MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Wethouder Adam Elzakalai

december 6, 2017

Donderdag 7 december planten wethouder citymarketing Adam Elzakalai, Keukenhof directeur Bart Siemerink en de deelnemende hoteliers uit Haarlemmermeer tulpen in 31 cirkels in Hoofddorp......

Donderdag 7 december planten wethouder citymarketing Adam Elzakalai, Keukenhof directeur Bart Siemerink en de deelnemende hoteliers uit Haarlemmermeer tulpen in 31 cirkels in Hoofddorp.

De cirkels symboliseren de 31 toekomstige woonkernen van de gemeente.

Haarlemmermeer telt op dit moment nog 26 kernen, maar na de samenvoeging met Haarlemmermerliede en Spaarnwoude op 1 januari 2019 worden het er 31.

De tulpen worden Haarlemmermeer aangeboden door Keukenhof. In het voorjaar van 2018 komen de cirkels tot bloei.

december 6, 2017

De nominaties voor de HLMRMEER Prijs 2017 zijn bekend.......

HAARLEMMERMEER – De nominaties voor de HLMRMEER Prijs 2017 zijn bekend. Juryvoorzitter en wethouder citymarketing Adam Elzakalai heeft op basis van de voorkeurskeuze van het kernteam citymarketing en het resultaat van de aanmeldingen, de inhoud en onderbouwing van de inzenders drie evenementen genomineerd. De genomineerden zijn Samenloop voor Hoop, Haarlemmermeer Run en Haarlemmermeer Culinair. De winnaar krijgt een cheque van 5.000 euro, die op 2 januari tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie door Adam Elzakalai wordt uitgereikt.

november 27, 2017

De actiegroep ’Rijsenhout zegt Nee’ maant de dorpsbewoners tot kalmte nu geruchten de ronde doen, dat nutsbedrijf Tennet alsnog een immens transformatorgebouw vlak bij het dorp wil bouwen......

De actiegroep ’Rijsenhout zegt Nee’ maant de dorpsbewoners tot kalmte nu geruchten de ronde doen, dat nutsbedrijf Tennet alsnog een immens transformatorgebouw vlak bij het dorp wil bouwen.

Volgens de bewonersgroep is er geen grond voor die verhalen. Op de dorpswebsite stelt de bewonersgroep, dat Tennet nog bezig is met onderzoek naar technische oplossingen om elders het transformatorstation te bouwen.

De groep weet zich in haar protest gesteund door een bijna unanieme Haarlemmermeerse gemeenteraad.

november 10, 2017

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen......

Haarlemmermeerders behouden het recht om te klagen over vliegtuiglawaai, ook als in het koopcontract van hun nieuwe woning staat dat er sprake is van mogelijk geluid van vliegtuigen.

Dat zei het college van B&W in reactie op vragen van GroenLinks-raadslid Nicole Mulder. Zij wil niet dat mensen bij de koop van hun woning in Rijsenhout of Zwanenburg een koopcontract ondertekenen waar in staat dat ze niet mogen klagen.

november 3, 2017

KLM heeft een commerciële overeenkomst gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol.......

KLM heeft een commerciële overeenkomst gesloten met de Russische vrachtmaatschappij Air Bridge Cargo (ABC) in het conflict over vertrek- en landingsrechten op Schiphol.

Dat bevestigt een woordvoerder van KLM na berichtgeving door De Telegraaf.

ABC is recent landingsrechten kwijtgeraakt op Schiphol en is het daar niet mee eens.

Volgens De Telegraaf zou het bereikte akkoord de Russen in staat moeten stellen om hun vrachtvluchten op Schiphol in de komende weken te hervatten.

oktober 31, 2017

Wethouder Adam Elzakalai maakt zich ernstige zorgen over de beperkingen die de luchtvrachtvaart op Schiphol worden opgelegd. Hij vreest serieuze gevolgen voor de lokale economie en werkgelegenheid.......

Wethouder Adam Elzakalai maakt zich ernstige zorgen over de beperkingen die de luchtvrachtvaart op Schiphol worden opgelegd. Hij vreest serieuze gevolgen voor de lokale economie en werkgelegenheid.

Dat zei hij in een interview met het Haarlems Dagblad.

De Haarlemmermeerse wethouder economische zaken en luchtvaartzaken reageert met zijn uitspraken op de verdeling van de zogenoemde slots op Schiphol.

Hierdoor kunnen de vrachtmaatschappijen op Schiphol minder aanspraak maken op starts en landingen op Schiphol ten faveure van passagiersvluchten.

oktober 27, 2017

Wethouder Adam Elzakalai en voorzitter Rutger van Uden van Stichting Winter Village Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor drie jaar.......

Wethouder Adam Elzakalai en voorzitter Rutger van Uden van Stichting Winter Village Nederland hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor drie jaar.

Dit betekent dat Hoofddorp tot en met 2019 is verzekerd van het winterse vermaak. Het winterdorp gaat op zaterdag 18 november open.

Winter Village neemt de plaats in van Winterland Hoofddorp, dat voorgaande jaren op het Raadhuisplein stond. In Winter Village is onder meer een niet overdekte ijsbaan voorzien.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 22, 2017

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.......

Bij de gemeente Haarlemmermeer zijn op dit moment 6,5 banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. In 2024 moeten dat er volgens het huidige beleid 15 zijn.

Mocht echter in oktober op landelijk niveau een ander quotum worden ingevoerd, dan stijgt de verplichting tot zo’n 30 banen.

Dat zei wethouder Elzakalai donderdagavond in antwoord op vragen. Hij schetste de eigen ambities van het college en moest direct erkennen, dat het nog geen overtuigende cijfers zijn.

juni 24, 2017

Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp......

HOOFDORP – Wethouder Sportzaken Adam Elzakalai opent maandag om 16.00 uur een bootcamp-locatie in de Fruittuinen in Hoofddorp.

Naast het plukken van fruit kan men in dit gebied van Hoofddorp Centraal straks ook terecht voor een flinke workout.

Om te laten zien wat met deze nieuwe sporttoestellen allemaal mogelijk is, geeft trainer Richard Lek van The Bootcamp Club Haarlemmermeer na de opening een gratis bootcamptraining.
 

juni 3, 2017

Als het maximale aantal van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol wordt gehaald, dan moeten de gemaakte afspraken volgens wethouder Adam Elzakalai worden herzien.......

HOOFDDORP – Als het maximale aantal van 500.000 vliegbewegingen op Schiphol wordt gehaald, dan moeten de gemaakte afspraken volgens wethouder Adam Elzakalai worden herzien.

Wethouder luchthavenzaken Elzakalai zei dit afgelopen donderdag tijdens een debat in de gemeenteraad over Schiphol.

De luchthavensector, overheden en omwonenden hebben in 2008 aan de Alderstafel afgesproken dat het aantal vliegbewegingen tot 2020 niet verder mag groeien dan 500.000 per jaar.

mei 31, 2017

Tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van Haarlemmermeer werd bekend gemaakt dat naast de Polderbaan bij Vijfhuizen een oude vliegtuigslurf komt te liggen......

VIJFHUIZEN – Tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van Haarlemmermeer werd bekend gemaakt dat naast de Polderbaan bij Vijfhuizen een oude vliegtuigslurf komt te liggen.

Deze afgedankte aviabrug van Schiphol krijgt nog vóór september een nieuw leven op deze spottersplek bij de IJweg.
Het is de gemeente Haarlemmermeer al langer een doorn in het oog dat op deze toeristische trekpleister zo weinig voorzieningen zijn.

mei 17, 2017

Bij een burenakkoord krijgt iemand die iets bouwen wil, maar daarbij een ondertekende goedkeuring van zijn buren kan overleggen, extra snel een bouwvergunning......

HOOFDDORP – B en W willen kijken of een zogenaamd burenakkoord in de gemeente Haarlemmermeer werkt.

Bij een burenakkoord krijgt iemand die iets bouwen wil, maar daarbij een ondertekende goedkeuring van zijn buren kan overleggen, extra snel een bouwvergunning.

Volgens VVD-wethouder Ruimtelijke ordening, Adam Elzakalai, heeft dit meerdere voordelen.

Zo’n akkoord met de buren scheelt de gemeente veel werk, want nu wordt er nog vaak een vergunning aangevraagd die tot bezwaren en procedures van buren leiden.

mei 11, 2017

Als mensen bij een grote verbouwing of aanbouw bij hun huis een akkoord sluiten met hun buren, kan de vereiste omgevingsvergunning veel sneller een feit zijn.....

HAARLEMMERMEER - Als mensen bij een grote verbouwing of aanbouw bij hun huis een akkoord sluiten met hun buren, kan de vereiste omgevingsvergunning veel sneller een feit zijn. Een vergunning kan dan in het gunstigste geval binnen acht weken zijn geregeld. Wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening presenteerde dinsdag het zogeheten burenakkoord dat in andere gemeenten al als positief is ervaren. Het gaat vooralsnog om een experiment, maar het college van B en W verwacht er veel van.

mei 11, 2017

De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen........

RIJSENHOUT - De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen. Volgens Adam Elzakalai, wethouder ruimtelijke ordening reden voor een bescheiden feestje, omdat dit betekent dat men aan de slag kan op het zogeheten Centurionterrein. Het project heeft de naam Rozenhof en het gaat om 32 woningen, waarvan 3 woningen vervangende nieuwbouw zijn. De gemeente maakt zich hard voor de leefbaarheid in het dorp en er zijn nog meer woningbouwplannen voor de locaties Willem Maarsehof en Catharina Segrina.

april 29, 2017

Wethouder Adam Elzakalai is momenteel in Amerika om daar de Metropoolregio Amsterdam en Haarlemmermeer onder de aandacht van het Amerikaanse bedrijfsleven te brengen.......

HOOFDDORP – Wethouder Adam Elzakalai is momenteel in Amerika om daar de Metropoolregio Amsterdam en Haarlemmermeer onder de aandacht van het Amerikaanse bedrijfsleven te brengen.

Elzakalai bezoekt als wethouder economische- en luchtvaartzaken en als voorzitter van de vereniging Amsterdam Airport Area de beurs MRO Americas in Florida.

Het is de taak van Amsterdam Airport Area om goede contacten met de bij MRO aangesloten Amerikaanse bedrijven te onderhouden, zodat ze ook in de regio Schiphol actief blijven.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 5, 2017

Sportwethouder Adam Elzakalai zal aanstaande zaterdag het nieuwe kunstgrasveld en de nieuwe ledverlichting officieel openen bij Sport Combinatie in Badhoevedorp......

BADHOEVEDORP – Sportwethouder Adam Elzakalai zal aanstaande zaterdag het nieuwe kunstgrasveld en de nieuwe ledverlichting officieel openen bij Sport Combinatie in Badhoevedorp.

Elzakalai zal deze openingshandeling verrichten door de eerste bal te werpen bij de honkbalwedstrijd tussen Pirates en de Terrasvogels,

Sport Combinatie Badhoevedorp is een multifunctioneel sportcomplex in Badhoevedorp met afdelingen voor veldvoetbal, zaalvoetbal, honkbal en softbal.

april 1, 2017

Wethouder Adam Elzakalai zal op dinsdag 4 april bij Cordaan in het Zomerpark in Nieuw-Vennep de nieuwe duo-fiets feestelijk in gebruik nemen.....

NIEUW-VENNEP - Wethouder Adam Elzakalai zal op dinsdag 4 april bij Cordaan in het Zomerpark in Nieuw-Vennep de nieuwe duo-fiets feestelijk in gebruik nemen.

De wethouder zal dit doen door op deze duo-fiets een rondje te fietsen met een bewoner van woonzorgcentrum Cordaan.

Met de deze aangepaste duo-fiets kunnen mensen met een beperking nu samen met een begeleider fietstochten maken.

De duo-fiets met motorondersteuning wordt geleverd in een herkenbare oranje kleur en is mogelijk gemaakt door Edwin van der Sar Foundation.

januari 28, 2017

De gemeente wil geen mediation inzetten om tegenstanders van het Hart van Zwanenburg te bewegen niet naar de Raad van State te stappen.....

HOOFDDORP - De gemeente wil geen mediation inzetten om tegenstanders van het Hart van Zwanenburg te bewegen niet naar de Raad van State te stappen.

Dat zei wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening afgelopen donderdag in de gemeenteraad.

Sommige fracties gingen ervan uit dat er nog wel zou worden bemiddeld, maar wethouder Elzakalai zei dat er al veel gesproken is met alle betrokkenen in Zwanenburg.

De voltallige gemeenteraad stemde uiteindelijk in met het bestemmingsplan voor het nieuwe dorpshart van Zwanenburg.

augustus 17, 2016

Wethouder Adam Elzakalai onthult donderdag om 19.00 uur bij de Big Spotters Hill het kunstwerk De Waterlelie......

HAARLEMMERMEER - Wethouder Adam Elzakalai onthult donderdag om 19.00 uur bij de Big Spotters Hill het kunstwerk De Waterlelie.

Het is een kado van Mysteryland aan inwoners en de gemeente als dank voor de jarenlange inzet en samenwerking met het bedrijf achter het dancefeest.

Marisja Smit en Thijs Trompert hebben de Waterlelie ontworpen en gemaakt. Een milieuvriendelijk ontwerp, want het kunstwerk bestaat vooral uit gerecycled hout.

juni 24, 2016

Aanstaande zaterdag opent sportwethouder Adam Elzakalai een buitenschaakbord op het Polderplein in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Aanstaande zaterdag opent sportwethouder Adam Elzakalai een buitenschaakbord op het Polderplein in Hoofddorp.

Dit nieuwe buitenschaakbord is een jubileumcadeau van 50-jarige Lionsclub en de 70-jarige Schaakclub Hoofddorp.

In het kader van hun jubileumviering hebben zij nu samen met enkele sponsoren aan Hoofddorp Centrum een buitenschaakbord cadeau gedaan.

De openingshandeling van het schaakbord zal verricht worden door het spelen van een potje schaak met het 9-jarige en tevens jongste lid van Schaakclub Hoofddorp.
 

juni 24, 2016

Vandaag opent wethouder economische zaken, Adam Elzakalai, het nieuwe pand van Hikvision Digital Technology in Hoofddorp......

HOOFDDORP – Vandaag opent wethouder economische zaken, Adam Elzakalai, het nieuwe pand van Hikvision Digital Technology in Hoofddorp.

Deze officiële opening van het nieuwe pand van dit Chinese bedrijf zal om 17.00 uur plaatsvinden aan de Dirk Storklaan op het Hoofddorpse bedrijventerrein De President.

Vanuit dit nieuwe Europese hoofdkantoor wordt vanaf nu de Europese Sales & Marketing en de distributie en technische ondersteuning gerealiseerd.

juni 22, 2016

Maandagavond vond in Hoofddorp een politiek café van de VVD plaats. Het gekozen thema was de leegstand van winkelruimte in de gemeente Haarlemmermeer.......

HOOFDDORP – Maandagavond vond in Hoofddorp een politiek café van de VVD plaats.

Het gekozen thema was de leegstand van winkelruimte in de gemeente Haarlemmermeer.

Retaildeskundige Hans van Tellingen was als spreker van mening dat de concurrentie van internetbedrijven lang niet zo’n grote bedreiging voor fysieke winkels vormt als men veelal denkt.

Ook stelde hij dat het met sommige winkelbedrijven in Nederland slecht gaat omdat zij zelf zitten te slapen en niet goed inspelen op veranderingen in de markt.

juni 8, 2016

Deze donderdag zal wethouder Ruimtelijke Ordening Adam Elzakalai het Plan van Aanpak voor de gebiedsontwikkeling Lisserbroek Turfspoor ondertekenen.....

LISSERBROEK – Deze donderdag zal wethouder Ruimtelijke Ordening Adam Elzakalai het Plan van Aanpak voor de gebiedsontwikkeling Lisserbroek Turfspoor ondertekenen.

De wethouder doet dit onder andere met ontwikkelaars AM, Amvest, Blauwhoed, Ymere en Verwelius.

Het Plan van Aanpak is opgesteld na overleg met bewoners uit Lisserbroek, marktpartijen en de gemeente Haarlemmermeer.

Als eerste stap is een gezamenlijke visie opgesteld waarin de kernwaarden van het toekomstige Lisserbroek zijn benoemd.

juni 4, 2016

Wethouder Sport, Adam Elzakalai, opent zondag 5 juni samen met Olympisch hockeykampioen Floris-Jan Bovelander, de zesde editie van de SportFair in Hoofddorp.......

HOOFDDORP - Wethouder Sport, Adam Elzakalai, opent zondag 5 juni samen met Olympisch hockeykampioen Floris-Jan Bovelander, de zesde editie van de SportFair in Hoofddorp.

Rond Restaurant De Lieveling aan de Toolenburgerplas is bij deze Haarlemmemeerse SportFair een heuse sportboulevard opgesteld en worden er diverse sportclinics gegeven.

Op de SportFair presenteren ongeveer 50 verenigingen hun sport en krijgen vanaf dit jaar ook diverse cultuurverenigingen uit Haarlemmermeer de gelegenheid om zich aan het publiek te presenteren.