MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Weteringbrug

augustus 6, 2018

De politie betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een 65-jarige beschonken automobilist in Weteringbrug......

De politie betrapte in de nacht van donderdag op vrijdag een 65-jarige beschonken automobilist in Weteringbrug.

Omdat hij drie keer meer had gedronken dan toegestaan werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Twee uur later zagen agenten de man slingerend wegrijden.

Bij zijn aanhouding weigerde hij op het bureau alle medewerking.

Naast het rijden met een ingevorderd rijbewijs, kreeg hij ook een boete voor het weigeren van de ademanalyse op het bureau en het rijden met een rijverbod.

De man moet zich verantwoorden bij de rechtbank.

november 11, 2017

Dinsdagavond 14 november organiseren Marcella Strick van Linschoten en Laura van Brummelen van kindertherapiepraktijk Eigenwijzewereld en coachpraktijk LFcoaching een inloopavond voor vragen rondom het thema angst bij kinderen......

Dinsdagavond 14 november organiseren Marcella Strick van Linschoten en Laura van Brummelen van kindertherapiepraktijk Eigenwijzewereld en coachpraktijk LFcoaching een inloopavond voor vragen rondom het thema angst bij kinderen.

Marcella en Laura geven weerbaarheids- en assertiviteitstraining, gebaseerd op de principes van Rots en Water. Praktijk Eigenwijzewereld is een praktijk voor coaching en integratieve kindertherapie en is onder meer gespecialiseerd in hoog gevoelige kinderen en angst.

augustus 23, 2016

Windenergievereniging Meerwind heeft dit jaar voor het eerst een sponsoractie georganiseerd onder de naam "Wind in de Rug".......

WETERINGBRUG - Windenergievereniging Meerwind heeft dit jaar voor het eerst een sponsoractie georganiseerd onder de naam "Wind in de Rug".

Meerwind geeft bij deze actie 10.000 Euro aan duurzame initiatieven in de Haarlemmermeer om zo de opbrengst van de windmolens te delen met de regio.

De actie is inmiddels afgelopen en vrijdag 26 augustus is de officiële overhandiging van de prijzen aan de winnaars.

Deze overhandiging vindt om 11.00 uur plaats bij windmolen "De Pionier" in Weteringbrug.

mei 24, 2016

Twee verdachten zijn zondag aangehouden op het terrein van een autobedrijf in Weteringbrug. Zij waren over het hek geklommen en wilden waarschijnlijk een deur van een auto stelen......

WETERINGBRUG - Twee verdachten zijn zondag aangehouden op het terrein van een autobedrijf in Weteringbrug. Zij waren over het hek geklommen en wilden waarschijnlijk een deur van een auto stelen.

Het slot van het hek was doorgeknipt en even verderop lag de ontvreemde autodeur in de sloot.

Dankzij een tip van getuige konden de twee mannen door de politie op heterdaad betrapt worden.

De eigenaar van het autobedrijf liet weten dat er de afgelopen week al meerdere diefstallen hadden plaatsgevonden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

december 12, 2015

De gemeente Haarlemmermeer wil maandag 11 januari in gesprek gaan met bewoners en ondernemers uit de dorpen langs de Ringvaart......

WETERINGBRUG - De gemeente Haarlemmermeer wil maandag 11 januari in gesprek gaan met bewoners en ondernemers uit de dorpen langs de Ringvaart.

De gemeente wil hiermee achterhalen hoe deze bewoners en ondernemers denken over zaken zoals verkeer, leefbaarheid en de recreatie op en langs het water.

De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis De Kern in Weteringbrug. De inloop is vanaf 19.30 uur ‘s avonds en de vergadering begint om 20.00 uur.

november 3, 2015

Maandagmiddag is er op de Leimuiderdijk in Weteringbrug een onbeheerde kano gevonden..... 

WETERINGBRUG – Maandagmiddag is er op de Leimuiderdijk in Weteringbrug een onbeheerde kano gevonden.

Het was op dat moment niet duidelijk of er iemand te water was geraakt of dat het om een achtergelaten kano ging.

Er werden diverse diensten, waaronder duikers en de traumahelikopter opgeroepen om te zoeken naar een eventuele drenkeling in de Ringvaart.

Al snel werd duidelijk dat het hierbij niet ging om een drenkeling.

juni 25, 2015

Bij een bizar ongeval op het terrein van een caravanstalling aan de Lisserweg in Weteringbrug is woensdagmiddag een man gewond geraakt nadat hij overreden werd door zijn eigen caravan......

WETERINGBRUG - Bij een bizar ongeval op het terrein van een caravanstalling aan de Lisserweg in Weteringbrug is woensdagmiddag een man gewond geraakt nadat hij overreden werd door zijn eigen caravan.

De auto waar de caravan achter hing werd bestuurd door zijn eigen vrouw die blijkbaar niet had opgemerkt dat de man vermoedelijk was gestruikeld.

De gealarmeerde brandweer heeft de caravan met hydraulisch gereedschap ophoog getild waarna de ambulancemedewerkers de man konden uit zijn benarde positie konden bevrijden.

februari 23, 2015

Volgens Gedeputeerde Staten komt er toch een onderzoek naar de mogelijkheid van een windturbinepark in Haarlemmermeer-Zuid......

HAARLEMMERMEER – Volgens Gedeputeerde Staten komt er toch een onderzoek naar de mogelijkheid van een windturbinepark in Haarlemmermeer-Zuid.

Voorzitter Erik Verpaalen van de dorpsraad Weteringburg is als spreekbuis van de tegenstanders van windmolens van mening dat meer windmolens het open landschap in het zuiden van Haarlemmermeer zullen aantasten.

februari 5, 2015

De dorpsraad van Weteringbrug gaat een enquête onder de inwoners houden over woningbouw in het dorp..... 

WETERINGBRUG – De dorpsraad van Weteringbrug gaat een enquête onder de inwoners houden over woningbouw in het dorp. Er is ruimte voor de bouw van een aantal woningen. Enkele particuliere stukken grond en het land waar nu nog een aantal volkstuinen is te vinden, is eigendom van Haarlemmermeer. Het dorpsraad wil tussen nu en een halfjaar weten of er gebouwd kan en mag worden in Weteringbrug. De dorpsraad gaat uitzoeken voor welke mensen deze huizen dan beschikbaar zijn, alleen voor inwoners van Weteringbrug of ook mensen van buitenaf.

november 10, 2014

Zaterdag heeft voetbalvereniging SVOW uit Weteringbrug met 9-0 van vereniging NiTA verloren....

 WETERINGBRUG – Zaterdag heeft voetbalvereniging SVOW uit Weteringbrug met 9-0 van de vereniging NiTA verloren.

SVOW staat onderaan met nul punten en heeft dit seizoen al 54 doelpunten tegen gekregen en pas zes keer gescoord.

Onlangs heeft het bestuur laten weten dat een fusie met voetbalvereniging Alkmania noodzakelijk is. Door het gebrek aan leden en de gedaalde kantine inkomsten dreigt er een faillissement.

oktober 23, 2014

Het is onterecht dat Haarlemmermeer de schuld voor het niet halen van haar duurzaamheidsdoelstelling bij de provincie Noord-Holland legt.........

WETERINGBRUG - Het is onterecht dat Haarlemmermeer de schuld voor het niet halen van haar duurzaamheidsdoelstelling bij de provincie Noord-Holland legt.
Dat is de mening van Eric Verpalen, voorzitter van dorpsraad Weteringbrug.
Zonnepanelen, biogasproductie bij Meerlanden en de windmolens bij Burgerveen leveren slecht 3,6 procent duurzaam opgewekte energie in plaats van de beoogde 11 procent van de totale energiebehoefte.

augustus 25, 2014

Afgelopen zaterdagochtend is bij een verkeersongeval op de Huigsloterdijk in Weteringbrug een bromfietser gewond geraakt....

WETERINGBRUG – Afgelopen zaterdagochtend is bij een verkeersongeval op de Huigsloterdijk in Weteringbrug een bromfietser gewond geraakt.
Rond kwart over acht zijn de bromfiets en een auto tegen elkaar aangereden. Beide voertuigen kwamen uit de richting van Leimuiderbrug.
Wat er precies voorgevallen is, is niet helemaal duidelijk. De bromfietser is na de botsing onderuit gegaan.
De man is naar het ziekenhuis overgebracht.
 

juni 11, 2014

WETERINGBRUG - Meerwind doet op zaterdag 14 juni mee aan de Open Winddag die wordt georganiseerd door de Nederlandse Wind Energie Associatie...

WETERINGBRUG - Meerwind doet op zaterdag 14 juni mee aan de Open Winddag die wordt georganiseerd door de Nederlandse Wind Energie Associatie. De windmolen de Pionier wordt voor die gelegenheid opengesteld voor iedereen die eens een blik binnen in een moderne windmolen wil werpen.

mei 24, 2014

De dorpsraad van Weteringbrug wordt bij de plannen betrokken om op de Leimuider- en Huigsloterdijk parkeerplaatsen aan te leggen...

WETERINGBRUG – De dorpsraad van Weteringbrug wordt bij de plannen betrokken om op de Leimuider- en Huigsloterdijk parkeerplaatsen aan te leggen. Aanvankelijk was het plan van de gemeente om fietsstroken aan te leggen. Als de gemeente echt naar de dorpsraad luistert, blijft het parkeren op de ringdijk mogelijk. Momenteel wordt er een parkeeronderzoek gehouden in Weteringbrug. De gemeente onderzoekt hoeveel parkeerplekken gerealiseerd kunnen worden.

Bron: Haarlems Dagblad
 

mei 27, 2013

De politie heeft zaterdagmiddag aan RTVN-H laten weten dat er niet óók een rugtas met menselijke resten is gevonden in de sloot bij Weteringbrug. Afgelopen woensdag werd daar een koffer gevonden met lichaamsdelen erin......

De politie heeft zaterdagmiddag aan RTVN-H laten weten dat er niet óók een rugtas met menselijke resten is gevonden in de sloot bij Weteringbrug.

Afgelopen woensdag werd daar een koffer gevonden met lichaamsdelen erin.

Het Haarlems Dagblad meldde vrijdag dat getuigen zouden hebben gezien dat er ook een rugtas uit de sloot was gevist. Maar de politie kan dat gerucht dus niet bevestigen.

Over de identiteit van het slachtoffer in de koffer is nog niets bekendgemaakt. 

januari 8, 2013

De mobiele fractiekamer van de lokale politieke partij HAP staat zaterdag 12 januari in Weteringbrug.....

WETERINGBRUG - De mobiele fractiekamer van de lokale politieke partij HAP staat zaterdag 12 januari in Weteringbrug.
De camper staan van 10.00 tot 12.00 uur op het parkeerterrein van dorpshuis de Kern aan de Lisserweg.
Twee keer per maand wordt een andere kern of wijk aangedaan naast het maandelijkse fractiespreekuur in het raadhuis.
Inwoners of ondernemers kunnen met raadsleden van HAP spreken over zaken die de gemeente en het gemeentebestuur aangaan.