MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Rijsenhout

april 14, 2018

Bewonersgroep ‘Rijsenhout zegt Nee’ bereidt een rechtszaak tegen de komst van een hoogspanningstransformatorstation van TenneT voor.......

Bewonersgroep ‘Rijsenhout zegt Nee’ bereidt een rechtszaak tegen de komst van een hoogspanningstransformatorstation van TenneT voor.

Via Facebook en flyers worden Rijsenhouters opgeroepen geld te storten om gerechtelijke stappen mogelijk te maken.

Nutsbedrijven TenneT en Liander willen de 150 Kv-transformator van twee- bij driehonderd meter naast de sportvelden van Rijsenhout bouwen.

Bewoners wijzen op het ’afschuwelijke aangezicht’ van het bouwwerk, waardedaling van woningen en gezondheidsrisico’s door elektromagnetische straling.

april 13, 2018

In een akker aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout zijn op grote diepte 3 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden......

In een akker aan de Aalsmeerderweg in Rijsenhout zijn op grote diepte 3 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden.

Op het terrein gaat tomatenkweker Schenkeveld een megakas bouwen, nadat de bommen onschadelijk zijn gemaakt.

Twee bommen kunnen worden uitgegraven om elders tot ontploffing te worden gebracht.

Van de derde bom kan het type niet worden vastgesteld en die moet mogelijk ter plekke – ondergronds - tot ontploffing worden gebracht.

april 9, 2018

Netbeheerder Tennet is wel degelijk op de hoogte van de zorgen onder inwoners van Rijsenhout over de komst van een megagroot transformatorstation in het dorp, direct naast de voetbalvelden van SCW......

Netbeheerder Tennet is wel degelijk op de hoogte van de zorgen onder inwoners van Rijsenhout over de komst van een megagroot transformatorstation in het dorp, direct naast de voetbalvelden van SCW.

Dat zegt wethouder Adam Elzakalai in antwoorden op vragen van de gemeenteraad.

Volgens Elzakalai staat het onderwerp wel degelijk op de gespreksagenda. Het Haarlems Dagblad bracht eerder berichten naar buiten waarin de dorpsbewoners stelden na overleg met Tennet begrepen te hebben, dat daar niets van zorgen bekend was.

april 5, 2018

Een moeder en drie kinderen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding in Rijsenhout.....

RIJSENHOUT - Een moeder en drie kinderen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding. Op de kruising van de Bennebroekerweg met de Aalsmeerderweg botsten twee auto’s op elkaar.

De moeder en de kinderen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De schade aan de voertuigen was groot. De wagens moesten worden afgesleept.
De precieze toedracht van het ongeval is nog niet bekend.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

april 3, 2018

Op de Schipperskade in Rijsenhout is vrijdagavond een schuur volledig uitgebrand. Volgens de brandweer stond er in de schuur een scooter die door nog onbekende oorzaak vlam heeft gevat......

Op de Schipperskade in Rijsenhout is vrijdagavond een schuur volledig uitgebrand. Volgens de brandweer stond er in de schuur een scooter die door nog onbekende oorzaak vlam heeft gevat.

Twee in de schuur aanwezige mensen zijn in de ambulance gecontroleerd, omdat ze rook in hadden geademd.

De schade in de schuur was aanzienlijk; de scooter moet als verloren worden beschouwd. Het vuur was snel onder controle, waardoor overslag naar andere panden werd voorkomen.
 

maart 31, 2018

Een deel van het kassengebied rond Rijsenhout mag een andere bestemming krijgen dan glastuinbouw. Dat heeft Haarlemmermeer afgesproken met de andere partijen zoals de provincie, Greenport Aalsmeer, en de glastuinsector.....

Een deel van het kassengebied rond Rijsenhout mag een andere bestemming krijgen dan glastuinbouw. Dat heeft Haarlemmermeer afgesproken met de andere partijen zoals de provincie, Greenport Aalsmeer, en de glastuinsector.

De gemeenteraad gaat op 5 april over het voorstel praten.

In de visie van het college is aandacht geschonken aan de mogelijkheid van watersport- en recreatieactiviteiten aan de Haarlemmermeerse kant van de Westeinderplas.

Ook woningbouw en andere bedrijvigheid zijn op de kleinere locaties mogelijk.
 

maart 24, 2018

Gemeente Haarlemmermeer zou al hebben ingestemd met een transformatorstation in Rijsenhout van 10 voetbalvelden groot. Dat meldt de dorpsraad na een gesprek met nutsbedrijf TenneT.......

Gemeente Haarlemmermeer zou al hebben ingestemd met een transformatorstation in Rijsenhout van 10 voetbalvelden groot. Dat meldt de dorpsraad na een gesprek met nutsbedrijf TenneT.

Gemeente Haarlemmermeer ontkent dat er al sprake zou zijn van een akkoord met TenneT en zegt dat er nog onderzoek loopt naar mogelijke locaties.

TenneT zegt op zijn beurt dat de gemeente de zorgen van Rijsenhouters niet heeft doorgegeven en tegen de laagste kosten moet werken, waardoor alleen de locatie in Rijsenhout overblijft.

maart 16, 2018

De provincie Noord-Holland heeft de bewoners van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug twee toezeggingen gedaan over het verplaatsen van vervuilde grond.....

RIJSENHOUT/AALSMEERDERBRUG - De provincie Noord-Holland heeft de bewoners van Rijsenhout en Aalsmeerderbrug twee toezeggingen gedaan over het verplaatsen van vervuilde grond van Schiphol-Oost naar een nog erger vervuild terrein aan de Aalsmeerderweg.

maart 15, 2018

Zaterdag 17 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat.....

RIJSENHOUT - Zaterdag 17 maart is de Landelijke Compostdag. Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat in hun woonplaats of gemeente.
Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout en zien hoe de compost gemaakt wordt.

maart 9, 2018

Nhnieuws.nl meldt, dat er grote onrust is ontstaan rondom de vervuilde grond die vanaf volgende week bij Rijsenhout wordt gestort.....

RIJSENHOUT - Nhnieuws.nl meldt, dat er grote onrust is ontstaan rondom de vervuilde grond die vanaf volgende week bij Rijsenhout wordt gestort.
Bewoners maken zich zorgen om hun gezondheid en willen duidelijkheid van Provincie Noord-Holland en Gemeente Haarlemmermeer.
Het gaat om 50.000 kubieke meter grond die volgende week van Schiphol-Oost naar het terrein bij Aalsmeerderbrug en Rijsenhout wordt gebracht. De grond is vervuild met de giftige stoffen PFOS en PFOA en wordt afgegraven vanwege de HOV-lijn die er moet komen.

februari 27, 2018

De bewonersgroep Rijsenhout zegt NEE en Dorpsraad Rijsenhout wil onafhankelijk onderzoek laten doen naar de effecten van een transformatorstation aan de dorpsrand......

De bewonersgroep Rijsenhout zegt NEE en Dorpsraad Rijsenhout wil onafhankelijk onderzoek laten doen naar de effecten van een transformatorstation aan de dorpsrand.

De onderzoeken die tot nu toe worden gedaan, zijn volgens Rijsenhout vooral technisch van aard en nemen niet de werkelijk ervaren impact op de omgeving mee.

Hiervoor zou de zogenaamde Social Impact Assessment (SIA), een internationaal beproefde methode die zich richt op de sociale en economische risico’s en effecten van projecten op de leefomgeving, veel beter geschikt zijn.

februari 21, 2018

Bij basisschool de Zevensprong in Rijsenhout is recent een zogenaamd beweegplein in gebruik genomen.......

Bij basisschool de Zevensprong in Rijsenhout is recent een zogenaamd beweegplein in gebruik genomen.

Dankzij de inzet van zogenaamde JOGG-boxen en een grondige aanpak van het schoolplein, worden kinderen geprikkeld om meer buiten te spelen.

Team Sportservice Haarlemmermeer creëerde speelvakken en tennisvelden op het plein, zette de schoolpleinkaarten in en heeft kinderen uit groep zeven en acht opgeleid tot junior coaches.

Zij zijn verantwoordelijk voor heten en ervaren meer saamhorigheid.

februari 15, 2018

PvdA-raadslid Willem Klijn vindt het ’ronduit teleurstellend’ dat de gemeente Haarlemmermeer de inwoners van Rijsenhout laat zitten met lichtvervuiling van tomatenkweker Schenkeveld.....

HOOFDDORP - PvdA-raadslid Willem Klijn vindt het ’ronduit teleurstellend’ dat de gemeente Haarlemmermeer de inwoners van Rijsenhout laat zitten met lichtvervuiling van tomatenkweker Schenkeveld.

februari 10, 2018

In Rijsenhout blijft het licht van de nieuwe tomatenkas voor slapeloze nachten zorgen. Willem Klijn van de PvdA Haarlemmermeer heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders......

In Rijsenhout blijft het licht van de nieuwe tomatenkas voor slapeloze nachten zorgen. Willem Klijn van de PvdA Haarlemmermeer heeft opnieuw schriftelijke vragen gesteld aan burgemeester en wethouders.

Het kassencomplex zal in de toekomst in grootte verviervoudigen, waarmee volgens Klijn de lichtnormen overschreden gaan worden en er dus striktere verduistering nodig is.

Het college antwoordde eerder dat er weliswaar weinig bekend is over effecten van lichtvervuiling op mensen, maar stelde dat ondernemer Schenkeveld wél aan de geldende normen voldoet.

februari 8, 2018

Volgens wethouder John Nederstigt heeft afvalverwerker Meerlanden de geurhinder serieus en met succes aangepakt........

RIJSENHOUT – Volgens wethouder John Nederstigt heeft afvalverwerker Meerlanden de geurhinder serieus en met succes aangepakt. Sinds 2015 zijn hiertoe in overleg met de Omgevingsdienst Noordzeekanaal Gebied diverse maatregelen genomen. Het aantal klachten is in 2017 met de helft afgenomen. Het laatste half jaar zijn er nauwelijks meer klachten gemeld, afgezien van de maand oktober. Dat had echter te maken met een stagnatie bij het bedrijf waar Meerlanden haar afval naar afvoert.

februari 6, 2018

De dorpsraad van Rijsenhout is boos over de voorgenomen sloop van villa Dijkzicht naast het Fort bij Aalsmeer. De gemeente Haarlemmermeer heeft dat pand aangekocht........

De dorpsraad van Rijsenhout is boos over de voorgenomen sloop van villa Dijkzicht naast het Fort bij Aalsmeer. De gemeente Haarlemmermeer heeft dat pand aangekocht.

De dorpsraad vindt dat onbegrijpelijk. In een brief aan de gemeente wordt het ’institutioneel vandalisme’ genoemd.

In het Haarlems Dagblad betoogt de dorpsraad, dat sloop van de villa niet nodig is.

Rijsenhout vraagt om een ’elegantere oplossing’ zoals het tijdelijk beschikbaar stellen van de woning aan ondernemer Bos.

januari 31, 2018

De accommodatie van voetbalclub SCW in Rijsenhout staat aan de vooravond van een ingrijpende facelift. Dat meldt 433 magazine op haar website.......

De accommodatie van voetbalclub SCW in Rijsenhout staat aan de vooravond van een ingrijpende facelift. Dat meldt 433 magazine op haar website.

Onlangs honoreerde de Stichting Leefomgeving Schiphol een aanvraag voor de medefinanciering van nieuwbouw.

Voor SCW gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Het huidige onderkomen is al zo’n 40 jaar oud en heeft steeds meer onderhoud nodig.

Binnen SCW boog een commissie zich over de mogelijkheden om het complex aan te pakken.
 

januari 19, 2018

De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer.....

NIEUW-VENNEP/RIJSENHOUT - De Haarlemmermeerse Kinderraad wil meer natuur in Haarlemmermeer. Onder de noemer Flora Fauna Actie planten de raadsleden vrijdag 19 januari bomen in PARK21 en in Rijsenhout.

Ook ruimen zij zwerfafval op. Zij worden daarbij geholpen door de Kinderburgemeester Merel Breur en wethouder John Nederstigt.
De organisatie is in handen van NMCX, Centrum voor Duurzaamheid.

januari 11, 2018

Woensdagmorgen heeft de politie in Rijsenhout twee mannen van 23 en 29 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.....

RIJSENHOUT - Woensdagmorgen heeft de politie twee mannen van 23 en 29 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.
Om ongeveer 00.50 uur meldde een getuige aan de politie dat hij had gezien dat twee mannen aan het inbreken waren in een auto op de Sloppenbrugge. De getuige zou naar de verdachten hebben geroepen, waarna zij er vandoor gingen.

januari 9, 2018

De nutsbedrijven Tennet en Liander gaan het gesprek aan met Rijsenhout. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De bewonersgroep ’Rijsenhout zegt nee’ probeert de communicatie te begeleiden.....

De nutsbedrijven Tennet en Liander gaan het gesprek aan met Rijsenhout. Dat meldt het Haarlems Dagblad. De bewonersgroep ’Rijsenhout zegt nee’ probeert de communicatie te begeleiden.

Op 18 december stuurden de twee nutsbedrijven een brief over de stand van zaken rond het project naar slechts enkele dorpsbewoners.

Dat zorgde voor veel verontwaardiging in Rijsenhout. De goedkoopste locatie voor het geplande transformatorpark ligt vlak naast de sportvelden van het dorp.

Tennet moet als overheidsbedrijf zo goedkoop mogelijk werken.

januari 6, 2018

De herstructureringsplannen voor Rijsenhout hebben vertraging opgelopen omdat de provincie Noord-Holland en brancheorganisatie LTO de glastuinbouwbestemming nog niet willen wijzigen.....

De herstructureringsplannen voor Rijsenhout hebben vertraging opgelopen omdat de provincie Noord-Holland en brancheorganisatie LTO de glastuinbouwbestemming nog niet willen wijzigen.

Raadslid Anneke van der Veer heeft bij B&W gevraagd hoe dat kan.

Verder is van der Veer van mening dat de dorpsraad rechtstreeks geïnformeerd had moeten worden.

Zeker omdat de dorpsraad in een eerder stadium het vertrouwen in de gemeente had opgezegd.

Deze handelswijze is niet goed voor het herstel van het vertrouwen.
 

januari 2, 2018

Bewoners van de Aalsmeerdijk in Rijsenhout met postcode 1435 BV die met een of meer loten hebben meegedaan aan de trekking Postcodeloterij op 1 januari mogen samen een honderdduizend euro verdelen.......

Bewoners van de Aalsmeerdijk in Rijsenhout met postcode 1435 BV die met een of meer loten hebben meegedaan aan de trekking Postcodeloterij op 1 januari mogen samen een honderdduizend euro verdelen. Op hun postcode is de Buurt-Ton gevallen.

Dit maakte de Postcode Loterij bekend. De Buurt-Ton wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode.

Hoe hoger het aantal loten waarmee een deelnemer meespeelt, des te groter het aandeel in deze prijs.

december 30, 2017

De trainers-carrousel in het lokale amateurvoetbal is gaan draaien. Voetbalwebsite 433 meldt, dat oefenmeester Edwin van Maas aan het einde van dit seizoen zal stoppen als eindverantwoordelijke voor de selectie van SCW uit Rijsenhout.........

De trainers-carrousel in het lokale amateurvoetbal is gaan draaien. Voetbalwebsite 433 meldt, dat oefenmeester Edwin van Maas aan het einde van dit seizoen zal stoppen als eindverantwoordelijke voor de selectie van SCW uit Rijsenhout.

Van Maas is bezig aan zijn vierde seizoen bij de club. Onder zijn leiding heeft SCW zich weten te handhaven in de derde klasse.

Ook deze competitiejaargang doet SCW mee in de middenmoot. Van Maas gaat niet op zoek naar een nieuwe uitdaging en heeft aangegeven graag op een andere manier aan de club verbonden te willen blijven.
 

december 29, 2017

Haarlemmermeer sluist 6 miljoen euro subsidiegeld door naar duurzaamheidsmaatregelen in het Primaviera-kassengebied bij Rijsenhout.....

HAARLEMMERMEER - Haarlemmermeer sluist 6 miljoen euro subsidiegeld door naar duurzaamheidsmaatregelen in het Primaviera-kassengebied bij Rijsenhout.

Het geld is afkomstig van de rijksoverheid, maar Haarlemmermeer mag de duurzaamheidsprojecten zelf uitkiezen.

Ruim vier miljoen euro gaat naar een gelijkstroom- en een CO2-voorziening. Het CO2 dat nodig is voor de teelt van gewassen in kassen wordt nu geproduceerd met gasgestookte warmtekrachtkoppelingen.