17 April 2024

Corendon Boeing vannacht A9 overgestoken

De Boeing 747 die bestemd is voor de tuin van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp, is weer wat dichterbij haar eindbestemming gekomen. Vannacht stak de voormalige KLM-jumbo de A9 over.

Sloten moesten ervoor worden gedempt, lantaarnpalen en delen van de vangrails moesten worden weggehaald en de A9 ging vannacht een tijdje dicht. Maar het spectaculairste deel van het megatransport van de complete Boeing 747-400 zit erop. “Het spannendste komt nog”, zegt Atilay Uslu, de nieuwe eigenaar van de jumbo.

De oprichter van touroperator en luchtvaartmaatschappij Corendon doelt op zondagnacht. Dan is er nog vier uur nodig om het gevaarte op de krappe plek naast het hotel te krijgen. In totaal hebben 6.000 mensen zich opgegeven om het transport van dichtbij mee te maken. En ook Uslu mist geen moment van de bijzondere verhuizing.

Bijna 30 jaar vloog de voormalige KLM-Boeing 747-400 voor KLM. In december wisselde de machine van eigenaar. Het toestel is in Rome overgespoten in de rood-witte kleuren van Corendon. Als de Boeing in de hoteltuin staat, komt er een onder andere een experience-center in. Meer details volgen daar nog over.

Bron: NH – Luchtvaartverslaggever Doron Sajet

Foto: John Spreen/MeerRadio