23 July 2024

Jeugd Rijsenhout gaat “als de brandweer”

Jeugd Rijsenhout gaat “als de brandweer”

Iedereen kent de brandweer, maar lang niet iedereen weet dat er ook een jeugdbrandweer bestaat. Er zijn in Nederland zo’n 156 actieve  jeugdkorpsen, verdeeld over verschillende categorieën. Zo heeft Rijsenhout ook een zeer actief jeugdkorps.

Jury
Een van hun teams kwam afgelopen zaterdag in actie in de halve finale van de landelijke jeugdwedstrijden. Het team, bestaande uit: Davy, Daan, Mika, Daan, Jennefer en Jonah moesten een pittige opdracht uitvoeren, namelijk een dronken man redden uit een brandend huis. Dat is een lastige opgave, want hierbij moest het team goed op de eigen veiligheid  letten en niet even snel naar binnen gaan. Een koppel hield de waterstraal op het vuur, terwijl het andere de man in veiligheid bracht. Dat alles onder toeziend oog van een vakkundige jury.

Het team uit Rijsenhout mag trots op zichzelf zijn. Ze hebben die halve finales bereikt en werden uiteindelijk vierde. Dat betekent dat ze in september aan de finale mogen meedoen. Gelukkig is er dan nog tijd om wat extra te oefenen. 

Trainen
De jeugdbrandweer in Rijsenhout oefent elke maandag avond onder leiding van echte brandweermannen en vrouwen. Zij leren alles over het brandweervak; hoe een brand ontstaat, hoe je die moet blussen, tips over brandveiligheid, maar ook EHBO. Kortom ontzettend leuk om te doen.

Wie kan meedoen?
Ben je tussen de 12 en 18 jaar, dan ben je van harte welkom om een paar keer mee te kijken om te zien of het wat voor je is. In principe kan dat bij elk jeugdkorps

Kijk voor informatie op www.jeugdbrandweer.nl voor een korps bij jou in de buurt. Hier vind je ook de contactgegevens.

MeerRadio
MeerrRadio wenst Davy, Daan, Mika, Daan, Jennefer en Jonah veel succes toe in de finale.

Auteur + foto: Carolien Geeve