MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Onderweg | 16:00 - 18:00
Share |

Content about Wethouder Derk Reneman

november 2, 2018

De gemeente Haarlemmermeer is financieel bestand tegen een mogelijke claim van 265 miljoen euro door het bedrijf Televerde.......

De gemeente Haarlemmermeer is financieel bestand tegen een mogelijke claim van 265 miljoen euro door het bedrijf Televerde.

Volgens VVD-wethouder Derk Reneman van financiën is het weerstandsvermogen voldoende.

De dochteronderneming van Chipshol is van mening dat het minimaal 265 miljoen euro schade heeft geleden door onrechtmatig handelen en het niet nakomen van vastgelegde afspraken door Haarlemmermeer.

oktober 31, 2018

Op 3 november opent de Polderschuur van het landbouwerfgoed van Haarlemmermeer zijn deuren......

Op 3 november opent de Polderschuur van het landbouwerfgoed van Haarlemmermeer zijn deuren.

De restauratiegroep van Meer-Historie kreeg eerder dit jaar de sleutel van deze schuur. Na maanden voorbereiding en hard werken is de hele collectie historische landbouwprojecten nu verhuisd naar deze ruime locatie.

De Polderschuur is nu een van de erfgoedlocaties van Haarlemmermeermuseum De Cruquius. Er zullen historische landbouwprojecten gerestaureerd worden.

Wethouder Derk Reneman zal zaterdag om 11 uur de Polderschuur openen en het startschot gegeven voor de Open Dag.

oktober 17, 2018

Wethouder Reneman heeft bekendgemaakt dat de proef met de knip in de Zwanenburgerdijk wordt voortgezet maar dan wel op een andere locatie op de dijk.........

Wethouder Reneman heeft bekendgemaakt dat de proef met de knip in de Zwanenburgerdijk wordt voortgezet maar dan wel op een andere locatie op de dijk. Aanleiding voor de verplaatsing van de proefopstelling zijn bezwaren van ondernemers die bang zijn voor omzetdaling. De tweede proefknip wordt nu meer westelijk aangebracht ter hoogte van de Venenweg. Deze proef start 22 oktober en zal vier weken duren.

september 8, 2018

Vanmiddag om half 2 heeft wethouder Derk Reneman van Cultuur de Ringvaart officieel tot "Monument van het jaar 2018". .......

8 SEPTEMBER 2018 – Vanmiddag om half 2 heeft wethouder Derk Reneman van Cultuur de Ringvaart officieel tot "Monument van het jaar 2018". Dit gebeurde in het Historisch Museum aan de Bosweg in Hoofddorp.

Met deze verkiezing wil het gemeentebestuur de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.

Ook zoekt de gemeente aansluiting bij de landelijke Open Monumentendag, jaarlijks in het tweede weekend van september. Dit jaar is het landelijke thema "In Europa".

juli 18, 2018

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start.........

Donderdag 19 juli gaat een pilot met deelfietsen in Hoofddorp en Nieuw-Vennep van start. Volgens wethouder Derk Reneman - in zijn hoedanigheid van bestuurder van Vervoerregio Amsterdam – moet het OV fungeren als een goed alternatief voor de auto. De combinatie fiets en bus vindt hij een gouden combinatie.

juli 12, 2018

Donderdag 12 juli openen Joke Geldof, gedeputeerde provincie Noord-Holland, Michiel van de Burcht, directeur Stadsherstel en wethouder Derk Reneman de culturele broedplaats GinDS, wat staat voor Genie in de Stelling.......

Donderdag 12 juli openen Joke Geldof, gedeputeerde provincie Noord-Holland, Michiel van de Burcht, directeur Stadsherstel en wethouder Derk Reneman de culturele broedplaats GinDS, wat staat voor Genie in de Stelling. Restauratie van de Batterij aan den Sloterdijk aan de Geniedijk in Hoofddorp heeft mogelijk gemaakt dat er ateliers konden ontstaan. GinDS biedt kunstenaars een bijzondere werkplek in de natuur met ruimte voor cursussen en combineert de militaire geschiedenis en het omliggende landschap met de creativiteit van kunstenaars.

juli 11, 2018

CRASH LUCHTOORLOG –EN VERZETSMUSEUM ’40-’45 heeft bij monde van wethouder Derk Reneman te horen gekregen dat het weg moet uit Fort bij Aalsmeer.........

CRASH LUCHTOORLOG –EN VERZETSMUSEUM ’40-’45 heeft bij monde van wethouder Derk Reneman te horen gekregen dat het weg moet uit Fort bij Aalsmeer. Tijdens een bijeenkomst met de vrijwilligers van het museum gaf Reneman aan dat het fort gerenoveerd moet worden en daarna leeg op de markt gezet moet worden voor verkoop. In zijn visie past CRASH daar niet in. CRASH wil graag blijven in het Fort vanwege de sfeer en het cultuurhistorisch besef van het museum en de passende uitstraling van de locatie.

juni 21, 2018

Advocaat Gerben Bosma wil VVD-wethouder Derk Reneman en enkele raadsleden onder ede horen als getuige rond de onteigening van twee winkelpanden.....

HOOFDDORP - Advocaat Gerben Bosma wil VVD-wethouder Derk Reneman en enkele raadsleden onder ede horen als getuige rond de onteigening van twee winkelpanden aan de Concourslaan.

De gemeente is van plan de panden Concourslaan 53 en 55 van de eigenaren Bakker en Khemai te onteigenen ten gunste van een nieuwbouwplan van projectontwikkelaar Garden Square. Bakker en Khemai verzetten zich daartegen. Zij willen samen met Garden Square de nieuwbouw realiseren.

juni 20, 2018

Wethouder Derk Reneman heeft de gemeenteraad beloofd dat het groene karakter van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 volledig in stand blijft............

BADHOEVEDORP - Wethouder Derk Reneman heeft de gemeenteraad beloofd dat het groene karakter van Badhoevedorp na de omlegging van de A9 volledig in stand blijft. Met name GroenLinks-raadslid Els Berk maakte zich zorgen nadat ze had gelezen dat er mogelijk groen en bomen moeten worden gecompenseerd in Park21. De compensatie van groen betrof volgens Reneman de opdracht van Rijkswaterstaat om na aanleg van de nieuwe A9 voldoende groen terug te plaatsen.

juni 15, 2018

Komend weekeinde gaat in Nieuw-Vennep de grootste hobby motocross-spektakel van Nederland weer van start.....

NIEUW-VENNEP - Komend weekeinde gaat in Nieuw-Vennep de grootste hobby motocross-spektakel van Nederland weer van start. Deze 28ste editie op het crossterrein aan de Oosterdreef wordt vrijdagavond om 6 uur geopend door wethouder Derk Reneman.

Traditiegetrouw wordt in het derde weekend van juni de MotoCross Nieuw-Vennep verreden met de vaste klassementen zoals de Jeugd, MX1, MX2, Open, de Superklasse en de verschillende quadklasses. Daarnaast rijden ook de typische Vennepse Krasse Knarren Klasse en de Lady-klasse.
Er verschijnen dit jaar bijna 600 deelnemers aan de start.

juni 15, 2018

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.....

BADHOEVEDORP - Zaterdag 16 juni opent wethouder Derk Reneman het nieuwe clubhuis van de fusieverenigingen Korfbalvereniging Badhoevedorp en Pétanque Union Badhoevedorp, nu verenigd in Sporting Badhoevedorp 2017.

Vanaf ’s middags 2 uur is iedereen van harte welkom aan de Snelliuslaan 37 in Badhoevedorp.

De nieuwe locatie is de vurige wens van de bestuurders van de gefuseerde vereniging. De oude clubs moesten in het kader van het Masterplan Badhoevedorp namelijk verhuizen, maar beide wilden graag in Quatrebas blijven.

juni 14, 2018

Gemeente Haarlemmermeer heeft het financiële jaar 2017 afgesloten met een positief saldo van 7 miljoen euro.......

Gemeente Haarlemmermeer heeft het financiële jaar 2017 afgesloten met een positief saldo van 7 miljoen euro.

Dit positieve resultaat wordt vooral veroorzaakt door verplicht toepassen van boekhoudregels van de rijksoverheid voor grondtransacties.

Wethouder Reneman gaf tijdens een persbijeenkomst aan dat hij niet gelukkig is met deze verplichting, omdat Haarlemmermeer de resultaten van grondtransacties pas wil nemen als alles is gerealiseerd.

mei 23, 2018

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld.......

Groep 7a van Basisschool ’t Venne uit Nieuw-Vennep maakte in het seizoen 2017/2018 de allerbeste eigen nieuwsuitzending bij MeerRadio. Dat heeft de officiële jury vastgesteld.
Wethouder Derk Reneman reikte vanmorgen, samen met Pier K-directeur Monika van der Ent, de hoofdprijs uit: de Zilveren MeerRadio Microfoon 2018. Ook groep 7A van Klippeholm en de groepen 6A en 6B van ’t Venne kregen een eervolle vermelding voor hun nieuwsuitzendingen.

mei 3, 2018

Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos, in de Groene Weelde en in Expo Haarlemmermeer worden zo druk bezocht dat het in Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders.........

VIJFHUIZEN - Sommige evenementen in het Haarlemmermeerse bos, in de Groene Weelde en in Expo Haarlemmermeer worden zo druk bezocht dat het in Vijfhuizen wemelt van de wildparkeerders. D66-raadslid Pablo Meegdes noemde ook het Keltfest dat eind deze maand weer in de Groene Weelde wordt gehouden en waar zo’n 10.000 bezoekers worden verwacht. Meegdes zei van de dorpsraad in Vijfhuizen te hebben vernomen dat zij zich zorgen maakt over het lukraak parkeren in het dorp.

april 7, 2018

Parkeren in sommige delen in Hoofddorp wordt goedkoper. Wethouder Reneman heeft toegelicht dat Shop & Go-parkeren wordt ingevoerd in Hoofddorp.......

Parkeren in sommige delen in Hoofddorp wordt goedkoper. Wethouder Reneman heeft toegelicht dat Shop & Go-parkeren wordt ingevoerd in Hoofddorp.

Bezoekers van een deel van het centrum van Hoofddorp, de Hoofdweg, Kruisweg en Concourslaan, kunnen dan voor slechts 10 cent een half uur parkeren om te winkelen.

Het is één van de nieuwigheden in de nieuwe parkeerverordening van Haarlemmermeer.

Na het eerste halfuur worden de kosten van parkeren snel en fors hoger, dit om de doorstroming te bevorderen.
 

april 5, 2018

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp......

Vrijdag 6 april start wethouder Verkeer en Vervoer en projectwethouder A9/Badhoevedorp Derk Reneman eigenhandig de sloop van het viaduct aan de Plesmanlaan in Badhoevedorp.

Dit als onderdeel van de omlegging van de A9 buiten Badhoevedorp.

Na een toespraak in galerie Artcetera over de gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp en een toespraak van Peter Faas van Rijkswaterstaat over de omlegging van de A9 gaat de wethouder zelf de eerste klappen uitvoeren bij de sloop dit viaduct.
 

februari 2, 2018

Tijdens een druk bezochte avond in de Bibliotheek Centrale in Hoofddorp is Mirjam Noach woensdag de eerste officieel benoemde polderdichter geworden.....

HOOFDDORP - Tijdens een druk bezochte avond in de Bibliotheek Centrale is Mirjam Noach woensdag de eerste officieel benoemde polderdichter geworden. De Hoofddorpse werd gekozen uit tien Haarlemmermeerse dichters, vijf vrouwen en vijf mannen.

Bij de keuze van de eerste stadsdichter keken de juryleden - cultuurwethouder Derk Reneman en de dichters Sylvia Hubers en Meliza de Vries - naar de kwaliteit van de gedichten en naar de voordracht van de poëzie.

Ook de publieksprijs ging naar Mirjam Noach.
 

december 13, 2017

Donderdag bezocht verkeerswethouder Derk Reneman een aantal ondernemers aan de Kruisweg.....

HOOFDDORP - Donderdag bezocht verkeerswethouder Derk Reneman een aantal ondernemers aan de Kruisweg. Nu de Kruisweg in het centrum van Hoofddorp definitief tweerichtingsverkeer blijft wil hij met de ondernemers terugblikken op het proces en de samenwerking. Afgelopen zomer startte de proef om de hele Kruisweg tweerichtingsverkeer te maken. De proef is zo succesvol verlopen, dat de gemeente besloot de situatie definitief te maken. Op het stukje Kruisweg komt ook voordelig kortparkeren, volgens Reneman een goede stap naar zowel de consument als naar de ondernemers. 

december 1, 2017

De Haarlemmermeerse wethouder Derk Reneman onthult zaterdag 2 december in Spaarndam het nieuwe kunstwerk "Het Paviljoen".....

SPAARNDAM - De Haarlemmermeerse wethouder Derk Reneman onthult zaterdag 2 december in Spaarndam het nieuwe kunstwerk "Het Paviljoen". Hij doet dat samen met Nikki Koot en Pieter Heiliegers, respectievelijk kinderburgemeester en burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

“Het Paviljoen” komt in de plaats van het beeld “Rust Roest” van kunstenaar Jan Jacobs Mulder, dat door de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is verwijderd omdat de ijzeren punten die aan het werk zaten, gevaar konden opleveren.

november 30, 2017

Zaterdag 2 december opent wethouder Derk Reneman de expositie ‘Ogenblik’ in De Meerse in Hoofddorp..........

HOOFDDORP - Zaterdag 2 december opent wethouder Derk Reneman de expositie ‘Ogenblik’ in De Meerse in Hoofddorp. De expositie toont de afstudeerprojecten van negen studenten van de Fotovakschool Amsterdam. ‘Ogenblik’ is een expositie met een grote variëteit aan onderwerpen. Van scheepvaart tot stadsontwikkeling, van eeneiige tweelingen tot donorvaders en van vissen op het droge tot jagende vrouwen. De officiële opening vindt plaats om 13.00 uur.

november 23, 2017

Woensdag reikte wethouder Reneman 35 certificaten uit aan de deelnemers van de opfriscursus rijvaardigheid............

HAARLEMMERMEER - Woensdag reikte wethouder Reneman 35 certificaten uit aan de deelnemers van de opfriscursus rijvaardigheid. Veilig Verkeer Nederland, Seniorenvereniging Haarlemmermeer Noord en de gemeente Haarlemmermeer organiseerden deze cursus voor verkeersdeelnemers van 60 jaar en ouder. Volgens Reneman is de cursus belangrijk omdat verkeersregels veranderen en omdat het drukker is dan ooit op de weg zodat deelname aan het verkeer er niet eenvoudiger op wordt. 

augustus 9, 2017

Volgens wethouder Derk Reneman kunnen de problemen met de warmte-koude opslag in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp niemand worden verweten.....

HOOFDDORP - Volgens wethouder Derk Reneman kunnen de problemen met de warmte-koude opslag in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp niemand worden verweten.

De gemeente betaalt de rekening en gaat ruim vijf ton investeren in het gebouw.

GroenLinks wilde weten hoe dat allemaal zo gekomen is en wie er verantwoordelijk voor is.

Er is te veel warmte onttrokken aan de bron van de warmte-koude opslag voor het Cultuurgebouw, waardoor deze uit balans is geraakt.

juli 26, 2017

In de Voorjaarsnota van de gemeenteraad van Amsterdam zijn in het Stedelijk Mobiliteitsfonds middelen gereserveerd voor vervanging van de Sloterbrug.........

BADHOEVEDORP - In de Voorjaarsnota van de gemeenteraad van Amsterdam zijn in het Stedelijk Mobiliteitsfonds middelen gereserveerd voor vervanging van de Sloterbrug. Volgens wethouder Reneman van Haarlemmermeer is dit erg goed nieuws voor de inwoners van Badhoevedorp en een mijlpaal die gevierd mag worden. Het ontwerp en de uitvoering zullen worden afgestemd met omwonenden, nabijgelegen bedrijven en betrokken dorps- en wijkraden. De voorbereidingen voor de aanleg van de nieuwe Sloterbrug gaan na de zomer van start.

juli 26, 2017

Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”......

HOOFDDORP – Inwoners van Haarlemmermeer kunnen tot 31 augustus via de site van de gemeente hun stem uitbrengen bij de verkiezing “Monument van 2017”.

De officiële bekendmaking van de uitslag wordt op 9 september gedaan door cultuurwethouder Derk Reneman in het Cruquius Museum in Cruquius

Volgens Reneman wil het gemeentebestuur met deze verkiezing de aandacht vestigen op het bijzondere en diverse culturele erfgoed in Haarlemmermeer.