26 February 2024

Theaterroute voor kinderen in nieuwe museumpaviljoen

Theaterroute voor kinderen in nieuwe museumpaviljoen

Stichting Haarlemmermeermuseum De Cruquius en Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer hebben een theaterprogramma ontwikkeld, gericht op jonge kinderen, met het personage ‘Dik Trom’.

Gesubsidieerd door de Provincie Noord-Holland en in samenwerking met theatergroep Living History Kennemerland, biedt de theaterroute een speelse kennismaking met de geschiedenis van Haarlemmermeer.

Kinderen gaan onder leiding van acteurs op zoek naar de klomp van Dik Trom, verkennen de eerste boeren en huizen in de polder, en leren over de bijnaam ‘Waterwolf’.

De educatieve route, ontstaan vanuit enthousiasme, wordt gepresenteerd in het Cruquius Museum en ondersteunt het educatieve aanbod van het museum, dat momenteel het Cruquiuspaviljoen bouwt en bereikbaar blijft tijdens de verbouwing.

Volg de ontwikkelingen op www.haarlemmermeermuseum.nl.

V.l.n.r.: Elise van Melis (directeur-bestuurder Haarlemmermeermuseum de Cruquius), Rozemarijn van Vastenhoven (adviseur marketing en communicatie SKH), Fred Rosenhart als Dik Trom (Living History Kennermerland), Annemarie Dees (directeur-bestuurder SKH), Janneke Oldenbeuving (educatiemedewerker Haarlemmermeermuseum De Cruquius), Lisette Rösken (activiteitencoördinator SKH).

Foto: Haarlemmermeermuseum De Cruquius