MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 02:00 - 08:00
Share |

Content about Tennet

januari 9, 2018

De nutsbedrijven Tennet en Liander gaan het gesprek aan met Rijsenhout. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De bewonersgroep ’Rijsenhout zegt nee’ probeert de communicatie te begeleiden.....

De nutsbedrijven Tennet en Liander gaan het gesprek aan met Rijsenhout. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De bewonersgroep ’Rijsenhout zegt nee’ probeert de communicatie te begeleiden.

Op 18 december stuurden de twee nutsbedrijven een brief over de stand van zaken rond het project naar slechts enkele dorpsbewoners.

Dat zorgde voor veel verontwaardiging in Rijsenhout. De goedkoopste locatie voor het geplande transformatorpark ligt vlak naast de sportvelden van het dorp.

Tennet moet als overheidsbedrijf zo goedkoop mogelijk werken.

augustus 30, 2017

Na bijna drie jaar bouwen, heeft TenneT vandaag de nieuwe hoogspanningsverbinding Beverwijk-Vijfhuizen in bedrijf. Hiermee is de eerste stap gezet in het sluiten van de Randstad 380kV Noordring......

VIJFHUIZEN - Na bijna drie jaar bouwen, heeft TenneT vandaag de nieuwe hoogspanningsverbinding Beverwijk-Vijfhuizen in bedrijf.

Hiermee is de eerste stap gezet in het sluiten van de Randstad 380kV Noordring.

Vanaf het recent uitgebreide hoogspanningsstation Beverwijk loopt de nieuwe 380kV hoogspanningsverbinding naar het nieuwe hoogspanningsstation Vijfhuizen.

Randstad 380 kV Noordring is met een hoogspanningsverbinding van 65 kilometer het grootste project van TenneT in Nederland op land.

april 15, 2017

In Rijsenhout is grote onrust ontstaan over de plannen van nutsbedrijf Tennet voor een nieuw transformatorstation bij het dorp.....

RIJSENHOUT - In Rijsenhout is grote onrust ontstaan over de plannen van nutsbedrijf Tennet voor een nieuw transformatorstation bij het dorp.

Dit enorme station van tweehonderd bij driehonderd meter groot komt naast het dorp gelegen.

Tennet heeft al een informatiebijeenkomst over hun plannen voor een transformatorstation gehouden.

Diverse gemeenteraadsleden willen dat de gemeente Haarlemmermeer eveneens een informatieavond organiseert.

maart 28, 2017

De provincie Noord-Holland is woest over het verplicht toelaten van netbeheerder Tennet op haar gronden in de gemeente Haarlemmermeer......

HAARLEMMERMEER - De provincie Noord-Holland is woest over het verplicht toelaten van netbeheerder Tennet op haar gronden in de gemeente Haarlemmermeer.

Het ministerie van Infrastructuur gaf daarvoor toestemming, zodat Tennet een nieuwe hoogspanningsverbinding in Haarlemmermeer kan aanleggen.

Dit besluit van het ministerie werd afgelopen maandag door de provincie aangevochten bij de Raad van State.
De provincie wil graag de regie houden over zijn wegen en grondstroken in het gebied waarover de hoogspanningsleiding komt te lopen.

augustus 20, 2016

Bewoners van de Vijfhuizerweg 801, 803 en 805 krijgen vanaf volgende week twee jaar lang een bouwweg voor hun deur.....

VIJFHUIZEN - Bewoners van de Vijfhuizerweg 801, 803 en 805 krijgen vanaf volgende week twee jaar lang een bouwweg voor hun deur. Energietransporteur Tennet heeft die route nodig om de 380 kV masten en het station aan te leggen.
Hoewel de afgegeven vergunningen inmiddels onherroepelijk zijn, hebben de drie huishoudens het gemeentebestuur met klem verzocht deze alsnog in te trekken: zij vrezen een verkeersgevaarlijke situatie, met name voor schoolgaande kinderen.

Het college komt volgens een woordvoerder na het vakantiereces zo snel mogelijk met een reactie.

juli 11, 2015

Netbeheerder TenneT voert op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli bij Vijfhuizen een bijzonder transport uit van een drietal loodzware transformatoren.....

VIJFHUIZEN - Netbeheerder TenneT voert op zaterdag 11 juli en zondag 12 juli bij Vijfhuizen een bijzonder transport uit van een drietal loodzware transformatoren.

Het hierbij om een transport van bijna 13 meter lang, 4 meter breed, 6 meter hoog en 320.000 kilo zwaar naar het hoogspanningsstation nabij bedrijventerrein De Liede.

Dit nieuwe station bij Vijfhuizen is onderdeel van de nieuwe hoogspanningsverbinding die op dit moment wordt aangelegd.

juni 13, 2015

Gisteren heeft de beheerder van het hoogspanningsnet TenneT bekend gemaakt dat een technisch defect en een menselijke inschattingsfout hebben geleid tot het uitvallen van het hoogspanningsstation in Diemen......

HAARELMMERMEER – Gisteren heeft de beheerder van het hoogspanningsnet TenneT bekend gemaakt dat een technisch defect en een menselijke inschattingsfout hebben geleid tot het uitvallen van het hoogspanningsstation in Diemen.

Hierdoor zat op 27 maart, naast grote delen van Noord-Holland, ook de gehele Haarlemmermeer tot circa 11.00 uur ’s morgens zonder stroom.

Het treinverkeer in het hele land raakte door deze stroomstoring langdurig ontregeld, evenals het luchtvaartverkeer van en naar Schiphol.

juni 4, 2015

Netbeheerder Tennet hield maandagavond een informatiebijeenkomst.........

HOOFDDORP - Netbeheerder Tennet hield maandagavond in Event Center Fokker in Hoofddorp een informatiebijeenkomst over de nieuw aan te leggen 380kV hoogspanningsverbinding.
De nieuwe verbinding met het hoogste spanningsniveau, die deels ondergronds wordt aangelegd, komt naast de bestaande 150kV verbinding en heeft onder meer als doel het vergroten van de transportcapaciteit, maar ook de structuur wordt verstevigd zodat storingen geen impact meer hebben.

maart 27, 2015

In grote delen van Noord-Holland viel vrijdagmorgen de stroom uit. Volgens een woordvoerder van Tennet is deze storing veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen. ......

HAARLEMMERMEER – In grote delen van Noord-Holland viel vrijdagmorgen de stroom uit.

Volgens een woordvoerder van Tennet is deze storing veroorzaakt door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen.

Op veel plaatsen in Noord-Holland hadden treinen te kampen met storing.

Zo was ook de luchthaven Schiphol in de Haarlemmermeer niet bereikbaar per trein en was het vliegverkeer op Schiphol dusdanig ontregeld geraakt dat diverse vliegtuigen moesten uitwijken naar andere vliegvelden.