MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Swissport

april 20, 2018

Medewerkers van grondafhandelaars Aviapartner, Menzies en Swissport zijn vrijdaqochtend begonnen met de eerste stiptheidsacties op Schiphol.....

SCHIPHOL - Medewerkers van grondafhandelaars Aviapartner, Menzies en Swissport zijn vrijdaqochtend begonnen met de eerste stiptheidsacties op de nationale luchthaven. Het personeel klaagt onder meer over een te hoge werkdruk en achterlopende loonontwikkeling.
Eerder leidden de bezwaren al tot korte werkonderbrekingen.

april 17, 2018

FNV Luchtvaart heeft een ultimatum gesteld aan afhandelingsbedrijven Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport op Schiphol.....

SCHIPHOL - FNV Luchtvaart heeft een ultimatum gesteld aan afhandelingsbedrijven Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport.
Als de bedrijven niet vóór donderdagmiddag 12.00 uur ingaan op de eisen van de vakbond, volgen er acties in de meivakantie.
Bij de drie bedrijven werken op Schiphol 1.650 mensen, die zorgen voor de afhandeling van passagiers, bagage en vracht.

Volgens FNV Luchtvaart zijn de onderhandelingen met Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport stukgelopen op loon, werkdruk en roosters.

december 4, 2017

Baliemedewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport hebben zondag een korte werkonderbreking gehouden op Schiphol.......

Baliemedewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport hebben zondag een korte werkonderbreking gehouden op Schiphol.

Personeel van Swissport voert al langere tijd actie voor verlichting van de werkdruk. Eerdere stiptheidsacties hebben volgens de vakbond FNV Luchtvaart niet het gewenste effect gehad, vandaar dat is besloten tot een werkonderbreking.

De werknemers van Swissport klagen over onderbezetting en onwerkbare roosters. Dat leidt in de woorden van de FNV tot een ongezond hoge werkdruk en een hoog ziekteverzuim.

november 24, 2017

Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport voerden vrijdagochtend opnieuw actie. Gesteund door vakbond FNV hielden zij een stiptheidsactie aan de incheckbalie......

Medewerkers van bagage- en passagiersafhandelaar Swissport voerden vrijdagochtend opnieuw actie. Gesteund door vakbond FNV hielden zij een stiptheidsactie aan de incheckbalie.

Reizigers moesten daardoor mogelijk langer in de rij staan. Tijdens het inchecken van vluchten hielden de actievoerders zich stipt aan de veiligheidsregels.

Dit betekende onder meer dat ze geen koffers zwaarder dan 25 kilogram tilden zonder hulp. Volgens FNV kampt Swissport al langer met een onderbezetting.

november 24, 2017

Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport heeft donderdagochtend stiptheidsacties gehouden op Schiphol.....

SCHIPHOL - Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport heeft donderdagochtend stiptheidsacties gehouden op de nationale luchthaven. Vanaf 6.00 uur werkten de Swissport-medewerkers strikt volgens de veiligheidsregels.
Het is de eerste actie die zij houden sinds het verstrijken van een ultimatum, vorige week dinsdag. Vakbond FNV wil dat Swissport meer personeel aanneemt om de werkdruk te verlichten.

De Swissport-medewerkers werken bij de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform.

oktober 21, 2017

Vakbond FNV beraadt zich op acties bij afhandelaar Swissport op Schiphol. Dit bedrijf verzorgt de dienstverlening aan passagiers van onder andere TUI, Corendon en Turkish Airlines......

Vakbond FNV beraadt zich op acties bij afhandelaar Swissport op Schiphol. Dit bedrijf verzorgt de dienstverlening aan passagiers van onder andere TUI, Corendon en Turkish Airlines.

De medewerkers klagen over de hoge werkdruk bij hun werk aan de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform.

Het gaat om meer dan achthonderd mensen. Het bedrijf zou verzuimen om iets aan de werkdruk te doen.