MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Wethouder Derk Reneman

juli 18, 2018

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start.........

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start. Volgens wethouder Derk Reneman - in zijn hoedanigheid van bestuurder van Vervoerregio Amsterdam – moet het OV fungeren als een goed alternatief voor de auto. De combinatie fiets en bus vindt hij een gouden combinatie.

juli 12, 2018

Donderdag 12 juli openen Joke Geldof, gedeputeerde provincie Noord-Holland, Michiel van de Burcht, directeur Stadsherstel en wethouder Derk Reneman de culturele broedplaats GinDS, wat staat voor Genie in de Stelling.......

Donderdag 12 juli openen Joke Geldof, gedeputeerde provincie Noord-Holland, Michiel van de Burcht, directeur Stadsherstel en wethouder Derk Reneman de culturele broedplaats GinDS, wat staat voor Genie in de Stelling. Restauratie van de Batterij aan den Sloterdijk aan de Geniedijk in Hoofddorp heeft mogelijk gemaakt dat er ateliers konden ontstaan. GinDS biedt kunstenaars een bijzondere werkplek in de natuur met ruimte voor cursussen en combineert de militaire geschiedenis en het omliggende landschap met de creativiteit van kunstenaars.

juli 11, 2018

CRASH LUCHTOORLOG –EN VERZETSMUSEUM ’40-’45 heeft bij monde van wethouder Derk Reneman te horen gekregen dat het weg moet uit Fort bij Aalsmeer.........

CRASH LUCHTOORLOG –EN VERZETSMUSEUM ’40-’45 heeft bij monde van wethouder Derk Reneman te horen gekregen dat het weg moet uit Fort bij Aalsmeer. Tijdens een bijeenkomst met de vrijwilligers van het museum gaf Reneman aan dat het fort gerenoveerd moet worden en daarna leeg op de markt gezet moet worden voor verkoop. In zijn visie past CRASH daar niet in. CRASH wil graag blijven in het Fort vanwege de sfeer en het cultuurhistorisch besef van het museum en de passende uitstraling van de locatie.

juni 21, 2018

Advocaat Gerben Bosma wil VVD-wethouder Derk Reneman en enkele raadsleden onder ede horen als getuige rond de onteigening van twee winkelpanden.....

HOOFDDORP - Advocaat Gerben Bosma wil VVD-wethouder Derk Reneman en enkele raadsleden onder ede horen als getuige rond de onteigening van twee winkelpanden aan de Concourslaan.

De gemeente is van plan de panden Concourslaan 53 en 55 van de eigenaren Bakker en Khemai te onteigenen ten gunste van een nieuwbouwplan van projectontwikkelaar Garden Square. Bakker en Khemai verzetten zich daartegen. Zij willen samen met Garden Square de nieuwbouw realiseren.

juni 20, 2018

Wethouder Derk Reneman heeft de gemeenteraad beloofd dat het groene karakter van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 volledig in stand blijft............

BADHOEVEDORP - Wethouder Derk Reneman heeft de gemeenteraad beloofd dat het groene karakter van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 volledig in stand blijft. Met name GroenLinks-raadslid Els Berk maakte zich zorgen nadat ze had gelezen dat er mogelijk groen en bomen moeten worden gecompenseerd in Park21. De compensatie van groen betrof volgens Reneman de opdracht van Rijkswaterstaat om na aanleg van de nieuwe A9 voldoende groen terug te plaatsen.

juni 15, 2018

Komend weekeinde gaat in Nieuw-Vennep de grootste hobby motocross-spektakel van Nederland weer van start.....

NIEUW-VENNEP - Komend weekeinde gaat in Nieuw-Vennep de grootste hobby motocross-spektakel van Nederland weer van start. Deze 28ste editie op het crossterrein aan de Oosterdreef wordt vrijdagavond om 6 uur geopend door wethouder Derk Reneman.

Traditiegetrouw wordt in het derde weekend van juni de MotoCross Nieuw-Vennep verreden met de vaste klassementen zoals de Jeugd, MX1, MX2, Open, de Superklasse en de verschillende quadklasses. Daarnaast rijden ook de typische Vennepse Krasse Knarren Klasse en de Lady-klasse.
Er verschijnen dit jaar bijna 600 deelnemers aan de start.

juni 15, 2018

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.....

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.

Vanaf ’s middags 2 uur is iedereen van harte welkom aan de Snelliuslaan 37 in Badhoevedorp.

De nieuwe locatie is de vurige wens van de bestuurders van de gefuseerde vereniging. De oude clubs moesten in het kader van het Masterplan Badhoevedorp namelijk verhuizen, maar beide wilden graag in Quatrebas blijven.

juni 14, 2018

Gemeente Haarlemmermeer heeft het financiële jaar 2017 afgesloten met een positief saldo van 7 miljoen euro.......

Gemeente Haarlemmermeer heeft het financiële jaar 2017 afgesloten met een positief saldo van 7 miljoen euro.

Dit positieve resultaat wordt vooral veroorzaakt door verplicht toepassen van boekhoudregels van de rijksoverheid voor grondtransacties.

Wethouder Reneman gaf tijdens een persbijeenkomst aan dat hij niet gelukkig is met deze verplichting, omdat Haarlemmermeer de resultaten van grondtransacties pas wil nemen als alles is gerealiseerd.

mei 23, 2018

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld.......

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld.
Wethouder Derk Reneman reikte vanmorgen, samen met Pier K-directeur Monika van der Ent, de hoofdprijs uit: de Zilveren MeerRadio Microfoon 2018. Ook groep 7A van Klippeholm en de groepen 6A en 6B van ’t Venne kregen een eervolle vermelding voor hun nieuwsuitzendingen.

mei 3, 2018

Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos, in de Groene Weelde en in Expo Haarlemmermeer worden zo druk bezocht dat het in Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders.........

VIJFHUIZEN - Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos, in de Groene Weelde en in Expo Haarlemmermeer worden zo druk bezocht dat het in Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders. D66-raadslid Pablo Meegdes noemde ook het Keltfest dat eind deze maand weer in de Groene Weelde wordt gehouden en waar zo’n 10.000 bezoekers worden verwacht. Meegdes zei van de dorpsraad in Vijfhuizen te hebben vernomen dat zij zich zorgen maakt over het lukraak parkeren in het dorp.

april 7, 2018

Parkeren in sommige delen in Hoofddorp wordt goedkoper. Wethouder Reneman heeft toegelicht dat Shop & Go-parkeren wordt ingevoerd in Hoofddorp.......

Parkeren in sommige delen in Hoofddorp wordt goedkoper. Wethouder Reneman heeft toegelicht dat Shop & Go-parkeren wordt ingevoerd in Hoofddorp.

Bezoekers van een deel van het centrum van Hoofddorp, de Hoofdweg, Kruisweg en Concourslaan, kunnen dan voor slechts 10 cent een half uur parkeren om te winkelen.

Het is één van de nieuwigheden in de nieuwe parkeerverordening van Haarlemmermeer.

Na het eerste halfuur worden de kosten van parkeren snel en fors hoger, dit om de doorstroming te bevorderen.
 

april 5, 2018

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp......

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp.

Dit als onderdeel van de omlegging van de A9 buiten Badhoevedorp.

Na een toespraak in galerie Artcetera over de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp en een toespraak van Peter Faas van Rijkswaterstaat over de omlegging van de A9 gaat de wethouder zelf de eerste klappen uitvoeren bij de sloop dit viaduct.
 

februari 2, 2018

Tijdens een druk bezochte avond in de Bibliotheek Centrale in Hoofddorp is Mirjam Noach woensdag de eerste officieel benoemde polderdichter geworden.....

HOOFDDORP - Tijdens een druk bezochte avond in de Bibliotheek Centrale is Mirjam Noach woensdag de eerste officieel benoemde polderdichter geworden. De Hoofddorpse werd gekozen uit tien Haarlemmermeerse dichters, vijf vrouwen en vijf mannen.

Bij de keuze van de eerste stadsdichter keken de juryleden - cultuurwethouder Derk Reneman en de dichters Sylvia Hubers en Meliza de Vries - naar de kwaliteit van de gedichten en naar de voordracht van de poëzie.

Ook de publieksprijs ging naar Mirjam Noach.
 

december 13, 2017

Donderdag bezocht verkeerswethouder Derk Reneman een aantal ondernemers aan de Kruisweg.....

HOOFDDORP - Donderdag bezocht verkeerswethouder Derk Reneman een aantal ondernemers aan de Kruisweg. Nu de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp definitief tweerichtingsverkeer blijft wil hij met de ondernemers terugblikken op het proces en de samenwerking. Afgelopen zomer startte de proef om de hele Kruisweg tweerichtingsverkeer te maken. De proef is zo succesvol verlopen, dat de gemeente besloot de situatie definitief te maken. Op het stukje Kruisweg komt ook voordelig kortparkeren, volgens Reneman een goede stap naar zowel de consument als naar de ondernemers. 

december 1, 2017

De Haarlemmermeerse wethouder Derk Reneman onthult zaterdag 2 december in Spaarndam het nieuwe kunstwerk "Het Paviljoen".....

SPAARNDAM - De Haarlemmermeerse wethouder Derk Reneman onthult zaterdag 2 december in Spaarndam het nieuwe kunstwerk "Het Paviljoen". Hij doet dat samen met Nikki Koot en Pieter Heiliegers, respectievelijk kinderburgemeester en burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

“Het Paviljoen” komt in de plaats van het beeld “Rust Roest” van kunstenaar Jan Jacobs Mulder, dat door de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is verwijderd omdat de ijzeren punten die aan het werk zaten, gevaar konden opleveren.

november 30, 2017

Zaterdag 2 december opent wethouder Derk Reneman de expositie ‘Ogenblik’ in De Meerse in Hoofddorp..........

HOOFDDORP - Zaterdag 2 december opent wethouder Derk Reneman de expositie ‘Ogenblik’ in De Meerse in Hoofddorp. De expositie toont de afstudeerprojecten van negen studenten van de Fotovakschool Amsterdam. ‘Ogenblik’ is een expositie met een grote variëteit aan onderwerpen. Van scheepvaart tot stadsontwikkeling, van eeneiige tweelingen tot donorvaders en van vissen op het droge tot jagende vrouwen. De officiële opening vindt plaats om 13.00 uur.

november 23, 2017

Woensdag reikte wethouder Reneman 35 certificaten uit aan de deelnemers van de opfriscursus rijvaardigheid............

HAARLEMMERMEER - Woensdag reikte wethouder Reneman 35 certificaten uit aan de deelnemers van de opfriscursus rijvaardigheid. Veilig Verkeer Nederland, Seniorenvereniging Haarlemmermeer Noord en de gemeente Haarlemmermeer organiseerden deze cursus voor verkeersdeelnemers van 60 jaar en ouder. Volgens Reneman is de cursus belangrijk omdat verkeersregels veranderen en omdat het drukker is dan ooit op de weg zodat deelname aan het verkeer er niet eenvoudiger op wordt. 

augustus 9, 2017

Volgens wethouder Derk Reneman kunnen de problemen met de warmte-koude opslag in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp niemand worden verweten.....

HOOFDDORP - Volgens wethouder Derk Reneman kunnen de problemen met de warmte-koude opslag in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp niemand worden verweten.

De gemeente betaalt de rekening en gaat ruim vijf ton investeren in het gebouw.

GroenLinks wilde weten hoe dat allemaal zo gekomen is en wie er verantwoordelijk voor is.

Er is te veel warmte onttrokken aan de bron van de warmte-koude opslag voor het Cultuurgebouw, waardoor deze uit balans is geraakt.

juli 26, 2017

In de Voorjaarsnota van de gemeenteraad van Amsterdam zijn in het Stedelijk Mobiliteitsfonds middelen gereserveerd voor vervanging van de Sloterbrug.........

BADHOEVEDORP - In de Voorjaarsnota van de gemeenteraad van Amsterdam zijn in het Stedelijk Mobiliteitsfonds middelen gereserveerd voor vervanging van de Sloterbrug. Volgens wethouder Reneman van Haarlemmermeer is dit erg goed nieuws voor de inwoners van Badhoevedorp en een mijlpaal die gevierd mag worden. Het ontwerp en de uitvoering zullen worden afgestemd met omwonenden, nabijgelegen bedrijven en betrokken dorps- en wijkraden. De voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe Sloterbrug gaan na de zomer van start.

juli 26, 2017

Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”......

HOOFDDORP – Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”.

De officiële bekendmaking van de uitslag wordt op 9 september gedaan door cultuurwethouder Derk Reneman in het Cruquius Museum in Cruquius

Volgens Reneman wil het gemeentebestuur met deze verkiezing de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

juli 20, 2017

Het college van B&W heeft een nieuwe visie op cultuurbeleid vastgesteld......

HOOFDDORP - Het college van B&W heeft een nieuwe visie op cultuurbeleid vastgesteld. In die visie is onder meer veel aandacht voor het behoud van cultureel erfgoed. Daarnaast wil het college dat culturele instellingen niet meer jaarlijks een subsidie hoeven aan te vragen, maar dat er meerjarige afspraken worden gemaakt. In een vorige raadsperiode is vastgelegd dat culturele instellingen meer ondernemer moeten worden, wat volgens wethouder Reneman maar ten dele gelukt is. De wethouder vindt dat de cultuursector vooral geld moet verdienen met culturele activiteiten.

juli 12, 2017

De leges die de gemeente Haarlemmermeer burgers in rekening brengt voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort, zijn volgens financieel wethouder Derk Reneman niet kostendekkend......

HOOFDDORP – De leges die de gemeente Haarlemmermeer burgers in rekening brengt voor bijvoorbeeld een nieuw paspoort, zijn volgens financieel wethouder Derk Reneman niet kostendekkend.

Hoewel de gemeenteraad het belangrijk vindt dat alle kosten gedekt worden, wordt maar 75% van de kosten gedekt door leges.

Als we dit soort zaken volgens de wethouder kostendekkend willen maken, zouden inwoners van Haarlemmermeer eigenlijk 25% extra moeten gaan betalen.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 28, 2017

Uit een onderzoek dat vorig jaar onder 4.200 inwoners van Haarlemmermeer werd gehouden, bleek 45 procent van hen tevreden te zijn......

HAARLEMMERMEER – Het merendeel van de inwoners van Haarlemmermeer blijkt tevreden over het huidige cultuuraanbod.

Uit een onderzoek dat vorig jaar onder 4.200 inwoners van Haarlemmermeer werd gehouden, bleek 45 procent van hen tevreden te zijn.

Volgens Cultuurwethouder Derk Reneman lijkt hierbij of dan 55 procent niet tevreden is.

Dat is volgens Reneman niet correct omdat zo’n 53 procent van de inwoners heeft aangegeven geen of een zeer beperkt gebruik maakt van het cultuuraanbod, terwijl maar 2 procent ontevreden is.

juni 21, 2017

Donderdag neemt cultuurwethouder Derk Reneman in het raadhuis in Hoofddorp het historisch archief van de heer Klootwijk in ontvangst.....

HOOFDDORP - Donderdag neemt cultuurwethouder Derk Reneman in het raadhuis in Hoofddorp het historisch archief van de heer Klootwijk in ontvangst.

Reneman ontvangt dit archief over de luchtgevechten boven Haarlemmermeer uit handen van zijn zoon Hans Klootwijk.

Het uitgebreide archief waarop het boek 'Opgroeien in de schaduw van de luchtoorlog' is gebaseerd wordt hiermee voor iedereen openbaar gesteld.