MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
De Ochtend van MeerRadio | 06:00 - 10:00
Share |

Content about Schiphol

december 7, 2017

Wouter Bos is een van de kandidaten om topman te worden van Schiphol.....

SCHIPHOL - Wouter Bos is een van de kandidaten om topman te worden van Schiphol.
Het Financieele Dagblad meldt dat de voormalige PvdA-leider en minister van Financiën 'goede kans' maakt om op de shortlist te komen van vijf of zes namen om Jos Nijhuis begin 2018 op te volgen.

Afgelopen vrijdag vergaderde de selectiecommissie over de opvolging van Nijhuis en volgende week staat er weer een vergadering in de planning.
Vóór kerst zou er duidelijkheid moeten komen over wie de nieuwe CEO van Schiphol Group wordt.

december 1, 2017

De Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam wordt vanaf 10 december in de daluren tijdelijk toeslagvrij.....

SCHIPHOL - De Intercity Direct tussen Schiphol en Rotterdam wordt vanaf 10 december in de daluren tijdelijk toeslagvrij.

NS kreeg eerder dit jaar een boete, omdat afgesproken prestaties in de spits op de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Breda niet zijn gehaald. Om de reiziger tegemoet te komen wordt daarom de rechtstreekse trein tussen Schiphol en Rotterdam tijdelijk goedkoper buiten de spits.
Normaal kost de toeslag voor een enkeltje 2,40 euro.

Vanaf 1 maart 2018 geldt er weer een toeslag.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

november 30, 2017

KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Bali.....

SCHIPHOL - KLM vliegt vanaf vrijdag weer naar Bali.
De vluchten naar het Indonesische vakantie-eiland werden afgelopen weekend stilgelegd vanwege de aswolk rond vulkaan Gunung Agung.
De internationale luchthaven van Denpasar moest daarom worden gesloten.

Vrijdagochtend vertrekt de eerste vlucht van Bali naar Schiphol, waarbij volgens dienstregeling een tussenstop wordt gemaakt in Singapore.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

november 30, 2017

Schiphol houdt de komende twee weken een proef waarbij reizigers op afspraak door de beveiliging kunnen.....

SCHIPHOL - Schiphol houdt de komende twee weken een proef waarbij reizigers op afspraak door de beveiliging kunnen.
Met de zogenoemde Personal Security Pass hoeft iemand niet in een lange rij te staan. De luchthaven wil mensen op deze manier de garantie geven dat ze hun vlucht halen.

november 24, 2017

De passagiers die op 21 en 22 november 2017 te maken hadden met vertraging op Schiphol door een grote storing bij de luchtverkeersleiding, hebben geen recht op compensatie.....

SCHIPHOL - De passagiers die op 21 en 22 november 2017 te maken hadden met vertraging op Schiphol door een grote storing bij de luchtverkeersleiding, hebben geen recht op compensatie. Dat stelt claimbureau AirHelp.

Volgens een woordvoerder van AirHelp kan geen aanspraak worden gemaakt op een daartoe strekkende Europese verordening, omdat het bij de storing ging om een cyberaanval. Hierdoor kunnen de vliegmaatschappijen die de verstoorde vluchten zouden uitvoeren, zich beroepen op buitengewone omstandigheden.

november 24, 2017

Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport heeft donderdagochtend stiptheidsacties gehouden op Schiphol.....

SCHIPHOL - Personeel van afhandelingsbedrijf Swissport heeft donderdagochtend stiptheidsacties gehouden op de nationale luchthaven. Vanaf 6.00 uur werkten de Swissport-medewerkers strikt volgens de veiligheidsregels.
Het is de eerste actie die zij houden sinds het verstrijken van een ultimatum, vorige week dinsdag. Vakbond FNV wil dat Swissport meer personeel aanneemt om de werkdruk te verlichten.

De Swissport-medewerkers werken bij de incheckbalies, de gates, in de bagagekelder, in de lounges en op het platform.

november 17, 2017

Woensdag 22 november reikt het bestuur van het Schipholfonds tijdens een feestelijke bijeenkomst 43 donaties uit voor een totaal bedrag van 80.937 euro.....

SCHIPHOL - Woensdag 22 november reikt het bestuur van het Schipholfonds tijdens een feestelijke bijeenkomst 43 donaties uit voor een totaal bedrag van 80.937 euro.

Het grootste deel is voor de 37 winnaars van de jeugdronde 2017.
De jeugdronde is georganiseerd voor jeugdleden tussen 6 en 16 jaar oud van sportverenigingen in de omgeving van Schiphol. Zij konden zelf een aanvraag doen voor hun vereniging. Zij ontvangen een totaalbedrag van ruim 53.000 euro.

november 10, 2017

De luchthavenbrandweer van Schiphol krijgt dertien nieuwe brandweerwagens.....

SCHIPHOL - De luchthavenbrandweer krijgt dertien nieuwe brandweerwagens. De huidige vloot brandweerwagens is na vijftien jaar aan het einde van haar levensduur.
De zogenoemde crashtenders hebben een capaciteit van 13.000 liter water, 1.600 liter schuim en 250 kilo poeder, die in korte tijd heel precies over een brandhaard kunnen worden gespoten.

november 9, 2017

Medewerkers van de beveiligingsbedrijven G4S Aviation en I-SEC mogen sinds kort niet meer “zomaar” naar de wc.....

SCHIPHOL - Medewerkers van de beveiligingsbedrijven G4S Aviation en I-SEC mogen sinds kort niet meer “zomaar” naar de wc.

Volgens vakbond FNV Beveiliging moeten medewerkers van I-SEC, als ze nodig moeten, zich eerst melden bij een ’plaswacht’. Bij G4S Aviation moeten beveiligers zich vooraf melden bij hun teamleider.
Als er al iemand naar de wc is, moet men wachten tot de collega terug is.

Volgens FNV Beveiliging houdt I-SEC zelfs bij hoelang iemand naar de wc gaat en zijn er zelfs sancties opgelegd als het te lang duurde.

november 9, 2017

Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald........

SCHIPHOL - Air France-KLM heeft afgelopen kwartaal een fors hogere winst behaald. Dit kwam door een sterke vraag naar vliegreizen en stijgende ticketprijzen, de vliegtuigen zaten ondanks een groeiend stoelaanbod een stuk voller dan een jaar eerder. Ook hielp de lagere brandstofrekening mee. De Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vervoerde in het derde kwartaal 27,9 miljoen passagiers, ruim 5 procent meer dan een jaar eerder. De omzet ging afgezien van wisselkoerseffecten eveneens met 5 procent omhoog naar 7,2 miljard euro. De nettowinst bedroeg 552 miljoen euro.

november 8, 2017

Een KLM-piloot met gezondheidsklachten door giftige lucht in de cockpit, die ontslag kreeg, heeft een zwijgcontract moeten tekenen........

SCHIPHOL - Een KLM-piloot met gezondheidsklachten door giftige lucht in de cockpit, die ontslag kreeg, heeft een zwijgcontract moeten tekenen. Toch werd zijn zaak woensdagavond in het programma Zembla besproken. Hij riskeert daarmee dat KLM de drie ton ontslagvergoeding terug gaat vragen. De problematiek is niet nieuw, er wordt al lang wordt onderzoek gedaan naar oliehoudende stoffen die via het luchtsysteem in het toestel komen. Met name piloten kwamen met klachten. Ondanks vele internationale onderzoeken is er nog steeds geen sluitend bewijs voor deze ziekte.

november 3, 2017

Waar de vrachttak op Schiphol vluchten moet verplaatsen door de slotproblematiek, wil Singapore Airlines juist méér passagiersvluchten vanaf de Nederlandse luchthaven.....

SCHIPHOL  -  Waar de vrachttak op Schiphol vluchten moet verplaatsen door de slotproblematiek, wil Singapore Airlines juist méér passagiersvluchten vanaf de Nederlandse luchthaven.

Op dit moment voert de luchtvaartmaatschappij dagelijkse vluchten uit tussen Schiphol en Singapore. Singapore Airlines wil echter liever váker vliegen in plaats van het inzetten van grotere toestellen zoals de Airbus A380 op deze route.

november 1, 2017

Rusland dreigt met sluiting van het luchtruim voor luchtvaartmaatschappijen uit Nederland..........

Schiphol - Rusland dreigt met sluiting van het luchtruim voor luchtvaartmaatschappijen uit Nederland. Volgens De Telegraaf is de aanleiding het intrekken door Schiphol van landingsrechten van de Russische vrachtmaatschappij ABC. Schiphol trekt de rechten in omdat ABC het vorig seizoen te vaak niet op tijd vloog. De luchthaven is daar strenger op nu ook voor vrachtverkeer het maximum aantal vliegbewegingen is bereikt. Als het Russische luchtruim echt sluit, treft dat vooral de KLM.

oktober 27, 2017

De eerste elektrische bussen voor het ov-netwerk voor Schiphol zijn klaar.....

HAARLEMMERMEER - De eerste elektrische bussen voor het ov-netwerk voor Schiphol zijn klaar. Vervoerder Connexxion nam deze week de eerste exemplaren over van bouwer VDL. Als de oplaadfaciliteiten ook klaar zijn, kunnen ze in gebruik worden genomen.

Het was de bedoeling dat de elektrische bussen met ingang van november zouden gaan rijden op het busnetwerk van de luchthaven.
Vorige week werd echter duidelijk dat Connexxion nog niet voldoende laadpalen heeft.

oktober 27, 2017

De hoogste baas van de grensbewaking op Schiphol is opgepakt omdat hij, volgens het Algemeen Dagblad, eind vorige week een militair in opleiding zou hebben mishandeld.....

SCHIPHOL - De hoogste baas van de grensbewaking op Schiphol is opgepakt omdat hij, volgens het Algemeen Dagblad, eind vorige week een militair in opleiding zou hebben mishandeld. Zijn echtgenote had de cadet beschuldigd van aanranding op de officierenopleiding, maar die affaire zou volgens de advocaat van de brigadecommandant in de doofpot zijn gestopt.

oktober 27, 2017

KLM staat komend weekend stil bij het afscheid van de laatste Fokker-toestellen.....

SCHIPHOL - KLM staat komend weekend stil bij het afscheid van de laatste Fokker-toestellen.
Bijna honderd jaar maakten vliegtuigen van Nederlandse makelij deel uit van de nationale luchtvloot.

Zaterdagavond rond half 9 is het daarmee over en uit. Dan arriveert volgens de dienstregeling op Schiphol de laatste Fokker 70, afkomstig uit Londen.

Een feestelijk onthaal in de hangar en een Fokker-monument op Schiphol-Oost dat zondag wordt onthuld, moeten het afsluiten van deze periode markeren.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.
 

oktober 25, 2017

Schiphol-lobbyist Caroline Nagtegaal-van Doorn neemt in het Europees Parlement de plaats in van VVD’er Cora van Nieuwenhuizen...........

SCHIPHOL - Schiphol-lobbyist Caroline Nagtegaal-van Doorn neemt in het Europees Parlement de plaats in van VVD’er Cora van Nieuwenhuizen, die deze week wordt beëdigd als minister van Infrastructuur en Waterstaat. Dat laat een woordvoerder van het partijbureau van de VVD desgevraagd weten. De 37-jarige Nagtegaal kreeg 19.370 voorkeursstemmen bij de Europese verkiezingen in 2014, en is daarmee de eerste gegadigde.

oktober 20, 2017

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu laat berekeningen voor het Milieueffectenrapport, kort gezegd: het MER, van Schiphol opnieuw onder de loep nemen.....

DEN HAAG/SCHIPHOL - Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu laat berekeningen voor het Milieueffectenrapport, kort gezegd: het MER, van Schiphol opnieuw onder de loep nemen.
Het besluit heeft voorlopig geen gevolgen, omdat het gaat om het rapport dat nodig is om te bepalen hoeveel Schiphol ná 2020 mag doorgroeien.

oktober 20, 2017

Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.
Daarover zijn Schiphol en KLM, achttien gemeenten, de provincies Noord- en Zuid-Holland en staatssecretaris Sharon Dijksma het eens geworden.

oktober 13, 2017

Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.....

SCHIPHOL - Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.
De Autoriteit Consument en Markt sprak beide partijen aan op de te innige afspraken die zij met elkaar maakten. Zo zou KLM hebben bedongen om zeventig procent van alle capaciteit te mogen inzetten voor haar eigen vluchten en die van SkyTeam-partners. Ook zou KLM hebben geklaagd over de vestiging van een basis door easyJet en de business lounge van Emirates.

oktober 13, 2017

Schiphol is ondanks de mogelijke invoering van een vliegtax positief over de aandacht voor luchtvaart in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord van het kabinet Rutte III.....

SCHIPHOL - Schiphol is ondanks de mogelijke invoering van een vliegtax positief over de aandacht voor luchtvaart in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord van het kabinet Rutte III. Royal Schiphol Group vindt dat het akkoord ruimte biedt voor verdere ontwikkeling en het belang erkent van de luchtvaart voor Nederland.

Schiphol denkt dat het uiteindelijk niet tot een vliegtax zal komen. Zij zegt daartoe actief te zullen blijven bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

oktober 6, 2017

De politie zegt met de aanhouding van acht verdachten een cocaïnenetwerk te hebben opgerold.....

SCHIPHOL/DEN HAAG - De politie zegt met de aanhouding van acht verdachten een cocaïnenetwerk te hebben opgerold. Een van de acht verdachten werkte op Schiphol en een ander had daar een familielid werken.

De hoofdverdachte in deze zaak, een 36-jarige Hagenaar, was al in juni gearresteerd. Ook zijn 62-jarige moeder en zijn 36-jarige vrouw zijn deze week opgepakt.

De overige verdachten komen uit Den Haag, Haarlem, Amsterdam,
’s Gravenzande en Leiden.

oktober 6, 2017

Vakbond FNV en ondernemersverenigingen evofenedex, TLN en Air Cargo Netherlands luiden de noodklok vanwege de beperking van vrachtverkeer op Schiphol.....

SCHIPHOL - Vakbond FNV en ondernemersverenigingen evofenedex, TLN en Air Cargo Netherlands luiden de noodklok vanwege de beperking van vrachtverkeer op Schiphol.

De luchtvrachtsector kreeg recent twintig procent minder slots op Schiphol toegewezen. Daarop kondigde AirBridgeCargo al haar activiteiten op Schiphol te beperken. Afhandelingsbedrijf Menzies ziet zich daardoor genoodzaakt honderd medewerkers te ontslaan.

september 29, 2017

Vluchten naar de VS zijn in Nederland veel duurder dan in andere Europese landen. Het verschil kan oplopen tot meer dan 200 euro.....

SCHIPHOL  -  Vluchten naar de VS zijn in Nederland veel duurder dan in andere Europese landen. Het verschil kan oplopen tot meer dan 200 euro.

Dat Nederlandse reizigers meer moeten betalen, komt volgens experts omdat er op Schiphol geen ruimte is voor intercontinentale prijsvechters als Norwegian Air en WOW Air. Die zijn in toenemende mate actief tussen Europa en de VS.
Aanvragen voor start- en landingsrechten worden niet gehonoreerd.