MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
MeerRadio Nacht | 00:00 - 06:00
Share |

Content about Schiphol

oktober 20, 2017

Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.....

DEN HAAG/HAARLEMMERMEER - Wie vanaf 1 januari volgend jaar een woning koopt in de omgeving van Schiphol, wordt in zijn of haar koopcontract gewezen op mogelijke geluidsoverlast van vliegtuigen.
Daarover zijn Schiphol en KLM, achttien gemeenten, de provincies Noord- en Zuid-Holland en staatssecretaris Sharon Dijksma het eens geworden.

oktober 13, 2017

Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.....

SCHIPHOL - Dat Schiphol de afgelopen jaren veel onderonsjes met KLM had, kan concurrenten van KLM hebben gedwarsboomd in hun groeiplannen.
De Autoriteit Consument en Markt sprak beide partijen aan op de te innige afspraken die zij met elkaar maakten. Zo zou KLM hebben bedongen om zeventig procent van alle capaciteit te mogen inzetten voor haar eigen vluchten en die van SkyTeam-partners. Ook zou KLM hebben geklaagd over de vestiging van een basis door easyJet en de business lounge van Emirates.

oktober 13, 2017

Schiphol is ondanks de mogelijke invoering van een vliegtax positief over de aandacht voor luchtvaart in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord van het kabinet Rutte III.....

SCHIPHOL - Schiphol is ondanks de mogelijke invoering van een vliegtax positief over de aandacht voor luchtvaart in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord van het kabinet Rutte III. Royal Schiphol Group vindt dat het akkoord ruimte biedt voor verdere ontwikkeling en het belang erkent van de luchtvaart voor Nederland.

Schiphol denkt dat het uiteindelijk niet tot een vliegtax zal komen. Zij zegt daartoe actief te zullen blijven bijdragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

oktober 6, 2017

De politie zegt met de aanhouding van acht verdachten een cocaïnenetwerk te hebben opgerold.....

SCHIPHOL/DEN HAAG - De politie zegt met de aanhouding van acht verdachten een cocaïnenetwerk te hebben opgerold. Een van de acht verdachten werkte op Schiphol en een ander had daar een familielid werken.

De hoofdverdachte in deze zaak, een 36-jarige Hagenaar, was al in juni gearresteerd. Ook zijn 62-jarige moeder en zijn 36-jarige vrouw zijn deze week opgepakt.

De overige verdachten komen uit Den Haag, Haarlem, Amsterdam,
’s Gravenzande en Leiden.

oktober 6, 2017

Vakbond FNV en ondernemersverenigingen evofenedex, TLN en Air Cargo Netherlands luiden de noodklok vanwege de beperking van vrachtverkeer op Schiphol.....

SCHIPHOL - Vakbond FNV en ondernemersverenigingen evofenedex, TLN en Air Cargo Netherlands luiden de noodklok vanwege de beperking van vrachtverkeer op Schiphol.

De luchtvrachtsector kreeg recent twintig procent minder slots op Schiphol toegewezen. Daarop kondigde AirBridgeCargo al haar activiteiten op Schiphol te beperken. Afhandelingsbedrijf Menzies ziet zich daardoor genoodzaakt honderd medewerkers te ontslaan.

september 29, 2017

Vluchten naar de VS zijn in Nederland veel duurder dan in andere Europese landen. Het verschil kan oplopen tot meer dan 200 euro.....

SCHIPHOL  -  Vluchten naar de VS zijn in Nederland veel duurder dan in andere Europese landen. Het verschil kan oplopen tot meer dan 200 euro.

Dat Nederlandse reizigers meer moeten betalen, komt volgens experts omdat er op Schiphol geen ruimte is voor intercontinentale prijsvechters als Norwegian Air en WOW Air. Die zijn in toenemende mate actief tussen Europa en de VS.
Aanvragen voor start- en landingsrechten worden niet gehonoreerd.

september 28, 2017

De Russische vrachtvervoerder AirBridgeCargo kijkt naar alternatieven, nu het bedrijf waardevolle start- en landingsrechten verliest op Schiphol.....

SCHIPHOL - De Russische vrachtvervoerder AirBridgeCargo kijkt naar alternatieven, nu het bedrijf waardevolle start- en landingsrechten verliest op Schiphol. Vorige week werd al bekend dat daardoor bij grondafhandelaar Menzies honderd banen op de tocht komen te staan.
AirBridgeCargo is de grootste klant van Menzies.

september 28, 2017

Ondanks de verwoestende gevolgen van orkaan Irma blijft KLM komend winterseizoen actief tussen Schiphol en Sint Maarten.....

AMSTELVEEN/ SCHIPHOL - Ondanks de verwoestende gevolgen van orkaan Irma blijft KLM komend winterseizoen actief tussen Schiphol en Sint Maarten.
De luchtvaartmaatschappij past de dienstregeling wel aan, en vliegt twee keer per week in plaats van vier keer.

Sint Maarten wordt komende winter door KLM niet meer rechtstreeks aangevlogen, maar met een stop op Curaçao. Dit eiland krijgt er vanaf half november gedurende de rest van het winterseizoen zelfs meer vluchten bij.

Meer nieuws op www.haarlemmermeer.nieuws.nl.

 

september 22, 2017

Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol gaat ruim 100 medewerkers ontslaan.....

SCHIPHOL - Vrachtafhandelaar Menzies World Cargo op Schiphol gaat ruim 100 medewerkers ontslaan. Dit hebben de bonden woensdag te horen gekregen.

Daarnaast dreigen volgens vakbond FNV Luchtvaart ook nog eens tientallen uitzendkrachten hun werk te verliezen.

Het bedrijf ziet geen andere uitweg, nu het in korte tijd twee grote klanten is kwijtgeraakt.

Menzies is een van de vier grote vrachtafhandelaars op Schiphol. Op de luchthaven werken 600 mensen, waarvan ruim 400 in de vrachtafhandeling.
 

september 22, 2017

Op Schiphol is woensdag een 28-jarige Braziliaan aangehouden voor verboden wapenbezit.....

SCHIPHOL - Op de luchthaven is woensdag een 28-jarige Braziliaan aangehouden voor verboden wapenbezit.

De man had twee nepvuurwapens met gaspatronen in zijn bagage. De wapens zijn niet van echt te onderscheiden. Zonder vergunning is het bezit daarvan strafbaar.

Beveiligingspersoneel ontdekte de wapens bij de securityscan in de bagagekelder. De Braziliaan stond inmiddels al bij de gate te wachten op zijn vlucht. Daar hield de marechaussee hem aan.
Na betaling van een boete van 700 euro mocht de man zijn reis vervolgen.

september 21, 2017

Nederland loopt niet alleen op de weg en het spoor muurvast, maar ook in de lucht.......

SCHIPHOL - Nederland loopt niet alleen op de weg en het spoor muurvast, maar ook in de lucht. Er is na 2020 nauwelijks nog groei mogelijk op Schiphol. ’Dependance’ Lelystad Airport lijkt door het overvolle luchtruim en door lokale weerstand een doodgeboren kind. Dit blijkt uit gezaghebbende bronnen binnen de Omgevingsraad Schiphol (ORS) die het Haarlems Dagblad inzage gaven in nieuwe lawaaicijfers en prognoses van het toegestane vliegverkeer tot 2030.

september 8, 2017

Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.....

SCHIPHOL  -  Luchthaven Schiphol heeft donderdag de vernieuwde Holland Boulevard geopend.

In het gebied achter de paspoortcontrole is in de loop tussen Lounge 2 en Lounge 3 een ruimtelijk gebied gecreëerd. Daar kunnen reizigers niet alleen winkelen en dineren, maar ook even een boek pakken uit de luchthavenbibliotheek, kunst bewonderen in de dependance van het Rijksmuseum of met de kinderen rondkijken in de vestiging van Nemo.

september 1, 2017

Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven.....

AMSTELVEEN / SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappijen die vanaf het vernieuwde vliegveld Lelystad willen vliegen, moeten daarvoor een deel van hun vluchten op Schiphol opgeven. Alleen zo kan voorkomen worden dat prijsvechters te veel marktaandeel winnen, zegt KLM-baas Pieter Elbers in vrijdag in De Volkskrant.

augustus 26, 2017

De tiende Boeing 787-9 Dreamliner van KLM is woensdagmorgen geland op Schiphol.....

SCHIPHOL - De tiende Boeing 787-9 Dreamliner van KLM is woensdagmorgen geland op de nationale luchthaven. Het toestel draagt de naam Margriet.

De Boeing 787 produceert minder omgevingsgeluid, verbruikt minder brandstof en stoot daarmee minder CO2 uit.
Verder bestaat de Dreamliner voornamelijk uit koolstofvezelcomposietmateriaal dat makkelijk kan worden gesneden, waardoor het productieproces minder afval oplevert.

augustus 19, 2017

Aanhoudende vertragingen op de hogesnelheidslijn dreigen exploitant NS opnieuw een boete op te leveren.....

SCHIPHOL - Aanhoudende vertragingen op de hogesnelheidslijn dreigen exploitant NS opnieuw een boete op te leveren.
De speciale treinen tussen Schiphol en Breda zijn zó vaak vertraagd, dat de vervoerder zelfs het alleenrecht op het snelle spoor kan verliezen.

augustus 18, 2017

Op Schiphol vinden veel vaker ernstige incidenten op de start- en landingsbanen plaats dan op andere grote luchthavens, meldt het AD.....

SCHIPHOL  -  Op Schiphol vinden veel vaker ernstige incidenten op de start- en landingsbanen plaats dan op andere grote luchthavens, meldt het AD.

In 2016 waren er op Schiphol 47 zogenoemde ‘runway incursions’, veel meer dan op bijvoorbeeld New York John F. Kennedy en London Heathrow. De ligging van de banen zou hierbij een grote rol spelen.

augustus 17, 2017

Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol.....

SCHIPHOL  -  Juli 2017 was de drukste maand ooit in de geschiedenis van Schiphol. Zo’n 6,7 miljoen passagiers reisden via de nationale luchthaven. 

De meeste reizigers vlogen binnen Europa. In totaal ging het hier om 4,9 miljoen mensen.
Ook de hoeveelheid vracht die via Schiphol werd vervoerd ging omhoog, met 6,5 procent tot 149.000 ton.

De groei in passagiers en vracht was te danken aan 2,7 procent meer vluchtbewegingen, grotere vliegtuigen en een hogere bezettingsgraad van vrachtvliegtuigen.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.

augustus 17, 2017

Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.....

SCHIPHOL - Een Boeing 737-800 van KLM is woensdagavond kort na vertrek teruggekeerd naar Schiphol.

Het toestel was op weg naar Glasgow toen de bemanning besloot rechtsomkeert te maken. Reden was een medisch noodgeval aan boord.

Vlucht KL1481 landde zonder problemen op de Zwanenburgbaan en vertrok kort voor middernacht alsnog richting Schotland.

Bron: luchtvaartnieuws.nl.
 

augustus 16, 2017

Treinreizigers tussen Schiphol en Leiden moesten woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging.............

HAARLEMMERMEER - Treinreizigers tussen Schiphol en Leiden moesten woensdagochtend rekening houden met flinke vertraging. Op het traject was een wisselstoring, waardoor er veel minder treinen reden dan normaal. Het duurde tot ongeveer elf uur tot de wisselstoring was verholpen. Om half twaalf kon het treinverkeer weer volledig hervat worden. Ook het treinverkeer van Schiphol naar Rotterdam was getroffen door de wisselstoring. Er reden geen Intercity Direct-treinen op het traject.

Bron: Haarlems Dagblad

augustus 11, 2017

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft afgelopen weekend een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft afgelopen weekend op de luchthaven een 40-jarige man uit Boxtel aangehouden die nog een celstraf van 10 jaar moet uitzitten.

De Nederlander, afkomstig van een vlucht uit Canada, werd bij zijn inreis gecontroleerd door de Marechaussee. Bij deze controle bleek de man veroordeeld te zijn tot een gevangenisstraf van 3.650 dagen voor een delict uit de Opiumwet.

De man is hierop meteen aangehouden en ingesloten.

 

augustus 11, 2017

Vrijdagochtend vroeg zijn brandweer en politie uitgerukt naar Schiphol na een melding vanuit de lucht.....

SCHIPHOL - Vrijdagochtend vroeg zijn brandweer en politie uitgerukt naar Schiphol na een melding vanuit de lucht. Die kwam van een vrachtvliegtuig van luchtvaartmaatschappij FedEx.
Volgens een woordvoerder van Schiphol is het toestel uiteindelijk veilig geland. Over de aard en ernst van de problemen is nog niets naar buiten gebracht.

Bron: nhnieuws.nl.
 

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond een 19-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een treinconducteur.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft woensdagavond een 19-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling van een treinconducteur.

Bij de Marechaussee was de melding binnengekomen, dat er op de trein van Rotterdam naar Schiphol een conducteur door een passagier was mishandeld.
Na aankomst van de trein op station Schiphol Airport zijn marechaussees de trein ingegaan en is de verdachte aangehouden.

De conducteur is behandeld door ambulancepersoneel en voor verdere controle naar een ziekenhuis gebracht.

augustus 10, 2017

De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij Schiphol tientallen automobilisten gecontroleerd.....

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben woensdag bij een grote verkeerscontrole bij de luchthaven tientallen automobilisten gecontroleerd.

Bij de controle werden bekeuringen uitgedeeld voor onder meer het ontbreken van de kentekenplaat, het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het niet kunnen tonen van rij- en/of kentekenbewijs. Daarnaast nam de Belastingdienst 18 voertuigen in beslag en werden meerdere openstaande vorderingen geïnd.
Van één bestuurder werd het rijbewijs ingenomen.

augustus 4, 2017

Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail niet meer leiden tot chaos op het spoor.......

SCHIPHOL - Brandmeldingen in de Schipholtunnel zullen volgens spoorbeheerder ProRail niet meer leiden tot chaos op het spoor. Een speciaal bijstandsteam moet een eind maken aan urenlange vertragingen in de spoortunnel.

Het team is sinds kort 24 uur per dag en 7 dagen per week inzetbaar.
Het moet binnen 10 minuten kunnen bepalen wat er aan de hand is als de rookmelders afgaan. Kleine, relatief ongevaarlijke problemen moet het nieuwe team zelf oplossen.