MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about bibliotheek

maart 31, 2018

De digitale wereld is druk en ingewikkeld; erin verdwalen is zelfs mogelijk. Maar hoe zit dat voor peuters, die opgroeien in een tijd dat telefoons, tablets, apps en games de normaalste zaak van de wereld zijn.....

De digitale wereld is druk en ingewikkeld; erin verdwalen is zelfs mogelijk. Maar hoe zit dat voor peuters, die opgroeien in een tijd dat telefoons, tablets, apps en games de normaalste zaak van de wereld zijn.

Ouders daarentegen zoeken naar de juiste balans tussen alle digitale mogelijkheden.

In de bibliotheek in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp wordt op 6 april tijdens de ‘Media Ukkie Dagen’ informatie versterkt over de digitale mogelijkheden voor peuters.

Leer alles over verantwoord mediagebruik, goede apps en de juiste digitale balans.

maart 29, 2018

Er is in Haarlemmermeer nog een wereld te winnen voor mensen met een lichamelijke beperking.....

Er is in Haarlemmermeer nog een wereld te winnen voor mensen met een lichamelijke beperking. Dit bleek dinsdagavond tijdens een thematafel die Belangengroep Gehandicapten Haarlemmermeer (BGH) samen met de bibliotheek en slechtziendenorganisatie Visio presenteerde. De organisatie Ongehinderd werd eind 2017 gevraagd om de openbare gebouwen in Haarlemmermeer te beoordelen, een project waaraan de BGH zelf al eerder was begonnen. Daar kwam voor Haarlemmermeer een slecht rapportcijfer uit. Volgens de ook aanwezige wethouder Steffens moet de gemeente het goede voorbeeld geven.

januari 17, 2018

Woensdagmiddag 24 januari is er een nieuwe Kidsboekenwerkplaats in de Bibliotheek Nieuw-Vennep. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup......

Woensdagmiddag 24 januari is er een nieuwe Kidsboekenwerkplaats in de Bibliotheek Nieuw-Vennep. Er wordt voorgelezen uit het prentenboek van het jaar: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup.

Daarna gaan de kinderen samen met Inge van Wijgerden van Schrijffun aan de slag met het maken van hun eigen dromenvanger.

De Kidsboekenwerkplaats staat in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Die zijn van woensdag 24 tot en met zaterdag 3 februari.

november 14, 2017

Haarlemmermeer krijgt een polderdichter. Iedere inwoner ouder dan 15 jaar kan solliciteren naar de functie. De benoeming is op woensdag 13 januari 2018......

Haarlemmermeer krijgt een polderdichter. Iedere inwoner ouder dan 15 jaar kan solliciteren naar de functie. De benoeming is op woensdag 13 januari 2018.

Het instellen van een polderdichter is een initiatief van Haarlems Dagblad en de bibliotheek in Hoofddorp. De inzendingen van sollicitanten worden beoordeeld door een jury.

De polderdichter wordt voor een periode van twee jaar aangesteld.

oktober 21, 2017

Dinsdagavond 24 oktober komt de schrijver Rodaan al Galidi naar Hoofddorp. Al Galidi is auteur van het boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’......

Dinsdagavond 24 oktober komt de schrijver Rodaan al Galidi naar Hoofddorp. Al Galidi is auteur van het boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’.

In deze indringende roman beschrijft de Irakese vluchteling – die eigenlijk Semmier Kariem heet en in zijn geboorteland bouwkundig ingenieur was – onder zijn nieuwe naam de vele jaren in asielzoekerscentra en wat hij hier leerde, ontdekte en ondervond.

Vanaf kwart voor 8 is de auteur aanwezig in de filmzaal van de Openbare Bibliotheek in Hoofddorp.

februari 24, 2015

Van 7 t/m 15 maart is het Boekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Te gek voor woorden’ en gaat over waanzin in de letteren. Dit jaar kan men in Hoofddorp op 5 maart deelnemen aan een Literair Diner met Annejet van der Zijl......
 

HOOFDDORP - Van 7 t/m 15 maart is het Boekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Te gek voor woorden’ en gaat over waanzin in de letteren.

Dit jaar kan men op donderdag 5 maart deelnemen aan een Literair Diner met Annejet van der Zijl in De Meerse in Hoofddorp.

Verder zal er op dinsdag 10 maart in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale een lezing plaatsvinden van de schrijfster Karin Anema en geeft Linda Ruigrok van Ninfa daar op zaterdag 14 maart een schrijfworkshop.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl
 

december 6, 2014

Vijfhuizen krijgt weer een bibliotheek. Op dinsdag 9 december wordt Dorpsbieb Vijfhuizen feestelijk geopend. De bieb herrijst op dezelfde plek waar deze in 2000 werd opgeheven......

Vijfhuizen krijgt weer een bibliotheek. Op dinsdag 9 december wordt Dorpsbieb Vijfhuizen feestelijk geopend.

De bieb herrijst op dezelfde plek waar deze in 2000 werd opgeheven, in Dorpshuis d'Oude Waterwolf aan de Kromme Spieringweg 436.

Het initiatief is van Vijfhuizenaar en boekenwurm Ed Koster.

Samen met de beheerder van het dorpshuis Roel Krijger, zorgde hij voor de inrichting van de ruimte.

augustus 27, 2014

Bibliotheek Hoofddorp-Floriande en Hoofddorp-Centrale geeft huiswerkbegeleiding, bijles, Cito- en Examentrainingen.....

HOOFDDORP – Bibliotheek Hoofddorp-Floriande en Hoofddorp-Centrale geeft huiswerkbegeleiding, bijles, Cito- en Examentrainingen.

De studiebieb is van maandag t/m vrijdag van 15.00 – 18.00 uur.

De studiebieb geeft studiebegeleiding aan leerlingen van de basisschool groep 6, 7 en 8 en het voortgezet onderwijs voor de klassen 1 t/m 6.

De huiswerkbegeleiding bestaat uit leren plannen, organiseren en begeleid worden bij het maken van schoolwerk.

juni 10, 2013

Bibliotheek Hoofddorp-Floriande is opnieuw ingericht!
De collectie is heringedeeld, er is meer ruimte voor themapresentaties en er zijn comfortabele zitjes......
 

HOOFDDORP - Bibliotheek Hoofddorp-Floriande is opnieuw ingericht!
De collectie is heringedeeld, er is meer ruimte voor themapresentaties en er zijn comfortabele zitjes.
Voor de kinderen is er een voorleestribune en in de hele bibliotheek is gratis WIFI aanwezig.

De bibliotheek is inmiddels weer open, maar wordt woensdagmiddag 26 juni om 14:00 uur door burgemeester Theo Weterings officieel geopend.
Daarna wordt de herinrichting samen met alle klanten gevierd.

mei 7, 2013

In de bibliotheek Hoofddorp-Floriande worden op zaterdag 11 mei van 10 tot 17 uur cd’s en dvd’s verkocht. Muziek die te goed is om weg te gooien maar is afgeschreven voor de bibliotheek, is die dag te koop voor 1,50. Voor 2 euro kan een dvd worden gekocht........
 

HOOFDDORP – In de bibliotheek Hoofddorp-Floriande worden op zaterdag 11 mei van 10 tot 17 uur cd’s en dvd’s verkocht.

Muziek die te goed is om weg te gooien maar is afgeschreven voor de bibliotheek, is die dag te koop voor 1,50.

Voor 2 euro kan een dvd worden gekocht.

De bibliotheek is te vinden in de Baron de Coubertinlaan 4.
 

april 20, 2013

Op woensdag 1 mei kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar weer meedoen aan de Game competitie in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale in Hoofddorp. Van 13:00 tot 17:00 uur kunnen zij gamen met de nieuwste spellen op de Xbox Kinect......

Op woensdag 1 mei kunnen kinderen van 8 t/m 12 jaar weer meedoen aan de Game competitie in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale in Hoofddorp.

Van 13:00 tot 17:00 uur kunnen zij gamen met de nieuwste spellen op de Xbox Kinect.

Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Voor de beste gamer is er een mooie prijs.

Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl. 

maart 20, 2013

Goed nieuws voor Haarlemmermeerse jongeren die een baan hebben en worstelen met hun belastingaangifte. Jongeren Informatie Punt (JIP) wil ze helpen bij het invullen.....
 

HOOFDDORP - Goed nieuws voor Haarlemmermeerse jongeren die een baan hebben en worstelen met hun belastingaangifte. Jongeren Informatie Punt (JIP) wil ze helpen bij het invullen.

De hulp wordt jongeren aangeboden tijdens het spreekuur van JIP op de 2e etage van de centrale bibliotheek in Hoofddorp.

JIP is daar elke maandag en woensdag van 15.00 uur tot 18.00 uur te vinden. Jongeren die hulp willen bij de belastingaangifte moeten in ieder geval hun DigiD en loonstroken meenemen.
 

december 5, 2012

Goed nieuws voor boekenwurmen met een e-reader. Bibliotheek Haarlemmermeer heeft Lees Meer gelanceerd. Vanaf nu kun je bij de bibliotheek terecht voor honderd elektronische boeken. Downloaden is gratis.......

HAARLEMMERMEER - Goed nieuws voor boekenwurmen met een e-reader. Bibliotheek Haarlemmermeer heeft Lees Meer gelanceerd. Vanaf nu kun je bij de bibliotheek terecht voor honderd elektronische boeken. Downloaden is gratis.
Van kinderboek tot roman.
Ook heeft de Haarlemmermeerse bibliotheek een aantal korte verhalen geselecteerd. Handig voor een korte reis. Het Lees Meer e-book aanbod is tot 1 juni voor iedereen beschikbaar.
                     

oktober 25, 2012

Openbare Basis School De Zevensprong in Rijsenhout heeft als 2e openbare basisschool een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Bibliotheek Haarlemmermeer voor het project Bibliotheek op School......

RIJSENHOUT - Openbare Basis School De Zevensprong heeft als 2e openbare basisschool een samenwerkingsovereenkomst getekend met de Bibliotheek Haarlemmermeer voor het project Bibliotheek op School. Vijftien oktober tekende Klavertje Vier als eerste deze overeenkomst. Adjunct directeur bibliotheek Haarlemmermeer Mariette van Midde en directeur van De Zevensprong Harmien Bakker tekenden de overeenkomst.

juni 5, 2012

HAARLEMMERMEER - Leden van de Bibliotheek Haarlemmermeer krijgen vanaf 1 juni met hun bibliotheekpas voordeel op uitjes in Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant en Gelderland.

HAARLEMMERMEER - Leden van de Bibliotheek Haarlemmermeer krijgen vanaf 1 juni met hun bibliotheekpas voordeel op uitjes in Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant en Gelderland.
Van cultuurfestijn tot zwijmelfilm, van creatieve cursus tot dagje dierentuin.
Op vertoon van uw biebpas krijgt u korting of iets extra’s bij onder andere theaters, dierenparken, musea, pretparken en festivals.
Ook lokale musea doen mee. Zo krijgt u korting op de entree bij Museum De Cruquius, het Kunstfort Vijfhuizen en bij het Historisch Museum Haarlemmermeer.
 

april 3, 2012

ZWANENBURG - Voor de politieke partij HAP is het sluiten van de bibliotheek in Zwanenburg geen optie.

ZWANENBURG - Voor de politieke partij HAP is het sluiten van de bibliotheek in Zwanenburg geen optie.
Directeur van de bibliotheek Adriaan van der Geest heeft grote onrust gezaaid met zijn uitlating dat de bibliobus mogelijk verdwijnt en dat de bibliotheek in Zwanenburg wellicht moet sluiten.
Hoewel ‘HAP’ heeft ingestemd met bezuinigingsvoorstellen, waaronder minder subsidie voor instellingen zoals de Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer, is het voor de partij duidelijk dat dit voorstel geen doorgang kan vinden.