MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De MeerRadio Middag | 12:00 - 16:00
Share |

Content about Schiphol

juni 19, 2018

Delta Airlines vliegt sinds kort vier keer per week tussen Los Angeles en Schiphol.....

SCHIPHOL - Delta Airlines vliegt sinds kort vier keer per week tussen Los Angeles en Schiphol. De eerste vlucht landde maandagochtend om 7.00 uur op Nederlandse bodem, zo meldt Luchtvaartnieuws.nl. In totaal voert de Amerikaanse KLM-partner op piekdagen twintig vluchten uit vanaf Schiphol.

Vlucht DL78/79 vliegt elke maandag, woensdag, vrijdag en zondag tussen Los Angeles en Schiphol. Op de route wordt nauw samengewerkt met KLM, dat ook zelf op de route actief is.
Delta zet op de nieuwe lijndienst een Boeing 777-200LR in.
 

juni 15, 2018

Corendon Airlines neemt de komende jaren méér Boeing 737 MAX-toestellen op in haar vloot.....

LIJNDEN/SCHIPHOL - Corendon Airlines neemt de komende jaren méér Boeing 737 MAX-toestellen op in haar vloot. Dat zegt topman Atilay Uslu in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.
Corendon Airlines vliegt sinds deze maand met het uiterst stille en zuinige toestel. In 2019 volgt een tweede exemplaar.

juni 15, 2018

Beveiligingsbedrijf I-SEC is beloond met de Werf& Award .....

SCHIPHOL - Beveiligingsbedrijf I-SEC is beloond met de Werf& Award voor een wervingsactie waarbij in zes maanden tijd 850 man beveiligingspersoneel voor Schiphol werd aangetrokken.
Die campagne werd vorig jaar ingezet om de lange wachtrijen bij security te bestrijden.

Om te kunnen voldoen aan de harde leveringsverplichting vanuit Schiphol schakelde I-SEC het Amsterdamse Jobsrepublic in, dat gespecialiseerd is in het doelgroepgericht werven van mensen via social media. Het resultaat van deze inzet leidde tot een ongekend hoge respons onder latente werkzoekenden.

juni 13, 2018

HMSHost International, exploitant van horecalocaties op onder meer Schiphol, is het afgelopen jaar flink gegroeid. .....

SCHIPHOL - HMSHost International, exploitant van horecalocaties op onder meer de nationale luchthaven, is het afgelopen jaar flink gegroeid. Volgens het ANP dikte de wereldwijde concernomzet vorig jaar met 19 procent aan tot 512 miljoen euro.

Ook in de eerste maanden van dit jaar zat de omzet bij HMSHost in de lift. Op de E-pier van Schiphol is het bedrijf bijvoorbeeld samen met Deliveroo een maaltijdbezorgservice gestart voor reizigers die zitten te wachten bij de gate.
Op Schiphol telt HMSHost in totaal zo’n 80 horecalocaties.
 

juni 12, 2018

Op de A4 bij Schiphol zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto’s.....

SCHIPHOL - Op de A4 bij Schiphol zijn dinsdagochtend twee gewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto’s. Op de weg richting Den Haag was daardoor slechts één rijstrook beschikbaar, wat vanaf knooppunt Badhoevedorp een lange file tot gevolg had.

De bestuurders van beide voertuigen zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht.

juni 6, 2018

El Al zet deze zomer één keer per week de Boeing 747-400 in op de lijndienst tussen Schiphol en Tel Aviv.....

SCHIPHOL/TEL AVIV - El Al zet deze zomer één keer per week de Boeing 747-400 in op de lijndienst tussen Schiphol en Tel Aviv.

De 747’s van El Al bieden plaats aan 405 passagiers. Dat zijn er ruim 200 meer dan in de Boeing 737’s die de Israëlische maatschappij meestal op de route inzet.
Vorig jaar zette de maatschappij ook geregeld grotere toestellen in om meer capaciteit te bieden.

juni 5, 2018

De acties in het streekvervoer, die dinsdag zijn gehouden in delen van Zuid-Holland, Flevoland en Overijsel, zijn volgens CNV Vakmensen succesvol verlopen.....

ZUID- EN NOORDHOLLAND  -  De acties in het streekvervoer, die dinsdag zijn gehouden in delen van Zuid-Holland, Flevoland en Overijsel, zijn volgens CNV Vakmensen succesvol verlopen. Komende donderdag wordt gestaakt rond Schiphol, Haarlem, IJmuiden, Alkmaar en Den Helder.

De staking op donderdag begint vanaf de eerste rit op donderdagochtend en duurt tot de eerste rit op vrijdagochtend, meldt CNV Vakmensen aan nu.nl.

mei 30, 2018

Op zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Dorpentocht voor de 41e keer de recreatieve fietstocht.....

LANDELIJK - Op zondag 3 juni 2018 organiseert Stichting Dorpentocht voor de 41e keer de recreatieve fietstocht, waarvan de opbrengst bestemd is voor een Goed Doel. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor Stichting Jarige Job.

mei 29, 2018

Een Boeing 737 van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft dinsdagochtend een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol.....

SCHIPHOL  -  Een Boeing 737 van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS heeft dinsdagochtend een voorzorgslanding gemaakt op Schiphol vanwege rook in de cockpit. Het toestel was onderweg van Oslo naar Brussel.

De Boeing is iets na 10 uur veilig geland. Volgens een woordvoerder van de luchthaven was de rook bij de daling alweer verdwenen.

Er raakte bij het incident niemand gewond.

Technici onderzoeken wat er is gebeurd en of, en wanneer, het toestel weer de lucht in kan.

mei 25, 2018

Sinds woensdag is het een stuk makkelijker om bij Transavia de snack of het drankje te betalen.....

SCHIPHOL - Sinds woensdag is het een stuk makkelijker om bij Transavia de snack of het drankje te betalen.
Als eerste luchtvaartmaatschappij van Nederland kan er in vliegtuigen van Transavia voortaan ook gepind worden.

Aan boord van vliegtuigen is het doorgaans alleen mogelijk om voor consumpties met contant geld of met creditcard af te rekenen. Nederlanders zijn over het algemeen niet gewend om met creditcards te betalen, maar pinnen wèl veel.

mei 22, 2018

Een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole op Schiphol heeft dinsdagmorgen voor lange wachttijden gezorgd....

SCHIPHOL - Een storing aan de poortjes bij de automatische paspoortcontrole op Schiphol heeft dinsdagmorgen voor lange wachttijden gezorgd. Door de storing werkten de poortjes niet waar reizigingers zelf hun paspoort kunnen scannen.

De marechaussee heeft erg veel moeite gedaan om iedereen toch zo snel mogelijk langs de douane te krijgen.
Volgens een woordvoerder van de luchthaven duur de storing zo’n twee uren. Over de oorzaak van de storing kon nog niets worden gezegd.

Bron: luchtvaartnieuws.nl
 

mei 16, 2018

Organisaties van omwonenden van de zes vliegvelden in Nederland gaan hun krachten bundelen in een Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart.....

SCHIPHOL - Organisaties van omwonenden van de zes vliegvelden in Nederland gaan hun krachten bundelen in een Landelijk Bewonersberaad Luchtvaart, dat zich gaat inspannen om de groei van de luchtvaart te beperken.

mei 16, 2018

De VVD in de Tweede Kamer vindt dat het aantal vluchten van en naar Schiphol moet kunnen stijgen boven de maximering van 500.000 vliegbewegingen per jaar.......

De VVD in de Tweede Kamer vindt dat het aantal vluchten van en naar Schiphol moet kunnen stijgen boven de maximering van 500.000 vliegbewegingen per jaar.Voor de VVD is een slot op de luchtvaart geen optie omdat dat funest zou zijn voor het vestigingsklimaat, voor de economie en omdat het banen kost.

Volgens Kamerlid Dijkstra was uitstel van Lelystad Airport wel een terechte beslissing, maar dan moet er een alternatief komen.

mei 15, 2018

De eerste Boeing 737 MAX 8 van Corendon arriveert donderdagochtend op Schiphol.....

SCHIPHOL - De eerste Boeing 737 MAX 8 van Corendon arriveert donderdagochtend op de nationale luchthaven. Het toestel krijgt het Turkse Antalya als thuisbasis, maar landt op de afleveringsvlucht vanaf de Boeing-fabriek in Seattle rond 10 uur op Nederlandse bodem.

Eenmaal in dienst zal de nieuwe aanwinst door Corendon International Airlines vanaf Antalya naar diverse bestemmingen worden ingezet, waaronder meerdere keren per week naar Amsterdam.
Corendon wordt hiermee één van de eerste luchtvaartmaatschappijen op Schiphol met de nieuwste Boeing 737-versie.

mei 10, 2018

De Marechausseevereniging heeft bij NHnieuws gewaarschuwd dat er marechaussees ontslag zullen nemen.....

SCHIPHOL - De Marechausseevereniging heeft bij NHnieuws gewaarschuwd dat er marechaussees ontslag zullen nemen, als het inzetten van burgers voor de grensbewaking op de luchthavens doorgaat.

De Koninklijke Marechaussee wil 120 burgers tijdens drukke vakantieperiodes paspoorten laten controleren, zodat wachtrijen verkort kunnen worden. Zij krijgen daarvoor een korte opleiding.

mei 10, 2018

De NS-hogesnelheidstreinen op het traject tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam krijgen er nog dit jaar veel zitplaatsen bij........

De NS-hogesnelheidstreinen op het traject tussen Amsterdam, Schiphol en Rotterdam krijgen er nog dit jaar veel zitplaatsen bij. De NS gaat met spoed alle treinen verlengen van zes naar zeven rijtuigen om de explosieve groei van het aantal reizigers op het traject te kunnen opvangen. Vorig jaar steeg het aantal reizigers op het hsl-traject met 25%, terwijl op 10% was gerekend. Schiphol trekt steeds meer reizigers. De verlenging van de treinen komt boven op de geplande uitbreiding van het aantal ritten van vier naar vijf per uur op het hsl-traject.

mei 9, 2018

Het kabinet voelt er niets voor om geld te steken in Air France-KLM........

Het kabinet voelt er niets voor om geld te steken in Air France-KLM, zegt minister Hoekstra van Financiën. Hij benadrukt dat de staat geen aandelen in de holding gaat kopen om de Nederlandse belangen veilig te stellen. Zijn voorganger Dijsselbloem toonde zich in het najaar van 2015 wel bereid zo nodig tijdelijk bij te springen. Het concern verloor maandag een tiende van zijn waarde door het opstappen van topman Janaillac en het loonconflict bij Air France. Hoekstra spreekt van een zorgelijke situatie en gaat vrijdag met zijn Franse ambtgenoot praten.

mei 9, 2018

De Noorse prijsvechter Norwegian is dinsdagmiddag begonnen met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar de New Yorkse luchthaven JFK.....

SCHIPHOL/NEW YORK - De Noorse prijsvechter Norwegian is dinsdagmiddag begonnen met rechtstreekse vluchten van Schiphol naar de New Yorkse luchthaven JFK.
Norwegian vloog al tussen Schiphol en de Scandinavische steden Kopenhagen, Oslo en Stockholm.

Met de nieuwe route gaat de prijsvechter de concurrentie aan met KLM en partner Delta Air Lines, die tot nu toe alleenheersers waren op deze verbinding.
Norwegian gaat vier keer per week tussen Schiphol en New York vliegen. KLM vliegt twintig keer per week naar New York, Delta doet dat veertien keer vanuit Amsterdam.

mei 8, 2018

Het omstreden besluit om auto- en treinreizigers naar Schiphol tegen te houden vanwege de stroomstoring vorige week, nam de Koninklijke Marechaussee op eigen houtje.....

HOOFDDORP - Het omstreden besluit om auto- en treinreizigers naar Schiphol tegen te houden vanwege de stroomstoring vorige week, nam de Koninklijke Marechaussee op eigen houtje.
Dat schrijft burgemeester Onno Hoes aan de gemeenteraad.

Hoes is als burgemeester het bevoegd gezag dat dit soort besluiten eigenlijk moet nemen, maar hij was slechts op de hoogte gebracht van de afsluitingen. Uitgezocht wordt nu of de luchthaven en de Marechaussee een fout hebben gemaakt.

mei 8, 2018

Het externe onderzoek dat Schiphol vorige week aankondigde na de stroomstoring op zondag 29 april, is maandag van start gegaan.....

SCHIPHOL - Het externe onderzoek dat Schiphol vorige week aankondigde na de stroomstoring op zondag 29 april, is maandag van start gegaan.

Het onderzoek door TNO richt zich op de toedracht van de verstoring van de elektra en IT-infrastructuur plus de bijbehorende beheersmaatregelen van Schiphol.

Het volledige TNO-onderzoek zal naar verwachting drie maanden in beslag nemen. Maar omdat het voor Schiphol van belang is om op korte termijn uitsluitsel te hebben over de gebeurtenissen, wordt over vier weken een tussentijdse rapportage opgeleverd met een eerste analyse.

mei 3, 2018

Bij het Justitieel Complex Schiphol hebben donderdagochtend vakbondsleden actie gevoerd voor een nieuwe cao....

SCHIPHOL - Bij het Justitieel Complex Schiphol hebben donderdagochtend vakbondsleden actie gevoerd voor een nieuwe cao. Ze deelden flyers uit met de boodschap dat rijksambtenaren moeten kunnen meeprofiteren van de aantrekkende economie.
Personeel en bonden hebben een ultimatum gesteld: als er vóór 14 mei geen overeenkomst ligt, volgen werkonderbrekingen.

mei 3, 2018

Werknemers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport hebben donderdag, gespreid over de dag, een aantal werkonderbrekingen gehouden op Schiphol.....

SCHIPHOL - Werknemers van bagage- en vrachtafhandelaars Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport hebben donderdag, gespreid over de dag, een aantal werkonderbrekingen gehouden.

april 26, 2018

Air Europa zet aanstaande zaterdag een Boeing 787-9 Dreamliner in op de vlucht tussen Schiphol en Madrid.....

SCHIPHOL - Air Europa zet aanstaande zaterdag een Boeing 787-9 Dreamliner in op de vlucht tussen Schiphol en Madrid.
Het toestel is de nieuwste aanwinst van de maatschappij, en zal ook de komende zomer nog een paar keer te bewonderen zijn in Nederland.

Air Europa vliegt twee keer per dag tussen Schiphol en Madrid.
Doorgaans wordt gevlogen met een Boeing 737-800, maar op 28 april wordt vanwege de hogere vraag bij wijze van uitzondering een Boeing 787-9 Dreamliner naar Schiphol ingezet.

april 25, 2018

Werkgevers in het openbaar vervoer willen met een gang naar de rechter voorkomen dat werknemers in het streekvervoer gaan staken.....

LANDELIJK - Werkgevers in het openbaar vervoer willen met een gang naar de rechter voorkomen dat werknemers in het streekvervoer op maandag 30 april en dinsdag 1 mei gaan staken.

Een eerder onderhandelingsresultaat tussen de bonden en de werkgevers werd in maart door de vakbondsleden afgewezen. De werknemers willen onder meer dat de werkdruk afneemt.

Volgens de werkgevers lijken de bonden helemaal niet uit te zijn op een akkoord. Zij vrezen dat een grootschalige staking aan het begin van de meivakantie maatschappelijk ontwrichtend is.