14 June 2024

Leerkracht geschorst na ’beledigen profeet’

Vandaag is bekend geworden dat een techniekinstructeur van het Hoofdvaart College al ruim een maand geschorst is omdat hij de profeet Mohammed beledigd zou hebben.
 
Volgens de techniekinstructeur volgde de beschuldiging na een incident in de klas eind januari. Een leerling zou tegen een klasgenoot gezegd hebben dat haar moeder de docent ‘haram’, ofwel vies zou vinden. Hij ving dat op en sprak haar daarop aan. In de pauze stonden vervolgens andere scholieren om hem heen en riepen dat hij de profeet beledigd zou hebben.
 
Medeleerlingen dienden een klacht in bij de directeur van de school, waarna de instructeur werd geschorst.
 
De raad van bestuur van Dunamare Onderwijsgroep waar het Hoofdvaart College onder valt, heeft besloten de schorsing met drie maanden te verlengen. Dit voor de sociale veiligheid van de leerlingen en de vereiste rust en orde binnen de school.
 
In Den Haag is inmiddels gereageerd op de schorsing. Zo vindt Kamerlid Eppo Bruins van de ChristenUnie de schorsing ‘te ver gaan’ en noemt hij het een ‘excessief instrument’.
 
De PVV is van mening dat Onderwijs minister Arie Slob de docent moet helpen zodat hij direct weer aan de slag kan gaan. Ook vindt de PVV dat de leerlingen die de klacht hebben ingediend ‘gestraft’ moeten worden.