MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Rijsenhout

juli 11, 2017

Het Schipholfonds heeft de Stichting Zorgzaam Rijsenhout een bedrag van 2.500 euro geschonken voor de aanleg van een koersbalbaan in Rijsenhout......

SCHIPHOL - Het Schipholfonds heeft de Stichting Zorgzaam Rijsenhout een bedrag van 2.500 euro geschonken voor de aanleg van een koersbalbaan in Rijsenhout.

Naast deze donatie voor dit balspel voor ouderen, heeft het Schipholfonds ook geld geschonken aan drie andere instanties uit Haarlemmermeer.

Zo ontving Scouting Sint Maarten een bedrag van 6.000 euro voor een lelievlet en de Stichting Meerwaarde een bedrag van 5.000 voor een “free running parkoers”.

juni 16, 2017

Afgelopen donderdag waren honderden Rijsenhouters naar het raadshuis in Hoofddorp gekomen om te protesteren tegen een groot transformatorstation in hun dorp.....

HOOFDDORP – Afgelopen donderdag waren honderden Rijsenhouters naar het raadshuis in Hoofddorp gekomen om te protesteren tegen een groot transformatorstation in hun dorp.

Diverse inwoners van Rijsenhout hadden hiervoor actie-T-shirts aangetrokken met de tekst “Rijsenhout zegt nee”, terwijl sommige kinderen met protestteksten op hun gezichten rondliepen.

Annet Tebbens mocht hierna de raad toespreken, waarbij zij de kritiek op het transformatorstation onderbouwde en de emotionele gevoelens van haar dorpsgenoten samenvatte.

juni 14, 2017

Het is zo langzamerhand algemeen bekend, dat het niet zo botert tussen de dorpsraad van Rijsenhout en de gemeente Haarlemmermeer.....

HOOFDDORP/RIJSENHOUT - Het is zo langzamerhand algemeen bekend, dat het niet zo botert tussen de dorpsraad van Rijsenhout en de gemeente Haarlemmermeer.
De mogelijke komst van een transformatorstation van Tennet/Liander is momenteel hét item dat de gemoederen verhit.
Eerder was dat de bouw van de kassen van tomatenkweker Schenkeveld en het effect daarvan op de omvang van de Poldertuin, zoals Rijsenhouters zich die hadden voorgesteld.
Volgens de dorpsraad heeft de gemeente in deze gevallen niet of te laat of te weinig mogelijkheid tot participatie geboden.

juni 8, 2017

Volgens HAP-raadslid Sophie van de Meeberg blijken inwoners van Haarlemmermeer die hun groenafval door Meerlanden laten ophalen, minder grof vuil te mogen brengen......

HOOFDDORP – Volgens HAP-raadslid Sophie van de Meeberg blijken inwoners van Haarlemmermeer die hun groenafval door Meerlanden laten ophalen, minder grof vuil te mogen brengen.

Het raadslid vindt dit niet eerlijk en ook niet stroken met het beleid van Meerlanden inzake het stimuleren van duurzaamheid.

Van de Meeberg heeft B en W van Haarlemmermeer als opdrachtgever van afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden nu om opheldering over deze zaak gevraagd.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

juni 2, 2017

De drie politieagenten die in mei 2016 betrokken waren bij een schietincident in Rijsenhout, worden niet vervolgd......

HAARLEMMERMEER – De drie politieagenten die in mei 2016 betrokken waren bij een schietincident in Rijsenhout, worden niet vervolgd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie besloten, omdat uit onderzoek van de rijksrecherche is gebleken dat de agenten uit noodweer handelden.

Toen de agenten na een inbraakmelding een groep inbrekers in een woonhuis aantroffen, trokken de agenten hun dienstwapen toen de inbrekers dreigden te ontkomen.

juni 2, 2017

Rijsenhout krijgt een miljoen euro van de gemeente Haarlemmermeer als compensatie voor het niet nakomen van gemaakte afspraken.....

RIJSENHOUT - Rijsenhout krijgt een miljoen euro van de gemeente Haarlemmermeer als compensatie voor het niet nakomen van gemaakte afspraken. Hiertoe wordt een leefbaarheidsfonds Rijsenhout opgericht.
Volgens wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening stort de gemeente een half miljoen in het fonds en twee andere partijen elk 250.000 euro. Wie de andere partijen zijn, is niet bekend gemaakt.

mei 31, 2017

Volgens B en W blijven de verlaten en instortende bloemenkassen in Rijsenhout waarschijnlijk nog jaren zo liggen. Dit antwoordde het college op vragen hierover van VVD-raadslid Rob Koster......

RIJSENHOUT – Volgens B en W blijven de verlaten en instortende bloemenkassen in Rijsenhout waarschijnlijk nog jaren zo liggen.

Dit antwoordde het college op vragen hierover van VVD-raadslid Rob Koster.

Koster wijst erop dat de gemeenteraad al lang heeft vastgesteld dat op deze locatie geen toekomst is voor glastuinbouw en dat hij wil weten wat de gemeente nu gaat doen.

Volgens B en W moet hierover eerst een beslissing genomen worden genomen door Greenport Aalsmeer.

mei 27, 2017

Het Schipholfonds wil met donaties de maatschappelijke betrokkenheid van de luchthaven tot uiting te brengen en daarbij het sportief bewegen in de omgeving van Schiphol stimuleren.......

RIJSENHOUT – Basisschool de Zevensprong uit Rijsenhout heeft afgelopen woensdag een bedrag van dik 18.000 euro van het Schipholfonds ontvangen.

Schooldirecteur Daniëlle Rodenhuis ontving een cheque voor dit bedrag uit handen van Schipholfondsbestuurslid Heleen Kuijten.

De overhandiging vond plaats bij de opening van het vernieuwde schoolplein dat mogelijk was door deze donatie van het Schipholfonds.

mei 24, 2017

Na een melding bij de politie dat een verwarde man de gaskraan in zijn woning had opengezet, werd het gehele flatgebouw ontruimd en de omgeving afgezet.......

RIJSENHOUT - Een verwarde man heeft afgelopen maandag voor opschudding gezorgd in Rijsenhout.

Na een melding bij de politie dat een verwarde man de gaskraan in zijn woning had opengezet, werd het gehele flatgebouw ontruimd en de omgeving afgezet.

Toen de man zijn gaskraan niet dichtdraaide en even later naar buiten kwam, wisten agenten de man te overmeesteren.

Nadat de gaskraan was dichtgedraaid heeft de brandweer de gehele flat geventileerd en konden de bewoners weer terug naar hun woning.

mei 20, 2017

In de speciale raadsvergadering van 15 juni komen de huidige ontwikkelingen in Rijsenhout en het gebrek aan vertrouwen in de gemeente Haarlemmermeer aan de orde.....

HOOFDDORP – In de speciale raadsvergadering van 15 juni komen de huidige ontwikkelingen in Rijsenhout en het gebrek aan vertrouwen in de gemeente Haarlemmermeer aan de orde.

De dorpsraad en bewoners van Rijsenhout protesteren namelijk al weken tegen de manier waarop de gemeente met het dorp en eerder gedane beloftes omgaat.

Men doelt daarbij op een groot transformatorstation naast het dorp en een tomatenkweker op de plek voor een recreatieterrein.

mei 19, 2017

Over een paar weken staat tussen Rijsenhout, Bennebroekerweg en de A4 het eerste deel van Schenkeveld IV.....

RIJSENHOUT - Over een paar weken staat tussen Rijsenhout, Bennebroekerweg en de A4 het eerste deel van Schenkeveld IV. Het gaat hier om een glazen complex voor trostomaten dat uiteindelijk uitgebouwd moet worden naar vier kassen van elk 11 hectare.

Initiatiefnemer voor de nieuwbouw is Schenkeveld, een familiebedrijf dat zo'n 80 jaar geleden startte in Zuid-Holland en dat koos voor deze locatie omdat het onder andere dicht bij de A4 ligt en dicht bij het al bestaande kassengebied.

mei 13, 2017

De dorpsraad van Rijsenhout zegt verdere samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer te willen staken. Reden is de voortdurende vertrouwenscrisis tussen het dorp en het college van B en W......

RIJSENHOUT – De dorpsraad van Rijsenhout zegt verdere samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer te willen staken.

Reden is de voortdurende vertrouwenscrisis tussen het dorp en het college van B en W.

De dorpsraad vraagt zich af hoe zij nog samenwerkingsafspraken met een gemeente kunnen maken die zich niet aan afspraken houdt.

Eind vorig jaar ontstond al een vertrouwenscrisis toen de gemeente zonder overleg instemde met de komst van een kassencomplex op de plek waar recreatiegebied de Poldertuin was overeengekomen.

mei 11, 2017

De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen........

RIJSENHOUT - De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen. Volgens Adam Elzakalai, wethouder ruimtelijke ordening reden voor een bescheiden feestje, omdat dit betekent dat men aan de slag kan op het zogeheten Centurionterrein. Het project heeft de naam Rozenhof en het gaat om 32 woningen, waarvan 3 woningen vervangende nieuwbouw zijn. De gemeente maakt zich hard voor de leefbaarheid in het dorp en er zijn nog meer woningbouwplannen voor de locaties Willem Maarsehof en Catharina Segrina.

mei 3, 2017

De dorpsraad van Rijsenhout heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.....

RIJSENHOUT - De dorpsraad van Rijsenhout heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.

Met dit beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur willen zij alle documenten inzien rond de mogelijke komst van een enorm transformatorstation in Rijsenhout.

Nutsbedrijven Tennet en Liander hadden eerder vier locaties tussen Hoofddorp en Rijsenhout bekeken en de dorpsraad wil nu weten waarom deze andere mogelijkheden zijn afgevallen.
De gemeente moet deze documenten nu aan de dorpsraad geven of beargumenteren waarom ze dat niet doet.

april 28, 2017

Burgemeester Weterings heeft afgelopen donderdag het eerste kaartje ontvangen voor het Dorpsfeest Rijsenhout dat van 11 tot 17 juni in Rijsenhout zal plaatsvinden......

RIJSENHOUT – Burgemeester Weterings heeft afgelopen donderdag het eerste kaartje ontvangen voor het Dorpsfeest Rijsenhout dat van 11 tot 17 juni in Rijsenhout zal plaatsvinden.

Weterings ontving dit symbolische kaartje tijdens zijn rondrit door de gemeente Haarlemmermeer op Koningsdag.

De kaartjes voor het Dorpsfeest Rijsenhout zijn vanaf maandag te koop in diverse Rijsenhoutse winkels.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 19, 2017

Zaterdagavond 6 mei zal om 20.00 uur een Bevrijdingsconcert gehouden worden in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout.........

RIJSENHOUT - Zaterdagavond 6 mei zal om 20.00 uur een Bevrijdingsconcert gehouden worden in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout.

Dit concert wordt georganiseerd met medewerking van het koor Route 66 dat onder leiding van Rob van Dijk vele oorlogsliedjes ten gehore zal brengen.

Daarnaast is er dit keer ook een meezingsessie met bekende oorlogsliedjes zoals “Lili Marlene” en “We’ll meet again”.

Bron: dichtbij.nl
 

april 19, 2017

De pont over de Ringvaart in Rijsenhout is begin deze maand in handen gekomen van de gemeente Haarlemmermeer.......

RIJSENHOUT - De pont over de Ringvaart in Rijsenhout is begin deze maand in handen gekomen van de gemeente Haarlemmermeer.

De vaartijden zullen volgens Haarlemmermeer voorlopig nog hetzelfde blijven, maar het komende jaar zal wel gebruikt worden om de bezetting van de pont te evalueren.

De pont is in de zomerperiode populair bij recreatieve fietsers, terwijl ook veel scholieren en medewerkers van bedrijven gebruik maken van deze pont tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 15, 2017

In Rijsenhout is grote onrust ontstaan over de plannen van nutsbedrijf Tennet voor een nieuw transformatorstation bij het dorp.....

RIJSENHOUT - In Rijsenhout is grote onrust ontstaan over de plannen van nutsbedrijf Tennet voor een nieuw transformatorstation bij het dorp.

Dit enorme station van tweehonderd bij driehonderd meter groot komt naast het dorp gelegen.

Tennet heeft al een informatiebijeenkomst over hun plannen voor een transformatorstation gehouden.

Diverse gemeenteraadsleden willen dat de gemeente Haarlemmermeer eveneens een informatieavond organiseert.

april 14, 2017

Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Bennebroekerweg in Rijsenhout.....

RIJSENHOUT - Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Bennebroekerweg.

De fietser kwam uit het Aldert van der Zwaardhof en draaide de
Bennebroekerweg op, zonder voorrang te geven aan een bedrijfsbusje.
De man werd aangetikt en kwam hierbij ten val.
Buurtbewoners ontfermden zich direct over het slachtoffer in afwachting van de hulpdiensten.

Het slachtoffer is na de nodige medische zorg, met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.
 

april 1, 2017

Afvalbedrijf Meerlanden is volgens een meerderheid van de gemeenteraad op de goede weg in de aanpak van de stankoverlast in Rijsenhout.....

HOOFDDORP - Afvalbedrijf Meerlanden is volgens een meerderheid van de gemeenteraad op de goede weg in de aanpak van de stankoverlast in Rijsenhout.

Buiten de HAP en EEN Haarlemmermeer gaven de overige politieke partijen in de raad te kennen alle vertrouwen te hebben in de aanpak van de stankoverlast door de nieuwe directie van Meerlanden.

Zo is er contact gezocht met omwonenden van de Meerlanden en is een deskundig bureau ingehuurd om te onderzoeken hoe men de overlast kan beperken.

Bron: haarlemsdagblad.nl

maart 31, 2017

Schoolkinderen uit Rijsenhout hebben donderdagmiddag een aantal wens-fruitboompjes gepland in de Groene Cirkel in de Poldertuin.....

RIJSENHOUT - Schoolkinderen hebben donderdagmiddag een aantal wens-fruitboompjes gepland in de Groene Cirkel in de Poldertuin.

Zij deden dat naar aanleiding van de plannen van de gemeente Haarlemmermeer om een grote tomatenkwekerij te plaatsen bij de entree van het dorp.
Daarmee vragen de kinderen rekening te houden met de leefbaarheid van de omgeving.

Het gaat hier om een Rijsenhouts burgerinitiatief, ondersteund door de Stichting Fruit Your World, dat beoogt de entree tot het dorp mooi te houden voor de toekomst.
 

maart 30, 2017

Provincie Noord-Holland moet nog altijd officieel vaststellen dat er nooit nieuwe kassen op de plaats van de vervallen glastuinbouwgebieden in Rijsenhout komen......

RIJSENHOUT - Provincie Noord-Holland moet nog altijd officieel vaststellen dat er nooit nieuwe kassen op de plaats van de vervallen glastuinbouwgebieden in Rijsenhout komen. Rijsenhout, de lokale glastuinbouwers, de gemeente Haarlemmermeer en Greenport Aalsmeer zijn het er al over eens dat de gapende gaten in de bebouwde kom van Rijsenhout niet voor glastuinbouw maar beter voor iets anders, zoals woningbouw, kunnen worden ingezet.

maart 27, 2017

De politie heeft zondagavond een dronken automobilist aangehouden na een achtervolging over de A4 en A5 in Rijsenhout..... 

RIJSENHOUT – De politie heeft zondagavond een dronken automobilist aangehouden na een achtervolging over de A4 en A5 in Rijsenhout.

De automobilist uit Leiden veroorzaakte tijdens de dronkemansrit meerdere keren bijna een aanrijding.

De politie kreeg een melding binnen over een auto die gevaarlijk over de snelweg slingerde.

Toen de man de politie zag ging hij er snel vandoor.

Na een wilde achtervolging werd de man aangehouden en werd gelijk meegenomen naar het politiebureau.

maart 22, 2017

De run is dit jaar op zondag 21 mei waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit een sponsorloop van 5 of 10 kilometer, terwijl er voor kinderen tot twaalf jaar een loop van 1,5 kilometer is......

RIJSENHOUT – De inschrijving voor vierde editie van de Rijsenhout Run in Rijsenhout is geopend.

De run is dit jaar op zondag 21 mei waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit een sponsorloop van 5 of 10 kilometer, terwijl er voor kinderen tot twaalf jaar een loop van 1,5 kilometer is.

De opbrengst van deze sponsorloop gaat dit jaar naar de Hulphondenschool de CLiCK.

CLiCK biedt mensen met een beperking een trainingsprogramma met honden op maat.