MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Wethouder Ap Reinders

april 18, 2018

Donderdag 19 april reikte wethouder Ap Reinders de participatieverklaringen uit aan de deelnemers van het participatietraject...........

Donderdag 19 april reikte wethouder Ap Reinders de participatieverklaringen uit aan de deelnemers van het participatietraject. Sinds medio 2017 moeten alle vluchtelingen in Nederland een dergelijke verklaring tekenen. Deze is bedoeld om vluchtelingen te wijzen op de rechten, plichten en fundamentele waarden van de Nederlandse samenleving. De verantwoordelijkheid voor de verklaring ligt bij de gemeenten. Voor Haarlemmermeer neemt Vluchtelingenwerk Nederland dit traject voor haar rekening.

april 4, 2018

De leerlingen van de VMBO-opleidingen aan het Hoofdvaart College hielden op dinsdag 3 april een ondernemersmarkt. Zij hebben met begeleiding van ondernemers in Haarlemmermeer producten ontwikkeld en in de markt gezet.....

De leerlingen van de VMBO-opleidingen aan het Hoofdvaart College hielden op dinsdag 3 april een ondernemersmarkt. Zij hebben met begeleiding van ondernemers in Haarlemmermeer producten ontwikkeld en in de markt gezet.

Op deze wijze hebben de leerlingen kennis kunnen nemen van alle aspecten van het ondernemerschap.

De jury - onder leiding van wethouder Ap Reinders van ondernemerschap - vond de groep leerlingen die smoothies in de markt wilde zetten het overtuigendste plan in uitvoering en presentatie.

Deze groep ging er met een cadeaubon vandoor.
 

maart 31, 2018

Locoburgemeester Ap Reinders ontving onlangs Koning Abdullah II van Jordanië. De koning bracht een bezoek aan het Joint Inspection Centre (JIC), onderdeel van de douane op Schiphol, dat luchtvracht onderzoekt......

Locoburgemeester Ap Reinders ontving onlangs Koning Abdullah II van Jordanië. De koning bracht een bezoek aan het Joint Inspection Centre (JIC), onderdeel van de douane op Schiphol, dat luchtvracht onderzoekt.

Koning Abdullah werd geïnformeerd over de Nederlandse expertise op het gebied van luchtvracht.

Ook tekenden Nederland en Jordanië een overeenkomst voor het onderzoeken van de economische mogelijkheden voor de ontwikkeling van een vracht-distributiecentrum op Queen Alia International Airport in Amman, de hoofdstad van Jordanië.
 

maart 14, 2018

Op donderdag 15 maart in de Olmenhorst aan de Lisserweg praten vertegenwoordigers van onderwijs, overheid en ondernemers met elkaar over de Arbeidsmarkt van Morgen......

LISSERBROEK – Op donderdag 15 maart in de Olmenhorst aan de Lisserweg praten vertegenwoordigers van onderwijs, overheid en ondernemers met elkaar over deArbeidsmarkt van Morgen. Romke van der Veen van de SER, Willem Huiskamp van de MBO Raad, Frank Griekspoor van Griekspoor BV en wethouder Reinders gaan met elkaar in debat over cruciale vragen over de arbeidsmarkt van morgen. Die arbeidsmarkt is volop in beweging door robotisering, digitalisering en ontwikkelingen als de energietransitie. Op de bijeenkomst vinden ook pitches, demonstraties en workshops plaats.

maart 7, 2018

Wethouder Ap Reinders heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de tweede ronde van 'Vergrijzen of Verzilveren'...........

SCHIPHOL - Wethouder Ap Reinders heeft afgelopen maandag het startsein gegeven voor de tweede ronde van 'Vergrijzen of Verzilveren'. Dit project van Luchtvaart Community Schiphol en House of Skills moet vijftigplussers (meer) kans geven op het vinden van een baan en dan vooral op het terrein van de luchthaven. Aan de eerste ronde in juni vorig jaar deden 15 werkzoekenden mee, twaalf van hen vonden een baan.

maart 3, 2018

Wethouder Ap Reiders schrijft aan de raad dat Haarlemmermeer de begeleiding bij schuldsanering gaat intensiveren.......

Wethouder Ap Reiders schrijft aan de raad dat Haarlemmermeer de begeleiding bij schuldsanering gaat intensiveren.

De gegevens van Ymere, de zorgverzekeraars en Bureau Krediet Registratie worden aan Haarlemmermeer doorgeven, zodat door de gemeente vroegtijdig actie ondernomen kan worden.

Maatschappelijk werk van Meerwaarde en de Plangroep, die praktische ondersteuning biedt bij schuldsanering, gaan op bezoek bij de inwoner.

Gezamenlijk wordt met de inwoner de situatie in kaart gebracht en gekeken hoe die te verbeteren is.

februari 14, 2018

Staatssecretaris sociale zaken Tamara van Ark en wethouder sociale zaken Ap Reinders brachten maandag een werkbezoek aan Asito Schiphol.......

SCHIPHOL - Staatssecretaris sociale zaken Tamara van Ark en wethouder sociale zaken Ap Reinders brachten maandag een werkbezoek aan Asito Schiphol. Vijf stagiairs bij het schoonmaakbedrijf lieten zien wat hun werk bij Asito voor hen betekent. Alle vijf deden ze een leerwerkstage met één dag praktijkschool. Zij zijn nu gecertificeerd vliegtuigschoonmaker met een contract bij Asito. Het schoonmaakbedrijf vindt het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verder te helpen.

januari 31, 2018

Vanaf vijf februari vindt de Week van Sociaal Ondernemen Haarlemmermeer plaats.......

Vanaf vijf februari vindt de Week van Sociaal Ondernemen Haarlemmermeer plaats.Volgens wethouder Ap Reinders is ondernemen anno 2018 méér dan het zien van kansen en daarmee het verdienen van geld. Steeds meer ondernemers laten zien dat ze midden in de samenleving staan en denken mee over oplossingen voor maatschappelijke problemen. Op diverse locaties in Haarlemmermeer vinden workshops en inspiratiesessies plaats. Ook vindt er bijvoorbeeld een meet en greet plaats tussen werkgevers en werkzoekenden met een beperking.

januari 27, 2018

De stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft van wethouder Sociale Zaken Ap Reinders een Meer voor Elkaar-pluim gekregen.....

De stichting Leergeld Haarlemmermeer heeft van wethouder Sociale Zaken Ap Reinders een Meer voor Elkaar-pluim gekregen.

De stichting wil voorkomen dat kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen met uitsluiting te maken krijgen.

Zij biedt kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit deze gezinnen de mogelijkheid om mee te doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

januari 11, 2018

Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’..........

VIJFHUIZEN – Henri Das, voorzitter van de Ondernemersvereniging Vijfhuizen ontving donderdag uit handen van wethouder ondernemerschap Ap Reinders het predicaat ‘Participatieproof’. Volgens Reinders vertolkt de vereniging het geluid van de ondernemers en prikkelt startende ondernemers om betrokken te zijn bij het dorp en de verenigingen. Zo schonk de vereniging 25 fietsen aan de noodopvang van vluchtelingen en bedong dat het COA haar inkopen bij de lokale ondernemers deed.

december 14, 2017

Ap Reinders bracht deze week in zijn hoedanigheid van wethouder Ondernemerschap een bezoek aan Creagraphy..........

HOOFDDORP - Ap Reinders bracht deze week in zijn hoedanigheid van wethouder Ondernemerschap een bezoek aan Creagraphy. Dit bedrijf bestaat bijna twintig jaar en houdt zich met name bezig met het ontwikkelen van websites.Een van de zaken die het onderscheidend maakt, is dat zij het Greenweb keurmerk hebben: door middel van zonnepanelen en groene stroom werkt het bedrijf CO2-neutraal.

oktober 25, 2017

Het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente kan volgens wethouder Ap Reinders bijdragen aan het realiseren van beleidsdoelen.....

HAARLEMMERMEER – Het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente kan volgens wethouder Ap Reinders bijdragen aan het realiseren van beleidsdoelen. Er wordt niet alleen gekeken naar prijs en kwaliteit, maar ook de effecten van het inkoopbeleid op inwoners en ondernemers, op welvaart, klimaat en milieu worden meegewogen. De gemeenteraad stelde onlangs het Inkoopbeleid 2017 vast, waarin meegenomen is dat het inkoopbeleid moet bijdragen aan de maatschappelijke ambities van de gemeente. Haarlemmermeer heeft een inkoopvolume van ruwweg 200 miljoen euro per jaar. 

juni 21, 2017

Donderdag 22 juni wordt een sportieve dag voor de ruim 600 kinderen die meedoen met de ‘Kids for Kids’ dag bij M.H.C. De Kikkers in Nieuw-Vennep.....

NIEUW-VENNEP - Donderdag 22 juni wordt een sportieve dag voor de ruim 600 kinderen die meedoen met de ‘Kids for Kids’ dag bij M.H.C. De Kikkers.

Wethouder Sociale Zaken, Ap Reinders, opent de sportdag om 9 uur, waarna de aanwezige dansers een swingende warming-up verzorgen.

De kinderen kunnen meedoen aan acht verschillende sporten, waaronder judo, handbal en voetbal.
Kids for Kids wordt afgesloten met een flashmob en het uitreiken van een cheque aan Stichting Leergeld door Meerlanden.

mei 18, 2017

Op vrijdag 19 mei verricht wethouder ondernemerschap en arbeidsmarkt, Ap Reinders, de opening van het Open Huis Arbeidsmarkt van de Toekomst, georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol.....

HOOFDDORP - Op vrijdag 19 mei verricht wethouder ondernemerschap en arbeidsmarkt, Ap Reinders, de opening van het Open Huis Arbeidsmarkt van de Toekomst, georganiseerd door de Rabobank Regio Schiphol.

Tijdens het Open Huis kan de bezoeker informatie krijgen over bepaalde beroepen. Ook kan men er terecht met vragen over onderwijs, loopbaan en competenties. Daarnaast is er de mogelijkheid om te speed daten met werkgevers uit de regio.

februari 16, 2017

Er is een koper voor het voormalige pand van de werkvoorziening AM Groep aan de Hoofdweg in Hoofddorp.........

HOOFDDORP - Er is een koper voor het voormalige pand van de werkvoorziening AM Groep aan de Hoofdweg in Hoofddorp. Het pand was eigendom van de gemeenschappelijke regeling van vijf gemeenten die de werkvoorziening mogelijk maakte. De verkoop kan ook consequenties hebben voor De Voedselbank Haarlemmermeer die in één van de bijgebouwen van de accommodatie is gevestigd.

december 2, 2016

Winkelcentrum Floriande in Hoofddorp krijgt de eerste CCV-ster voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.....

HOOFDDORP - Winkelcentrum Floriande krijgt de eerste CCV-ster voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen.
Deze ster is een bekroning voor gezamenlijke inspanning van de ondernemers, gemeente, A.S.R. Vastgoedvermogensbeheer, Billfinger, politie en brandweer om de veiligheid in Floriande te verbeteren.

Om tot goede afspraken voor een convenant te komen, zijn onder andere enquêtes gehouden onder de ondernemers van het winkelgebied. Ook werd door deskundigen goed rondgekeken in de omgeving om te beoordelen welke technische verbeteringen mogelijk zijn.

oktober 13, 2015

Wethouder Ap Reinders heeft op woensdag 7 oktober de vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt......

BADHOEVEDORP – Wethouder Ap Reinders heeft op woensdag 7 oktober de vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt.

Hij deed dit aan Matthijs Dorreboom van het winkelcentrum Sloterweg-Lorentzplein die deze vierde ster volgens de wethouder dik verdiend had.

In zeven jaar tijd is er veel voor de veiligheid en aantrekkelijkheid van het winkelcentrum gedaan.

Verder gaf wethouder Reinders te kennen dat de huidige samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en ondernemers al veel heeft opgeleverd.

Bron: Dichtbij.nl  

oktober 7, 2015

Woensdag 14 oktober opent wethouder Ap Reinders het startersplatform Haarlemmermeer..... 

HAARLEMMERMEER – Woensdag 14 oktober opent wethouder Ap Reinders het startersplatform Haarlemmermeer.

Dit is een bijeenkomst voor ondernemers die in de afgelopen drie jaar een eigen onderneming zijn begonnen of nog van plan zijn dat te doen.

Gastspreker is Jan van Setten, manager, coach en entertrainer op het gebied van klantgerichtheid, persoonlijk leiderschap en organisatieverandering.

Ook wordt bij deze bijeenkomst de kick off van het programma Zaai gehouden.

september 23, 2015

De Protestantse kerken in Noord-Holland gaan de komende weken op verschillende plaatsen in gesprek over concrete samenwerking met de gemeenten over maatschappelijk welzijn......

HAARLEMMERMEER - De Protestantse kerken in Noord-Holland gaan de komende weken op verschillende plaatsen in gesprek over concrete samenwerking met de gemeenten over maatschappelijk welzijn.

Lokale en regionale kerkbesturen bespreken ook in eigen kring welke mogelijkheden hun vrijwilligers hebben om hieraan een bijdrage te leveren, nu de overheid zich terugtrekt.

Vanavond vindt om 20.00 uur in Rijsenhout hieromtrent een bijeenkomst plaats met wethouder Ap Reinders en beleidsambtenaar Femke Nederstigt en diakenen en bestuurders van de Protestantse kerken.
 

september 17, 2015

Haarlemmermeer wil 20 startende ondernemers in de gemeente stimuleren door hen een half jaar lang gratis individuele coaching en masterclasses aan te bieden.......

HOOFDDORP – Haarlemmermeer wil 20 startende ondernemers in de gemeente stimuleren door hen een half jaar lang gratis individuele coaching en masterclasses aan te bieden.

Het nieuwe programma - wat de gemeente 25.000 euro kost - heet 'Zaai Haarlemmermeer' en wordt 14 oktober officieel gelanceerd tijdens een bijeenkomst van het Startersplatform.

De opzet van Zaai is om startende ondernemers te helpen zo gezond mogelijk te groeien.

Volgens wethouder Reinders is het programma inmiddels al met succes toegepast in Amstelveen en Aalsmeer.

juni 24, 2015

Donderdag overhandigt wethouder Ap Reinders het derde certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen aan de voorzitter van de KVO werkgroep President, Rob ten Bok......

HOOFDDORP - Donderdag overhandigt wethouder Ap Reinders het derde certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen aan de voorzitter van de KVO werkgroep President, Rob ten Bok.

Sinds 2009 werken gemeente, parkmanagement, ondernemers, politie, gemeente en brandweer samen aan een schoon, heel en veilig bedrijvenpark President aan de rand van Hoofddorp.

Het keurmerk gaat over het verbeteren van de verkeersveiligheid en het beheer en onderhoud van de omgeving.

Doel is de uitstraling van een veilig bedrijventerrein te vergroten.
 

juni 17, 2015

Wethouder Ap Reinders geeft op donderdag 18 juni het startschot voor “155 red een bedrijf”. Hij doet dit op de netwerkbijeenkomst “Op de koffie bij…De Burgemeester” in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Wethouder Ap Reinders geeft op donderdag 18 juni het startschot voor “155 red een bedrijf”. Hij doet dit op de netwerkbijeenkomst “Op de koffie bij…De Burgemeester” in Hoofddorp.

De gemeente is voor veel ondernemers misschien niet altijd de meest logische plek om naartoe te gaan met vragen over het ondernemen, maar via de dienst “155 red een bedrijf” kunnen Haarlemmermeerse ondernemers gratis bij de gemeente terecht met al hun vragen over het ondernemerschap.

april 22, 2015

Door haar samenwerking met de gemeentelijke Sociale Dienstverlening, is het aantal klanten bij De Voedselbank afgenomen. Dit zei het bestuur tijdens een werkbezoek van wethouder Reinders van Sociale Dienstverlening......
 

HAARLEMMERMEER - Door haar samenwerking met de gemeentelijke Sociale Dienstverlening, is het aantal klanten bij De Voedselbank afgenomen.

Dit meldde het bestuur van De Voedselbank tijdens een werkbezoek van wethouder Reinders van Sociale Dienstverlening.

Zij kwamen tot de gezamenlijke conclusie dat de Voedselbank niet alleen mensen ondersteunt die financieel in zwaar weer zijn geraakt, maar daarbij ook een plek is waar signalen van armoede worden opgevangen.

februari 26, 2015

Vorige week donderdag was wethouder Ap Reinders in gesprek met een veertigtal ondernemers.........

HOOFDDORP - Vorige week donderdag was wethouder Ap Reinders in gesprek met een veertigtal ondernemers bij het ondernemersnetwerk "Op de Koffie bij..De Burgemeester".
De wethouder en twee ambtenaren ondervroegen de aanwezige ondernemers en ZZP-ers over wat er leeft en de ondernemers op hun beurt konden op een flip-over opschrijven wat voor hen van belang is.
Na een uitleg van Reinders konden de ondernemers hun vragen stellen.
Zowel ondernemers als de ambtenaren ervoeren het gesprek als positief.