17 April 2024

Haarlemse voetbalclub biedt excuses aan

Haarlemse voetbalclub biedt excuses aan

De Haarlemse club Geel-Wit heeft excuses aangeboden aan VV Uno. Gisteren sloeg een grensrechter van Geel-Wit de keeper van de Hoofddorpse voetbalvereniging bewusteloos.
 
Het nieuws kwam hard aan bij het bestuur van Geel-Wit. “Mensen met dit gedragen horen niet bij de club”, vertelt bestuurslid Lennert Böhmer voor de camera van NH Nieuws.
 
Excuses
Het slachtoffer is inmiddels weer thuis met een lichte hersenschudding. De grensrechter van Geel-Wit, die ook voetbalt bij de club, is aangehouden door de politie.
 
“Als eerste hebben we excuus aangeboden aan Uno”, zegt Böhmer. “Dat is gisteravond al via de mail gebeurd. We willen ook in contact met de keeper zelf. De KNVB zal hier een uitspraak over doen, dat zullen wij volgen.”
 
De speler van de club Haarlem is geschorst door het eigen bestuur. Hem hangt een royering boven het hoofd. “Hij zit nu nog in de politiecel”, geeft Böhmer aan. “Van de week zal een gesprek met hem plaatsvinden. We moeten natuurlijk ook als bestuur het hele verhaal horen, wat er ook gebeurd is. Maar dit gedrag kunnen we niet accepteren, en dat willen we ook helemaal niet.”
 
Bron: NH-NIEUWS