Verspillingsvrije Week

Van 8 t/m 14 september staat Nederland in het teken van de Verspillingsvrije Week. Een week lang worden mensen bewust gemaakt van de enorme hoeveelheid voedsel die onnodig in de afvalbak belandt; gemiddeld zo’n 33 kilo per persoon per jaar, wat neer komt op maar liefst 23 miljoen maaltijden per week.
Tijdens de campagne delen organisaties en het Voedingscentrum praktische tips om minder weg te gooien. Zo is er vaak verwarring over houdbaarheidsdata. Producten met een ‘te gebruiken tot’-datum, zoals vlees en vis, moet je op tijd opeten of invriezen. Kijk, ruik en proef; vaak is het product nog prima te gebruiken.
Ook kleine gewoontes maken verschil: vries brood direct na aankoop in, gebruik restjes in soep of een omelet, en organiseer je voorraadkast zodat niets vergeten achterblijft.
Een mooie stap richting een duurzamer Nederland.
Meer tips en handige hulpmiddelen, zoals de Koelkaststicker, zijn te vinden via het Voedingscentrum.
Bron: samentegenvoedselverspilling.nl
Redactie: MeerRadio
Foto: Saskia van Kampen
Deel dit bericht via: