij echter sprake is van een onzin-gerucht, dat hardnekkig rond zoemt.

november 21, 2014

Het Nederlandse snelwandelteam zal vanaf de maand november haar selectietrainingen houden. Aanstaande zondag vindt de eerste selectietraining plaats.....

HOOFDDORP – Het Nederlandse snelwandelteam zal vanaf de maand november haar selectietrainingen houden. Aanstaande zondag 23 november vindt de eerste selectietraining plaats dat echter niet vrij toegankelijk is voor publiek.

Zo staat er zondag een strak programma in de planning, waarbij men om tien uur wordt verwacht in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander voor een twee uur durende zaaltraining.

oktober 18, 2014

Afgelopen maandag gingen 256 deelnemers van start tijdens de Nationale Zwemvierdaagse in het sportcomplex Koning Willem-Alexander.....

HOOFDDORP – Afgelopen maandag gingen 256 deelnemers van start tijdens de Nationale Zwemvierdaagse in het sportcomplex Koning Willem-Alexander. Van maandag tot donderdag avond zwommen de deelnemers de nodige meters. Kinderen jonger dan 10 jaar zwommen 250 meter. Iedereen boven de 10 tot 75 jaar zwom 500 meter. Alle deelnemers kregen een medaille en een diploma. De organisatie van de geslaagde zwemvierdaagse was in handen van ZPCH, de Watervrienden en Sportfondsen. Volgend jaar zal het evenement wederom in de herfstvakantie plaatsvinden.

oktober 14, 2014

Komende zaterdag 18 oktober is het Grote Gymfeest bij SV PAX in het Sportcomplex Koning-Willem Alexander. Er kan worden geturnd, gegymd, gesprongen en acrobatiek worden beoefend........
 

HOOFDDORP - Komende zaterdag 18 oktober is het Grote Gymfeest bij SV PAX in het Sportcomplex Koning-Willem Alexander.

Er kan worden geturnd, gegymd, gesprongen en acrobatiek worden beoefend.

In de ochtend is er een programma voor de kleintjes en ’s middags is er van alles te beleven voor 6 t/m 12 jarigen.

Tussendoor zijn er demonstraties heren turnen en ritmische gymnastiek.

Naast het Grote Gymfeest zijn er diezelfde middag nog andere sportactiviteiten zoals synchroonzwemmen, onderwaterhockey en waterpolo.

september 13, 2014

Van 13 tot 16 oktober organiseert Zwem en Poloclub Hoofddorp samen met Sportfondsen en Sportservice voor de eerste keer de Nationale Zwem4daagse......

Van 13 tot 16 oktober organiseert Zwem en Poloclub Hoofddorp samen met Sportfondsen en Sportservice voor de eerste keer de Nationale Zwem4daagse.

Het evenement wordt gehouden in Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp en staat open voor iedereen met minimaal een A-diploma.

Elke avond zwemmen deelnemers een afstand van 500 meter en zwemmen kinderen onder de 10 jaar 250 meter.

Geïnteresseerden kunnen zich voor 1 oktober 2014 opgeven via de balie of op 13 oktober in de hal van het sportcomplex.
 

juli 2, 2014

Wethouder Adam Elzakalai reikt vandaag de jaarlijkse sportmedailles uit in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Wethouder Adam Elzakalai reikt vandaag de jaarlijkse sportmedailles uit in het Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp.

Deze medailles worden uitgereikt aan lokale sporters in Haarlemmermeer die in 2013 en begin 2014, een eerste, tweede of derde plaats hebben gehaald bij een Nederlands, Europees of Wereld Kampioenschap.

Het programma begint om kwart voor vier ’s middags en aansluitend is er een fotomoment met de sporters.
 

april 25, 2014

Er zijn diverse klachten van bezoekers over het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Onder andere zouden de douches slecht werken, de draaideuren klemmen en diverse kluisjes niet op slot kunnen.....

HOOFDDORP – Er zijn diverse klachten van bezoekers over het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander in Hoofddorp. Onder andere zouden de douches slecht werken, de draaideuren klemmen en diverse kluisjes niet op slot kunnen.
Ook zou er een plafondplaat naar beneden zijn gekomen, de elektronische wandschermen geregeld uitvallen en de beweegbare vloer in het zwembad regelmatig vast zitten.
Verder klagen bezoekers over koude luchtstromen die het verblijf in het complex niet aangenaam maken.

april 5, 2014

Volgens een zegsman van de politie Noord-Holland blijkt het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander momenteel een aantrekkelijke lokatie voor dieven.......

HOOFDDORP – Volgens een zegsman van de politie Noord-Holland blijkt het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander momenteel een aantrekkelijke lokatie voor dieven.

Zo hebben de afgelopen week tientallen mensen bij de politie aangifte gedaan van diefstal van hun persoonlijke bezittingen in het nieuwe sportcomplex.

De politie spreekt hierbij van een opvallende toename van het aantal aangiften van diefstal en heeft besloten een waarschuwende tweet te laten uitgaan om de burgers te waarschuwen.

maart 18, 2014

Volgens de gemeenteraadsfractie van de HAP heeft de toenmalige wethouder van Sport Michel Bezuijen vorig jaar nog de belofte gedaan dat de zwemtarieven van Sportcomplex Koning Willem Alexander (SKWA) niet hoger zouden worden dan de zwemtarieven van het Spectrum.......

HOOFDDORP - Volgens de gemeenteraadsfractie van de HAP heeft de toenmalige wethouder van Sport Michel Bezuijen vorig jaar nog de belofte gedaan dat de zwemtarieven van Sportcomplex Koning Willem Alexander (SKWA) niet hoger zouden worden dan de zwemtarieven van het Spectrum.

maart 8, 2014

Met duizenden mensen tegelijk gratis turnen, basketballen, tennissen, fitnessen of meedoen aan een van de vele workshops. Dat kan vandaag vanaf 10.00 uur in en rond het gloednieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander........

Met duizenden mensen tegelijk gratis turnen, basketballen, tennissen, fitnessen of meedoen aan een van de vele workshops. Dat kan vandaag vanaf 10.00 uur in en rond het gloednieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Het nieuwe gebouw aan de zuidrand van Hoofddorp is vanaf vandaag voor iedereen open.

Gedurende de hele dag kan men op verschillende plekken in het gebouw en op het parkeerterrein terecht voor een drankje of een gezonde hap.

Dit alles is mogelijk gemaakt door de horeca ondernemer van het Sportcomplex, First Place en door Multicatering.

februari 28, 2014

Het nieuwe zwembad in het Sportcomplex Willem Alexander blijkt de drukte bijna niet aan te kunnen. Woensdagmiddag was er een wachttijd van twintig minuten voor de twee kassa's van het nieuwste zwembad van Hoofddorp.......
 

HOOFDDORP - Het nieuwe zwembad in het Sportcomplex Willem Alexander blijkt de drukte bijna niet aan te kunnen.

Woensdagmiddag was er een wachttijd van twintig minuten voor de twee kassa's van het nieuwste zwembad van Hoofddorp.
Ook de nieuwe vingerscan werkt niet mee om wachttijden binnen de perken te houden. Volgens operationeel directeur Eugene van Loon werkt het systeem anders dan was voorgespiegeld.

Men blijkt de vinger al te moeten scannen als een kaartje wordt gekocht, terwijl gezegd was, dat het alleen bij de lockers nodig zou zijn.

februari 21, 2014

Nog een paar dagen en dan kunnen zwemmers terecht in het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA)....

HOOFDDORP - Nog een paar dagen en dan kunnen zwemmers terecht in het nieuwe Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA).
Zaterdag sluit het huidige Hoofddorpse zwembad van Het Spectrum zijn deuren, om een dag later het stokje over te geven aan het nieuwe sportcomplex.
De sporthal en horeca van Het Spectrum blijven geopend.
Het nieuwe sportcomplex wordt vrijdag 7 maart officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning. Meer informatie hierover is te vinden op www.huisvandesport.com
Bron: Dichtbij.nl
 

februari 18, 2014

In een persbericht van de RVD wordt aangekondigd dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op 7 maart het naar hem vernoemde sportcomplex in Hoofddorp gaat openen......

HOOFDDORP – In een persbericht van de RVD wordt aangekondigd dat Zijne Majesteit Koning Willem Alexander op 7 maart het naar hem vernoemde sportcomplex in Hoofddorp gaat openen.