MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Tussen de Bedrijven | 10:00 - 12:00
Share |

Content about KLM

september 6, 2018

De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM....

PARIJS/SCHIPHOL/AMSTELVEEN - De Franse pilotenbonden zijn woest over de salarisverhoging bij KLM. De maatschappij bereikte maandagavond een voorlopig cao-akkoord met vakbond VNV. De daarin opgenomen loonsverhoging steekt de Fransen.
Air France ligt namelijk al tijden overhoop met de bonden, die meer salaris eisen. Om druk te zetten werd dit jaar al op vijftien dagen gestaakt, met honderden miljoenen euro’s schade tot gevolg.

september 5, 2018

KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM en pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de piloten. De partijen hadden eerder de hulp ingeroepen van een bemiddelaar om tot een vergelijk te komen. Die had tot 6 september de tijd om de onderhandelingen weer vlot te trekken en is daarin geslaagd.
De VNV stopt in de aanloop naar een ledenraadpleging met het voorbereiden van werkonderbrekingen of andere acties.

augustus 22, 2018

KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict........

KLM en piloten van de luchtvaartmaatschappij stellen een bemiddelaar aan die een oplossing moet vinden voor hun cao-conflict. De bemiddelaar heeft tot 6 september de tijd om dit voor elkaar te krijgen, maakt pilotenvakbond VNV bekend. Wie deze taak krijgt, zegt de bond niet. Met het aanstellen van een bemiddelaar onderneemt de VNV naar eigen zeggen een ultieme poging om stakingen te voorkomen. Volgens de VNV is het tijd voor betere arbeidsvoorwaarden en minder werkdruk nu de KLM er na een aantal lastige jaren weer beter voorstaat.

augustus 22, 2018

KLM stelt Vincent van Hooff per 1 september aan als nieuw Hoofd Vliegdienst, door de maatschappij Executive Vice President Flight Operations genoemd.......

KLM stelt Vincent van Hooff per 1 september aan als nieuw Hoofd Vliegdienst, door de maatschappij Executive Vice President Flight Operations genoemd. Van Hooff heeft de afgelopen twintig jaar verschillende functies binnen KLM bekleed en is op dit moment Senior Vice President Airframe / Operations bij KLM Engineering & Maintenance en tevens gezagvoerder op de Boeing 737. Hij is de opvolger van Bart de Vries, die vorige maand aftrad nadat het arbeidsconflict met de piloten escaleerde.

augustus 9, 2018

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden........

KLM heeft in juli opnieuw een passagiersgroei gerealiseerd, maar de toename was met 0,7 procent wel het laagst in tijden. De bezettingsgraad daalde voor het eerst in vijf maanden licht met 0.3 procent naar 91,3 procent. In de vakantiemaand juli verwelkomde KLM in totaal ruim 3,1 miljoen passagiers aan boord. Volgens topman Pieter Elbers hebben de KLM-medewerkers hiermee ondanks de hoge zomerse temperaturen met elkaar een mooie prestatie neergezet. Budgetdochter Transavia verwelkomde in juli minder passagiers dan in dezelfde maand vorig jaar.

juli 27, 2018

Het gifje waarin KLM-piloot Richard Plange zijn duim opsteekt is pas een week op sociale media te vinden, maar inmiddels is het al miljoenen keren bekeken..........

SCHIPHOL - Het gifje waarin KLM-piloot Richard Plange zijn duim opsteekt is pas een week op sociale media te vinden, maar inmiddels is het al miljoenen keren bekeken. De piloot had dit succes niet verwacht. De gifjes, bewegende plaatjes waar een beweging in een oneindige loop herhaald wordt, zijn nu ruim een week 'live' en al razend populair. De KLM maakte gifs van enkele medewerkers uit de cockpit en cabine. Ook het social media team van KLM was verrast door het grote succes van de gifs.

juli 13, 2018

KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil eind 2019 een groot deel van alle grondvoertuigen die nu nog op diesel rijden vervangen door elektrische voertuigen. Sinds 2017 is in de vervanging al 34 miljoen euro geïnvesteerd.

Recent nam KLM twee elektrisch aangedreven overdekte vliegtuigtrappen in gebruik, die ingezet kunnen worden voor de grootste vliegtuigen in de vloot. Door de zomerdrukte moeten steeds meer widebodies worden afgehandeld aan gates zonder aviobrug.

juni 28, 2018

De 2500 meest lawaaiige vluchten die jaarlijks van en naar Schiphol vliegen, zullen worden geweerd op de luchthaven.....

DEN HAAG/SCHIPHOL - De 2500 meest lawaaiige vluchten die jaarlijks van en naar Schiphol vliegen, zullen worden geweerd op de luchthaven. Dat heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat dinsdagavond toegezegd na een voorstel van D66 en de ChristenUnie.

Jaarlijks landen en vertrekken er rond de 2500 vluchten op Schiphol die in het lawaaiigste deel van de zogenaamde 'Hoofdstuk 3'-categorie vallen.
KLM is de afgelopen jaren al begonnen met het vervangen van de grootste lawaaimakers uit de vloot.

mei 9, 2018

De Noorse prijsvechter Norwegian is dinsdagmiddag begonnen met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar de New Yorkse luchthaven JFK.....

SCHIPHOL/NEW YORK - De Noorse prijsvechter Norwegian is dinsdagmiddag begonnen met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar de New Yorkse luchthaven JFK.
Norwegian vloog al tussen Schiphol en de Scandinavische steden Kopenhagen, Oslo en Stockholm.

Met de nieuwe route gaat de prijsvechter de concurrentie aan met KLM en partner Delta Air Lines, die tot nu toe alleenheersers waren op deze verbinding.
Norwegian gaat vier keer per week tussen Schiphol en New York vliegen. KLM vliegt twintig keer per week naar New York, Delta doet dat veertien keer vanuit Amsterdam.

mei 2, 2018

De KLM en de pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt  over een nieuwe cao.......

De KLM en de pilotenvakbond VNV hebben een akkoord bereikt  over een nieuwe cao. Deze geldt voor ongeveer 2800 piloten. Er is maandenlang onderhandeld over salariëring, werkdruk en de duur van de overeenkomst.De twee partijen maken pas later deze week bekend wat de inhoud van het akkoord is.

Bron: nos.nl

april 13, 2018

KLM experimenteert deze zomer op Schiphol met het boarden van passagiers via de achterdeur van de Boeing 737’s.....

SCHIPHOL - KLM experimenteert deze zomer op Schiphol met het boarden van passagiers via de achterdeur van de Boeing 737’s.
Door passagiers zowel via de voor- als de achterdeur te laten instappen, hoopt de maatschappij tijdwinst te boeken.

Vorig jaar al testte KLM het uitstappen door zowel de voorste als achterste deur van het toestel. Die pilot was succesvol en dit gebeurt nu op steeds meer vluchten.

maart 23, 2018

Op de nationale luchthaven is woensdag een bijzonder toestel geland: een Boeing 787 Dreamliner in VVIP-uitvoering.....

SCHIPHOL - Op de nationale luchthaven is woensdag een bijzonder toestel geland: een Boeing 787 Dreamliner in VVIP-uitvoering.
Het vliegtuig is eigendom van het Chinese Deer Jet, dat het ultraluxe toestel verhuurt aan rijke klanten. Kostprijs: zo’n 59.000 dollar per uur.

februari 23, 2018

China Southern Airlines gaat komende zomer waarschijnlijk weer met de Airbus A380 op de route Amsterdam-Beijing vliegen..,...

BEIJING/SCHIPHOL - China Southern Airlines gaat komende zomer waarschijnlijk weer met de Airbus A380 op de route Amsterdam-Beijing vliegen.

De Chinese KLM-partner zette in 2015 en 2016 de A380 al in op de route Amsterdam-Beijing, maar keerde in 2017 niet terug, onder meer vanwege groot onderhoud aan de A380’s.

De inzet van de A380 betekent een forse capaciteitsuitbreiding. Het toestel biedt bij China Southern plaats aan 506 passagiers.

In de A330-300, die normaal dienst doet op de route, is plaats voor 284 passagiers.

februari 22, 2018

KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.....

AMSTELVEEN - KLM reageert teleurgesteld op het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport als vakantieluchthaven uit te stellen tot 2020.

Met haar besluit heeft minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur het nationale probleem niet opgelost. Schiphol heeft Lelystad Airport namelijk nodig om te kunnen groeien.
De luchthaven tikt het groeiplafond aan. Bovendien is er tien jaar geleden een afspraak gemaakt dat er tienduizenden vakantievluchten zouden worden overgeplaatst naar Eindhoven én Lelystad.

februari 16, 2018

Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.....

SCHIPHOL/AMSTELVEEN - Luchthaven Schiphol en KLM bieden koppels die willen trouwens de kans op een unieke luchtvaartbruiloft.
Mensen die op de luchthaven werken, elkaar daar hebben ontmoet of een andere reden hebben om op Schiphol te willen trouwen, kunnen zich aanmelden.

De organisatie zorgt voor de locatie, aankleding, taart en meer. Het enige wat het geselecteerde bruidspaar hoeft te doen is trouwkleding en ringen meenemen. Ook voor het trouwfeest moet het winnende koppel zelf zorgen.

februari 8, 2018

KLM voert de nieuwe cao-afspraken met cabinebond VNC door, ondanks het feit dat de leden van FNV Cabine in meerderheid tegen waren..........

SCHIPHOL - KLM voert de nieuwe cao-afspraken met cabinebond VNC door, ondanks het feit dat de leden van FNV Cabine in meerderheid tegen waren. Die bond houdt de optie open om alsnog actie te voeren. KLM vindt het spijtig dat het met FNV Cabine niet lukt zodat de nieuwe cao een afspraak blijft tussen twee partijen. Volgens de wet is deze cao van toepassing op het hele corps. FNV Cabine stelt dat er geen draagvlak is voor de door KLM en VNC gemaakte afspraken en meent dat die leiden tot een verhoging van de werkdruk.

december 28, 2017

Piloten van KLM zijn online een petitie begonnen voor behoud van de pilotenpet.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - Piloten van KLM zijn online een petitie begonnen voor behoud van de pilotenpet.

Het plan van de luchtvaartmaatschappij, om de iconische pet per 1 januari 2018 uit het uniform te halen, valt slecht bij de vliegers. Zij verenigen zich online bij de petitie 'De pet moet blijven', dat in korte tijd al meer dan 250 keer is ondertekend.

december 27, 2017

Piloten van KLM zijn achter de schermen bezig met het voorbereiden van acties om hun eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten.......

Volgens pilotenvakbond VNV wordt na 1 januari een speciale actie- en inventarisatiecommissie ingesteld. Dit bevestigde de bond na berichtgeving door Het Financieele Dagblad.

december 15, 2017

De Noorse prijsvechter Norwegian opent nu echt de aanval op KLM en partner Delta.....

SCHIPHOL/NEW YORK - De Noorse prijsvechter Norwegian opent nu echt de aanval op KLM en partner Delta. Vanaf 7 mei 2018 vliegt de budgetmaatschappij vier keer per week vanaf Schiphol naar JFK Airport New York.
Op de route zet Norwegian een Boeing 787 Dreamliner in.

Norwegian is al langer op Schiphol actief, maar dan met vluchten naar Scandinavië.

Norwegian gaat met de vluchten naar New York als “low cost carrier” de concurrentie aan met gevestigde namen KLM en haar Amerikaanse partner Delta Air Lines.

december 14, 2017

Het wegvallen van vrachtvluchten op Schiphol brengt grote schade toe aan de Nederlandse industrie.....

SCHIPHOL - Het wegvallen van vrachtvluchten op Schiphol brengt grote schade toe aan de Nederlandse industrie. Uit een sectorrapportage van ABN-Amro blijkt dat niet alleen de directe werkgelegenheid rond Schiphol wordt geraakt, maar dat ook ver buiten de luchthaven de gevolgen merkbaar zijn.

december 8, 2017

KLM is momenteel druk bezig al haar Boeings 747 type 400 uit te faseren.....

SCHIPHOL/TWENTE - KLM is momenteel druk bezig al haar Boeings 747 type 400 uit te faseren. Woensdagmiddag vertrok er een van Schiphol naar Twente Airport waar nog nooit een 747 is geland.
Tot en met 2020 verlaten alle Boeings 747 van KLM de vloot op Schiphol. Sommige 747's lopen tegen de 30 jaar oud en worden vervangen door veel zuinigere Boeing 777's en 787's, en op den duur ook door de Airbus A350.

november 30, 2017

KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Bali.....

SCHIPHOL - KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Bali.
De vluchten naar het Indonesische vakantie-eiland werden afgelopen weekend stilgelegd vanwege de aswolk rond vulkaan Gunung Agung.
De internationale luchthaven van Denpasar moest daarom worden gesloten.

Vrijdagochtend vertrekt de eerste vlucht van Bali naar Schiphol, waarbij volgens dienstregeling een tussenstop wordt gemaakt in Singapore.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

november 16, 2017

Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport in Hoofddorp.....

HOOFDDORP - Een paar maanden geleden vloog hij nog in de lucht, maar momenteel staat de Boeing 747-400 van KLM ín het MBO College Airport.
Daar dient het toestel als klaslokaal.

Drie maanden heeft het geduurd om de oude kist in te bouwen. Het MBO College Airport is nu de eerste school met een eigen incheckhal, bagagebanden én vliegtuig.

KLM haalt de komende jaren al de “Jumbo’s” uit haar vloot, omdat de nieuwe generatie vliegtuigen milieuvriendelijker is, minder brandstof verbruikt en minder geluid uitstoot.

oktober 27, 2017

KLM staat komend weekend stil bij het afscheid van de laatste Fokker-toestellen.....

SCHIPHOL - KLM staat komend weekend stil bij het afscheid van de laatste Fokker-toestellen.
Bijna honderd jaar maakten vliegtuigen van Nederlandse makelij deel uit van de nationale luchtvloot.

Zaterdagavond rond half 9 is het daarmee over en uit. Dan arriveert volgens de dienstregeling op Schiphol de laatste Fokker 70, afkomstig uit Londen.

Een feestelijk onthaal in de hangar en een Fokker-monument op Schiphol-Oost dat zondag wordt onthuld, moeten het afsluiten van deze periode markeren.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.