MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Wethouder Marjolein Steffens - van de Water

april 30, 2018

De bewonerscommissie namens de Bosstraat in Nieuw-Vennep is afgelopen week tijdens een bezoek van wethouder Steffens - Van de Water participatieproof verklaard......

De bewonerscommissie namens de Bosstraat in Nieuw-Vennep is afgelopen week tijdens een bezoek van wethouder Steffens - Van de Water participatieproof verklaard.

Drijvende kracht Frans van der Maden ontving het bijbehorende certificaat. De bewoners bundelden hun krachten ruim 30 jaar geleden als vertegenwoordiging richting Ymere.

Voor haar vergaderingen en buurtactiviteiten is de bewonersraad op dit moment noodgedwongen op zoek naar een nieuw onderkomen.

april 12, 2018

Wethouder Marjolein Steffens (o.a. fysieke leefomgeving) kwam vanmiddag in Hoofddorp Winkelstad langs om een kijkje te nemen bij het kauwgom verwijdering project.......

Wethouder Marjolein Steffens (o.a. fysieke leefomgeving) kwam vanmiddag in Hoofddorp Winkelstad langs om een kijkje te nemen bij het kauwgom verwijdering project.

Zij hielp een handje mee en heeft zelf ondervonden hoe de kauwgom op een duurzame wijze wordt verwijderd en hoe tijdrovend het weghalen van de kauwgom is.

De verwijdering van de kauwgom in Hoofddorp Winkelstad zal de komende weken nog voortduren.
 

januari 16, 2018

Wethouder Steffens-van de Water ontkent, dat de digitale dienstverlening van de gemeente niet op orde zou zijn......

Wethouder Steffens-van de Water ontkent, dat de digitale dienstverlening van de gemeente niet op orde zou zijn.

Zij reageerde op een vraag van HAP-raadslid en partijgenoot Tim van Essen, die een onderzoek van de groep ‘Wij Verdienen Beter’ aanhaalde.

Uit dat onderzoek komt een weinig positief beeld naar voren.

december 15, 2017

Gemeente Haarlemmermeer startte in 2015 een onderzoek naar het gebruik van accommodaties zoals dorpshuizen en wijkgebouwen.....

Gemeente Haarlemmermeer startte in 2015 een onderzoek naar het gebruik van accommodaties zoals dorpshuizen en wijkgebouwen.

Het idee was dat er door slimmer en doelmatiger gebruik voordelen waren te behalen. Het blijkt echter dat er meer activiteiten in de dorpshuizen plaats vinden dan gedacht.

De uitkomst van het onderzoek is dat de dorpshuizen in Lijnden, Vijfhuizen, Abbenes, Rijsenhout en Burgerveen en jongerencentrum Hype in Nieuw-Vennep open blijven.

november 29, 2017

De bomen aan het bomenlaantje aan de westkant van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw Vennep worden voorlopig niet gekapt.......

NIEUW-VENNEP - De bomen aan het bomenlaantje aan de westkant van het Dr. Van Haeringenplantsoen in Nieuw Vennep worden voorlopig niet gekapt. Dat is de uitkomst van het participatietraject over dit plantsoen uitgevoerd door de gemeente Haarlemmermeer.

Hoewel de gemeente in het verleden heeft aangeven dat de bomen een gevaar vormen voor de omgeving heeft nieuwe onderzoek aangetoond dat de bomen nog zeker vier jaar kunnen blijven staan.

november 29, 2017

Er is beweging gekomen in het conflict tussen de gemeente en actievoerende omwonenden van het Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep........

Er is beweging gekomen in het conflict tussen de gemeente en actievoerende omwonenden van het Van Haeringenplantsoen in Nieuw-Vennep.

Besloten is de Spaanse aken, die op de nominatie stonden om te worden vervangen, toch nog minimaal 4 jaar te laten staan.

In de tussenliggende tijd worden de bomen regelmatig op stabiliteit en veiligheid voor de omgeving gecontroleerd. Met deze toezegging geeft wethouder Steffens gehoor aan wensen die gedurende de participatie zijn geuit.

november 22, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opende maandag 20 november de Sociëteit Nieuw-Vennep in wijkgebouw Linquenda. Als openingshandeling prikte Steffens een grote ballon door die aan het plafond was bevestigd......

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opende maandag 20 november de Sociëteit Nieuw-Vennep in wijkgebouw Linquenda. Als openingshandeling prikte Steffens een grote ballon door die aan het plafond was bevestigd.

Hieruit kwamen confetti en kleine ballonnen tevoorschijn. Het wijkgebouw Linquenda kende al een sociëteit, mogelijk gemaakt door Amstelring.

november 11, 2017

Als het aan wethouder Marjolein Steffens – Van de Water ligt, zal komend voorjaar de rotonde in de Lisserweg en IJweg in Lisserbroek in bloei staan.......

Als het aan wethouder Marjolein Steffens – Van de Water ligt, zal komend voorjaar de rotonde in de Lisserweg en IJweg in Lisserbroek in bloei staan.

Daar zullen bedrijven, die de rotonde adopteren, dan voor zorgen. Dat zei ze in de Haarlemmermeerse gemeenteraad donderdag 9 november in antwoord op vragen van HAP-raadslid Van Essen.

Volgens hem is het nu een kale troosteloze boel op de rotonde, die in de volksmond al zou zijn omgedoopt tot de ‘begraafplaats van Lisserbroek’.

september 30, 2017

Vandaag was er in het dorpshuis van Badhoevedorp een informatiemarkt waar alles te vinden was over zorg, welzijn, werk, vrijwilligerswerk, mantelzorg, sport, wonen en gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.......

Vandaag was er in het dorpshuis van Badhoevedorp een informatiemarkt waar alles te vinden was over zorg, welzijn, werk, vrijwilligerswerk, mantelzorg, sport, wonen en gebiedsontwikkeling in Badhoevedorp.

Wethouder Marjolein Steffens reikte namens de Gemeente Haarlemmermeer een pluim uit aan Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer voor haar inspanning voor gehandicapten in de gemeente.

De pluim werd in ontvangst genomen door voorzitter Ed Koster en secretaris André Pijnaker.
 

september 16, 2017

Nog voor de jaarwisseling is duidelijk wanneer de vervallen brug in de Bennebroekerweg over de Hoofdvaart wordt aangepakt. Dat antwoordde wethouder Steffens-Van de Water op vragen van CU/SGP in de gemeenteraad donderdagavond 14 september.......

Nog voor de jaarwisseling is duidelijk wanneer de vervallen brug in de Bennebroekerweg over de Hoofdvaart wordt aangepakt. Dat antwoordde wethouder Steffens-Van de Water op vragen van CU/SGP in de gemeenteraad donderdagavond 14 september.

Volgens raadslid Van Bezooijen is de brug, zeker in de schaduw van de Calatravabruggen, een vlag op een modderschuit. Hij verkeert volgens het raadslid bovendien in deplorabele staat.

De wethouder is het daarmee eens: het ziet er niet uit. In de Voorjaarsnota heeft het college al aangegeven werk te willen maken van een opknapbeurt.

juli 12, 2017

Zo zijn er de afgelopen tijd problemen geweest met dorps- en wijkraden en vereist de nieuwe Omgevingswet vanaf 2019 een goed overleg tussen overheid, burgers en bedrijven........

HOOFDDORP – Een ruime meerderheid in de raad vindt dat de participatie in Haarlemmermeer beter moet.

Zo zijn er de afgelopen tijd problemen geweest met dorps- en wijkraden en vereist de nieuwe Omgevingswet vanaf 2019 een goed overleg tussen overheid, burgers en bedrijven.

Volgens verantwoordelijk wethouder Marjolein Steffens wordt momenteel onder de naam “Participatie Academie”, een evaluatie gemaakt van alle participatieprojecten om te kijken wat straks beter kan.

Wethouder Steffens zegt nog dit najaar met een verbeterplan te komen.

juli 11, 2017

Volgens HAP-wethouder Marjolein Steffens-van de Water zal na de zomerperiode in Haarlemmermeer extra worden ingezet op het wegwerken van achterstallige onderhoud aan trottoirs en klinkerwegen.......

HOOFDDORP – Volgens HAP-wethouder Marjolein Steffens-van de Water zal na de zomerperiode in Haarlemmermeer extra worden ingezet op het wegwerken van achterstallige onderhoud aan trottoirs en klinkerwegen.

De afgelopen jaren kreeg het onderhoud aan asfaltwegen voorrang, met als gevolg dat het onderhoud aan stoepen en straten met klinkers moest wachten.

Van het achterstallige onderhoud aan trottoirs, zijn volgens wethouder Steffens vooral mensen met rollators en kinderwagens de dupe geworden.

Bron: haarlemsdagblad.nl
   

juni 30, 2017

Wethouder Marjolein Steffens- van de Water opent vandaag om 18.00 uur de eindpresentatie Jan & Alleman in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens- van de Water opent vandaag om 18.00 uur de eindpresentatie Jan & Alleman in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

In het project Jan & Alleman hebben verschillende organisaties op het gebied van zorg, welzijn, kunst en cultuur in Haarlemmermeer de afgelopen periode samengewerkt.

De resultaten worden er gepresenteerd in de vorm van toneel, muziek, rap, gedichten, beeldende kunst en fotografie.

mei 31, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent vanmiddag om 4 uur een Pop-up Parkje op de locatie van de afgekeurde skatebaan voor het raadhuis in Hoofddorp.....

HOOFDSDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent vanmiddag om 4 uur een Pop-up Parkje op de locatie van de afgekeurde skatebaan voor het raadhuis in Hoofddorp.

Deze opening doet zij door bordjes in het parkje op het Raadhuisplein te onthullen en een paaltje te slaan.

Het Pop-up Parkje is een initiatief van de Stichting Ondernemersfonds Hoofddorp Centrum waarbij alle centrumwinkeliers zijn aangesloten.

Onder aanvoering van centrummanager Sonja Olthuis zet het ondernemersfonds zich in voor de vergroening van het centrum van Hoofddorp.
 

mei 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft zaterdagmorgen speel-o-theek De Blokkendoos in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heropent.......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens-van de Water heeft zaterdagmorgen speel-o-theek De Blokkendoos in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp heropent.

De Blokkendoos zat voorheen in de Lutulistraat in Hoofddorp en is al bijna 35 jaar een begrip in Haarlemmermeer.

Met haar aanbod van speelgoed en spelletjes richt de speel-o-theek richt zich op kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar.

Ouders en kinderen kunnen hun bezoek aan de bibliotheek nu ook combineren met een bezoek aan de speel-o-theek.
 

mei 6, 2017

Wethouder Steffens-van de Water opent woensdag 10 mei een multimediastudio in jongerencentrum De Hype in Nieuw-Vennep......

NIEUW-VENNEP - Wethouder Steffens-van de Water opent woensdag 10 mei een multimediastudio in jongerencentrum De Hype in Nieuw-Vennep.

Bij een jeugdonderzoek in 2015 bleek dat jongeren vonden dat in Nieuw-Vennep voor hen te weinig te doen was.

De gemeente Haarlemmermeer stelde daarom 25.000 euro beschikbaar voor vrijetijdsinitiatieven die jongeren zelf konden aandragen én realiseren.

In de zomer van 2016 werden 40 ideeën door jongeren ingediend waaruit later de beste ideeën zijn geselecteerd.

april 25, 2017

Wethouder Steffens-van de Water heeft begin dit jaar het startsein gegeven voor het project “Verduurzaming Dorpshuizen”.....

HAARLEMMERMEER – Wethouder Steffens-van de Water heeft begin dit jaar het startsein gegeven voor het project “Verduurzaming Dorpshuizen”.

Bij dit pilot worden energiebesparende maatregelen genomen bij vier locaties van Maatvast.
Aan dit project is eveneens een actie verbonden om inwoners bewust te maken van het belang van duurzaam handelen.

Bij deze actie kunnen omwonenden van wijkgebouw ’t Kattegat en dorpshuizen De Oude Waterwolf, De Meerkoet en Het Eiland hun veel energie verbruikende gloeilampen inleveren.

april 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens–van de Water zal vrijdagmiddag het cultureel centrum De Olm in Zwanenburg heropenen.......

ZWANENBURG - Wethouder Marjolein Steffens–van de Water zal vrijdagmiddag het cultureel centrum De Olm in Zwanenburg heropenen.

De wethouder doet dit door op symbolische wijze dwars door een papieren muur te lopen.

Hierna zal zij de aanwezigen toespreken over het belang van De Olm voor de inwoners van het dorp.

Verder zal het koor Con Anima het dorpslied van Zwanenburg bij deze gelegenheid ten gehore brengen.
 

april 19, 2017

Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent maandag 24 april de Huttenbouw Driedaagse op Jeugdland in Nieuw-Vennep.......

NIEUW-VENNEP – Wethouder Marjolein Steffens-van de Water opent maandag 24 april de Huttenbouw Driedaagse op Jeugdland in Nieuw-Vennep.

Jeugdland is tijdens deze meivakantie de gehele week open, maar dit jaar is er van maandag tot en met woensdag ook een echte Huttenbouw Driedaagse.

Kinderen kunnen deze dagen samen met hun vader, moeder of andere familieleden hutten komen bouwen.

Verder kan men een cursus huttenbouwen volgen en zal dj Bradley swingende muziek draaien.

februari 2, 2017

Wethouder Steffens heeft woensdag de eerste van driehonderd ‘compensatiebomen’ geplant die de gemeente Haarlemmermeer van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft gekregen.........

NIEUW-VENNEP - Wethouder Steffens heeft woensdag de eerste van driehonderd ‘compensatiebomen’ geplant die de gemeente Haarlemmermeer van het ministerie van infrastructuur en milieu heeft gekregen. Deze eerste boom staat op de hoek van de Valutaweg en de Hoofdweg. Andere bomen komen onder meer aan de Spoorlaan te staan. Het is de bedoeling dat alle bomen de komende drie maanden op hun plek worden gezet.

januari 20, 2017

Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd......

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens – van de Water heeft gisteren in het raadhuis in Hoofddorp een wasteboard aan Marij Koston overhandigd.

De Hoofddorpse Marij ontvangt dit hippe skateboard dat gemaakt is van gebruikte flessendoppen, als winnaar van een prijsvraag.

Vorig najaar werd er een expositie over duurzame gebruiksmaterialen in het raadhuis gehouden, waarbij bezoekers konden raden uit hoeveel flessendoppen het wasteboard bestond.

Marij raadde bij deze prijsvraag met het exacte aantal van 750 stuks.
 

december 22, 2016

Het college van B&W is akkoord gegaan met een nieuw plan voor het dorpshart van Zwanenburg........

ZWANENBURG - Het college van B&W is akkoord gegaan met een nieuw plan voor het dorpshart van Zwanenburg. In 2014 keurde de Raad van State toenmalige plannen af zodat er een nieuw ontwerp gemaakt moest worden. Volgens wethouder Steffens is hierdoor een vertraging ontstaan van zeker twee jaar, maar is er nu een gewijzigd plan dat een breed draagvlak heeft onder de inwoners van Zwanenburg. Het plan voorziet niet alleen in een nieuw dorpshuis en sporthal maar ook in verplaatsing van supermarkt Lidl en een nieuw dorpsplein.

december 21, 2016

Volgens wethouder Marjolein Steffens- van de Water heeft de gemeente Haarlemmermeer in 2016 zo’n 91 ton zwerfafval opgeruimd.......

HOOFDDORP – Volgens wethouder Marjolein Steffens- van de Water heeft de gemeente Haarlemmermeer in 2016 zo’n 91 ton zwerfafval opgeruimd.

Dit handmatig opruimen van zwerfafval kost de gemeente 548.000 euro per jaar.

Wethouder Steffens vindt dit weggegooid geld dat we voor veel betere doeleinden kunnen gebruiken als iedereen zijn afval in een afvalbak zou gooien.

Verder heeft de gemeente volgens Steffens het plan ’extra inzet zwerfafval 2017-2023’ gemaakt.

december 17, 2016

Wethouder Marjolein Steffens - van de Water zal dinsdag aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van Buurtvereniging Het Oude Buurtje in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Wethouder Marjolein Steffens - van de Water zal dinsdag aanwezig bij de viering van het 25-jarig bestaan van Buurtvereniging Het Oude Buurtje in Hoofddorp.

Het officiële programma begint om 19.00 uur met een collectieve toast op het vijfde lustrum van de buurtvereniging.

Na een toespraak van twee bestuursleden zal wethouder Steffens eveneens een toespraak houden en een door een buurtbewoner gemaakt informatiebord onthullen.