MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Marco's After Hours | 04:00 - 06:00
Share |

Content about Zwanenburg.

juni 17, 2018

Gemeente Haarlemmermeer krijgt opnieuw kritiek op de bezuinigingen op het maaibeleid.....

Gemeente Haarlemmermeer krijgt opnieuw kritiek op de bezuinigingen op het maaibeleid.

NH Nieuws deed navraag bij inwoners van Zwanenburg die de hoge begroeiing in het dorp “niet netjes” noemen.

Jongeren zouden niet meer kunnen voetballen op een trapveldje, maar ook de verkeersveiligheid zou in het geding zijn.

De dorpsraad in Zwanenburg zegt weinig inspraak te hebben, maar de gemeente zegt dat het maaibeleid destijds in samenspraak met de dorpsraden is ingezet.

Zwanenburgers kunnen klachten telefonisch of via e-mail aan de dorpsraad doorgeven.

juni 11, 2018

Het eerste elftal van voetbalvereniging Zwanenburg is nog één wedstrijd af van promotie naar de derde klasse.......

Het eerste elftal van voetbalvereniging Zwanenburg is nog één wedstrijd af van promotie naar de derde klasse.

De ploeg van trainer Mehmet Simsek was zondagmiddag veel te sterk voor NFC. De Zwanenburgers wonnen met 4-0.

In de finale tegen IVV uit Landsmeer, dat afrekende met het Haarlemse DSS, heeft Zwanenburg het thuisvoordeel.

Na het net mislopen van het kampioenschap in de afgelopen competitie krijgt de club zo alsnog de kans om te promoveren.

juni 9, 2018

De provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer hebben samen Park Zwanenburg gekocht van het Rijk voor een bedrag van 330.000 euro.....

De provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlemmermeer hebben samen Park Zwanenburg gekocht van het Rijk voor een bedrag van 330.000 euro.

Het park is ingericht als recreatiegebied en veel inwoners uit Zwanenburg en Halfweg maken gebruik van het park ten zuidoosten van Zwanenburg.

Het Rijk is bezig vastgoed af te stoten en heeft ook Park Zwanenburg te koop gezet. Het beheer en onderhoud blijft bij Recreatieschap Spaarnwoude, dat het park al sinds 2010 beheert.
 

juni 4, 2018

Duikers van de brandweer hebben zaterdagochtend 2 juni in het water langs de Kromme Spieringweg bij het Bottelierspad in Zwanenburg enige tijd gezocht naar een mogelijke drenkeling......

Duikers van de brandweer hebben zaterdagochtend 2 juni in het water langs de Kromme Spieringweg bij het Bottelierspad in Zwanenburg enige tijd gezocht naar een mogelijke drenkeling.

De zoekactie werd op touw gezet nadat een passant een scooter had zien liggen in de sloot. Ook was de traumahelikopter gealarmeerd vanwege mogelijke slachtoffers. Deze landde tussen de aardappels op het Bottelierspad.

Hulpverleners troffen uiteindelijk niemand aan in het water. Het vermoeden is dat de scooter daar gedumpt is.

mei 26, 2018

Afgelopen week was de internationale dag van de schildpad. De reptielenopvang Zwanenburg gebruikte die dag om de noodklok te luiden over het massaal dumpen van schildpadden in de natuur.....

Afgelopen week was de internationale dag van de schildpad. De reptielenopvang Zwanenburg gebruikte die dag om de noodklok te luiden over het massaal dumpen van schildpadden in de natuur.

Er zijn mensen die niet goed nadenken over wat het betekent om een schildpad te houden en er zomaar een aan te schaffen. Ze ontdekken al snel wat het inhoudt om een schildpad in huis te hebben en willen zij er weer vanaf.

mei 19, 2018

Na een botsing met een auto kwam een jongen op een scooter donderdagmiddag hard ten val in Zwanenburg.......

Na een botsing met een auto kwam een jongen op een scooter donderdagmiddag hard ten val in Zwanenburg.

De jongen reed over de IJweg, toen een afslaande automobilist hem over het hoofd zag. De jongen botste met zijn scooter tegen de auto en viel.

Ambulance en politie verleenden de gewonde jongen eerste hulp, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

De scooter raakte door de aanrijding flink beschadigd.

Bron: Haarlems Dagblad
 

mei 8, 2018

Onlangs werd in woonservicecentrum Eigen Haard in Zwanenburg een zogenaamde belevingsgang geopend.......

Onlangs werd in woonservicecentrum Eigen Haard in Zwanenburg een zogenaamde belevingsgang geopend.

De belevingsgang biedt de bewoners van Eigen Haard, ouderen met dementie, de mogelijkheid herinneringen op te halen aan de voormalige Suikerfabriek en het Zwanenburg van vroeger.

De bewoners zien op de gang levensgrote afbeeldingen van Zwanenburg en omgeving. Dat roept herinneringen op, geeft een vertrouwd gevoel en leidt snel tot leuke gesprekjes.
 

mei 2, 2018

Op donderdag 3 mei kunnen taxichauffeurs Ricardo Nazir en Sjeik Guman een belangrijke stap maken naar verwezenlijking van hun droom, namelijk een eigen garage voor taxichauffeurs......

Op donderdag 3 mei kunnen taxichauffeurs Ricardo Nazir en Sjeik Guman een belangrijke stap maken naar verwezenlijking van hun droom, namelijk een eigen garage voor taxichauffeurs.

Via een pitch bij de Kredietunie Haarlemmermeer kunnen zij de 25 duizend euro bijeen praten die zij nodig hebben om aan de slag te gaan met hun Zwanenburgse garage.

Het bestuur van de Kredietunie hebben zij alvast overtuigd, want dat wil volgens het Haarlems Dagblad 10 duizend euro in de onderneming steken en heeft de leden geadviseerd eveneens over de brug te komen.

april 17, 2018

De gemeente Haarlemmermeer is momenteel bezig met de voorbereiding van diverse werkzaamheden op bedrijventerrein de Weeren in Zwanenburg. Het gaat om rioleringswerkzaamheden en herbestrating......

De gemeente Haarlemmermeer is momenteel bezig met de voorbereiding van diverse werkzaamheden op bedrijventerrein de Weeren in Zwanenburg. Het gaat om rioleringswerkzaamheden en herbestrating.

Eind mei gaan de straten open voor de rioleringswerkzaamheden. Dat duurt tot augustus.

De wegen waar gewerkt wordt bevinden zich met name in het gebied rond de Venenweg en de Weerenweg.

De herbestratingswerkzaamheden gaan in september van start en zijn naar verwachting begin december.

april 7, 2018

Provincie Noord-Holland stelt dat het een uitstekend vestigingsklimaat heeft voor Noord-Hollandse topsporters........

Provincie Noord-Holland stelt dat het een uitstekend vestigingsklimaat heeft voor Noord-Hollandse topsporters.

Voorzieningen waar de sporters op hoog niveau kunnen trainen en die geschikt zijn voor grote sportevenementen dragen bij aan economische ontwikkelingen in de provincie.

Om die reden stelt de provincie voor de nieuwe BMX-baan van wielervereniging HSC De Bataaf in Zwanenburg ruim 65.000 euro beschikbaar. De baan is dan geschikt te maken voor internationale wedstrijden.
 

april 3, 2018

De gemeente Haarlemmermeer, de politie, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing en de Provincie Noord-Holland organiseren woensdag 4 april een themabijeenkomst over georganiseerde ondermijnende criminaliteit.......

De gemeente Haarlemmermeer, de politie, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing en de Provincie Noord-Holland organiseren woensdag 4 april een themabijeenkomst over georganiseerde ondermijnende criminaliteit.

Doelgroep voor de bijeenkomst zijn ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf van bedrijventerreinen De Liede en De Weeren.

In de afgelopen maanden is een aantal handhavingsacties uitgevoerd op bedrijventerrein De Weeren door organisaties zoals de politie, de gemeente en de belastingdienst.

februari 28, 2018

Maandag 5 maart wordt aan de Dennenlaan 133 in Zwanenburg begonnen met de kap van 19 bomen. Drie hiervan worden herplant......

Maandag 5 maart wordt aan de Dennenlaan 133 in Zwanenburg begonnen met de kap van 19 bomen. Drie hiervan worden herplant.

De ingrepen zijn nodig in verband met de bouw van het nieuwe dorpshuis. Voor de kap is een vergunning verleend.

Het gaat in totaal om 19 bomen. Aanvankelijk ontstond vertraging in de werkzaamheden omdat bezwaar was aangetekend tegen de kap.

Na een gesprek tussen de bezwaarmaker en de verantwoordelijk wethouder Steffens- van de Water is het bezwaar ingetrokken.

december 27, 2017

Het voeren van eenden en andere vogels wordt niet verboden. Een inwoonster van Zwanenburg vroeg eerder in een brief om een artikel aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) toe te voegen.......

Het voeren van eenden en andere vogels wordt niet verboden. Een inwoonster van Zwanenburg vroeg eerder in een brief om een artikel aan de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) toe te voegen.

Aanleiding is de overlast van ratten in het dorp. Haar verzoek wordt echter niet ingewilligd als het aan het college ligt.

Het opnemen van een artikel dat het voeren van eenden strafbaar stelt, heeft alleen zin als er streng op wordt gehandhaafd, aldus het college.

april 12, 2016

De politie heeft zondagavond omstreeks half negen een hennepkwekerij in Zwanenburg ontmanteld.......

ZWANENBURG - De politie heeft zondagavond omstreeks half negen een hennepkwekerij in Zwanenburg ontmanteld.

In een schuur achter een woning op de Kinheim troffen agenten een hennepkwekerij met 21 planten aan.

Twee verdachte mannen van 18 en 52 jaar zijn hierbij aangehouden.

De kwekerij is hierna ontruimd en de hennepplanten zijn vernietigd.

Bron: hcnieuws.nl