MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Veilig Verkeer Nederland

juni 12, 2018

Deze maand is Veilig Verkeer Nederland in Vervoersregio Amsterdam de boer op om voorlichting te geven over de dodehoek.......

Deze maand is Veilig Verkeer Nederland in Vervoersregio Amsterdam de boer op om voorlichting te geven over de dodehoek.

In ons land vallen jaarlijks gemiddeld 9 doden en 40 tot 50 zwaargewonden als gevolg van dode hoek ongevallen.

Daarom is voorlichting van levensbelang, met name aan de meest kwetsbare verkeersdeelnemers: kinderen.

Door kinderen te leren zich veilig op te stellen rondom grote voertuigen, kunnen veel ongevallen voorkomen worden, aldus VVN.

De organisatie gaat langs 18 scholen in de Vervoerregio Amsterdam om Dodehoeklessen te geven.

april 6, 2018

Een scootmobiel is voor veel senioren een goede manier om zich te verplaatsen.....

HOOFDDORP - Een scootmobiel is voor veel senioren een goede manier om zich te verplaatsen. Maar rijden met een scootmobiel is in het drukke verkeer lang niet altijd gemakkelijk.
Het Rode Kruis Haarlemmermeer organiseert daarom samen met Veilig Verkeer Nederland een training scootmobielrijden op woensdag 14 april, in en rondom het gebouw van het Rode Kruis aan de Nieuweweg 33b in Hoofddorp.

oktober 23, 2015

De Fietsersbond Haarlemmermeer organiseert zaterdag 24 oktober in samenwerking met gemeente, de politie en Veilig Verkeer Nederland de campagne 'Ik wil je zien'..... 

HOOFDDORP – De Fietsersbond Haarlemmermeer organiseert zaterdag 24 oktober in samenwerking met gemeente, de politie en Veilig Verkeer Nederland de campagne 'Ik wil je zien'.

In deze donkere dagen is goede fietsverlichting namelijk van groot belang voor de verkeersveiligheid.

Iedereen kan tussen 10.00 en 16.00 uur op het Dik Tromplein in Hoofddorp gratis zijn of haar fietsverlichting laten reparen.

september 19, 2015

Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat een groot deel van de basisscholen in Nederland kampt met onveilige verkeerssituaties......

ZWAANSHOEK – Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat een groot deel van de basisscholen in Nederland kampt met onveilige verkeerssituaties.

Carla Mesman, directeur van OBS De Zwanebloem uit Zwaanshoek, ervaart dit probleem al langer.

Volgens haar hebben we eveneens te maken met overbezorgde ouders, die hun kinderen onvoldoende gelegenheid geven om in de praktijk met het verkeer om te gaan.

Mesman adviseert deze ouders dan ook om samen met hun kind naar school te fietsen, zodat ze later alleen kunnen fietsen.

oktober 15, 2014

Een fietsverlichtingsactie genaamd “Ik wil je zien in Hoofddorp”, is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Deze campagne wordt uitgevoerd door de Fietsersbond in samenwerking met o.a. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Meerwinkel.....

HOOFDDORP – Een fietsverlichtingsactie genaamd “Ik wil je zien in Hoofddorp”, is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Deze campagne wordt uitgevoerd door de Fietsersbond in samenwerking met o.a. Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Meerwinkel.

In Hoofddorp is zaterdag 18 oktober een fietsreparatie stand aan het Dik Tromplein.

Tussen 10.00 uur en 16.00 uur kunnen fietsers bij de vrijwilligers terecht om kleine reparaties te laten doen aan hun fietsverlichting.

november 12, 2013

Wethouder Cees Loggen (Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Luchthaven) bezoekt woensdag 13 november twee basisscholen, Klimop en Tabitha, beide in Hoofddorp....

HOOFDDORP - Wethouder Cees Loggen (Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Luchthaven) bezoekt woensdag 13 november twee basisscholen, Klimop en Tabitha, beide in Hoofddorp.

Klimop is de 22ste basisschool in Haarlemmermeer die het verkeersveiligheidslabel ontvangt. De school krijgt dit lokale keurmerk nu ze haar zaakjes op het gebied van verkeersveiligheid op orde heeft.

september 25, 2013

Onveilige verkeerssituaties worden in Linquenda in Nieuw-Vennep actief aangepakt. Door bewoners van de wijk en de gemeente Haarlemmermeer. Zo zijn de 30 kilometer borden in Linquenda opgefrist en beter leesbaar.....

NIEUW-VENNEP - Onveilige verkeerssituaties worden in Linquenda in Nieuw-Vennep actief aangepakt. Door bewoners van de wijk en de gemeente Haarlemmermeer. Zo zijn de 30 kilometer borden in Linquenda opgefrist en beter leesbaar. Het veiliger maken van de buurt is niet onopgemerkt gebleven. Veilig Verkeer Nederland reikt woensdag in de namiddag een buurtlabel uit. Het veilliger maken van Linquenda is een initiatief van Trudy van Wees en Ineke van der Zwaan. Ook de komende jaren zullen ze er scherp op letten.

maart 1, 2013

Vrijdag 1 maart is er een campagneteam van Veilig Verkeer Nederland actief op het Polderplein in Hoofddorp....

HOOFDDORP - Vrijdag 1 maart is er een campagneteam van Veilig Verkeer Nederland actief op het Polderplein in Hoofddorp. Bij passanten wordt er een ‘Bob-quiz’ afgenomen. Dit is een parcours met een alcoholbril. Hierdoor krijgen mensen het beeld dat ze zwaar dronken zijn. De actie is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland, stadsregio Amsterdam en de gemeente Haarlemmermeer.