MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Transavia

september 15, 2018

De zomer is nog maar nauwelijks voorbij of luchtvaartmaatschappij Transavia biedt alweer nieuwe bestemmingen aan voor het zomerseizoen van 2019....

De zomer is nog maar nauwelijks voorbij of luchtvaartmaatschappij Transavia biedt alweer nieuwe bestemmingen aan voor het zomerseizoen van 2019.

Naast meerder bestemmingen vanaf Rotterdam en Eindhoven komt er ook weer een heel nieuwe bestemming vanaf Schiphol: Beiroet.

De Libanese hoofdstad is niet de enige nieuwe bestemming die onlangs door een luchtvaartmaatschappij op Schiphol is aangekondigd.

Zo gaat Delta Air Lines bijvoorbeeld rechtstreeks tussen Tampa in Florida en Amsterdam vliegen.

augustus 9, 2018

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden........

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden. De bezettingsgraad daalde voor het eerst in vijf maanden licht met 0.3 procent naar 91,3 procent. In de vakantiemaand juli verwelkomde KLM in totaal ruim 3,1 miljoen passagiers aan boord. Volgens topman Pieter Elbers hebben de KLM-medewerkers hiermee ondanks de hoge zomerse temperaturen met elkaar een mooie prestatie neergezet. Budgetdochter Transavia verwelkomde in juli minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar.

augustus 4, 2018

Passagiers van Transavia kunnen vanaf nu hun koffers thuis laten ophalen door PostNL. De service zorgt ervoor dat reizigers hun ruimbagage niet meer mee hoeven te nemen naar Schiphol, maar zien die pas op de luchthaven van bestemming terug......

Passagiers van Transavia kunnen vanaf nu hun koffers thuis laten ophalen door PostNL. De service zorgt ervoor dat reizigers hun ruimbagage niet meer mee hoeven te nemen naar Schiphol, maar zien die pas op de luchthaven van bestemming terug.

Tot eind 2018 wordt een proef gedaan om te kijken of zo’n service bevalt. Voor reizigers betekent het dat ze niet meer in de rij hoeven te staan bij de incheckbalie, maar dat zij met hun e-ticket meteen kunnen doorlopen naar de paspoort- en veiligheidscontrole.

juni 21, 2018

Dat een vlucht van Transavia van Schiphol naar Palma de Mallorca in 2016 onverwacht in zware turbulentie terechtkwam, kon gebeuren omdat de piloten niet de meest actuele weersinformatie hadden........

Dat een vlucht van Transavia van Schiphol naar Palma de Mallorca in 2016 onverwacht in zware turbulentie terechtkwam, kon gebeuren omdat de piloten niet de meest actuele weersinformatie hadden. Dat staat in een woensdag gepubliceerd rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Door de turbulentie raakten drie stewardessen zwaargewond. De raad vindt dat de procedures van Transavia rond turbulentie moeten worden aangepast en dat de bemanning voor iedere vlucht de meest recente weersinformatie moet hebben.

juni 2, 2018

Een Boeing 737 van Transavia heeft deze week op weg naar Schiphol een tussenlanding in Portugal moeten maken vanwege een stinkende man aan boord......

Een Boeing 737 van Transavia heeft deze week op weg naar Schiphol een tussenlanding in Portugal moeten maken vanwege een stinkende man aan boord.

Andere passagiers probeerden de stank met zakdoeken te weren of begonnen over te geven. Een reiziger vergeleek de lucht met die van rotte kaas gecombineerd met zweet.

De crew spoot met parfum, verplaatste de onwelriekende man naar de achterste rij en vervolgens naar het toilet, maar niets hielp.

mei 25, 2018

Sinds woensdag is het een stuk makkelijker om bij Transavia de snack of het drankje te betalen.....

SCHIPHOL - Sinds woensdag is het een stuk makkelijker om bij Transavia de snack of het drankje te betalen.
Als eerste luchtvaartmaatschappij van Nederland kan er in vliegtuigen van Transavia voortaan ook gepind worden.

Aan boord van vliegtuigen is het doorgaans alleen mogelijk om voor consumpties met contant geld of met creditcard af te rekenen. Nederlanders zijn over het algemeen niet gewend om met creditcards te betalen, maar pinnen wèl veel.

april 17, 2018

Vakantievlieger Transavia zet komend winterseizoen vol in op het Midden-Oosten.....

SCHIPHOL - Vakantievlieger Transavia zet komend winterseizoen vol in op het Midden-Oosten. Opvallend, schrijft Het Parool, gezien de burgeroorlog in Syrië, de oplopende internationale spanningen en de 1,8 miljoen Syrische vluchtelingen in Libanon.

De maatschappij vliegt vanaf november twee keer per week van Schiphol naar Beiroet, als enige Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

april 11, 2018

Co-piloot Casper van W., vorig jaar veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijke straatrace in Loosdrecht, zal nooit meer een vliegtuig van Transavia besturen.....

SCHIPHOL - Co-piloot Casper van W., vorig jaar veroordeeld voor betrokkenheid bij een dodelijke straatrace in Loosdrecht, zal nooit meer een vliegtuig van Transavia besturen.

Transavia en Van W. zijn overeengekomen dat het dienstverband op korte termijn eindigt en dat Van W. tot die tijd geen werkzaamheden voor Transavia verricht.

Na de veroordeling wilde Transavia van Casper van W. af, maar de rechter verbood een ontslag.

april 4, 2018

De vliegtuigen die donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.....

De vliegtuigen die vorige week donderdagavond bijna met elkaar in botsing kwamen op Schiphol waren twee Boeings 737 van KLM en Transavia.

De KLM-Boeing maakte een doorstart op de Zwanenburgbaan, waardoor hij te dicht bij het opstijgende Transavia-toestel kwam. De Onderzoeksraad voor Veiligheid maakte op Twitter melding van een “ernstig incident”.

De 2 vliegtuigen, die nagenoeg op dezelfde hoogte vlogen, maakten scherpe bochten van elkaar af, om een botsing te voorkomen. De horizontale afstand tussen de toestellen was ongeveer een kilometer.

maart 15, 2018

Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel.....

BADHOEVEDORP - Transavia heeft een CAO-akkoord bereikt voor het grondpersoneel. De werknemers krijgen er de komende jaren zes procent salaris bij.

Ook zijn met de vakbonden nieuwe afspraken gemaakt over winstdeling, werkzekerheid, vrijwillige vertrekregeling, vergoeding van verblijfskosten, persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en over werk- en rusttijden.

De salarisverhoging wordt de komende jaren als volgt opgebouwd naar zes procent: drie procent per 1 april 2018, twee procent per 1 april 2019 en een procent per 1 januari 2020.

maart 8, 2018

Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao.....

BADHOEVEDORP - Pilotenbond VNV heeft woensdagnacht een principeakkoord bereikt met Transavia over een nieuwe cao. Hiermee zijn nieuwe stakingsdreigingen definitief afgewend.
De piloten en Transavia hebben maanden met elkaar overhoop gelegen over een nieuwe cao.

Het akkoord bestaat uit de vier hoofdthema’s waar het de piloten om te doen was: afspraken over stabielere roosters, betere grip op vrije tijd, afspraken over salaris en een zogeheten loss of license-regeling.

februari 22, 2018

Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers....

BADHOEVEDORP - Pilotenvakbond VNV en Transavia zijn weer met elkaar in gesprek over de nieuwe cao voor de Transavia-vliegers.

De vakbond heeft toegezegd dat, zolang er "constructief overleg" is met "uitzicht op een nieuwe cao", er geen werkonderbrekingen meer zullen plaatsvinden.

Afgelopen maandag was er nog een grote pilotenstaking, waarvan zo'n 12.000 reizigers de dupe werden.

In een gezamenlijke verklaring stellen Transavia en de vakbond nu dat beide partijen hebben erkend dat de roosters het pijnpunt vormen.

februari 14, 2018

Piloten van Transavia zijn van plan om in de tweede helft van februari te gaan staken......

SCHIPHOL - Piloten van Transavia zijn van plan om in de tweede helft van februari te gaan staken. Dat kan mensen treffen die in de voorjaarsvakantie weg willen. De circa 500 piloten zitten al ruim een jaar zonder cao. De onderhandelingen over betere arbeidsvoorwaarden liepen vrijdag stuk en volgens de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers VNV lijkt een staking nu nog de enige manier om de eisen af te dwingen. De piloten eisen een stabieler rooster en meer grip op hun vrije tijd.

februari 14, 2018

Luchtvaartmaatschappij Transavia mag een piloot die vorig jaar werd veroordeeld vanwege een dodelijk ongeluk in Loosdrecht niet ontslaan......

Luchtvaartmaatschappij Transavia mag een piloot die vorig jaar werd veroordeeld vanwege een dodelijk ongeluk in Loosdrecht niet ontslaan. De rechter oordeelde dat het "extreem gevaarlijke rijgedrag" van de 32-jarige Casper van W. niet betekent dat hij zijn functie als piloot niet zou kunnen uitoefenen. Volgens de rechtbank wist Transavia al dat Van W. als verdachte van het ongeluk in beeld was, toen het bedrijf hem in vaste dienst nam.

januari 26, 2018

Luchtvaartmaatschappij Transavia is een samenwerking gestart met Post NL, waardoor bagage bij passagiers thuis opgehaald en afgeleverd kan worden.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Transavia is een samenwerking gestart met Post NL, waardoor bagage bij passagiers thuis opgehaald en afgeleverd kan worden. 

Momenteel vindt er een pilot plaats met een beperkt aantal deelnemers, maar Transavia belooft dat in de nabije toekomst alle passagiers van de service gebruik kunnen maken.

november 14, 2017

Transavia heeft eind vorige week haar eerste zogenaamde Peter Pan vliegtuig onthuld. De beschildering van het vliegtuig is ontworpen ter ere van de vijftigste verjaardag van Transavia en de samenwerking met de Peter Pan Vakantieclub......

Transavia heeft eind vorige week haar eerste zogenaamde Peter Pan vliegtuig onthuld. De beschildering van het vliegtuig is ontworpen ter ere van de vijftigste verjaardag van Transavia en de samenwerking met de Peter Pan Vakantieclub.

Het vliegtuig is vernoemd naar Wilco van Elk, de oprichter van de Peter Pan foundation. De Peter Pan Vakantieclub is in 1996 opgericht door medewerkers van Transavia en organiseert vakanties voor jongeren die door een beperking, handicap of chronische ziekte niet goed in staat zijn zelfstandig op vakantie te gaan.

september 8, 2017

KLM en de Nederlandse tak van Transavia hebben in de zomermaanden juli en augustus een recordaantal van acht miljoen passagiers vervoerd......

KLM en de Nederlandse tak van Transavia hebben in de zomermaanden juli en augustus een recordaantal van acht miljoen passagiers vervoerd.

De stijging van de KLM- vervoercijfers van augustus zat voor het grootste deel op Europa, waar zowel de capaciteit als het aantal passagiers flink steeg.

Bij KLM steeg het aantal passagiers op longhaulvluchten in augustus met 1,1 procent naar 984.000.

Op de korte en middellange afstand was sprake van een groei van liefst 9,2 procent tot ruim twee miljoen.

juli 7, 2017

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet. De Ierse prijsvechter vermoedt dat de Nederlandse overheid KLM en Transavia wil beschermen.
Dat meldt Transport-online op haar website.

Ryanair gaat daarover klachten indienen bij de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie.

mei 31, 2017

Transavia moet een schadevergoeding betalen aan passagiers wegens vertraging van hun vlucht op 15 juli 2015...........

SCHIPHOL - Transavia moet een schadevergoeding betalen aan passagiers wegens vertraging van hun vlucht op 15 juli 2015. De vertraging ontstond nadat de piloot van het vliegtuig door twee passagiers die zich misdroegen geslagen en bespuugd werd. Hij liep daardoor een bloedneus en een snee in zijn neus op. De bemanning achtte het daarna niet langer veilig om nog passagiers te vervoeren en vloog met een leeg vliegtuig van Barcelona terug naar Amsterdam. De achtergebleven passagiers moesten 4.5 uur wachten voor ze met een vervangend vliegtuig mee konden.

maart 3, 2016

Sinds dinsdag is Transavia via WhatsApp bereikbaar...........

SCHIPHOL – Sinds dinsdag is Transavia via WhatsApp bereikbaar in zeven talen. Vorig jaar februari lanceerde Transavia de berichtenservice als proef in het Nederlands, wat in een jaar resulteerde in bijna 200.000 WhatsAppjes met vragen over dienstverlening en boekingen.

Daarom kunnen WhatsAppers vanaf vandaag ook in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees bij de luchtvaartmaatschappij terecht. Daarmee is Transavia de eerste lowcost luchtvaartmaatschappij die WhatsApp volledig opneemt als service kanaal.

september 21, 2013

Transavia.com zet volgend jaar zomer zeven procent meer capaciteit in. Dit komt neer op zo’n 225.000 extra stoelen. De extra stoelen worden voornamelijk op nieuwe bestemmingen ingezet...... 

Transavia.com zet volgend jaar zomer zeven procent meer capaciteit in. Dit komt neer op zo’n 225.000 extra stoelen.

De extra stoelen worden voornamelijk op nieuwe bestemmingen ingezet. Zo wordt het aanbod aan stedentrips en korte vakanties uitgebreid. De nieuwe bestemming Turijn zal ook in de zomer vier keer per week worden aangevlogen.

Daarnaast worden frequenties verhoogd naar zonbestemmingen zoals Griekenland en de Balearen.
Met het nieuwe vluchtschema zijn vanuit Nederland meer dan 100 bestemmingen direct boekbaar.

juli 9, 2013

Problemen tijdens een Transavia vlucht van het Griekse Kalamata naar Schiphol. Dat meldt de website Schiphol Vandaag. Maandag heeft de luchtvaartmaatschappij een tussenlanding moeten maken op het vliegveld van Athene.....

KALAMATA/SCHIPHOL - Problemen tijdens een Transavia vlucht van het Griekse Kalamata naar Schiphol. Dat meldt de website Schiphol Vandaag. Maandag heeft de lucht-vaartmaatschappij een tussenlanding moeten maken op het vliegveld van Athene.

Twee leden van het cabinepersoneel van Transavia voelden zich niet lekker en dus werd besloten om de reis tijdelijk te onderbreken. Volgens een passagier gebeurde dat al na een kwartier vliegen. De passagiers zijn met een ander toestel en andere bemanning naar Schiphol gebracht.
 

april 11, 2013

Transavia.com heeft in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen het centrum van Barcelona overladen met bloemen ....

SCHIPHOL - Transavia.com heeft in samenwerking met het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen het centrum van Barcelona overladen met bloemen en het Placa de la Catedral veranderd in een indrukwekkende bloementuin van 50.000 tulpen.
Annemarie Hoogeveen van Transavia overhandigde in het bijzijn van de Nederlandse consul Dirk Kremer ook nog 10.000 tulpenbollen aan de burgermeester van Barcelona voor de stadstuinen.

februari 11, 2013

Een Boeing 737-800 van Transavia is zondagochtend uit voorzorg teruggekeerd naar Schiphol. Er zou een aanwijzing zijn voor een motorstoring, zo heeft de luchtvaartmaatschappij laten weten.....

Een Boeing 737-800 van Transavia is zondagochtend uit voorzorg teruggekeerd naar Schiphol. Er zou een aanwijzing zijn voor een motorstoring, zo heeft de luchtvaartmaatschappij laten weten.
Het vliegtuig met 158 passagiers aan boord was op weg naar Innsbruck in Oostenrijk. De passagiers zijn later op de zondag alsnog daarheen gevlogen.