17 April 2024

Workshop Maak Nieuws bij MeerRadio slaat aan in Amsterdam

Na de ‘kopklas’ van Moll Huiswerkbegeleiding uit Amsterdam (in december al te gast in onze studio), ontvangen we vandaag om 10.00 uur de Kopklas Amsterdam voor onze mediaworkshop ‘Maak Nieuws bij MeerRadio’.
 
Een kopklas is een groep leerlingen die een extra leerjaar doet tussen het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs in. Kopklas Amsterdam is onderdeel van de AMOS, de Stichting Amsterdamse Oecumenische Scholen. AMOS heeft 28 basisscholen op 31 schoollocaties in Amsterdam. De Kopklas van AMOS had vorige week een voorbereidende les in de klas van Moreen Pattiruhu, o.a. voormalig Hoofd Televisie bij ons station.
 
En vandaag bekronen ze dat door een eigen radio-nieuwsuitzending op te nemen. Onder deskundige begeleiding en uiteraard nadat er flink is geoefend, samen met Ricardo Bos, Cees van Rhijn, Wim Brik en workshop-producenten Moreen Pattiruhu en Bram van Uchelen.
 
De door de leerlingen zelf samengestelde en zelf gepresenteerde ‘uitzending’ van Kopklas Amsterdam zal aan het einde van vanmiddag wereldwijd te beluisteren zijn via https://www.meerradio.nl/educatie
 
Ringvaart oversteken
Kortom: onze workshop ‘Maak Nieuws bij MeerRadio’ slaat niet alleen aan in Haarlemmermeer, maar ook in Amsterdam. Scholen in Amsterdam zijn bovendien heel nieuwsgierig naar de workshop voor middelbare scholen die wij sinds 2017 brengen.
Die heet: Nieuws=Nieuws. Toch?! en gaat onder andere over nepnieuws en cyberpesten. Plus de do’s en don’ts op social media, het checken van nieuws en over nieuwsethiek. Ook in dat traject gaat Amsterdam de Ringvaart oversteken.
 
Wie reikt dit jaar de Zilveren MeerRadio Microfoon uit?
Ieder seizoen van Maak Nieuws bij MeerRadio wordt sinds 2017 feestelijk bekroond met de toekenning van de Zilveren MeerRadio Microfoon voor de allerbeste, door scholieren bij ons station zelf gemaakte uitzending.
 
De Zilveren MeerRadio Microfoon 2018/’19 wordt op 21 mei a.s. om 14.00 uur uitgereikt in onze studio. De winnaar is nog niet bekend, want de jury moet nog beraadslagen.
Wél is nu al bekend dat het op 21 mei een echt bijzondere manifestatie wordt, met zeer waarschijnlijk de aanwezigheid van een heel bekend gezicht uit radio- en televisieland… 
 
Op de foto groep 7 van de Antoniusschool uit Haarlemmermeer, die bij MeerRadio voor een workshop ‘Maak Nieuws’ te gast was op 14 januari jl. Dat ziet er gezellig uit! Foto: © 2019 MeerRadio.