MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Vijfhuizen

juni 18, 2018

Woningcorporatie Ymere vindt de kritiek op de nieuwbouwplannen in Vijfhuizen 'oprecht jammer'........

Woningcorporatie Ymere vindt de kritiek op de nieuwbouwplannen in Vijfhuizen 'oprecht jammer'.

Omwonenden van de Groeneweg – Woudweg zijn het niet eens met de plannen.

Ymere wil op deze plek 20 oude seniorenwoningen slopen en vervangen door nieuwbouw van 35 betaalbare sociale huur appartementen voor één tot twee persoons huishoudens.

Het protest kreeg een gezicht door tussen twee bouwsteigers zwart landbouwplastic op te hangen om zo te laten zien hoe 'hoog' de nieuwe appartementen worden.

juni 15, 2018

Danny Kroes, die dit seizoen debuteerde als toerwagencoureur, kan na drie ronden al zeggen dat hij de kampioenschapsleider is in de TCR Benelux......

VIJFHUIZEN - Danny Kroes, die dit seizoen debuteerde als toerwagencoureur, kan na drie ronden al zeggen dat hij de kampioenschapsleider is in de TCR Benelux.

Afgelopen weekeinde werd de achttienjarige rookie uit Vijfhuizen op het fameuze circuit van Spa-Francorchamps vierde en derde in zijn respectievelijke races. Wat de prestatie van de rijder van PCR Sport nog knapper maakte, is dat hij in beide races met schade reed door toedoen van een ander.

juni 13, 2018

Woningcorporatie Ymere wil 35 sociale huurwoningen bouwen aan de Groeneweg in Vijfhuizen, om aan de vraag naar sociale huurwoningen te voldoen......

Woningcorporatie Ymere wil 35 sociale huurwoningen bouwen aan de Groeneweg in Vijfhuizen, om aan de vraag naar sociale huurwoningen te voldoen.

Een groep inwoners van Vijfhuizen wil een andere mix van sociale huur- en koopwoningen en dat er lager gebouwd wordt.

In een reactie zegt Ymere dat de geplande woningen 6 meter hoog zijn en dat een gemiddelde standaard eengezinswoning met een schuin dak en zolder circa negen meter hoog is.

juni 9, 2018

Zaterdag 16 juni is er weer Vijfhuizen Culinair, waarbij lokale horecabedrijven als 't Fort, Het Graanpakhuis, de Koperen Hemel en cateringbedrijf Smoking BBQ zich van hun beste kant laten zien......

Zaterdag 16 juni is er weer Vijfhuizen Culinair, waarbij lokale horecabedrijven als 't Fort, Het Graanpakhuis, de Koperen Hemel en cateringbedrijf Smoking BBQ zich van hun beste kant laten zien.

Ook nieuwkomers restaurant De Oude Meerpaal en ijssalon Topa presenteren zich tijdens het event.

Vijfhuizen Culinair verhuist naar de andere kant van het André Kuipers Prieel, om geluidshinder voor een appartementencomplex te vermijden.

juni 1, 2018

Ed van den Berg uit Vijfhuizen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.....

VIJFHUIZEN/HAARLEM - Ed van den Berg uit Vijfhuizen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. In de Haarlemse locatie van het Nova College ontving hij donderdag de Koninklijke Onderscheiding uit handen van de Haarlemmermeerse burgemeester Onno Hoes.

mei 31, 2018

Twee vechtende mannen zijn woensdagmiddag in een sloot beland.....

HAARLEM - Twee vechtende mannen zijn woensdagmiddag in een sloot beland.
De politie zoekt de man die vechtpartij begon wegens mishandeling.
Dat gebeurde op het fietspad bij volkstuincomplex Poelbroektuin in Haarlem-Schalkwijk.

De Vijfhuizenaar fietste richting Vijfhuizen toen een fietsende man hem tegemoetkwam, die op de verkeerde helft van het fietspad reed.
De man uit Vijfhuizen moest uitwijken en werd daar boos over.

mei 28, 2018

Het eerste elftal van voetbalclub DSOV uit Vijfhuizen is zondagmiddag kampioen geworden.......

Het eerste elftal van voetbalclub DSOV uit Vijfhuizen is zondagmiddag kampioen geworden.

De succesformatie van trainer Bart Jansen versloeg op de slotdag van de competitie in de tweede klasse DOSR in Oude Wetering met 0-1.

Voor het kampioensfeest gevierd kon worden moest nog worden gewacht op het resultaat van naaste concurrent VUC.

Toen de berichten doorsijpelden dat die ploeg had verloren, barstte het feest los.

DSOV komt volgend seizoen uit in de eerste klasse van het zondagvoetbal.

mei 25, 2018

Vrijdagmorgen reed een motorrijder op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen een verkeersregelaar omver, die door de klap viel en korte tijd bewusteloos raakte......

Vrijdagmorgen reed een motorrijder op de Vijfhuizerdijk in Vijfhuizen een verkeersregelaar omver, die door de klap viel en korte tijd bewusteloos raakte.

In verband met wegwerkzaamheden was een weghelft afgesloten. De motorrijder negeerde stoptekens van de verkeersregelaars, gaf gas, en is na de botsing met de verkeersregelaar doorgereden.

De motorrijder reed op een oud model motor, droeg een groene jas en een pothelm.

mei 24, 2018

Monstertruckrijder Mario D. is woensdag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.....

ARNHEM/VIJFHUIZEN - Monstertruckrijder Mario D. is woensdag door het gerechtshof in Arnhem in hoger beroep veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.

De 53-jarige Vijfhuizenaar bestuurde de zogeheten monstertruck die op 28 september 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed. Daarbij kwamen drie mensen om het leven en vielen 23 zwaargewonden.

mei 22, 2018

Autocoureur Danny Kroes heeft op tweede pinksterdag tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen zijn eerste podiumplaats in de toerwagenklasse gehaald.....

VIJFHUIZEN/ZANDVOORT - Autocoureur Danny Kroes heeft op tweede pinksterdag tijdens de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen zijn eerste podiumplaats in de toerwagenklasse gehaald.
Op het circuit van Zandvoort stuurde de achttienjarige rookie uit Vijfhuizen zijn Seat Cupra naar de derde plaats.
Een dag eerder was hij met zijn achtste plaats ook al in de punten geëindigd. Kroes staat nu op een knappe achtste plaats in het rijdersklassement.

mei 18, 2018

Op vrijdag 25 mei om 11.00 uur zullen Stichting Vliegramp MH17 en Stichting Monument MH17 bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen het boek ‘Voortleven’ presenteren.....

Op vrijdag 25 mei om 11.00 uur zullen Stichting Vliegramp MH17 en Stichting Monument MH17 bij het Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen het boek ‘Voortleven’ presenteren.

In het boek staan interviews met nabestaanden, waarin zij vertellen over de impact van de vliegramp op hun leven.

De mensen die zich hebben ingezet voor de oprichting van het monument komen ook aan het woord. In het boek staan foto’s van de realisatie van het monument.

Het boek is na de presentatie verkrijgbaar in de boekhandel.
 

mei 14, 2018

Autocoureur Danny Kroes uit Vijfhuizen is bij zijn debuut in het TCR Europe-kampioenschap op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk direct in de punten geëindigd.......

Autocoureur Danny Kroes uit Vijfhuizen is bij zijn debuut in het TCR Europe-kampioenschap op het circuit van Paul Ricard in Frankrijk direct in de punten geëindigd.

De achttienjarige rookie werd zondag in zijn Seat Cupra achtste in race twee. Daarmee bevestigde de rijder van PCR Sport dat hij de snelheid heeft om voorin mee te doen in het prestigieuze toerwagenkampioenschap.

Kroes rijdt 20 en 21 mei op het circuit van Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen.

mei 4, 2018

In navolging van steden als Berlijn, Amsterdam en Haarlem, krijgt Vijfhuizen komende zomer een eigen ’dorpsstrand’.....

VIJFHUIZEN - In navolging van steden als Berlijn, Amsterdam en Haarlem, krijgt Vijfhuizen komende zomer een eigen ’dorpsstrand’.
Vijfhuizenaar Joris van der Kleij, de organisator achter Vijfhuizen Culinair, is de bedenker van het nieuwe evenement.

Een plek aan de oever van de Ringvaart bleek om verschillende redenen onuitvoerbaar. Daarom komt het pop-up dorpsstrand nu op het evenemententerrein naast voetbalclub DSOV te liggen. Hier zijn voorzieningen als water en elektra aanwezig, evenals genoeg parkeergelegenheid.

mei 3, 2018

Komend weekeinde zijn in Expo Haarlemmermeer klassieke Citroëns maar ook moderne modellen van het Franse automerk te bewonderen tijdens de beurs CitroMobile........

VIJFHUIZEN – Komend weekeinde zijn in Expo Haarlemmermeer klassieke Citroëns maar ook moderne modellen van het Franse automerk te bewonderen tijdens de beurs CitroMobile. Het evenement biedt meer dan een veld vol mooie auto’s. Op de beursvloer zijn onderdelen, boeken, kunst en gereedschappen te vinden. Ook een racesimulator ontbreekt niet.

Bron: Haarlems Dagblad

mei 3, 2018

Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos, in de Groene Weelde en in Expo Haarlemmermeer worden zo druk bezocht dat het in Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders.........

VIJFHUIZEN - Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos, in de Groene Weelde en in Expo Haarlemmermeer worden zo druk bezocht dat het in Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders. D66-raadslid Pablo Meegdes noemde ook het Keltfest dat eind deze maand weer in de Groene Weelde wordt gehouden en waar zo’n 10.000 bezoekers worden verwacht. Meegdes zei van de dorpsraad in Vijfhuizen te hebben vernomen dat zij zich zorgen maakt over het lukraak parkeren in het dorp.

april 25, 2018

Lokale politieke partij HAP houdt op woensdag 2 mei aanstaande haar maandelijkse fractiespreekuur op locatie.....

 VIJFHUIZEN - Lokale politieke partij HAP houdt op woensdag 2 mei aanstaande haar maandelijkse fractiespreekuur op locatie. Deze keer rijden raadsleden Abdul Salhi en Sophie van de Meeberg met de mobiele fractiekamer naar Vijfhuizen.

Van 7 tot 9 uur ’s avonds staan zij bij dorpshuis d’Oude Waterwolf in Vijfhuizen om met inwoners, ondernemers en organisaties in gesprek te gaan.
Ook mensen die gewoon eens willen kennismaken met HAP en van gedachten willen wisselen onder het genot van een kopje koffie zijn van harte welkom.

april 19, 2018

Wethouder sport Adam Elzakalai geeft zondag het startschot voor de family run van MudMasters......

Wethouder sport Adam Elzakalai geeft zondag het startschot voor de family run van MudMasters. Dit is een 3 kilometerloop waaraan ouders samen met hun kinderen kunnen deelnemen. Na het startschot loopt de wethouder samen met zijn oudste zoontje het parcours. Zij vertrekken om half elf vanaf Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

april 18, 2018

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag.........

Zondag 22 april bezoekt locoburgemeester John Nederstigt mevrouw Elisabeth Johanna Beers-van Schie om haar te feliciteren met haar 100ste verjaardag. Mevrouw Beers werd op 22 april 1918 geboren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude, is al 70 jaar woonachtig in Haarlemmermeer en woont nog steeds zelfstandig.De familie Beers is een van de eerste geslachten die in Haarlemmermeer een landbouwbedrijf uitoefende. Momenteel woont het zesde geslacht op de boerderij. Het bezoek vindt om drie uur plaats in zalencentrum De Poterne in Vijfhuizen.

april 18, 2018

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vijftien maanden celstraf geëist tegen de 53-jarige Vijfhuizenaar Mario D..............

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep vijftien maanden celstraf geëist tegen de 53-jarige Vijfhuizenaar Mario D., de chauffeur van de zogeheten monstertruck die in 2014 tijdens een evenement in Haaksbergen op het publiek inreed. Het dramatische ongeval kostte drie mensen het leven, 23 mensen raakten gewond, veelal ernstig. Het OM wil ook dat D. vijf jaar lang een verbod krijgt om op te treden als (professioneel) stuntman. Volgens het OM zijn behalve Mario D.

april 14, 2018

Mud Masters op 21 en 22 april in recreatiepark Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos kan doorgaan. De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland verloor een kort geding voor de Haarlemse rechtbank.....

Mud Masters op 21 en 22 april in recreatiepark Groene Weelde en het Haarlemmermeerse Bos kan doorgaan. De Vogelwerkgroep Zuid-Kennemerland verloor een kort geding voor de Haarlemse rechtbank.

De werkgroep voerde aan dat de run met 16.000 deelnemers niet gehouden moet worden in het vogelbroedseizoen.

De rechter was er niet van overtuigd dat de vogels worden verstoord.

Vorig jaar is geen overtreding geconstateerd en de Mud Masters-organisatie heeft een professioneel bureau ingehuurd voor de ecologische effecten.

april 11, 2018

De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid Kennemerland organiseert op vrijdagochtend 20 april van half 10 tot half 12 uur een “Mindful wandeling”.....

VIJFHUIZEN - De werkgroep Haarlemmermeer van het IVN Zuid Kennemerland organiseert op vrijdagochtend 20 april van half 10 tot half 12 uur een “Mindful wandeling” door o.a. het Herdenkingsbos & De Groene Weelde.
De start is vanaf het parkeerterrein aan Spieringweg naast huisnummer 536 in Vijfhuizen.

Mindful wandelen is een rustgevende manier om de hectiek van alledag los te laten. Bij deze excursie gaat het dan ook niet alleen om het wandelen, maar vooral ook om het beleven van de natuur en het aanwezig zijn in het hier en nu.

maart 23, 2018

Op zondag 8 april start het nieuwe Kunstfortseizoen met de opening van twee bijzondere tentoonstellingen.....

VIJFHUIZEN - Op zondag 8 april start het nieuwe Kunstfortseizoen met de opening van twee bijzondere tentoonstellingen.

In de Genieloods toont de Zwitserse kunstenares Eva-Fiore Kovacovsky fotografisch werk, voortbouwend op 19e eeuwse reproductietechnieken en classificatiesystemen.

In het fort exposeert de in Berlijn woonachtige Catherine Biocca een even absurdistische als beklemmende 'site-specific' installatie met video, animatie en objecten.

maart 5, 2018

Afgelopen vrijdagmiddag zijn in Vijfhuizen twee automobilisten gewond geraakt door een ongeluk........

Afgelopen vrijdagmiddag zijn in Vijfhuizen twee automobilisten gewond geraakt door een ongeluk.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de dierenwinkel aan de Vijfhuizerdijk toen de bestuurster van de voorste wagen remde en de achterste wagen dit te laat in de gaten had.

Beide bestuurders raakten gewond, de bestuurster van de voorste wagen werd voor verdere zorg door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Volgens een omstander stopte de voorste wagen voor overstekende eenden, waarvan eentje de oversteek niet heeft overleefd.
 

februari 13, 2018

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?......

De Stelling van Amsterdam houdt al ruim 100 jaar de gemoederen bezig. Wat is de stelling, waarom is de stelling gebouwd en wat voor betekenis heeft de stelling van Amsterdam voor Haarlemmermeer?

Op zaterdag 24 februari zal René Ros in het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 een lezing geven over de Stelling van Amsterdam.

De lezing begint om 2 uur ’s middags.

Het museum is te vinden aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug.