23 October 2024

Natte voeten bij bezoek aan Zorgcentrum Eijkenhove

Natte voeten bij bezoek aan Zorgcentrum Eijkenhove

Dat de herfst zijn intrede heeft gedaan, merken ze ook bij Woonzorgcentrum Eijkenhove in Hoofddorp. Bezoekers en bewoners kunnen daar al dagenlang niet naar binnen zonder natte voeten te krijgen.

Het terrein rondom de gesloten afdeling voor dementerende mensen staat centimeters hoog onder water. De putten zijn verzadigd en ook parkeervakken staan onder water.

De trap naar de ingang van het zorgcentrum wordt omringd door een diepe plas, dus moeten de voornamelijk oudere en mindervaliden bewoners en bezoekers omlopen via de rolstoelvriendelijke schuine opgang. Daarvoor moet je wel een wat rommelig grasveldje oversteken. Zompig van de regen is het uitkijken dat men niet uitglijdt.

Voor het terrein van Eijkenhove, waar ook Verzorgingshuis Bornholm gevestigd is, staan bouwplannen op de rol. Het verpleeghuis word gesloopt en er komen woningen voor in de plaats. Totdat de bouwwerkzaamheden worden gestart, is het de vraag of de het rioolstelsel voor die tijd wordt aangepakt. Het blijft voorlopig dweilen met de kraan open.


Bron: Haarlems DagbladFoto: MeerRadio