13 June 2024

Mag dit wel van minister Wiebes van Klimaat?

Mag dit wel van minister Wiebes van Klimaat?

Vijf brugklassen van de VMBO-afdeling van het Hoofdvaart College gaan bij toerbeurt vandaag, morgen en overmorgen elk een dagdeel niet naar school. In plaats daarvan gaan zij naar de studio van MeerRadio voor de mediaworkshop Nieuws=Nieuws. Toch?! over nepnieuws, sociale media en cyberpesten. Hun docenten zijn hiervan op de hoogte. Sterker nog: ze komen zelf mee!
 
Stellingenspel en nieuwsberichten
Vijf brugklassen VMBO Basis-Kader volgen de workshops. Die worden gegeven vanaf maandagmiddag. Dinsdag en woensdag is er zowel ’s morgens als ’s middags een workshop. De brugklassers krijgen een rondleiding door de studio, doen mee aan het ‘stellingenspel’ en oefenen onder begeleiding het lezen van nieuws­berichten voor de radio. Daarna nemen we hun berichten op en creëren zo samen per klas een eigen uitzending. Via deze webpagina zijn de mediakun­sten van het Hoofdvaart College vervolgens te beluisteren.
 
Tweede seizoen
De workshop Nieuws=Nieuws. Toch?! is geïnitieerd door Podium voor Architectuur Haarlemmermeer & Schiphol en MeerRadio. Dit is het tweede seizoen dat deze workshop wordt gegeven. Vorig seizoen was het Hoofdvaart College ook al te gast. Net als de KSH en het Herbert Vissers College. Middelbare scholen in Haarlemmermeer die willen boeken gaan naar Leren in de Metropolder
 
Luister naar Onderweg
Benieuwd hoe dit allemaal zal aflopen? Luister dan woensdag 6 februari naar ons programma Onderweg. Om 16.15 uur heeft Ron Anbeek een verslag. Eén ding is zeker: het mag beslist van de staatssecretaris. Want met klimaat heeft het niks te maken – en nog minder met spijbelen.