MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about Wethouder Adam Elzakalai

november 8, 2018

Woensdag werd in Lijnden door wethouder Adam Elzakalai het Convention Bureau Event Park Amsterdam geopend........

Woensdag werd in Lijnden door wethouder Adam Elzakalai het Convention Bureau Event Park Amsterdam geopend. Verschillende bedrijven uit de polder hebben de handen ineen geslagen en dit platform ontwikkeld om meer congressen, evenementen en beurzen naar Haarlemmermeer te halen.De gemeente heeft zelf ook een flinke duit in het zakje gedaan om met dit platform Haarlemmermeer op de kaart te zetten bij de evenementenorganisatoren. Volgens wethouder Elzakalai hebben wij nog ruimte zat, waar het in de omringende steden vaak vol is.

september 20, 2018

Het sportevenement Corporate Games komt naar Nederland......

Het sportevenement Corporate Games komt naar Nederland.

Dit evenement met eerdere edities in onder meer Mexico City, Melbourne en Kaapstad zal van 28 t/m 30 juni 2019 afspelen.

Werknemers van bedrijven en inwoners uit Haarlemmermeer kunnen deze dagen mee doen aan één van de twaalf sporten die gehouden worden.

De sportactiviteiten vinden plaats op sportterreinen en accommodaties door heel Haarlemmermeer.

De officiële introductie van Corporate Games Nederland was gistermiddag in het ETO Ballpark in Hoofddorp.

september 12, 2018

Het is wethouder Adam Elzakalai niet gelukt de gemeenteraad te overtuigen waarom er aan de A4 een tweede tankstation naast Den Ruygen Hoek moet komen......

Het is wethouder Adam Elzakalai niet gelukt de gemeenteraad te overtuigen waarom er aan de A4 een tweede tankstation naast Den Ruygen Hoek moet komen.

 

Men is allerminst overtuigd van de noodzaak en dat geldt voor alle partijen, oppositie en coalitie inclusief Elzakalai’s eigen VVD.

 

CDA-raadslid Mariëtte Sedee durft de stelling aan dat er door de gemeente Haarlemmermeer, de projectontwikkelaar, en de ondernemer doelbewust naartoe is gewerkt om dit pompstation te passen in de plannen voor Schiphol Trade Park.

 

augustus 15, 2018

Aanstaande vrijdag doet een equipe van 242 auto’s Haarlemmermeer aan..........

Aanstaande vrijdag doet een equipe van 242 auto’s Haarlemmermeer aan. Ruim 720 deelnemer-studenten van de autorally 'Europ Raid' brengen de nacht door onder de sterren in het Haarlemmermeerse Bos. Wethouder Elzakalai zal rond 21.00 uur de studenten verwelkomen. De rally, die zijn oorsprong vindt in Frankrijk, heeft inmiddels ook deelnemers uit Engeland, Polen, België en Spanje. De studenten rijden voor het goede doel.

juli 28, 2018

Ondernemers in Lisserbroek maken zich in toenemende mate zorgen over de oprukkende woningbouw in hun dorp...........

Ondernemers in Lisserbroek maken zich in toenemende mate zorgen over de oprukkende woningbouw in hun dorp. Volgens de Ondernemersvereniging Lisserbroek zijn zij op zich niet tegen groei van het dorp maar dreigen bedrijven nu ingesloten te worden door nieuwbouw. Bovendien zijn de plaatselijke ondernemers helemaal niet gehoord in het driehoeksoverleg tussen dorpsraad, gemeente en projectontwikkelaars. Volgens wethouder Elzakalai zijn de ondernemers wel degelijk uitgenodigd voor het overleg maar is daar geen gebruik van gemaakt.

juli 27, 2018

Donderdag is de hoofdlijnenovereenkomst voor het project Hyde Park tussen de gemeente Haarlemmermeer en Hyde Park b.v. getekend.........

Donderdag is de hoofdlijnenovereenkomst voor het project Hyde Park tussen de gemeente Haarlemmermeer en Hyde Park b.v. getekend, amper een week nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met het stedenbouwkundig plan. De nieuwe woonwijk geeft invulling aan de grote woningbouwopgave die zowel lokaal nodig is als voor de metropoolregio Amsterdam. Volgens wethouder Elzakalai wordt het één van de meest fantastische wijken in Nederland en wethouder Steffens vindt Hyde Park het antwoord op het woningtekort in allerlei segmenten.

april 19, 2018

Wethouder sport Adam Elzakalai geeft zondag het startschot voor de family run van MudMasters......

Wethouder sport Adam Elzakalai geeft zondag het startschot voor de family run van MudMasters. Dit is een 3 kilometerloop waaraan ouders samen met hun kinderen kunnen deelnemen. Na het startschot loopt de wethouder samen met zijn oudste zoontje het parcours. Zij vertrekken om half elf vanaf Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen.

april 12, 2018

Adam Elzakalai, wethouder Economische zaken van Haarlemmermeer, geeft vandaag een gastles op het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Adam Elzakalai, wethouder Economische zaken van Haarlemmermeer, geeft vandaag een gastles op het Nova College aan de Paxlaan in Hoofddorp. De wethouder houdt voor de tweedejaars studenten van de opleidingen Junior accountmanager en Assistent manager internationale handel een presentatie over onder andere circulaire economie en het vestigingsklimaat in Haarlemmermeer. De presentatie vormt het uitgangspunt voor een uitwisseling tussen de wethouder en de studenten.

april 6, 2018

De luchthaven Schiphol heeft afgelopen donderdag een Stiltecentrum of Meditation centre officieel geopend. Reizigers die komen bidden, mediteren of gewoon behoefte hebben aan stilte kunnen hier terecht......

De luchthaven Schiphol heeft afgelopen donderdag een Stiltecentrum of Meditation centre officieel geopend. Reizigers die komen bidden, mediteren of gewoon behoefte hebben aan stilte kunnen hier terecht.

Moslims, joden, christenen, hindoes en boeddhisten: alle religies en overtuigingen zijn welkom. Schiphol zegt dat het stiltecentrum ruim 60.000 bezoekers per jaar ontvangt.

Wethouder Adam Elzakalai was aanwezig bij de opening en sprak van een oase van rust op de drukste plek in Nederland.

Bron: Luchtvaartnieuws
 

maart 19, 2018

Vanavond zijn tijdens een groot gala in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp de jaarlijkse Haarlemmermeerse sportprijzen uitgereikt. Atlete Bowien Jansen won bij de meeste stemmen bij de verkiezing "Soprttopper 2017".......

Vanavond zijn tijdens een groot gala in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp de jaarlijkse Haarlemmermeerse sportprijzen uitgereikt.

Wethouder van Sport, Adam Elzakalai mocht, samen met Olympisch kampioene Esmee Visser, de prijzen in de categorieën sportteam, sporttalent en topsporter uitreiken.
In de categorie sportteam ging het Synchroon-zwemteam van ZPCH met de prijs naar huis.

Imani de Jong, zwemster van ZPCH, won in de categorie sporttalent.

In de categorie topsporter won hardloopster Bowien Jansen de titel.

maart 3, 2018

Vanaf deze week kan er gestemd worden voor de Haarlemmermeerse sporters 2017. Alle sporters die een podiumplaats hebben behaald bij een NK, EK of WK krijgen een sportmedaille van de gemeente......

Vanaf deze week kan er gestemd worden voor de Haarlemmermeerse sporters 2017. Alle sporters die een podiumplaats hebben behaald bij een NK, EK of WK krijgen een sportmedaille van de gemeente.

Er worden liefst 400 medailles uitgereikt. Hieruit zijn genomineerden geselecteerd die te vinden zijn op www.haarlemmermeer.nl/sportpodium. Hier kan ook een stem worden uitgebracht.

De uitslag wordt voor 50% door een vakjury en 50% door de stemmers vastgesteld en wordt op 19 maart bekendgemaakt door sportwethouder Adam Elzakalai. Onder de stemmers wordt een sportieve prijs verloot.

januari 27, 2018

De gemeente Haarlemmermeer heeft in 2017 acht nieuwe buitenlandse bedrijven mogen verwelkomen.....

De gemeente Haarlemmermeer heeft in 2017 acht nieuwe buitenlandse bedrijven mogen verwelkomen.

Het aantal nieuwe arbeidsplaatsen is het afgelopen jaar gestegen met ruim 700.

Wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai zegt: “We zijn trots op het aanbod aan bedrijven in de regio.

Haarlemmermeer zorgt samen met de partners van Amsterdam inbusiness voor een optimaal vestigingsklimaat voor buitenlandse bedrijven.

december 6, 2017

Donderdag 7 december planten wethouder citymarketing Adam Elzakalai, Keukenhof directeur Bart Siemerink en de deelnemende hoteliers uit Haarlemmermeer tulpen in 31 cirkels in Hoofddorp......

Donderdag 7 december planten wethouder citymarketing Adam Elzakalai, Keukenhof directeur Bart Siemerink en de deelnemende hoteliers uit Haarlemmermeer tulpen in 31 cirkels in Hoofddorp.

De cirkels symboliseren de 31 toekomstige woonkernen van de gemeente.

Haarlemmermeer telt op dit moment nog 26 kernen, maar na de samenvoeging met Haarlemmermerliede en Spaarnwoude op 1 januari 2019 worden het er 31.

De tulpen worden Haarlemmermeer aangeboden door Keukenhof. In het voorjaar van 2018 komen de cirkels tot bloei.

december 6, 2017

De nominaties voor de HLMRMEER Prijs 2017 zijn bekend.......

HAARLEMMERMEER – De nominaties voor de HLMRMEER Prijs 2017 zijn bekend. Juryvoorzitter en wethouder citymarketing Adam Elzakalai heeft op basis van de voorkeurskeuze van het kernteam citymarketing en het resultaat van de aanmeldingen, de inhoud en onderbouwing van de inzenders drie evenementen genomineerd. De genomineerden zijn Samenloop voor Hoop, Haarlemmermeer Run en Haarlemmermeer Culinair. De winnaar krijgt een cheque van 5.000 euro, die op 2 januari tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie door Adam Elzakalai wordt uitgereikt.

november 27, 2017

De actiegroep ’Rijsenhout zegt Nee’ maant de dorpsbewoners tot kalmte nu geruchten de ronde doen, dat nutsbedrijf Tennet alsnog een immens transformatorgebouw vlak bij het dorp wil bouwen......

De actiegroep ’Rijsenhout zegt Nee’ maant de dorpsbewoners tot kalmte nu geruchten de ronde doen, dat nutsbedrijf Tennet alsnog een immens transformatorgebouw vlak bij het dorp wil bouwen.

Volgens de bewonersgroep is er geen grond voor die verhalen. Op de dorpswebsite stelt de bewonersgroep, dat Tennet nog bezig is met onderzoek naar technische oplossingen om elders het transformatorstation te bouwen.

De groep weet zich in haar protest gesteund door een bijna unanieme Haarlemmermeerse gemeenteraad.

november 10, 2017

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen......

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen.

Dat zei het college van B&W in reactie op vragen van GroenLinks-raadslid Nicole Mulder. Zij wil niet dat mensen bij de koop van hun woning in Rijsenhout of Zwanenburg een koopcontract ondertekenen waar in staat dat ze niet mogen klagen.

november 3, 2017

KLM heeft een commerciële overeenkomst gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol.......

KLM heeft een commerciële overeenkomst gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol.

Dat bevestigt een woordvoerder van KLM na berichtgeving door De Telegraaf.

ABC is recent landingsrechten kwijtgeraakt op Schiphol en is het daar niet mee eens.

Volgens De Telegraaf zou het bereikte akkoord de Russen in staat moeten stellen om hun vrachtvluchten op Schiphol in de komende weken te hervatten.

oktober 31, 2017

Wethouder Adam Elzakalai maakt zich ernstige zorgen over de beperkingen die de luchtvrachtvaart op Schiphol worden opgelegd. Hij vreest serieuze gevolgen voor de lokale economie en werkgelegenheid.......

Wethouder Adam Elzakalai maakt zich ernstige zorgen over de beperkingen die de luchtvrachtvaart op Schiphol worden opgelegd. Hij vreest serieuze gevolgen voor de lokale economie en werkgelegenheid.

Dat zei hij in een interview met het Haarlems Dagblad.

De Haarlemmermeerse wethouder economische zaken en luchtvaartzaken reageert met zijn uitspraken op de verdeling van de zogenoemde slots op Schiphol.

Hierdoor kunnen de vrachtmaatschappijen op Schiphol minder aanspraak maken op starts en landingen op Schiphol ten faveure van passagiersvluchten.

oktober 27, 2017

Wethouder Adam Elzakalai en voorzitter Rutger van Uden van Stichting Winter Village Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor drie jaar.......

Wethouder Adam Elzakalai en voorzitter Rutger van Uden van Stichting Winter Village Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor drie jaar.

Dit betekent dat Hoofddorp tot en met 2019 is verzekerd van het winterse vermaak. Het winterdorp gaat op zaterdag 18 november open.

Winter Village neemt de plaats in van Winterland Hoofddorp, dat voorgaande jaren op het Raadhuisplein stond. In Winter Village is onder meer een niet overdekte ijsbaan voorzien.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 22, 2017

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.......

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.

Mocht echter in oktober op landelijk niveau een ander quotum worden ingevoerd, dan stijgt de verplichting tot zo’n 30 banen.

Dat zei wethouder Elzakalai donderdagavond in antwoord op vragen. Hij schetste de eigen ambities van het college en moest direct erkennen, dat het nog geen overtuigende cijfers zijn.

juni 24, 2017

Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp......

HOOFDORP – Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp.

Naast het plukken van fruit kan men in dit gebied van Hoofddorp Centraal straks ook terecht voor een flinke workout.

Om te laten zien wat met deze nieuwe sporttoestellen allemaal mogelijk is, geeft trainer Richard Lek van The Bootcamp Club Haarlemmermeer na de opening een gratis bootcamptraining.
 

juni 3, 2017

Als het maximale aantal van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol wordt gehaald, dan moeten de gemaakte afspraken volgens wethouder Adam Elzakalai worden herzien.......

HOOFDDORP – Als het maximale aantal van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol wordt gehaald, dan moeten de gemaakte afspraken volgens wethouder Adam Elzakalai worden herzien.

Wethouder luchthavenzaken Elzakalai zei dit afgelopen donderdag tijdens een debat in de gemeenteraad over Schiphol.

De luchthavensector, overheden en omwonenden hebben in 2008 aan de Alderstafel afgesproken dat het aantal vliegbewegingen tot 2020 niet verder mag groeien dan 500.000 per jaar.

mei 31, 2017

Tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van Haarlemmermeer werd bekend gemaakt dat naast de Polderbaan bij Vijfhuizen een oude vliegtuigslurf komt te liggen......

VIJFHUIZEN – Tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van Haarlemmermeer werd bekend gemaakt dat naast de Polderbaan bij Vijfhuizen een oude vliegtuigslurf komt te liggen.

Deze afgedankte aviabrug van Schiphol krijgt nog vóór september een nieuw leven op deze spottersplek bij de IJweg.
Het is de gemeente Haarlemmermeer al langer een doorn in het oog dat op deze toeristische trekpleister zo weinig voorzieningen zijn.

mei 17, 2017

Bij een burenakkoord krijgt iemand die iets bouwen wil, maar daarbij een ondertekende goedkeuring van zijn buren kan overleggen, extra snel een bouwvergunning......

HOOFDDORP – B en W willen kijken of een zogenaamd burenakkoord in de gemeente Haarlemmermeer werkt.

Bij een burenakkoord krijgt iemand die iets bouwen wil, maar daarbij een ondertekende goedkeuring van zijn buren kan overleggen, extra snel een bouwvergunning.

Volgens VVD-wethouder Ruimtelijke ordening, Adam Elzakalai, heeft dit meerdere voordelen.

Zo’n akkoord met de buren scheelt de gemeente veel werk, want nu wordt er nog vaak een vergunning aangevraagd die tot bezwaren en procedures van buren leiden.