MeerRadio
Kruisweg 1061
2131 CT Hoofddorp
T. 023-5555900
Hier adverteren?
Nu op MeerRadio:
Binnenste Buiten | 22:00 - 00:00
Share |

Content about Zwaanshoek

februari 22, 2018

Door een gaslek was de Bennebroekerweg in Zwaanshoek woensdagmiddag enige tijd afgesloten voor het doorgaande verkeer.....

ZWAANSHOEK - Door een gaslek was de Bennebroekerweg woensdagmiddag enige tijd afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Rond kwart voor 4 ging het mis tijdens het plaatsen van boompalen. Tijdens de werkzaamheden ontstond het vermoeden dat een paaltje een gasleiding had doorboord.

De gealarmeerde brandweer stelde aan de hand van metingen vast dat het inderdaad om een gasleiding ging, waarop het gasbedrijf werd ingeschakeld.

Het gasbedrijf heeft de leiding opgegraven en snel kunnen repareren.
 

februari 16, 2018

Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.....

HAARLEMMERMEER/HILLEGOM - Het inzamelpunt voor grof vuil in Hillegom wordt niet opengesteld voor inwoners van de Haarlemmermeerse dorpen Lisserbroek, Zwaanshoek en Beinsdorp.
De maatregelen die daarvoor nodig zijn leveren teveel praktische problemen op. De 6.400 Haarlemmermeerders blijven aangewezen op de milieustraat in Rijsenhout.

januari 31, 2018

Projectontwikkelaar MEER Vastgoed kan beginnen met de bouw van zestien woningen nabij Hanepoel.........

ZWAANSHOEK - Projectontwikkelaar MEER Vastgoed kan beginnen met de bouw van zestien woningen nabij Hanepoel. De Raad van State verwierp vorige week alle aangevoerde bezwaren die door een omwonende tegen dit project waren ingediend. Volgens die omwonende zal de woningbouw plaatsvinden op een deel van haar grond. Uit gegevens van het kadaster blijkt dat overigens niet, maar de omwonende stelt dat die gegevens niet kloppen.De Raad van State heeft echter geen boodschap aan het geschil over de eigendomsgrens. Dat moet volgens de Raad maar bij een andere rechter worden uitgevochten.

januari 3, 2018

Iedereen kan elke dinsdag om 9.30 uur meewandelen vanaf Dorpshuis De Oase. Tijdens het wandelen werken deelnemers niet alleen aan hun conditie, maar ook aan sociale contacten.....

Team Sportservice Haarlemmermeer is in samenwerking met stichting Dorpshuis Zwaanshoek gestart met Nordic Walking.

Iedereen kan elke dinsdag om 9.30 uur meewandelen vanaf Dorpshuis De Oase. Tijdens het wandelen werken deelnemers niet alleen aan hun conditie, maar ook aan sociale contacten.

Wie belangstelling heeft kan de eerste keer gratis meelopen. Na de proefles zijn de kosten 3 euro per wandeling, inclusief een kop koffie of thee na afloop.

november 20, 2017

De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek. Zondagochtend rond kwart voor twee stond daar een auto in brand......

De politie zoekt getuigen van een autobrand aan de Bennebroekerdijk in Zwaanshoek. Zondagochtend rond kwart voor twee stond daar een auto in brand.

Een tweede auto raakte beschadigd door de brand. De brandweer heeft het vuur geblust.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Vermoedelijk gaat het om brandstichting.

De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

oktober 14, 2017

In Zwaanshoek wordt een kleinschalig nieuwbouwproject gerealiseerd. Er komen in totaal 27 laagbouwwoningen. Het gaat om twee blokken van drie en daartussen twee-onder-een-kap woningen langs de Bennebroekerweg.......

In Zwaanshoek wordt een kleinschalig nieuwbouwproject gerealiseerd. Er komen in totaal 27 laagbouwwoningen. Het gaat om twee blokken van drie en daartussen twee-onder-een-kap woningen langs de Bennebroekerweg.

Daarachter komt een blok van zeven en een blok van vier huizen. Langs de eigen toegangsweg van dit hofje komen ook twee-onder-een-kappers te staan. Een ander project in de kern, dat vanwege de crisis vastliep, kan mogelijk worden vlotgetrokken.

De grote vrije kavels in het groengebied tussen de Spieringweg en de Drie Merenweg werden nauwelijks verkocht.

oktober 13, 2017

Op de plek aan de Bennebroekerweg in Zwaanshoek, waar voorheen eierverwerkingsfabriek Enthoven was te vinden, worden 27 woningen gebouwd.....

ZWAANSHOEK - Op de plek aan de Bennebroekerweg in Zwaanshoek, waar voorheen eierverwerkingsfabriek Enthoven was te vinden, worden 27 woningen gebouwd.
De provincie en hoogheemraadschap van Rijnland gaan akkoord met deze woningbouw. De gemeente heeft speciaal voor het bouwplan een mini-bestemmingsplan gemaakt.
Volgens de parkeernorm van de gemeente zijn er 68 parkeerplaatsen nodig.
Er worden er op het terrein in totaal 71 gerealiseerd.

september 25, 2017

Zaterdagavond is de brandweer uitgerukt naar de Goudriaanstraat in Zwaanshoek, omdat daar een speeltoestel in brand stond. Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat op die plek brand is gesticht......

Zaterdagavond is de brandweer uitgerukt naar de Goudriaanstraat in Zwaanshoek, omdat daar een speeltoestel in brand stond.

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat op die plek brand is gesticht. Op 16 juli ging ook al een speeltoestel verloren.

De politie verzoekt getuigen of mensen die iets bijzonders hebben gezien afgelopen zaterdagavond om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Voor meer nieuws: www.haarlemmermeer.nieuws.nl
 

september 9, 2017

Vanaf maandag 15 september zet Knutselhuis Zwaanshoek de voordeur weer open voor het wekelijkse ‘vertel-uur’ en om te knutselen. In het verteltheater wordt tijd ingeruimd voor verhalen, poppenkast, toneelspelen en goochelen.....

Vanaf maandag 15 september zet Knutselhuis Zwaanshoek de voordeur weer open voor het wekelijkse ‘vertel-uur’ en om te knutselen. In het verteltheater wordt tijd ingeruimd voor verhalen, poppenkast, toneelspelen en goochelen.

Geknutseld wordt er met klei, terwijl er ook gebakken en geschilderd kan worden.

Het Knutselhuis is op maandag open voor kinderen van de groepen 5 tot en met 8. Op dinsdagmiddag zijn kinderen van de groepen 2 tot en met 4 welkom. Kinderen zijn op beide dagen vanaf kwart over 3 welkom, om kwart over vijf is het afgelopen.

september 6, 2017

Zaterdag 9 september houdt biologische Zorgboerderij de Landyn aan de Spieringweg 1228 in Zwaanshoek open huis. Tussen 12 en 4 uur wordt uitleg gegeven over de biologische wijze van telen, de activiteiten van de zorgboerderij, de mogelijkheden van verhuur en andere activiteiten......

Zaterdag 9 september houdt biologische Zorgboerderij de Landyn aan de Spieringweg 1228 in Zwaanshoek open huis. Tussen 12 en 4 uur wordt uitleg gegeven over de biologische wijze van telen, de activiteiten van de zorgboerderij, de mogelijkheden van verhuur en andere activiteiten.

Tijdens rondleidingen kunnen bezoekers onder meer kennis maken met het werk van een imker en het maken van quilts. Voor kinderen is er een workshop wol vilten.

augustus 29, 2017

Een 20-jarige man is vrijdagmorgen het slachtoffer geworden van een straatroof aan de Goudriaanstraat in Zwaanshoek.....

ZWAANSHOEK- Een 20-jarige man is vrijdagmorgen het slachtoffer geworden van een straatroof aan de Goudriaanstraat in Zwaanshoek.

Hij moest daarbij onder bedreiging zijn telefoon afgeven, waarna de dader er vervolgens vandoor ging.

Bij de politie is een beperkt signalement van de straatrover bekend.

Het is een man van 20-30 jaar die een blauwe spijkerbroek, zwarte sweater met capuchon en witte sportschoenen droeg.

Verder had de dader een zonnebril op.

De politie roept getuigen op zich te melden.

juli 28, 2017

Ondanks de bouwvak wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van de Bennebroekerweg in Zwaanshoek....

ZWAANSHOEK - Ondanks de bouwvak wordt er hard gewerkt aan de herinrichting van de Bennebroekerweg. De Goudriaanstraat is inmiddels weer bereikbaar vanaf de Spieringweg.

De verwachtingen van de nieuwe wegindeling zijn hooggespannen. Er werd voor deze invulling gekozen na een uitvoerige participatieperiode waar alle dorpsbewoners aan konden meedoen. Doel van de nieuwe inrichting is de weg onaantrekkelijk te maken voor doorgaand verkeer dat van de Bollenstreek naar Schiphol rijdt.

juni 23, 2017

Er is volgens de gemeente Haarlemmermeer een bodemsanering nodig tussen De Hanepoel en de Waltmanstraat in Zwaanshoek......

ZWAANSHOEK - Er is volgens de gemeente Haarlemmermeer een bodemsanering nodig tussen De Hanepoel en de Waltmanstraat in Zwaanshoek.

Dat er sprake is van bodemverontreiniging in Zwaanshoek is al jaren bekend, maar die blijkt minder onschuldig dan aanvankelijk werd gedacht.

De verontreiniging beweegt zich namelijk in de richting van de woningen in deze omgeving.

De provincie Noord-Holland heeft op grond van de Wet Bodemsanering het label ’ernstig maar niet spoedeisend’ gehangen aan deze vervuilde grond in Zwaanshoek.

juni 13, 2017

De Open Tuinendag van Groei & Bloei Haarlemmermeer zal dit jaar op 17 juni in Zwaanshoek plaatsvinden......

ZWAANSHOEK – De Open Tuinendag van Groei & Bloei Haarlemmermeer zal dit jaar op 17 juni in Zwaanshoek plaatsvinden.

Van 10.00 tot 16.00 uur zijn in Zwaanshoek een twaalftal tuinen geselecteerd, waarbij bezoekers inspiratie kunnen opdoen over alles wat met tuinen en tuinieren te maken heeft.

Naast de geopende tuinen vinden bij deze open dag ook andere activiteiten plaats zoals een tentoonstelling van foto’s van de fotowedstrijd en exposities van schilderijen en beelden.

maart 25, 2017

Zondag 2 april wordt in dorpshuis De Oase in Zwaanshoek de tweede “Ladies Life Event” gehouden.....

ZWAANSHOEK – Zondag 2 april wordt in dorpshuis De Oase in Zwaanshoek de tweede “Ladies Life Event” gehouden.

Bij dit event voor en door vrouwen kunnen de bezoekers tussen 13.00 uur en 17.00 uur hun hart ophalen met allerlei interessante damesdingen, zoals Wellness, Woonaccessoires en Mode & Make-up.

Verder is bij dit event een loterij met diverse prijzen en komt de opbrengst van deze dag ten goede aan Pink Ribbon dat investeert in onderzoek en behandeling van borstkanker.

maart 15, 2017

Op het terrein van het voormalige eierverwerkingsbedrijf Enthoven in Zwaanshoek komen 27 woningen......

ZWAANSHOEK - Op het terrein van het voormalige eierverwerkingsbedrijf Enthoven in Zwaanshoek komen 27 woningen.

De projectontwikkelaars krijgen medewerking van de gemeente Haarlemmermeer voor de realisatie van het bouwplan aan de Bennebroekerweg.

Volgens de gemeente zal dit bouwplan geen problemen opleveren bij de aanleg van de Duinpolderweg.

De nieuwe woningen krijgen zij straks ook een eigen toegangsweg vanaf Bennebroekerweg.
Over de nieuwbouwplannen zal nog verder overleg plaatsvinden met het hoogheemraadschap, de provincie en de dorpsraad.

maart 10, 2017

De dorpsraad van Zwaanshoek spant zich in om de flitspaal op de Bennebroekerdijk, tussen de brug en de Bennebroekerweg, terug te krijgen.....

ZWAANSHOEK - De dorpsraad van Zwaanshoek spant zich in om de flitspaal op de Bennebroekerdijk, tussen de brug en de Bennebroekerweg, terug te krijgen. Het Openbaar Ministerie haalde die in 2013 weg, omdat werd gedacht dat de Ringdijk een 30 kilometerzone was.
De gemeente en de dorpsraad hebben echter aangetoond dat het om een 50 kilometerzone gaat.

maart 9, 2017

Op vrijdag 7 april start biologische tuinderij/zorgboerderij de Landyn aan de Spieringweg met de cursus moestuinieren voor volwassenen.........

ZWAANSHOEK - Op vrijdag 7 april start biologische tuinderij/zorgboerderij de Landyn aan de Spieringweg met de cursus moestuinieren voor volwassenen. De deelnemers komen iedere eerste vrijdag van de maand een ochtend meewerken op de Landyn en leren werkenderwijs hoe biologische groenten worden verbouwd. De cursus omvat zeven maandelijkse cursusochtenden van april t/m oktober. De deelnemers krijgen les in alle onderdelen van het tuinieren van grondbewerking en zaaien tot oogsten en omgaan met gereedschappen.

maart 6, 2017

Vandaag (6 maart) rijdt er geen vrachtverkeer van en naar de bouwplaats van de 360kV-hoogspanningsleiding op de Spieringweg in Zwaanshoek..... 

ZWAANSHOEK – Vandaag rijdt er geen vrachtverkeer van en naar de bouwplaats van de 360kV-hoogspanningsleiding op de Spieringweg in Zwaanshoek.

Netbeheerder Tennet wil eerst meer weten over de oorzaak van het dodelijke ongeval op de weg bij Zwaanshoek van afgelopen vrijdag.

Bij dit ongeval overleed een 80-jarige fietser uit Cruquius door een aanrijding met een kiepwagen.

Het bedrijf gaat maandag in overleg met politie, aannemer en gemeente Haarlemmermeer over de oorzaak van het ongeluk.

Wanneer de werkzaamheden verder gaan is nog onduidelijk.

maart 4, 2017

Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser is vrijdagmiddag een fietser in Zwaanshoek om het leven gekomen.....

ZWAANSHOEK - Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een fietser is vrijdagmiddag een fietser in Zwaanshoek om het leven gekomen.

Ondanks de inzet van diverse hulpdiensten bleek de fietser dusdanig ernstige verwondingen te hebben opgelopen, dat deze ter plaatse is overleden.

De politie wil voorlopig nog geen uitspraken doen over de identiteit van het slachtoffer en de oorzaak van de aanrijding.

Bron: haarlemsdagblad.nl

februari 8, 2017

Norbert de Veen uit Zwaanshoek keek vreemd op toen hij een zak veldsla opende en er een hagedis uit liep..........

ZWAANSHOEK - Norbert de Veen uit Zwaanshoek keek vreemd op toen hij een zak veldsla opende en er een hagedis uit liep. Hij kocht de sla vorige week bij een filiaal van Albert Heijn in Heemstede. Het dier werd Appie gedoopt en heeft enkele dagen bij hem in een glazen stolp doorgebracht. Uiteindelijk is het dier naar een terrarium bij Artisklas gebracht, waar het sinds afgelopen zaterdag verblijft. Albert Heijn bevestigt de vondst van het dier en heeft hierover contact gehad met de klant. De Veen kreeg een waardebon.

december 1, 2016

Bij een ongeval op de Drie Merenweg, tussen de Noordelijke Randweg en de N207, is woensdagmiddag een automobiliste gewond geraakt.....

ZWAANSHOEK - Bij een ongeval op de Drie Merenweg, tussen de Noordelijke Randweg en de N207, is woensdagmiddag een automobiliste gewond geraakt.
Bij het incident waren vier voertuigen betrokken.

Het slachtoffer kon haar auto pas verlaten nadat de brandweer een portier van het voertuig had opengeknipt. De vrouw is, na de nodige eerste zorg in de ambulance, naar een ziekenhuis gebracht.

oktober 23, 2016

Op maandag 31 oktober zal in dorpshuis De Oase in Zwaanshoek de bijeenkomst “Ringvaart Zwaanshoek” plaatsvinden.....

ZWAANSHOEK - Op maandag 31 oktober zal in dorpshuis De Oase in Zwaanshoek de bijeenkomst “Ringvaart Zwaanshoek” plaatsvinden.

De gemeente Haarlemmermeer wil hierbij in gesprek gaan met de bewoners en ondernemers van de dorpen aan de Ringdijk.

Op de agenda staan de kansen en de knelpunten langs de dijk en de vaart, maar ook zaken zoals leefbaarheid, recreatie, groen, water en verkeer.

De inloop is vanaf 19.30 uur en de bijeenkomst start om 20.00 uur.

Aanmelden kan tot 25 oktober via info@haarlemmermeer.

oktober 19, 2016

Van 26 tot en met 29 oktober 2016 staat het park van Tennis Club Zwaanshoek in het teken van evenementen ten bate van KWF kankerbestrijding......

ZWAANSHOEK - Van 26 tot en met 29 oktober 2016 staat het park van Tennis Club Zwaanshoek in het teken van evenementen ten bate van KWF kankerbestrijding.

De evenementen beperken zich niet alleen tot de leden van TC Zwaanshoek, maar staat open voor iedereen in de wijde omtrek.

Op woensdag 26 oktober is er voor de 60+ tennissers uit de omgeving een zogenaamde 'Krasse Knarren' toernooi, terwijl er op donderdag 27 oktober een 55+toernooi zal plaatsvinden.

Verder is er een tennis-clinic en een heuse kookworkshop op vrijdagavond.