17 July 2024

Komt er een KunstKring Haarlemmermeer?

Komt er een KunstKring Haarlemmermeer?

MEER kunst en lijsten, Galerie de Tuinkamer, C-punt en de kunstcommissie van de dorpsraad Nieuw-Vennep willen graag een KunstKring Haarlemmermeer oprichten, om kunst in de regio meer prominentie te geven. Gijs van Wijk van MEER Kunst en Lijsten merkt een groeiende behoefte aan lokale tentoonstellingsmogelijkheden.

Piet Dees van Galerie de Tuinkamer en initiatiefnemer van Kunstkoppels Haarlemmermeer 2023, benadrukt dat lokale kunstenaars nationaal en zelfs internationaal bekend zijn, maar lokaal minder erkenning krijgen. Gerrit Blaauw van C-Punt zoekt naar meerwaarde voor zijn cursisten en Piet Kwak, voorzitter van de Kunstcommissie van de Dorpsraad Nieuw-Vennep, wil graag in contact komen met lokale kunstenaars.

Ze hebben 68 lokale kunstenaars uitgenodigd voor een bijeenkomst op 21 februari om 19:30 uur in Restaurant Tijn&Es Arnolduspark 3 Hoofddorp, met gratis parkeren. De avond is voor iedereen toegankelijk.

Nadere informatie: Piet Dees 06-28 60 20 68.

Aanstaande zondag heeft Henny Beijer in MeerMagazine een gesprek met Piet Dees over de eventuele oprichting van een KunstKring Haarlemmermeer.

MeerMagazine is zondag tussen 12.00 – 13.00 uur en 18.00 – 19.00 uur te beluisteren op MeerRadio.