MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Zilveren Golf | 18:00 - 19:00
Share |

Content about TNO

september 14, 2018

Een auto die doorgeeft waar hij rijdt, en een verkeerslicht dat dit signaal ontvangt en het groene licht langer laat branden, zodat de auto soepel kan doorrijden......

Een auto die doorgeeft waar hij rijdt, en een verkeerslicht dat dit signaal ontvangt en het groene licht langer laat branden, zodat de auto soepel kan doorrijden.

Daar is een proef mee gedaan op de N205 (Drie Merenweg) bij Hoofddorp en Haarlem.

Zeven auto’s mochten over de provinciale weg rijden om deze proef uit te voeren.

Deze auto’s hielden automatisch genoeg afstand van elkaar.

juni 8, 2018

Uit een tussenrapportage van TNO blijkt dat de chaos op 29 april na stroomuitval op Schiphol ontstond door een falend noodstroomsysteem......

Uit een tussenrapportage van TNO blijkt dat de chaos op 29 april na stroomuitval op Schiphol ontstond door een falend noodstroomsysteem.

Duizenden passagiers strandden die dag, en de toegangswegen naar de luchthaven werden zelfs afgesloten.

Een storing bij elektriciteitsnetwerkbeheerder TenneT zorgde er die dag voor dat Schiphol zonder stroom kwam te zitten.

De noodstroomvoorziening op de luchthaven kon de piekbelasting niet aan, waardoor belangrijke processen zoals inchecken niet meer werkten.

mei 8, 2018

Het externe onderzoek dat Schiphol vorige week aankondigde na de stroomstoring op zondag 29 april, is maandag van start gegaan.....

SCHIPHOL - Het externe onderzoek dat Schiphol vorige week aankondigde na de stroomstoring op zondag 29 april, is maandag van start gegaan.

Het onderzoek door TNO richt zich op de toedracht van de verstoring van de elektra en IT-infrastructuur plus de bijbehorende beheersmaatregelen van Schiphol.

Het volledige TNO-onderzoek zal naar verwachting drie maanden in beslag nemen. Maar omdat het voor Schiphol van belang is om op korte termijn uitsluitsel te hebben over de gebeurtenissen, wordt over vier weken een tussentijdse rapportage opgeleverd met een eerste analyse.

januari 21, 2015

Rond de luchthaven Schiphol zullen extra  metingen worden gedaan naar de concentraties ultrafijnstof dat vliegtuigen uitstoten.....

SCHIPHOL – Rond de luchthaven Schiphol zullen extra  metingen worden gedaan naar de concentraties ultrafijnstof dat vliegtuigen uitstoten. Ook brengt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in kaart wat er wereldwijd bekend is over mogelijke gezondheidsrisico’s voor omwonenden van vliegvelden. Aangezien er onzekerheid bestaat over de eventuele gevaren van ultrafijnstof in de omgeving van Schiphol, vindt staatsecretaris Wilma Mansveld aanvullend onderzoek eveneens nodig.

december 13, 2014

Uit onderzoek van TNO blijkt dat mensen in woonwijken rondom Schiphol krijgen net zoveel fijnstof binnen als mensen die langs snelwegen wonen. ....

SCHIPHOL – Uit onderzoek van TNO blijkt dat mensen in woonwijken rondom Schiphol krijgen net zoveel fijnstof binnen als mensen die langs snelwegen wonen. Fijnstof komt vrij bij de verbranding van benzine, diesel en kerosine, maar komt ook veel voor in kustgebieden. Gezondheidsdeskundigen gaan nu onderzoeken welke risico’s de hoge concentratie fijnstof met zich meebrengt voor woonwijken rondom Schiphol. Volgens hoogleraar preventieve geneeskunde Onno van Schayck, kunnen mensen last krijgen van luchtweginfecties en hart- en vaatproblemen.