MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Schiphol

augustus 18, 2017

Op Schiphol vinden veel vaker ernstige incidenten op de start- en landingsbanen plaats dan op andere grote luchthavens, meldt het AD.....

SCHIPHOL  -  Op Schiphol vinden veel vaker ernstige incidenten op de start- en landingsbanen plaats dan op andere grote luchthavens, meldt het AD.

In 2016 waren er op Schiphol 47 zogenoemde ‘runway incursions’, veel meer dan op bijvoorbeeld New York John F. Kennedy en London Heathrow. De ligging van de banen zou hierbij een grote rol spelen.

augustus 17, 2017

Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol.....

SCHIPHOL  -  Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol. Zo’n 6,7 miljoen passagiers reisden via de nationale luchthaven. 

De meeste reizigers vlogen binnen Europa. In totaal ging het hier om 4,9 miljoen mensen.
Ook de hoeveelheid vracht die via Schiphol werd vervoerd ging omhoog, met 6,5 procent tot 149.000 ton.

De groei in passagiers en vracht was te danken aan 2,7 procent meer vluchtbewegingen, grotere vliegtuigen en een hogere bezettingsgraad van vrachtvliegtuigen.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

augustus 17, 2017

Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.

Het toestel was op weg naar Glasgow toen de bemanning besloot rechtsomkeert te maken. Reden was een medisch noodgeval aan boord.

Vlucht KL1481 landde zonder problemen op de Zwanenburgbaan en vertrok kort voor middernacht alsnog richting Schotland.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

augustus 16, 2017

Treinreizigers tussen Schiphol en Leiden moesten woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging.............

HAARLEMMERMEER - Treinreizigers tussen Schiphol en Leiden moesten woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging. Op het traject was een wisselstoring, waardoor er veel minder treinen reden dan normaal. Het duurde tot ongeveer elf uur tot de wisselstoring was verholpen. Om half twaalf kon het treinverkeer weer volledig hervat worden. Ook het treinverkeer van Schiphol naar Rotterdam was getroffen door de wisselstoring. Er reden geen Intercity Direct-treinen op het traject.

Bron: Haarlems Dagblad

augustus 11, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft afgelopen weekend een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen weekend op de luchthaven een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.

De Nederlander, afkomstig van een vlucht uit Canada, werd bij zijn inreis gecontroleerd door de Marechaussee. Bij deze controle bleek de man veroordeeld te zijn tot een gevangenisstraf van 3.650 dagen voor een delict uit de Opiumwet.

De man is hierop meteen aangehouden en ingesloten.

 

augustus 11, 2017

Vrijdagochtend vroeg zijn brandweer en politie uitgerukt naar Schiphol na een melding vanuit de lucht.....

SCHIPHOL - Vrijdagochtend vroeg zijn brandweer en politie uitgerukt naar Schiphol na een melding vanuit de lucht. Die kwam van een vrachtvliegtuig van luchtvaartmaatschappij FedEx.
Volgens een woordvoerder van Schiphol is het toestel uiteindelijk veilig geland. Over de aard en ernst van de problemen is nog niets naar buiten gebracht.

Bron: nhnieuws.nl.
 

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond een 19-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een treinconducteur.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond een 19-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een treinconducteur.

Bij de Marechaussee was de melding binnengekomen, dat er op de trein van Rotterdam naar Schiphol een conducteur door een passagier was mishandeld.
Na aankomst van de trein op station Schiphol Airport zijn marechaussees de trein ingegaan en is de verdachte aangehouden.

De conducteur is behandeld door ambulancepersoneel en voor verdere controle naar een ziekenhuis gebracht.

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij Schiphol tientallen automobilisten gecontroleerd.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij de luchthaven tientallen automobilisten gecontroleerd.

Bij de controle werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het ontbreken van de kentekenplaat, het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs. Daarnaast nam de Belastingdienst 18 voertuigen in beslag en werden meerdere openstaande vorderingen geïnd.
Van één bestuurder werd het rijbewijs ingenomen.

augustus 4, 2017

Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail niet meer leiden tot chaos op het spoor.......

SCHIPHOL - Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail niet meer leiden tot chaos op het spoor. Een speciaal bijstandsteam moet een eind maken aan urenlange vertragingen in de spoortunnel.

Het team is sinds kort 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar.
Het moet binnen 10 minuten kunnen bepalen wat er aan de hand is als de rookmelders afgaan. Kleine, relatief ongevaarlijke problemen moet het nieuwe team zelf oplossen.

augustus 3, 2017

Samen met haar partners neemt de luchthaven deze zomer veel extra maatregelen om bezoekersstromen in goede banen te leiden.....

SCHIPHOL  -  Samen met haar partners neemt de luchthaven deze zomer veel extra maatregelen om bezoekersstromen in goede banen te leiden.

Het gaat hierbij onder meer om het openstellen van drie extra security lanes waar de veiligheidscontrole plaatsvindt van reizigers en hun handbagage. Verder de inzet van flexibele securityteams, plaatsing van extra zuilen waar EU-reizigers zelf hun paspoort kunnen scannen en de proef “small bags only”.

juli 20, 2017

Deze week werden drie mensen op NS-station Schiphol op de bon geslingerd.......

SCHIPHOL – Deze week werden drie mensen op NS-station Schiphol op de bon geslingerd, toen ze na het fluitsignaal van de conducteur instapten. Volgens NS-woordvoerder Erik Kroeze is het ter beoordeling van de conducteur of er in zo’n situatie een boete uitgedeeld wordt. Uit cijfers blijkt dat 54 procent van de mensen die na het fluitsignaal op het perron komen, nog snel instapt. 43 procent van de conducteurs maakt dagelijks een gevaarlijke situatie mee.

juli 19, 2017

In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie......

SCHIPHOL - In een intern rapport over de managementcultuur bij Air France-KLM staat dat de samenwerking binnen Air France-KLM zo stroef verloopt dat leidinggevenden twijfelen aan het voortbestaan van de Frans-Nederlandse luchtvaartcombinatie. Er heerst veel wantrouwen tussen de Nederlanders en de Fransen en zij stellen het belang van de groep niet voorop. De medewerkers van beide fusiepartners vinden van elkaar dat hun belangen niet door die van de andere partner worden gerespecteerd, zodat de samenwerking op veel terreinen spaak loopt.

juli 13, 2017

Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers.....

SCHIPHOL - Amsterdam Airport Schiphol verwacht vrijdag, wanneer Nederland met de vakantie begint, geen grote problemen bij de doorstroom van de passagiers. Deze dag krijgt de luchthaven meer dan 200.000 passagiers te verwerken.

Er zijn wel wat wachtrijen, maar ondanks de grote drukte loopt het goed, aldus een woordvoerster. Dit geldt ook voor de veiligheidscontroles.

Ook KLM, dat recent klaagde over lange wachttijden, is over vrijdag "heel positief".

juli 7, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee op de luchthaven heeft eerder deze week een man aangehouden die nog een boete van 165.000 euro had openstaan vanwege een ontnemingsmaatregel.
De 38-jarige man had het geld verdiend met criminele activiteiten en moest dat na een rechterlijke uitspraak afstaan.

Als de man de boete niet betaalt, moet hij maximaal 540 dagen de cel in tot hij alsnog met het geld over de brug komt.

Bron: nu.nl.

juli 7, 2017

Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet.....

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil verder groeien in Nederland, maar krijgt de daarvoor benodigde start- en landingstijden niet. De Ierse prijsvechter vermoedt dat de Nederlandse overheid KLM en Transavia wil beschermen.
Dat meldt Transport-online op haar website.

Ryanair gaat daarover klachten indienen bij de Autoriteit Consument & Markt en de Europese Commissie.

juli 6, 2017

Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een KLM-toestel dat op weg was naar Kiev is woensdagavond teruggekeerd naar Schiphol.
Het toestel vertrok rond kwart voor 9 vanaf Schiphol en maakte na een halfuur in Duitsland rechtsomkeert.

Volgens een woordvoerder van KLM was er sprake van een 'technisch mankement', maar is de veiligheid niet in het geding geweest.
Op Schiphol konden de reizigers overstappen op een andere Boeing 737.
Met hoeveel vertraging de reizigers in Kiev zouden aankomen, is niet bekend.

Bron: at5.nl.
 

juni 15, 2017

Schiphol is Londen Heathrow voorbijgestreefd als vliegveld dat de meeste directe vluchten biedt van alle Europese luchthavens.....

SCHIPHOL - Schiphol is Londen Heathrow voorbijgestreefd als vliegveld dat de meeste directe vluchten biedt van alle Europese luchthavens.
Dat staat in een nieuw rapport van luchthavenbrancheorganisatie ACI Europe.
Reizigers kunnen op Schiphol kiezen uit bijna 5000 directe vluchten per week. Dat is een vijfde meer dan tien jaar terug.
In Londen liepen de prestaties op dit vlak de laatste jaren juist wat terug, net als bij rivalen als Parijs Charles de Gaulle en Frankfurt.

juni 7, 2017

Het treinverkeer van en naar Schiphol heeft woensdagochtend even stil gelegen.....

SCHIPHOL - Het treinverkeer van en naar de luchthaven heeft woensdagochtend even stil gelegen. Volgens de NS kwam dat door rookontwikkeling die was geconstateerd.
De brandweer heeft onderzoek gedaan naar de herkomst van de rook. Er bleek weinig aan de hand. Daardoor kon het treinverkeer na korte tijd weer worden opgestart.

Wat de precieze oorzaak van de rookontwikkeling was, is niet bekend.

Bron: haarlemsdagblad.nl.
 

juni 7, 2017

KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost......

SCHIPHOL - KLM-topman Pieter Elbers is er niet gerust op dat de wachtrij-ellende op de luchthaven voor de komende zomervakantie is opgelost. In dagblad De Telegraaf zegt de president-directeur dat het probleem nog niet voldoende en vooral niet structureel is opgelost.

juni 2, 2017

De marechaussee krijgt er nog eens 65 medewerkers extra bij voor onder meer de grensbewaking op Schiphol......

SCHIPHOL - De marechaussee krijgt er nog eens 65 medewerkers extra bij voor onder meer de grensbewaking op de nationale luchthaven.

Uit de voorjaarsnota die donderdag naar de Tweede Kamer is gestuurd, blijkt dat het kabinet 20 miljoen euro extra beschikbaar stelt voor de Koninklijke Marechaussee.
Dat geld is genoeg voor 200 extra krachten; hiervan waren er al 135 voor deze zomer beloofd om de grootste drukte op Schiphol op te vangen.

juni 1, 2017

De Kaagbaan op Schiphol gaat vrijdag om 16.00 uur weer open......

SCHIPHOL - De Kaagbaan gaat vrijdag om 16.00 uur weer open.
De op een na drukste start- en landingsbaan van de luchthaven was sinds 18 maart buiten gebruik voor groot onderhoud.
Tot 15 juni zullen nog wel gedurende tien nachten werkzaamheden plaatsvinden.

De baan is voorzien van nieuw asfalt met een speciale antislip-toplaag. Verder zijn de 1500 lampen van de baanverlichting vervangen door een energiezuinig systeem en is 130 kilometer aan nieuwe kabels gelegd.

mei 31, 2017

Transavia moet een schadevergoeding betalen aan passagiers wegens vertraging van hun vlucht op 15 juli 2015...........

SCHIPHOL - Transavia moet een schadevergoeding betalen aan passagiers wegens vertraging van hun vlucht op 15 juli 2015. De vertraging ontstond nadat de piloot van het vliegtuig door twee passagiers die zich misdroegen geslagen en bespuugd werd. Hij liep daardoor een bloedneus en een snee in zijn neus op. De bemanning achtte het daarna niet langer veilig om nog passagiers te vervoeren en vloog met een leeg vliegtuig van Barcelona terug naar Amsterdam. De achtergebleven passagiers moesten 4.5 uur wachten voor ze met een vervangend vliegtuig mee konden.

mei 18, 2017

Jean-Marc Janaillac, bestuursvoorzitter van Air France-KLM, heeft toegezegd dat een nieuwe dochtermaatschappij van Air France niet ten koste zal gaan van KLM.....

SCHIPHOL - Jean-Marc Janaillac, bestuursvoorzitter van Air France-KLM, heeft toegezegd dat een nieuwe dochtermaatschappij van Air France niet ten koste zal gaan van KLM. Hij deed zijn uitspraak in reactie op een vraag van Bob van der Wal, voorzitter van de vakbond voor hoger KLM-personeel. Die wilde weten of de huidige groei van KLM mogelijk wordt afgeremd om de kloof in winstgevendheid tussen Air France en KLM te dichten. Dat zou dan gebeuren via ‘Boost’, de dochtermaatschappij voor langeafstandsvluchten die later dit jaar van start moet gaan.

mei 5, 2017

KLM wil dat Schiphol volgende week met concrete oplossingen komt om te voorkomen dat de veiligheidscontroles tijdens piekdagen in de zomervakantie opnieuw dichtslibben, zoals in de meivakantie gebeurde.....

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM wil dat Schiphol volgende week met concrete oplossingen komt om te voorkomen dat de veiligheidscontroles tijdens piekdagen in de zomervakantie opnieuw dichtslibben, zoals in de meivakantie gebeurde.
Dat zei topman Pieter Elbers van de luchtvaartmaatschappij donderdag.

De inzet van extra personeel die Schiphol eerder deze week aankondigde, is volgens Elbers slechts een eerste stap. Er zijn volgens hem veel meer knelpunten die voor die tijd moeten zijn aangepakt.