20 July 2024

Lintjesregen in Haarlemmermeer

Lintjesregen in Haarlemmermeer

In Haarlemmermeer hebben tweeëntwintig inwoners een koninklijke onderscheiding gekregen. Twintig werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en twee tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Schuurmans reikte negentien van de tweeëntwintig lintjes uit.

Eén van de Ridders is Rob Vos. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de honkbalsport. De Haarlemmermeerder

richtte in 2012 Nighthawks op; een zeer succesvol opleidingstraject voor jong honkbaltalent.

Ook forensisch rechercheur Martin Eversdijk mag zich voortaan Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen. Hij loste tijdens zijn carrière meerdere grote moorzaken op en redde zelfs iemand het leven.

De onderscheidingen werden op woensdag- en donderdagavond door burgemeester Schuurmans bij de gelukkigen thuis uitgereikt.

Totaal zijn er in Nederland 3375 koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Onder de bekende Nederlanders bekende namen als presentatrice Yvon Jaspers en zangeres Berget Lewis. Zij werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In Friesland werd een lintje geweigerd door PIet de Haan uit Dokkum. “Ik heb niks met het koningshuis. Ik vind het eigenlijk heel storend.” Hij verbaasde zich er ook over dat de mensen die hem hadden opgegeven dat niet hadden ingezien.

Bron: Gemeente Haarlemmermeer & redactie MeerRadio