MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Burgerveen

mei 16, 2018

Op zaterdag 2 juni wordt voor de derde keer de groene fietstocht “Fiets zoekt Boer” gehouden..... 

LISSERBROEK/BURGERVEEN - Op zaterdag 2 juni wordt voor de derde keer de groene fietstocht “Fiets zoekt Boer” gehouden.

Deelnemers kunnen kiezen uit routes van 20 of 30 kilometer vanuit Lisserbroek en Burgerveen. Op de fiets maken zij kennis met boeren, landwinkels, moestuinen en andere duurzame initiatieven in de Haarlemmermeerpolder.

Nieuw dit jaar is een overtocht met de pont naar Kaageiland, waar Kaasmuseum, B&B en kaasmakerij De Kaagse Boer de deuren opent.

Kijk voor meer informatie op www.blikoplisse.nl.
 

maart 24, 2017

Burgemeester Theo Weterings is zaterdag 25 maart actief tijdens de Nationale Opschoondag.....

BURGERVEEN - Burgemeester Theo Weterings is zaterdag 25 maart actief tijdens de Nationale Opschoondag.
De start is om 10 uur ’s morgens bij familiebedrijf Rozen & Radijs in Burgerveen. Daarna trekken de burgemeester en inwoners in groepjes Burgerveen in, om het dorp ‘op te schonen’ van zwerfvuil.

februari 24, 2017

Op woensdagavond 1 maart organiseert de Dorpsraad van Burgerveen, samen met NMCX Centrum voor Duurzaamheid, een Energiecafé.....

BURGERVEEN - Op woensdagavond 1 maart organiseert de Dorpsraad van Burgerveen, samen met NMCX Centrum voor Duurzaamheid, een Energiecafé.
Diverse organisaties komen vertellen hoe er energie bespaard kan worden en hoe de overgang naar een duurzame energievoorziening gemaakt kan worden.

Tijdens het Energiecafé is er een informatiemarkt waar onder andere de organisaties SamenWarm, Tegenstroom en de Werkgroep Energie van Burgerveen aanwezig zullen zijn.
NMCX leent energiemeters uit en geeft energiebesparingstips aan de bezoekers.

december 6, 2016

Bij een poging tot zelfdoding is maandag een inwoner uit Burgerveen zwaar gewond geraakt....

BURGERVEEN – Bij een poging tot zelfdoding is maandag een inwoner uit Burgerveen zwaar gewond geraakt.

Even na 13.30 uur werden diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, opgeroepen om hulp te bieden aan een zwaar gewonde in een woning aan de Leimuiderdijk.

De arts van het traumateam is hierna samen met het ambulancepersoneel lange tijd bezig geweest om de gewonde te stabiliseren alvorens deze naar het ziekenhuis kon worden overgebracht.

De Leimuiderdijk is tijdens deze hulpactie een klein uur afgesloten geweest.

oktober 26, 2016

Zaterdag 5 november organiseert de dorpsraad van Burgerveen van 15.00 tot 17.00 uur in Burgerveen het evenement “Burgerveen Proeft”.......

BURGERVEEN - Zaterdag 5 november organiseert de dorpsraad van Burgerveen van 15.00 tot 17.00 uur in Burgerveen het evenement “Burgerveen Proeft”.

Dit voedselevenement in dorpshuis Marijke wordt een beknopte versie van het “Het Groene Loper Festival” in Hoofddorp.

Doel van dit evenement is om mensen te inspireren om zelf voedsel te gaan verbouwen en hen te wijzen op de mogelijkheid om hun boodschappen in de directe omgeving te doen.

oktober 19, 2016

Het is het achtste jaar dat GroenLinks Haarlemmermeer met een maaltijd aandacht vraagt voor de Wereldvoedseldag waarbij wordt stilgestaan bij de ongelijke verdeling en verspilling van voedsel......

BURGERVEEN – Woensdag 26 oktober zal bij Rozen & Radijs in Burgerveen de jaarlijkse Wereldmaaltijd van GroenLinks plaatsvinden.

Het is het achtste jaar dat GroenLinks Haarlemmermeer met een maaltijd aandacht vraagt voor de Wereldvoedseldag waarbij wordt stilgestaan bij de ongelijke verdeling en verspilling van voedsel.

Wereldwijd wordt een derde van de voedselproductie verspild hetgeen neerkomt op circa 1,3 miljard ton voedsel per jaar.

september 6, 2016

Burgemeester Theo Weterings heeft dit weekend de gemeentelijke Erespeld uitgereikt aan de heer Wernardus Bakker.....

HAARLEMMERMEER - Burgemeester Theo Weterings heeft dit weekend de gemeentelijke Erespeld uitgereikt aan de heer Wernardus Bakker.

De 88-jarige heer Bakker heeft de erespeld gekregen omdat hij zich al 50 jaar inzet als vrijwilliger.

Hij is als vrijwilliger actief bij de Oranjevereniging Sloten in Amsterdam, voor het buurthuis Marijke in Burgerveen en de sjoelvereniging in Rijsenhout.

De uitreiking van de gemeentelijke erespeld vond plaats tijdens de viering van het 60-jarig huwelijk van de heer en mevrouw Bakker.
 

augustus 24, 2016

Aanstaande zaterdag zal in Burgerveen voor de twaalfde maal op rij de jaarlijkse zeepkistenrace plaatsvinden......

BURGERVEEN - Aanstaande zaterdag zal in Burgerveen voor de twaalfde maal op rij de jaarlijkse zeepkistenrace plaatsvinden.

Deze race met zelf gemaakte voertuigen zal om 15.00 uur starten bij dorpshuis Marijke aan de Oude Venneperweg.

De organisatie geeft hierbij maximaal vijftig zeepkisten een startbewijs.

Traditiegetrouw klimt elk jaar een aantal gemeenteraadsleden, wethouders of andere bestuurders in een zeepkist, maar wie er dit jaar meedoen is vooralsnog een verrassing.

juli 21, 2016

De zeepkistenrace in Burgerveen vindt plaats op 27 augustus..........

BURGERVEEN - De nieuwste editie van de zeepkistenrace in Burgerveen vindt plaats op zaterdag 27 augustus. Deelnemers zijn vanaf 14.00 uur welkom om in te komen rijden, de race zelf begint om 15.00 uur. Inschrijving is inmiddels mogelijk via www.burgerveen.infoen deelname kost vijf euro. 

juni 15, 2016

Op een rotonde in Burgerveen is dinsdag een automobilist ernstig gewond geraak. Het eenzijdige ongeval vond plaats op de Venneperweg ter hoogte van de Aalsmeerderweg.......

BURGERVEEN - Op een rotonde in Burgerveen is dinsdag een automobilist ernstig gewond geraak.

Het eenzijdige ongeval vond plaats op de Venneperweg ter hoogte van de Aalsmeerderweg.

Nadat de man met zijn auto uit de bocht was gevlogen is hij op een varkensrug tot stilstand was gekomen.

De bestuurder is hierna met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Zijn auto is door een bergingsdienst afgevoerd, nadat deze van de betonnen afscheiding was getakeld.
 

mei 2, 2016

Inwoners van Burgerveen zijn 22 mei van 16.00 tot 18.00 uur welkom tijdens een nieuwe editie van het muziekspektakel “Burgerveen daar zit muziek in”......

BURGERVEEN - Inwoners van Burgerveen zijn 22 mei van 16.00 tot 18.00 uur welkom tijdens een nieuwe editie van het muziekspektakel “Burgerveen daar zit muziek in”.

De organisatie zorgt voor liedjes en tekstbladen die door de deelnemers meegezongen kunnen worden.

De band bestaat uit basgitaar, accordeon, piano, saxofoon en keyboard. De muziek varieert van jazz, blues, popmuziek uit de jaren '60, '70 en '80 en is van Nederlandstalig tot shantymuziek.

Voor meer informatie of aanmelding kan men mailen naar: oelderikproducties@gmail.com

maart 2, 2016

Dinsdag 22 maart houdt het Groen Onderwijscentrum in samenwerking met de gewasgroep snijheesters van LTO Glaskracht een GO Café bij partnerbedrijf Looije Tomaten in Burgerveen......

BURGERVEEN - Dinsdag 22 maart houdt het Groen Onderwijscentrum in samenwerking met de gewasgroep snijheesters van LTO Glaskracht een GO Café bij partnerbedrijf Looije Tomaten in Burgerveen.

Met als thema 'Kleine Teelt; Groot Belang’, gaat dit Go Café over de positie en het belang van snijheesters en andere kleine teelten binnen de totale Nederlandse export van bloemen en planten.

Van de afzet van snijheester loopt 90% nog via de veilingklokken, maar tijden veranderen.

november 7, 2015

Mensen van 65 jaar en ouder kunnen zondag 8 november terecht bij La Musiquette in Dorpshuis Marijke in Burgerveen..... 

BURGERVEEN – Mensen van 65 jaar en ouder kunnen zondag 8 november terecht bij La Musiquette in Dorpshuis Marijke in Burgerveen.

Het ensemble dat uit vijf personen bestaat, brengt een gevarieerd programma op het gebied van operette, opera en musical.

De speelervaring van de zangers en zangeressen geeft aan dat alles een luchtig karakter heeft, waarbij het samenspel met het publiek eveneens belangrijk is.

augustus 5, 2015

Een motorrijder is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Leimuiderdijk. Het ongeval gebeurde toen de hij op een afslaande auto botste.....
 

BURGERVEEN - Een motorrijder is maandagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Leimuiderdijk.

Het ongeval gebeurde toen de hij op een afslaande auto botste.

De motorrijder is na de nodige zorg in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg.

De motor is door de bergingsdienst opgehaald.

De buitenlandse auto kon zijn weg vervolgen en geen van de inzittenden raakte gewond.
 

juli 31, 2015

Woensdagavond is een automobilist op de A4 in de vangrail gereden. De man wilde bij Burgerveen de afrit naar het brugrestaurant nemen toen hij de macht over het stuur verloor.......
 

BURGERVEEN – Woensdagavond is een automobilist op de A4 in de vangrail gereden.

De man wilde bij Burgerveen de afrit naar het brugrestaurant nemen toen hij de macht over het stuur verloor.

De auto kwam hierdoor in de berm tegen de vangrail terecht, waarna de wagen vlak voor een boom tot stilstand kwam.

Niemand raakt bij dit ongeluk gewond, maar de bestuurder moest wel mee naar het politiebureau, omdat hij waarschijnlijk teveel had gedronken.

Bron: Haarlems Dagblad
 

juli 10, 2015

Het dorpsevenement van Burgerveen, de jaarlijkse zeepkistenrace, vindt dit jaar 15 augustus plaats.... 

BURGERVEEN – Het dorpsevenement van Burgerveen, de jaarlijkse zeepkistenrace, vindt dit jaar 15 augustus plaats. De zeepkistenrace is een evenement waarbij het sportieve gedeelte ondergeschikt is aan de gezelligheid. Iedereen is welkom om mee te doen en de deelnemers hoeven niet speciaal uit Burgerveen te komen. Naast prijzen voor de snelste zeepkisten zijn er ook prijzen te winnen voor de mooiste zeepkist. Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers en inschrijven voor de race kan via: www.burgerveen.info. 

februari 11, 2015

Hoewel B en W van Haarlemmermeer ervan uitgaat  dat geen enkel verkeersbord overbodig is, gaat er in Burgerveen nu toch geëxperimenteerd worden met het weghalen van “overbodige” borden..... 

BURGERVEEN - Hoewel B en W van Haarlemmermeer ervan uitgaat  dat geen enkel verkeersbord overbodig is, gaat er in Burgerveen nu toch geëxperimenteerd worden met het weghalen van “overbodige” borden. In overleg met de dorpsraad zal in het voorjaar worden geïnventariseerd welke borden overbodig zijn. De gemeenteraad van Haarlemmermeer vindt dat er veel te veel verkeersborden in de polder staan.

Verder heeft men plannen om in Burgerveen fietsstroken aan te leggen en het gehele dorp tot 30 km-zone uit te roepen. 

december 9, 2014

Bij een ongeval op de A4 is zondagochtend een automobilist gewond geraakt. ....

BURGERVEEN – Bij een ongeval op de A4 is zondagochtend een automobilist gewond geraakt. De automobilist raakte met zijn auto in een slip, maar kon door goed te corrigeren zonder schade op de vluchtstrook tot stilstand komen.

Een andere auto die de slippende wagen probeerde te ontwijken door de vluchtstrook op te draaien, botste vol hierna vol op de reeds stilstaande eerste auto.

Eén van de bij dit ongeluk betrokken personen moest na controle in de ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. .

oktober 17, 2014

14 oktober heeft een poging tot inbraak in een woning aan de Venneperweg in Burgerveen plaatsgevonden......

BURGERVEEN – 14 oktober heeft een poging tot inbraak in een woning aan de Venneperweg in Burgerveen plaatsgevonden. Om kwart over een ’s middags hoorde een familielid van de bewoner een tikkend geluid. Bij het huis trof hij een man aan, die vluchtte naar een blauw/paarse Renault Laguna op het erf. In de auto zat een man die de verdachte opwachtte. Zij reden weg richting Nieuw-Vennep. De verdachte is een blanke man van ongeveer 1 meter 80 lang met sluik haar. De politie is op zoek naar getuigen.

augustus 13, 2014

Op zaterdag 16 augustus zal in Burgerveen de jaarlijkse zeepkistenrace plaatsvinden. En ook nu is bij dit oud-Hollands evenement het sportieve gedeelte ondergeschikt aan de gezelligheid.....
 

BURGERVEEN – Op zaterdag 16 augustus zal in Burgerveen de jaarlijkse zeepkistenrace plaatsvinden.

En ook nu is bij dit oud-Hollands evenement het sportieve gedeelte ondergeschikt aan de gezelligheid.

De inschrijving voor de deelnemers is inmiddels begonnen, maar zij hoeven niet noodzakelijkerwijs uit het dorp zelf te komen.

Verder gaan er traditiegetrouw ook een aantal lokale politici de heuvel af.

Tijdens de zeepkistenrace worden prijzen vergeven voor de snelste deelnemer en de mooiste zeepkist.
 

augustus 13, 2014

Komende zaterdag wordt in Burgerveen de jaarlijkse zeepkistenrace gehouden......

BURGERVEEN – Komende zaterdag vanaf 15.00 uur wordt in Burgerveen bij dorpshuis Marijke de jaarlijkse zeepkistenrace gehouden.
En ook nu is bij dit oud-Hollandse evenement het sportieve gedeelte ondergeschikt aan de gezelligheid.
Elke zeepkist legt tweemaal het hellingparcours af.
Deelnemers hoeven trouwens niet zelf een racewagen te bouwen, maar kunnen ook gebruik maken van zeepkisten van de organisatie.
Traditiegetrouw klimt ook een aantal plaatselijke politici in een zeepkist. Dit jaar zien we in ieder geval wethouder Adam Elzakalai racen.

maart 8, 2014

Burgerveen heeft sinds vorige week zijn eigen bibliotheek. In het verleden konden inwoners in Burgerveen gebruiken maken van de bibliobus, maar die is vorig jaar afgeschaft......

Burgerveen heeft sinds vorige week zijn eigen bibliotheek. In het verleden konden inwoners in Burgerveen gebruiken maken van de bibliobus, maar die is vorig jaar afgeschaft.

Om naar omliggende plaatsen als Nieuw-Vennep of Hoofddorp te rijden is voor inwoners zonder auto lastig.

Actieve inwoners hebben daarom de handen ineen geslagen en zelf het initiatief genomen.

De bibliotheek in Dorpshuis Marijke is iedere dinsdag geopend van 18.30 tot 19.30 uur en op donderdag van 10.00 tot 11.00 uur. Lenen kan gratis, lid worden is niet nodig.
 

oktober 11, 2013

Tijdens het zogenaamde Barbie-evenement op 27 oktober in Burgerveen kunnen liefhebbers en verzamelaars allerlei bijzondere poppen en modellen bekijken....

BURGERVEEN - Tijdens het zogenaamde Barbie-evenement in Dorpshuis Marijke op 27 oktober kunnen liefhebbers en verzamelaars allerlei bijzondere poppen en modellen bekijken. Er worden ook barbiepoppen en -accessoires te koop aangeboden.
Daarnaast zijn er ook poppen te bewonderen van Sindy en Action Man, evenals Barbie merken van speelgoedgigant Mattel.
Het is de tiende keer dat het evenement gehouden wordt. Aanvankelijk zou dat gebeuren in het Schoolhuis in Rijnsaterwoude, maar door de sluiting daarvan is naar Burgerveen uitgeweken.
 

juli 22, 2013

Op de Weteringweg in Burgerveen is zondagochtend een wielrenster gewond geraakt.....

BURGERVEEN - Op de Weteringweg in Burgerveen is zondagochtend een wielrenster gewond geraakt.
De vrouw was met een andere wielrenner aan het fietsen, toen ze ten val kwam, nadat ze de ander aantikte.
Na de eerste hulp in de ambulance is het slachtoffer voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.
Gelukkig droeg de vrouw een fietshelm, deze was door de val in tweeën gebroken en heeft erger letsel voorkomen.