MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 04:00 - 08:00
Share |

Content about Rijsenhout

mei 20, 2017

In de speciale raadsvergadering van 15 juni komen de huidige ontwikkelingen in Rijsenhout en het gebrek aan vertrouwen in de gemeente Haarlemmermeer aan de orde.....

HOOFDDORP – In de speciale raadsvergadering van 15 juni komen de huidige ontwikkelingen in Rijsenhout en het gebrek aan vertrouwen in de gemeente Haarlemmermeer aan de orde.

De dorpsraad en bewoners van Rijsenhout protesteren namelijk al weken tegen de manier waarop de gemeente met het dorp en eerder gedane beloftes omgaat.

Men doelt daarbij op een groot transformatorstation naast het dorp en een tomatenkweker op de plek voor een recreatieterrein.

mei 19, 2017

Over een paar weken staat tussen Rijsenhout, Bennebroekerweg en de A4 het eerste deel van Schenkeveld IV.....

RIJSENHOUT - Over een paar weken staat tussen Rijsenhout, Bennebroekerweg en de A4 het eerste deel van Schenkeveld IV. Het gaat hier om een glazen complex voor trostomaten dat uiteindelijk uitgebouwd moet worden naar vier kassen van elk 11 hectare.

Initiatiefnemer voor de nieuwbouw is Schenkeveld, een familiebedrijf dat zo'n 80 jaar geleden startte in Zuid-Holland en dat koos voor deze locatie omdat het onder andere dicht bij de A4 ligt en dicht bij het al bestaande kassengebied.

mei 13, 2017

De dorpsraad van Rijsenhout zegt verdere samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer te willen staken. Reden is de voortdurende vertrouwenscrisis tussen het dorp en het college van B en W......

RIJSENHOUT – De dorpsraad van Rijsenhout zegt verdere samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer te willen staken.

Reden is de voortdurende vertrouwenscrisis tussen het dorp en het college van B en W.

De dorpsraad vraagt zich af hoe zij nog samenwerkingsafspraken met een gemeente kunnen maken die zich niet aan afspraken houdt.

Eind vorig jaar ontstond al een vertrouwenscrisis toen de gemeente zonder overleg instemde met de komst van een kassencomplex op de plek waar recreatiegebied de Poldertuin was overeengekomen.

mei 11, 2017

De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen........

RIJSENHOUT - De eerste verklaring van geen bezwaar voor woningbouw in het centrum van Rijsenhout is binnen. Volgens Adam Elzakalai, wethouder ruimtelijke ordening reden voor een bescheiden feestje, omdat dit betekent dat men aan de slag kan op het zogeheten Centurionterrein. Het project heeft de naam Rozenhof en het gaat om 32 woningen, waarvan 3 woningen vervangende nieuwbouw zijn. De gemeente maakt zich hard voor de leefbaarheid in het dorp en er zijn nog meer woningbouwplannen voor de locaties Willem Maarsehof en Catharina Segrina.

mei 3, 2017

De dorpsraad van Rijsenhout heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.....

RIJSENHOUT - De dorpsraad van Rijsenhout heeft een WOB-verzoek ingediend bij de gemeente Haarlemmermeer.

Met dit beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur willen zij alle documenten inzien rond de mogelijke komst van een enorm transformatorstation in Rijsenhout.

Nutsbedrijven Tennet en Liander hadden eerder vier locaties tussen Hoofddorp en Rijsenhout bekeken en de dorpsraad wil nu weten waarom deze andere mogelijkheden zijn afgevallen.
De gemeente moet deze documenten nu aan de dorpsraad geven of beargumenteren waarom ze dat niet doet.

april 28, 2017

Burgemeester Weterings heeft afgelopen donderdag het eerste kaartje ontvangen voor het Dorpsfeest Rijsenhout dat van 11 tot 17 juni in Rijsenhout zal plaatsvinden......

RIJSENHOUT – Burgemeester Weterings heeft afgelopen donderdag het eerste kaartje ontvangen voor het Dorpsfeest Rijsenhout dat van 11 tot 17 juni in Rijsenhout zal plaatsvinden.

Weterings ontving dit symbolische kaartje tijdens zijn rondrit door de gemeente Haarlemmermeer op Koningsdag.

De kaartjes voor het Dorpsfeest Rijsenhout zijn vanaf maandag te koop in diverse Rijsenhoutse winkels.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 19, 2017

Zaterdagavond 6 mei zal om 20.00 uur een Bevrijdingsconcert gehouden worden in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout.........

RIJSENHOUT - Zaterdagavond 6 mei zal om 20.00 uur een Bevrijdingsconcert gehouden worden in de Ontmoetingskerk in Rijsenhout.

Dit concert wordt georganiseerd met medewerking van het koor Route 66 dat onder leiding van Rob van Dijk vele oorlogsliedjes ten gehore zal brengen.

Daarnaast is er dit keer ook een meezingsessie met bekende oorlogsliedjes zoals “Lili Marlene” en “We’ll meet again”.

Bron: dichtbij.nl
 

april 19, 2017

De pont over de Ringvaart in Rijsenhout is begin deze maand in handen gekomen van de gemeente Haarlemmermeer.......

RIJSENHOUT - De pont over de Ringvaart in Rijsenhout is begin deze maand in handen gekomen van de gemeente Haarlemmermeer.

De vaartijden zullen volgens Haarlemmermeer voorlopig nog hetzelfde blijven, maar het komende jaar zal wel gebruikt worden om de bezetting van de pont te evalueren.

De pont is in de zomerperiode populair bij recreatieve fietsers, terwijl ook veel scholieren en medewerkers van bedrijven gebruik maken van deze pont tussen Aalsmeer en Haarlemmermeer.

Bron: haarlemsdagblad.nl
 

april 15, 2017

In Rijsenhout is grote onrust ontstaan over de plannen van nutsbedrijf Tennet voor een nieuw transformatorstation bij het dorp.....

RIJSENHOUT - In Rijsenhout is grote onrust ontstaan over de plannen van nutsbedrijf Tennet voor een nieuw transformatorstation bij het dorp.

Dit enorme station van tweehonderd bij driehonderd meter groot komt naast het dorp gelegen.

Tennet heeft al een informatiebijeenkomst over hun plannen voor een transformatorstation gehouden.

Diverse gemeenteraadsleden willen dat de gemeente Haarlemmermeer eveneens een informatieavond organiseert.

april 14, 2017

Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Bennebroekerweg in Rijsenhout.....

RIJSENHOUT - Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Bennebroekerweg.

De fietser kwam uit het Aldert van der Zwaardhof en draaide de
Bennebroekerweg op, zonder voorrang te geven aan een bedrijfsbusje.
De man werd aangetikt en kwam hierbij ten val.
Buurtbewoners ontfermden zich direct over het slachtoffer in afwachting van de hulpdiensten.

Het slachtoffer is na de nodige medische zorg, met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.
 

april 1, 2017

Afvalbedrijf Meerlanden is volgens een meerderheid van de gemeenteraad op de goede weg in de aanpak van de stankoverlast in Rijsenhout.....

HOOFDDORP - Afvalbedrijf Meerlanden is volgens een meerderheid van de gemeenteraad op de goede weg in de aanpak van de stankoverlast in Rijsenhout.

Buiten de HAP en EEN Haarlemmermeer gaven de overige politieke partijen in de raad te kennen alle vertrouwen te hebben in de aanpak van de stankoverlast door de nieuwe directie van Meerlanden.

Zo is er contact gezocht met omwonenden van de Meerlanden en is een deskundig bureau ingehuurd om te onderzoeken hoe men de overlast kan beperken.

Bron: haarlemsdagblad.nl

maart 31, 2017

Schoolkinderen uit Rijsenhout hebben donderdagmiddag een aantal wens-fruitboompjes gepland in de Groene Cirkel in de Poldertuin.....

RIJSENHOUT - Schoolkinderen hebben donderdagmiddag een aantal wens-fruitboompjes gepland in de Groene Cirkel in de Poldertuin.

Zij deden dat naar aanleiding van de plannen van de gemeente Haarlemmermeer om een grote tomatenkwekerij te plaatsen bij de entree van het dorp.
Daarmee vragen de kinderen rekening te houden met de leefbaarheid van de omgeving.

Het gaat hier om een Rijsenhouts burgerinitiatief, ondersteund door de Stichting Fruit Your World, dat beoogt de entree tot het dorp mooi te houden voor de toekomst.
 

maart 30, 2017

Provincie Noord-Holland moet nog altijd officieel vaststellen dat er nooit nieuwe kassen op de plaats van de vervallen glastuinbouwgebieden in Rijsenhout komen......

RIJSENHOUT - Provincie Noord-Holland moet nog altijd officieel vaststellen dat er nooit nieuwe kassen op de plaats van de vervallen glastuinbouwgebieden in Rijsenhout komen. Rijsenhout, de lokale glastuinbouwers, de gemeente Haarlemmermeer en Greenport Aalsmeer zijn het er al over eens dat de gapende gaten in de bebouwde kom van Rijsenhout niet voor glastuinbouw maar beter voor iets anders, zoals woningbouw, kunnen worden ingezet.

maart 27, 2017

De politie heeft zondagavond een dronken automobilist aangehouden na een achtervolging over de A4 en A5 in Rijsenhout..... 

RIJSENHOUT – De politie heeft zondagavond een dronken automobilist aangehouden na een achtervolging over de A4 en A5 in Rijsenhout.

De automobilist uit Leiden veroorzaakte tijdens de dronkemansrit meerdere keren bijna een aanrijding.

De politie kreeg een melding binnen over een auto die gevaarlijk over de snelweg slingerde.

Toen de man de politie zag ging hij er snel vandoor.

Na een wilde achtervolging werd de man aangehouden en werd gelijk meegenomen naar het politiebureau.

maart 22, 2017

De run is dit jaar op zondag 21 mei waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit een sponsorloop van 5 of 10 kilometer, terwijl er voor kinderen tot twaalf jaar een loop van 1,5 kilometer is......

RIJSENHOUT – De inschrijving voor vierde editie van de Rijsenhout Run in Rijsenhout is geopend.

De run is dit jaar op zondag 21 mei waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit een sponsorloop van 5 of 10 kilometer, terwijl er voor kinderen tot twaalf jaar een loop van 1,5 kilometer is.

De opbrengst van deze sponsorloop gaat dit jaar naar de Hulphondenschool de CLiCK.

CLiCK biedt mensen met een beperking een trainingsprogramma met honden op maat.

maart 11, 2017

Zaterdag 25 maart zal bij de Meerlanden in Rijsenhout het “Begin van iets moois festival’ plaatsvinden.....

RIJSENHOUT - Zaterdag 25 maart zal bij de Meerlanden in Rijsenhout het “Begin van iets moois festival’ plaatsvinden.

Bezoekers zullen hierbij ervaren dat afval niet het einde is, maar ook het begin van iets moois kan zijn.

Het festival vindt plaats tijdens de Landelijke Compostdag, waarbij bezoekers kunnen zien hoe men van GFT compost en groengas maakt.

Verder zijn er demonstraties hoe men afvalmateriaal nog iets moois kan maken en leren kinderen trommelen op rommel van het muzikale duo De Vuilnismannen.

maart 8, 2017

Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Amsterdam...........

RIJSENHOUT - Een 17-jarige jongen uit Rijsenhout is in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt in Amsterdam. Samen met een 19-jarige Amsterdammer had hij geprobeerd in te breken bij een bedrijf aan de Koningslaan in de hoofdstad. Op camerabeelden zag een bewaker hen bij het bedrijf. Na het afgaan van het alarm sloegen de twee op de vlucht richting Vondelpark, waar zij met behulp van een speurhond door de politie werden aangehouden. De Amsterdammer werd hierbij door de hond in de schouder gebeten. De verdachten zijn meegenomen voor verhoor.

Bron: Haarlems Dagblad

februari 28, 2017

Maandag werden er weer een aantal vliegtuigbommen van de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht in Rijsenhout..... 

RIJSENHOUT – Maandag werden er weer een aantal vliegtuigbommen van de Tweede Wereldoorlog tot ontploffing gebracht in Rijsenhout.

Aan het begin van de middag heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie een 250 ponder van Duitse makelij opgeruimd.

Iets later ging er nog één vliegtuigbom de lucht in.

Een aantal kleine bommen worden in de loop van de week tot ontploffing gebracht.

De EOD heeft sinds vorig jaar dertig bommen gevonden in de grond van Rijsenhout.

februari 28, 2017

Hulpdiensten hebben maandagochtend een zoektocht op touw gezet, nadat er een onbeheerd bootje werd gezien in de Ringvaart ter hoogte van de Aalsmeerderdijk..... 

RIJSENHOUT – Hulpdiensten hebben maandagochtend een zoektocht op touw gezet, nadat er een onbeheerd bootje werd gezien in de Ringvaart ter hoogte van de Aalsmeerderdijk.

Omdat niet duidelijk was of er iemand aan boord had gezeten werd een zoektocht gehouden.

Het bleek dat het bootje van de kant was losgeschoten en er waarschijnlijk niemand aan boord zat.

De zoektocht werd daarom snel afgeblazen.

 

februari 23, 2017

Het wereldberoemde clipje van Arjen Lubach, America first, The Netherlands second, is gebruikt als uitgangspunt voor America First, Rijsenhout second.........

RIJSENHOUT - Het wereldberoemde clipje van Arjen Lubach, America first, The Netherlands second, is gebruikt als uitgangspunt voor America First, Rijsenhout second. De clip is gemaakt door het Promoteam in Rijsenhout dat een paar jaar geleden in het leven geroepen is om Rijsenhout positief op de kaart te zetten. De hilarische video zit vol met prachtige maar ook grappige Rijsenhoutse beelden en werd gedurende de eerste anderhalve dag dat het online stond al ruim 19.000 keer bekeken. Het filmpje is onder andere te bekijken via Dichtbij.nl.

februari 10, 2017

Dorpsbewoners van Rijsenhout, de gemeente Haarlemmermeer en tomatenkweker Schenkeveld gaan, op verzoek van de rechter, op korte termijn om tafel zitten.....

RIJSENHOUT - Dorpsbewoners van Rijsenhout, de gemeente Haarlemmermeer en tomatenkweker Schenkeveld gaan, op verzoek van de rechter, op korte termijn om tafel zitten. Doel is te komen tot een plan waar ieder zich in kan vinden.

februari 10, 2017

Het ruimen van dertig bommen in Rijsenhout kost ruim 1,3 miljoen euro. De rijksoverheid betaalt van dat bedrag zeventig procent.....

RIJSENHOUT - Het ruimen van dertig bommen in Rijsenhout kost ruim 1,3 miljoen euro. De rijksoverheid betaalt van dat bedrag zeventig procent.
De andere dertig procent komt voor rekening van SGN, de stichting die eigenaar is van de akker aan de Bennebroekerweg.

Of met de dertig geallieerde en Duitse bommen ook àlle explosieven op het terrein zijn gevonden, is nog niet duidelijk.
Er is tot dusver gezocht tot vier meter diepte. Later dit jaar wordt nog tot acht meter diepte verder gezocht.

 

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

januari 17, 2017

Gisteren is gestart met het ruimen van 26 vliegtuigbommen, die zijn gevonden in het akkerland in Rijsenhout.....

RIJSENHOUT – Gisteren is gestart met het ruimen van 26 vliegtuigbommen, die zijn gevonden in het akkerland in Rijsenhout.

Tot op heden zijn 30 bommen uit de Tweede Wereldoorlog gevonden tussen de A4, Bennebroekerweg en de Aalsmeerderweg.

Op het veld wordt een speciale springput gemaakt waar de bommen tot ontploffing worden gebracht.

Elf bommen kunnen niet worden verplaatst en worden op de plaats waar ze liggen geruimd.

De omgeving hoeft niet afgesloten te worden en bewoners hoeven niet geëvacueerd te worden.

januari 10, 2017

Een 21-jarige man uit Rijsenhout is zaterdag met zijn auto tegen een boom gebotst op de Bennebroekerweg in Rijsenhout..... 

RIJSENHOUT – Een 21-jarige man uit Rijsenhout is zaterdag met zijn auto tegen een boom gebotst op de Bennebroekerweg in Rijsenhout.

De Rijsenhouter was onder invloed van alcohol.

Op het bureau bleek de man een promillage te hebben van 1.0.

De man is een beginnend bestuurder en ging vijf keer over de toegestane limiet van 0.2 heen.

Het rijbewijs van de man is ingenomen.